Tarafsız anlatmaya çalıştım. Kim haklı?

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.853
6.302
683
Iyi akşamlar herkese. 10 senelik evlîyim, 5 sene de flört toplam 15 senedir eşimle birlikteyim. Ben öğretmenim eşim de bir fabrikanın bilgi işlem yöneticisi. Eşim iyi bir insandır, çocukları ile ilgili bir babadır, sakindir vs vs.

Son 2 yıldır baş gösteren bir problemle ilgili danışıyorum sizlere. Belki öncesi de vardı ama tek çocuk, daha uygun çalışma saatleri derken benim için katlanılabilir oluyordu belki de. Bu yüzden gidişatı farkedemedim.

Eşim iş kolik bir insan. Öyle ki bıraksak fabrikadan eve gelmeyecek. Sadece fabrikayla kalsa iyi. Haftada en az bir gün müşterilerle, çalışanlarla ya da diğer idarecilerle çıkılman yemekler var bir de.

Önceden taciz yöntemini kullanıp mesaj yağmuruna tutuyordum ama son 1 yıldır kendisi aramazsa aramıyorum bile. Öyle ki bazen akşam 8'e kadar hiç konuşmamış oluyoruz. İşin kötüsü artık üzüldüğümde, heyecanlandığımda eşimi aramak aklıma bile gelmiyor.

Tabi bu arada evin tüm yükü (temizlik, büyük kızın kursları, ödev kontrolü, küçükle oyun zamanı, alışveriş, hastalandıklarında doktor ziyareti) benim üzerimde. Artık yoruldum hem de çok.

En son Perşembe günü, ertesi gün çalışanlarla yemeğe gitmeyi planladıklarını söyledi. Uygun mu senin için diye sordu. O hafta 2 kızımızda ateşlendi. Her ikisi için farklı günlerde sabahladım. Üstüne ben de hastalandım. Bu yüzden "yarın olmasın lütfen, hava da soğuk. Sıcacık evimizde film keyfi yapalım" dedim. Neyse bakarız dedi eşim. Ama ertesi gün okulda büyük kızımın burnu kanamış. Kanama deyince damla damla sanmayın. Kılcal damarları hassas. Ili senedir gitmediğimiz doktor kalmadı. Kanadığı zaman musluktan boşanır gibi akıyor ve durduramıyoruz. Okula gidip kızımı aldım ama çocuk tanınmaz halde. Doktora götürdüm, yakmaktan başka çare yok o da çözüm değil dediler. Neyse yaktırıp eve geldim. Eşime haber verdim. Eşim dedi ki ben de yemeğe gidiyordum şimdi. E karar vermedik ki üstüne burnu kanamış kızımızın. Nitekim o gece 2 kez daha kanadı. Eşim mesaj atıyor. Nasıl nehir diye? Ben de umrunda mıydı diye cevapladım. O günden beri konuşmuyoruz. Kızlar uzun oldu belki ama haksız mıyım? Lütfen fikir verin.

Son düzenleme:
Sen haklısın tabiki.
Ne yemeği bu böyle zırt pırt.
Personel aç mı kalıyor da anca yemeğe gidiliyor.
Emin misin bundan? Ben kıllandım mesela.
Kızlar hasta, adam koşup gelmesi gerekirken yemeğe gidiyordum diyor.
Çokk tuhaf.

Sen haklısın tabiki.
Çokk tuhaf.
Çalıştıkları ortamda neredeyse hiç kadın yok. Dağ başında zaten. Çapkınlık yapacak bir tip değil ama körü körüne de güvenmem. Ne bileyim o ihtimali düşündürecek bir done vermedi henüz.

rahatsiz oldugunuz durumlari konusmassaniz oda anlamaz ve yapmaya devam eder.iletisim.sart.
Defalarca konuştuk. Artık alıştım sensiz hayata, bu kötülüğü niye yapıyorsun ilişkimize dedim. Her defasında bana hak veriyor. Birkaç günlük yapay değişimler sonra yine aynı.

Baslangicta adil bir is bolumu yapmamissiniz ve evin tum yuku uzerinizde. Ustune iki de cocuk gelince isin icinden cikilamaz bir hal almis. Oturup konusmalisiniz ciddi sekilde, o evde yalniz yasamiyorsunuz, ya bir yardimci tutulmali ya da esinizle beraber yapilmali ev isleri ve cocuklarla ilgilenmek. Disarida calisayim kolay, evdeki kadin kole degil ki?

Haklisiniz,malesef esiniz gayet rashat tum sorumlulugu size yikmis,
Terapiste gidin

Baslangicta adil bir is bolumu yapmamissiniz ve evin tum yuku uzerinizde. Ustune iki de cocuk gelince isin icinden cikilamaz bir hal almis. Oturup konusmalisiniz ciddi sekilde, o evde yalniz yasamiyorsunuz, ya bir yardimci tutulmali ya da esinizle beraber yapilmali ev isleri ve cocuklarla ilgilenmek. Disarida calisayim kolay, evdeki kadin kole degil ki?
Aslında gayet adil bir paylaşım yapmıştık ama zaman geçtikçe tüm yükü hissettirmeden bana attı ya da ben aldım bilmiyorum. Bakıcımız var haftada bir de yardımcı hanım geliyor ama iki çocukla yine de hiç bitmiyor işler.

Sen haklısın tabiki.
Çokk tuhaf.
Bir de gidilen yemek başka bir ilçe de. Düşünsene acillik bir durum olsa ben biri kanamalı diğeri 2,5 yaşında iki çocukla nasıl araç kullanayım?

Aslında gayet adil bir paylaşım yapmıştık ama zaman geçtikçe tüm yükü hissettirmeden bana attı ya da ben aldım bilmiyorum. Bakıcımız var haftada bir de yardımcı hanım geliyor ama iki çocukla yine de hiç bitmiyor işler.
Bitmez tabii haklisim. Temizlik iki cocuklu evde daha sk yapilmali,mesela iki gunde bir, cocuklarin sorumlulugu dersi odevi vssi hep sende, esin sadece para kazanip sallanip eve geliyor. Yer degistirmeyi teklif et, sen evde otur cocuklara bak ev islerine bak ben disarida calisirim de bak bakalim ne diyecek ;) yiyorsa tamam desin

darkmore darkmore bir de ev hanımı değilmiş, öğretmenmiş.

nery83 nery83 haklısınız. Oturup baştan adil bir iş bölümü yapın. Çocukların ödev kontrolü, bulaşık makinesini doldurup boşaltma, çamaşır asıp, toplayıp katlama onda olsun mesela. Temizliğe de haftada yarım gün yardımcı alın.

Ayrıca siz de haftada bir kere çocukları ona bırakıp dışarı çıkın bence. Sırf Avm gezseniz bile, o çocuklarla evde kalmak zorunda olmanın nasıl bir şey olduğunu görsün.

Çalıştıkları ortamda neredeyse hiç kadın yok. Dağ başında zaten. Çapkınlık yapacak bir tip değil ama körü körüne de güvenmem. Ne bileyim o ihtimali düşündürecek bir done vermedi henüz.
Full erkek.
E daha korkunç ya.
Aldatacak biri değil cümlesi bana hep komik gelmiştir.
Nice çirkin, kaba saba, bakımsız bunun haricinde nice korkak, aile babası görünümlü, full sadakatli, flört edemeyen adamlar aldatıyorken o tanım havada kalıyor. Aldatan erkeğin yakışıklı çekici hovarda olması gerekmez illa ki. Takipte kalın derim. Havadaki kokular yemek kokusu değil.

Bir de ev hanımı değilmiş, öğretmenmiş.

nery83 nery83 haklısınız. Oturup baştan adil bir iş bölümü yapın. Çocukların ödev kontrolü, bulaşık makinesini doldurup boşaltma, çamaşır aşıp, toplayıp katlama onda olsun mesela. Temizliğe de haftada yarım gün yardımcı alın.

Ayrıca siz de haftada bir kere çocukları ona bırakıp dışarı çıkın bence. Sırf Avm gezseniz bile, o çocuklarla evde kalmak zorunda olmanın nasıl bir şey olduğunu görsün.
Katiliyorum kesinlikle. Yarim saat bile bakamaz cocuklara

Ça
Bitmez tabii haklisim. Temizlik iki cocuklu evde daha sk yapilmali,mesela iki gunde bir, cocuklarin sorumlulugu dersi odevi vssi hep sende, esin sadece para kazanip sallanip eve geliyor. Yer degistirmeyi teklif et, sen evde otur cocuklara bak ev islerine bak ben disarida calisirim de bak bakalim ne diyecek :KK66: yiyorsa tamam desin
çakışıyorum zaten. Sabah 8 akşam 5. Meslek lisesi olduğu için çalışma saatlerimiz diğer öğretmenlere göre daha uzun.

Ça

çakışıyorum zaten. Sabah 8 akşam 5. Meslek lisesi olduğu için çalışma saatlerimiz diğer öğretmenlere göre daha uzun.
Anladim, yatili bir yardimci tutabilir misiniz peki? Cunku sorumlulugun cogu sizde su an

Anladim, yatili bir yardimci tutabilir misiniz peki? Cunku sorumlulugun cogu sizde su an
Denedik ama evin için de bir yabancıyla rahat edemiyoruz. Rahat tartışamıyoruz bile. Hem bu sefer fabrikadan eve hiç getiremeyiz. Nasıl olsa yardım eden birisi var diye.

Back
X