Yöresel Tarif tarhana yapımı hakkında çokk acil yardım istiyorum

Yöresel Yemekler
amiiiin Allahım ağzımızın tadını bozmasın ağız tadıyla yedirsin.biz izmirliyiz ewet her yöre değişik tariflerde yapıyo kimisi içine nohut koyuyor biz koymayız.bizde güneşe seriyoruz ama ben güneş bulamadığım için mecburen ewde yapıyorum.birde tarhana diyince aklıma müstakil ew ve bahçesi geliyor:) binalarda zor yaa.geçen sefer süzme yoğurt kullanmadım o yüzden yabana gitti tarhanam.bu sefer süzme yoğurdumu koydum çok heyecenlıyım :))

izmilisin ne güzel bende izmirde yasıyorum,sen?..ama ablam yapmıs denizlide tarhanamı misler gibi.....AMİN allah bozmasın agzımızın tadını:nazar::nazar:

sabahtan beri tarhanamla uğraşıyorum balkonumda bugün rüzgar yok ve ben hepsini balkona taşıdım çok yoruldum ama. kurudukça ters çeviriyorum güneş çok güzel kuruttu çok sevinçliyimmmmmmm herşey tam istediğim gibi gidiyorrrrr :nazar: :64::64::64:

bizim buralarda tarhana 10 gün tekneden çıkmaz arkadaşlar. her gün sabah akşam yumruklanır 10. gün dışarıya ama gölge bir yere serilir parçalanarak kurutulur sonra robottan çekip un haline getirilir .hııım mis gibi olur malzeme olarakta bol kırmızı tarhana biberi domates 2 kilo kadar soğan süzme yoğurt konur karıştırılır arzuya göre acı biberde koyabilirsiniz ...birkaç gün sonra bende yapıcam bu arada senin tarhana içeride olduğundan küflenmemiştir bence çünki güneş görmemesi lazım zaten belki tuzu az gelmiş olabilir

normal yoğurt koymuştum bütün suyunu bıraktı o yüzden gitti emeğim.ama şimdikinde süzme kullandım ne suyu sızdı ne bişey oldu çok şükür çok güzel kuruma aşamasında şuan az önce parçaladım hala balkonumda.

canım ellerine emegıne saglık cok guzel gorunuyor ama bır oncekı hüsranın normal yogurt ya da kese yogurduyla alakası oldugunu zannetmıyorum.Bende ızmırlıyım bu arada :) daha2 hafta once yaptık bizde.2 kılo sogan,2kılo bıber,2kılo domates ve 1 demet tarhana otunu kaynattık.Domatesler ve bıberler erıtip soguttuktan sonra otları temızleyıp 5 kılo un koyduk ve 2,5 kıloya yakın gayet sulu yogurt koyup yogurduk.2 ayrı legene koyduk ve 9 gün kabardıkca söndürdür.Bekletmek ekşimesine yok açıyor ya o damak tadına da baglı tabi.Ben eksi seviyorum bıraz tarhanayı.Birde çok fazla cıvık olmaması lazımmış sererken.İzmir sıcagı malum.Sadece 1 gün beklettik ''güneşte'' :) Fazla da bekletmemek lazımmış çünkü ufalamada zorluk çekildiğinden.Yani biraz nemliyken ufalamak en iyisi.Biz böyle yapıyoruz tabii.Tarhanayı beyaz yapanlarda var içine nane,sarımsak atanlarda.

canım ellerine emegıne saglık cok guzel gorunuyor ama bır oncekı hüsranın normal yogurt ya da kese yogurduyla alakası oldugunu zannetmıyorum.Bende ızmırlıyım bu arada :) daha2 hafta once yaptık bizde.2 kılo sogan,2kılo bıber,2kılo domates ve 1 demet tarhana otunu kaynattık.Domatesler ve bıberler erıtip soguttuktan sonra otları temızleyıp 5 kılo un koyduk ve 2,5 kıloya yakın gayet sulu yogurt koyup yogurduk.2 ayrı legene koyduk ve 9 gün kabardıkca söndürdür.Bekletmek ekşimesine yok açıyor ya o damak tadına da baglı tabi.Ben eksi seviyorum bıraz tarhanayı.Birde çok fazla cıvık olmaması lazımmış sererken.İzmir sıcagı malum.Sadece 1 gün beklettik ''güneşte'' :) Fazla da bekletmemek lazımmış çünkü ufalamada zorluk çekildiğinden.Yani biraz nemliyken ufalamak en iyisi.Biz böyle yapıyoruz tabii.Tarhanayı beyaz yapanlarda var içine nane,sarımsak atanlarda.

way hemşehrim benimmm :)) :48: sağol canım. işte canım normal yoğurt kullandığım için eeee unu az geldi suyunu saldı un yetersiz kaldı ama akıllandım bir daha ununuda iyi ayarlarım herşeyinide.ben 2 gün beklettim çok fazla bekletmedim.walla ne yalan söyleyeyim ödüm koptu bu seferde beklerken bozulur diye.Bugün hava süperdi şansıma balkona serdim bende 1 gün tuttum içeri almadanda öylesine bi ufaladım şimdi odamda tam olarak kurumasına daha zaman var.kurusun güzelce ufalayıp eliycem. Wallahi içime sindi zafer benimmm :65:

ewet izmirliyim şimdi çanakkalede oturuyorum :) oh ne güzel ablan yapmış maşallah allah bozmasın :nazar:

ewet ablam yaptı ama konu komsu hepberaber gecirdik sadece bi kac saat sürdü...ertesi gün baska komsunun falan gecirdik..kalabalık kolay oluyor tek basına zor gecirmek..tabi biz robottan degil kevgirle geciriyoz hersey dogal yolla..kolay gelsin sana cnm :71:

arkadaşlar,ben yaş tarhana yapıyorum...hem kurutma derdi yok hemde daha besleyici ve lezzetli.....

ewet ablam yaptı ama konu komsu hepberaber gecirdik sadece bi kac saat sürdü...ertesi gün baska komsunun falan gecirdik..kalabalık kolay oluyor tek basına zor gecirmek..tabi biz robottan degil kevgirle geciriyoz hersey dogal yolla..kolay gelsin sana cnm :71:

ewet çok olduğunda komşu şart.ewet bizde kevgirle eleyenlerdeniz daha güzel oluyor öyle.dün eşim yardım etmişti bana sağolsun ama bugün tek başıma yaptım güneşe sermesini kırmasını belim çok ağrıdı...

arkadaşlar,ben yaş tarhana yapıyorum...hem kurutma derdi yok hemde daha besleyici ve lezzetli.....

combinecim sakın yanlış anlama ama tarhana dediğin kurutulunca daha güzel ve gerçek tarhana oluyor gibi geliyor bana.ama tabiki herkezin yapma şekline saygım sonsuz herkez istediği gibi yapabilir bu benim görüşümdü sadece.

baya baya ufaladım hala kurumakta ewimin içi mis gibi tarhana kokmakta şuan wallahi çocukluğuma döndüm gibi oldum yaaaaaa gözümün önüne devamlı o eski zamanlar geliyoooo

Back
X