• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tarlusal ve hamilelik

Amin canım, Allah kucağımıza sağlıkla almayı nasip etsin...

Senin bugünkü değerin mi canım bu? Bir de benim adet tarihim net değil ya belki o yüzden fazladır değerlerim. Ya da belki de çoğul gebeliktir, ama daha belli olmuyor çok küçük olduğu için

Evet bugun cnm ama bır sorun yok cok sukur

Canımm az önce gebelik testi de yaptım ve o da hemen pozitif çıktı. Kistim varken nasıl oluştu bilmiyorum. Bu testleri geçen hafta da yapmıştım ve çıkmamıştı ama şimdi var. Dediğin gibi ilk haftalarda bir şey olmaz herhalde. Ama ilk haftalarda test bu kadar koyu nasıl çıkar onu da anlamadım. Test pozitif çıkar çıkmaz doktorumu aradım ve tarlusalın bi zararı yok, diğer ilaçları da çok düşük dozda kullanmışsın, sıkıntı olmaz panik yapma dedi. Bugün çalışmıyorlar gidemeyeceğim, pazartesiye kaldı kontrol. Üzüleyim mi sevineyim mi hala karar veremedim.

canını hic sıkma bn 24 tane içmistım neler yasadım psıkolojık olarak ama bebegım saglıklı dogdu allaha sükür testlerın hepsını yaptır amıyosentez yaptırmadım bn yasın kac bu arada bn 35 ve 3 cocugum bu

canını hic sıkma bn 24 tane içmistım neler yasadım psıkolojık olarak ama bebegım saglıklı dogdu allaha sükür testlerın hepsını yaptır amıyosentez yaptırmadım bn yasın kac bu arada bn 35 ve 3 cocugum bu

Canım ben seni takip ettim ve çok mutlu oldum bebeğini sağlıkla doğurduğunu duyunca. Allah bağışlasın onu sana, maşallah bin kere... :nazar: Gerçekten çok rahatladım. Doktorum panik yapma zararı yok derken haklıymış demekki. Ben 30 yaşındayım canım ve bu ilk çocuğum olacak Allah izin verirse. Yarın kontrolüm var. Doktorum nedense 1 hafta sonra çağırdı. Bakalım ne diyecek. Yalnız benim bhcg değerlerim çok yüksek. Nedenini çok merak ediyorum. Çoğul gebelik mi acaba? Değerim 5992'ydi ve doktorum 4 haftalık dedi bebeğe. Bu durumda yarın 5 haftalık olacak.

Son düzenleme:
Canım ben seni takip ettim ve çok mutlu oldum bebeğini sağlıkla doğurduğunu duyunca. Allah bağışlasın onu sana, maşallah bin kere... :nazar: Gerçekten çok rahatladım. Doktorum panik yapma zararı yok derken haklıymış demekki. Ben 30 yaşındayım canım ve bu ilk çocuğum olacak Allah izin verirse. Yarın kontrolüm var. Doktorum nedense 1 hafta sonra çağırdı. Bakalım ne diyecek. Yalnız benim bhcg değerlerim çok yüksek. Nedenini çok merak ediyorum. Çoğul gebelik mi acaba? Değerim 5992'ydi ve doktorum 4 haftalık dedi bebeğe. Bu durumda yarın 5 haftalık olacak.

insallah saglıklı dogacak cnm bebişin ama bn dogurana kadar suratım bin karıs gezdım takı bebegı kucagıma alana kadar önünde uzun bır süreç ve testlerin var en ıyısı devlet sana diyim bn bakırkoyde oturmama ragmen zeynep kamilde gırdim renklı dopplere sen nerede oturuyosun

insallah saglıklı dogacak cnm bebişin ama bn dogurana kadar suratım bin karıs gezdım takı bebegı kucagıma alana kadar önünde uzun bır süreç ve testlerin var en ıyısı devlet sana diyim bn bakırkoyde oturmama ragmen zeynep kamilde gırdim renklı dopplere sen nerede oturuyosun

Ben Tekirdağ-Çorlu'da oturuyorum canım. Burda devlet hastanesi pek hoşuma gitmiyor. Özele gidiyorum ama devletin karşıladığı testlerimi askeri hastanede yaptırıcam. Bu söylediğin ikili testi falan devlet karşılıyor mu, biliyor musun canım sen?

Bu arada çok şükür yavrumun kalbini gördüm bugün. Allahıma emanet şimdi o... Senin o dönemdeki sıkıntını tahmin edebiliyorum. Karşında bir örnek de yoktu çünkü o ilacı içip sağlıklı doğum yapan. Ama ben o konuda şanslı sayılırım sanırım. Çünkü karşımda senin gibi deneyimlerini paylaşan güzel arkadaşlarım var :16:

Elifpınar sen ilaç içerken hamile kalmışsın galiba ilaç bittikten 8 gün sonra 2haftalıkmış,ne ilginç yüce Allahım nezaman isterse demek.,çok dikkatli olmak lazım demekki herzaman hamile kalınabilir kan testi yPtırmalı

Ben Tekirdağ-Çorlu'da oturuyorum canım. Burda devlet hastanesi pek hoşuma gitmiyor. Özele gidiyorum ama devletin karşıladığı testlerimi askeri hastanede yaptırıcam. Bu söylediğin ikili testi falan devlet karşılıyor mu, biliyor musun canım sen?

Bu arada çok şükür yavrumun kalbini gördüm bugün. Allahıma emanet şimdi o... Senin o dönemdeki sıkıntını tahmin edebiliyorum. Karşında bir örnek de yoktu çünkü o ilacı içip sağlıklı doğum yapan. Ama ben o konuda şanslı sayılırım sanırım. Çünkü karşımda senin gibi deneyimlerini paylaşan güzel arkadaşlarım var :16:
yarısını karsılıyo bılıyorum önemlı olan 5 aydaki ultrasonun renklı olan yani ama onu hem özelde hemde devlette gır bnce hemen gıt devlette sıra bulamazsın 2 ay onceden almak gerek orada bn özele güvenmıyorum

yarısını karsılıyo bılıyorum önemlı olan 5 aydaki ultrasonun renklı olan yani ama onu hem özelde hemde devlette gır bnce hemen gıt devlette sıra bulamazsın 2 ay onceden almak gerek orada bn özele güvenmıyorum

Hmmm o zaman ben arada devlete değil de askeriyeye giderim. Ben de tam tersine devlete güvenmiyorum. Herkesin yaşadığı farklı, tabi düşünceleri de. Neyse, hayırlısıyla bi o zamanlara geleyim de :)

Elifpınar sen ilaç içerken hamile kalmışsın galiba ilaç bittikten 8 gün sonra 2haftalıkmış,ne ilginç yüce Allahım nezaman isterse demek.,çok dikkatli olmak lazım demekki herzaman hamile kalınabilir kan testi yPtırmalı

Kesınlıkle oyle canım allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor allah herkese nasip etsın

Merhaba bayanlar,
Ben pko hastası bir bayanım. Son adet tarihim 1 şubattı. 16 martta adet olamıyorum diye doktora gittim. Doktor ultrasonla alttan baktı ve rahim temiz diyerek tarlusal adlı adet söktürücüyü verdi. Bir kutu-12 hap- kullandım ve 10 gün geçmesine rağmen hasta olmadım. 5 nisanda başka bir doktora gittim ve 6 haftalık hamilesin dedi. ben bebek çok istiyordum ama şok oldum. çünkü ilaç kullanmıştım. bir kaç doktora danıştım, çoğu bir şey olamz dedi ama kesin konuşmadılar. Aranızda,çevrenizde böyle bir durum yaşayan var mı? bebekte herhangi bir soruna yol açar mı?

mrb bişey sorablirmiyim 2 ay adet olmadan mı hamile kaldın tarlusalla bnde kullandım adetlerim çok düzensiz benimde gerçekten hamile kalınıyor mu ne olur cevap verin bende bebek çok istiyorum...

mrb. bnmde adet dongulerım uzundur . 3 aydır korunmayı bıraktık. 15 gun once bır doktora gıtmıştım (progestan ıçtım on gun öyle gıttım , kontrole gel adetın 3. gunu dedı) ..sag tarafta yumurtalık ksıtım olduğunu soyledı (2.5cm ) bu seferde gınera dıye dogum kontrol hapı verdı . bnde gebe kalmak ıstıyorum nıye doğum kontrol hapı verıyorsunuz dedıgımde sen bılrısın o kıstle hamıle kalamazsın dedı , bu hap o kıstı temızleyck dedı :( morel sıfırlandı halıyle . .hapı ıçmeye tereduut ettım once sonra bhcg ye baktırdım 1.20 ydı. negatıftı..bugun de başka bır doktora daha sormak ıstedım gıttım . basıt bır kıst olduğunu bunların kendılıgınden gectıgını böyle hamıle kalanların cok olduugnu soyledı . içimi rahatlattı halıyle .fakat adet dongulerım 40-45 gun kadar olduğu ıcınde tarlusal verdı . bu topıkte de okuyunca tereddüt ettım bunuda kullanmaya .. çok pinpirikli olmaya başladım galıba :) .şimdı ben ne yapayım ya ?? hapı kullanıpta sık aralıklarla testmı yapsam hamıle olma ıhtımalıne karsı .. ama bu gıttıgım doktorda cok ıyı bır doktormuş . zararı olsa nıye verdı madem dıyede düşünuyorum . hayırlısı olsun. Allahım hayırlı sağlıklı evlatlar nasıp etsın isteyen herkese .

Kızlar ben bu hapı kullanırken hamile kaldım doktorum zararı yok bu hap rahmı beslıyor dedı gebelik varsa tutunmasını saglıyormus yoksa adet baslatıyor ama ne yazıkkı benımki bosgebelik cıktı ve kürtaj oldum hapı kullanmasaydım dıyorum belki de hamile kalmazdım acıkcası pişman oldum kullandıgıma

kızlar ben yeni katıldım bu siteye.ben en son 28 eylülde regl oldum.adet düzensizliği var bende 35-45 gün arasında değişiyor.ama bu sefer 2 ay regl olmadım.hamilelik belirtileri yoktu.sadece bel ağrım vardı.o da soğuk yedim sanırım,ondan oldu.idrar testlerim hep negatif çıktı.25 kasım da doktora gittim.hem karından ultrason hem de vajinal ultrason çekti.sağ yumurtalıklarımda 1 cm lik kistler vardı.Ayrıca kan testi de yaptım.gebelik gözükmüyor dedi.hormon testleri de yapıldı.kanda enfeksiyon var dedi.progesteron test sonucunu bugün alacağım.rahim duvarın kalınlaşmış dedi.bugün yarın regl olabilirsin dedi.ama biz ertelemeyelim dedi ve ilaç verdi.şimdi Tarnusal adet söktürücü kullanıyorum.bu ilaç nasıl bir ilaçtır ve forumda yazılar okudukça acaba başka doktora daha mı gitsem diyorum.kafam çok karışık.acaba hamilemiyim diyorum.Ne yapmam lazım :25:

Bendilsahh yazini okudum ve merak ettim naptin hamilemiymissin canim ? Ben de suan ayni sekilde tam iki aydir regl olmuyorum.doktora gittim alttan bakti kana bakti gebelik yok dedi pco var dedi .tarlusal verdi ictim suan 5 gun oldu hala bise yok ama bugun ilk defa aksam son iki saatte 5 kez wc ye gittim cok kasik agrim var neden olabilirki ?

kızlar ben yeni katıldım bu siteye.ben en son 28 eylülde regl oldum.adet düzensizliği var bende 35-45 gün arasında değişiyor.ama bu sefer 2 ay regl olmadım.hamilelik belirtileri yoktu.sadece bel ağrım vardı.o da soğuk yedim sanırım,ondan oldu.idrar testlerim hep negatif çıktı.25 kasım da doktora gittim.hem karından ultrason hem de vajinal ultrason çekti.sağ yumurtalıklarımda 1 cm lik kistler vardı.Ayrıca kan testi de yaptım.gebelik gözükmüyor dedi.hormon testleri de yapıldı.kanda enfeksiyon var dedi.progesteron test sonucunu bugün alacağım.rahim duvarın kalınlaşmış dedi.bugün yarın regl olabilirsin dedi.ama biz ertelemeyelim dedi ve ilaç verdi.şimdi Tarnusal adet söktürücü kullanıyorum.bu ilaç nasıl bir ilaçtır ve forumda yazılar okudukça acaba başka doktora daha mı gitsem diyorum.kafam çok karışık.acaba hamilemiyim diyorum.Ne yapmam lazım :25:

eliffbusraaa.said:26-12-2013.01:59 canim yazini okudum ve merak ettim naptin hamilemiymissin canim ? Ben de suan ayni sekilde tam iki aydir regl olmuyorum.doktora gittim alttan bakti kana bakti gebelik yok dedi pco var dedi .tarlusal verdi ictim suan 8 gun oldu hala bise yok adet belirtimde yok

Canim naptin, ben de enson 17eylulde adet oldum , bisuru test yaptimevde negatif, kan testi de negatif cikti gecen hafta, dr tarlusal verdi, ya hamileysem die düşünüyorum, napcam sasirdim
Tarlusal bitti o tarihte adetim geldi sonrasinda..sonra duzenleyici primolut verdi doktor..glifor da kullaniyordum gecen aya kadar..sonra gecen ayin kasimin 26 sinda 1 gunluk bir adetim oldu neyse aralikta 5 gun gecikti dun idrar testi yaptim tek cizgiydi...sonra posete koydum atcaktim,10 saat sonra hir baktim ki ikinci cizgi coook silik cikmis..sonra bugun kan testi yaptirmaya gittim..deger 46.65 cok yenii pozitif dediler :)

Merhabalar internette tarlusalin zararini arastiriyordum burada yazilanlari okuyup benim gibi olanlari gorunce rahatladim.adet gecikmesinde tarlusali hemen icmeyin derim, benim doktorum yeditepe uni hast dr cem ficicioglu adet gecikmesi sikayetimde vajinal ultrasonda bir sey gormeyince rahim kalinlasmis diyerek tarlusal verdi 1 kutu ictim. 10 gun sonra adet goremeyince esimin yonlendirmesiyle amerikan hastanesinde bulent urmana gittim ve hamile oldugumu ogrendim,gebelik kesesi gorundugune gore 4-5 haftalikmis. Cem beyin kan testi yapmasi gerekiyormus ama ihmal etmis. Bulent bey bir sikinti olmaz dedi ama icim rahat degil internetten arastiriyorum, bu sitede bu konuda yazmis insanlara cok tesekkur ederim.hamileliginde tarlusal icip cocugu saglikli olanlarin destegine ve bilgisine ihtiyacim var, siz siz olun kamda negatif gebelik gormeden tarlusal icmeyin, hatta kanda test icin de bekleyin dollenmeden 1 hafta sonra belli olabiliyormus ancak.

Back
X