tapusuz ev

dusunuyorum123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
55
11
Arkadaşlar mrb eşim ev almak istiyor bir akrabasının (pek samimi degiliz) evi var ev 4 yıldır yapılmış ama tapu yok 2,3 aya çıkar diyorlar, ama ben kararsızım evin tapusu çıkarsa ev en az 30, 40 bin fiyatı artar şimdi daha uygun .fikrinize ihtiyacım var. Böyle ev alıp sorun yaşayan oldumu
Not " bir ara mutaitin tutuklandığını duymuştuk çıkmış her halde sitenin çevresini yapıyorlar. ARKADAŞLAR HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM. BU YAZDIKLARINIZI HEPSİNİ EŞİME ANLATTIM. VAZ GECTİK PARAMIZI KAPTIRACAK KADAR LÜKSÜMÜZ YOK. ANCA BİRİKTİRİP BİDE O KADAR BORCA GIRECEZ , BIRAKIN KAZIKLANMAYI TAPU CIKMAZSA BİLE HAPI YUTARIZ.

Son düzenleme:
Arkadaşlar mrb eşim ev almak istiyor bir akrabasının (pek samimi degiliz) evi var ev 4 yıldır yapılmış ama tapu yok 2,3 aya çıkar diyorlar, ama ben kararsızım evin tapusu çıkarsa ev en az 30, 40 bin fiyatı artar şimdi daha uygun .fikrinize ihtiyacım var. Böyle ev alıp sorun yaşayan oldumu
Not " bir ara mutaitin tutuklandığını duymuştuk çıkmış her halde sitenin çevresini yapıyorlar.
tapusuz ev alırsanız bir güzel dolandırılırsınız benden söylemesi :KK14:

ee tapusuz evi alcaksınızda, tapu olmadığı için üstünüze alamayacaksınız.resmi olarak evi almış sayılamayacaksınız. tapu çıkınca evi aldığınızı nasıl ıspatlayacaksınız?

Not " bir ara mutaitin tutuklandığını duymuştuk çıkmış her halde sitenin çevresini yapıyorlar.
Müteahhitin tutuklandığı, yıllardır tapunun olmadığı bir evi almak sizce mantıklı mı?

Kat İrtifakı yapılmış mı onu bir sorun. Eğer yapılmışsa buna dair bir belge isteyin müteahhitten. Bu belgeyle gidip kat mülkiyetini alabilirsiniz. Ev bitincede direk ev üzerinize geçer. Yani direk ev tapusu olarak değilde kat irtifakı yapolmış arsa tapusu almış olursunuz

Tabiki böyle bir şeye bulaşmazdım ben olsaydım.daha adam niye tutuklanmış bilmiyorsunuz,imar izni var mıydı bilmiyorsunuz,tabu çıkarmak ne kadar masraflı olacak bilmiyorsunuz.yani belki yol veya başka bir plan proje bile geçiyor olabilirler binanın arsasından.abimin başından geçti böyle bir olay.350 bine alacağı evin meğer yarısı yol projesiymiş.exper getirmişlerdi de almadan öğrendi ve evi satacak adamın tüm akrabaları bunu bildiği halde susmuşlardı.sakın tongaya düşmeyin

Sakin ha! Yarin obur gun tapu icin totonuzdaki dona kadar vermek zorunda kalirsiniz gene de sorununuz cozulmez ornekleri cok sakin cahilce davranip da para kaptirmayin

Tapusuz ev alınmaz arkadasım yarın birgün başka alıcılarda çıkarsa ne olacak.

Proje çizilmemiştir o eve bence. Proje varsa bile eğer projeye uygun yapılmamışsa o ev kaçak kapsamına girer. Tapusuz eve de inşaat ruhsatı verileceğini sanmam. Dolayısı ile iskan izni de yoktur. Hapı yutma ihtimaliniz yüksek.

Kat İrtifakı yapılmış mı onu bir sorun. Eğer yapılmışsa buna dair bir belge isteyin müteahhitten. Bu belgeyle gidip kat mülkiyetini alabilirsiniz. Ev bitincede direk ev üzerinize geçer. Yani direk ev tapusu olarak değilde kat irtifakı yapolmış arsa tapusu almış olursunuz
tapusuz evin kat irtifakı nası olacak ? kat irtifakı almak için bin türlü belge istiyorlar anamızı ağlatıyorlar resmen tapu da dahil . tapusuz kat irtifakı alınamaz tabi rüşvet falan yoksa

tapusuz evin kat irtifakı nası olacak ? kat irtifakı almak için bin türlü belge istiyorlar anamızı ağlatıyorlar resmen tapu da dahil . tapusuz kat irtifakı alınamaz tabi rüşvet falan yoksa
Kat irtifakı zaten bina tamamlanmadan inşaat halindeyken yapılır. Tapuyu ancak iskan alındıktan sonra alabilirsiniz. İrtifakın yapılması içinde belediyeden onay gerekir. Yani bu belge inşaatın kaçak Projesiz olmadığının göstergesidir.
İnşaat halindeyken daire alan bir çok insan var.
Bunun yoluda kat irtifakından geçer. Sonuçta bir proje var belediye bu projeye onay verip bu belgeyi çıkarttır örneğin arsa sahiplerine şu şu daireler sizin denir. Bina bittikten sonra pazarlık yapılmaz.

Dayım inşaat mühendisi babamla birlikte bir kaç proje yaptılar. İnşaat halindeyken yani iskan alınmadan bu yolla bir çok daire sattılar.

Gidip müteahhitten arsanın ada ve parsel numarasını isteyip belediyeden projeyi kontrol ettirin. Bir sorun var mı arsanın üzerinde haciz var mı öğrenin.
Şimdi tam detaylı tlfndan yazmak zor oluyo ama bir müteahhit bulup bitmemiş bir binadan kat irtifakıyla daireyi nasıl alabileceğinizi hangi belgelerin gerekli olduğunu sorun. Kazıklanmak istemediğinizi belirtin.
Ve kesinlikle tapu müdürlüğünden onaylı bir şekilde alacağınız kat müşkiyetli arsa tapusu olmadan para falan vermeyin.

Biz gecen hafta kooperatife girecektik. Sekreter hiç söylemedi biz ortakları bulduk birisi ağzından kaçırdı imar izni alınamamış bir yıldır uğraşıyorlarmış 3 ay sonra hallolucak dedi. ki 100 kişiye yakın başvuru almışlar haberleri yok onlarında vazgeçtik bizde. Evin tapusu yoksa alma sureci uzun sürebilir başınız ağrır uzak durun bence.

Kat irtifakı zaten bina tamamlanmadan inşaat halindeyken yapılır. Tapuyu ancak iskan alındıktan sonra alabilirsiniz. İrtifakın yapılması içinde belediyeden onay gerekir. Yani bu belge inşaatın kaçak Projesiz olmadığının göstergesidir.
İnşaat halindeyken daire alan bir çok insan var.
Bunun yoluda kat irtifakından geçer. Sonuçta bir proje var belediye bu projeye onay verip bu belgeyi çıkarttır örneğin arsa sahiplerine şu şu daireler sizin denir. Bina bittikten sonra pazarlık yapılmaz.

Dayım inşaat mühendisi babamla birlikte bir kaç proje yaptılar. İnşaat halindeyken yani iskan alınmadan bu yolla bir çok daire sattılar.
şimdi irtifakla mülkiyet farklı şeyler ayrıca bu vatandaş sfırdan bina almıyor zaten sıfırdan alsa tapu dairesinden irtifak alabilirlerdi ama 4 yıl önce yapılmış evin artık mülkiyetini alabilir ve onu alabilmek için de mimari projesine kadar alabilmesi gerekir mimardan muvafakat falan alıncak bin tane prosedür var hergün bu işi yapıyoruz yani

4 yıldır tapusu olmayan ev siz aldıktan sonra mı olacak.
Ucuz etin yahnisi olayına girişmeyin, kesinlikle almayın.

Aynı olayı arkadasım yasıyor.Evın kendılerıne ait oldugunu kanıtlayamadıkları ıcın satamıyorlar.Sız dusunun.

X