• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tartışan arkadaş grubu... Tüm lafları yiyen ben! Yardım eder misiniz?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Biz dört kişilik bir arkadaş grubu idik. İçlerinden bir kaçı tartıştı geçen gün ve görüşmüyorlar şu an. Ama benimle ilgili bir konu değil o yüzden karismadim. Taraf tutmadım yani.
Yeni doğum yaptı biri. Dün tek kalmış çağırdı. Benim de ufak bir bebeğim olmasına rağmen gittim. İlgilendim. Bebegi kucağımda severken , direkt konuyu kavgalı olduğu arkadaşa bagladi. X de çocuğu olduğunda -onun çocuğu 2yasinda- senin elinden zor alıyormuş çocuğu, nereye kaçırayim diye fırsat kolluyordum demişti valla dedi. Ben de aynı onun yaptığı gibi sadece çağırdığında gidiyordum, kucağıma verirse sevip yerine koyuyordum.
Tabiki sinirim beynine sıçradı o an. Peki sen ne diyordun o an dedim. O da dinliyordum dedi. Ben de bildiğin dedikodumu yapıyormuşsunuz o zaman dedim. Lafı değiştirdi. Ve bunu kaçınci defa yapıyor . Hep onların benim hakkımda konuştuğu şeyleri gelip söylüyor. "Çok fesat, bizi kıskanıyor, gitti kötü semte evlendi, eskiden gül gibi yaşıyordu ailesinin yanında, çekmeye gitti" vs... birçok şey konusuyorlarmis....
Bana azar azar hep citlatirdi, ben de hep bozulurdum ama gurur yapıyordum, bir şekilde konuyu değiştiriyordum, gelsinler benim yuzume söylesinler gibisinden..
Ama onlar tartıştı artık hiç korkusu kalmadi anlaşılan, tüm incileri döktü. Acaba iftira mi yoksa abarti mi bilmiyorum.... Ancak nasıl bir yol izlemeliyim , kararsız kaldım açıkçası.... Yardım eder misiniz? Son olarak okuyan herkese teşekkurler....

Şimdi bu arkadaşlara sorsan onlar da sana neler neler anlatir kimbilir.Ben sorardim belki ama önce bunlari anlatan kişinin iznini alarak. Ya da değer vermiyorsam hepsini boşverirdim.

arkadaslik degil dedikodu yuvasi olmus resmen. boyle kisilerle arkadas olunmayi birak ayni ortamda bile bulunmaman lazim canim. keske deseydin benim derdim milletimi gerdi kime ne diye. benden baska konusacak lafmi bulamiyosunuz deseydin yuzlerine. onkari bir araya toplayip dersiniz ne diyeceksin agizlarinin payini vericeksin susup oturacaklar. ifrit ederim boyle tiplerden.

Bir tane whatsapp grubu kurun. Dedikoduları ileten ve dedikodu yaptığı iddia edilen arkadaşları ekleyin. Sonra da size lafları ileten arkadaşınızın yazdıklarını oraya yazın. Bakin nasıl satacaklar birbirlerini. Sonra da gruptan çıkın gitsin. Arkanızdan laf eden ve size laf taşıyan insanlardan da uzak durun bence. Çok sığ davranışlar bunlar.

Bizde de cıktı böyle bir grup. Aklım şaştı. Ben saf salak herkese yardım edip, misafir geliceğş zaman onlara yardım olsun diye ikramlık hazırlayıp götürürdüm. Sürekli gelirlerdi vs. Ne sinsiliğim kalmış. Ne anneme gitmem vs vs şimdi sadece 1 tanesi ile görüşüyorum. Beni savunan yek kişi ile.

Kaç yıllık arkadaşlarımın böyle arkamdan konuşup yüzüme gulmelerini kabullenmek çok zor.
Herkese teşekkürler arkadaşlar... Gozden geçirmen gerekiyor.

Biz dört kişilik bir arkadaş grubu idik. İçlerinden bir kaçı tartıştı geçen gün ve görüşmüyorlar şu an. Ama benimle ilgili bir konu değil o yüzden karismadim. Taraf tutmadım yani.
Yeni doğum yaptı biri. Dün tek kalmış çağırdı. Benim de ufak bir bebeğim olmasına rağmen gittim. İlgilendim. Bebegi kucağımda severken , direkt konuyu kavgalı olduğu arkadaşa bagladi. X de çocuğu olduğunda -onun çocuğu 2yasinda- senin elinden zor alıyormuş çocuğu, nereye kaçırayim diye fırsat kolluyordum demişti valla dedi. Ben de aynı onun yaptığı gibi sadece çağırdığında gidiyordum, kucağıma verirse sevip yerine koyuyordum.
Tabiki sinirim beynine sıçradı o an. Peki sen ne diyordun o an dedim. O da dinliyordum dedi. Ben de bildiğin dedikodumu yapıyormuşsunuz o zaman dedim. Lafı değiştirdi. Ve bunu kaçınci defa yapıyor . Hep onların benim hakkımda konuştuğu şeyleri gelip söylüyor. "Çok fesat, bizi kıskanıyor, gitti kötü semte evlendi, eskiden gül gibi yaşıyordu ailesinin yanında, çekmeye gitti" vs... birçok şey konusuyorlarmis....
Bana azar azar hep citlatirdi, ben de hep bozulurdum ama gurur yapıyordum, bir şekilde konuyu değiştiriyordum, gelsinler benim yuzume söylesinler gibisinden..
Ama onlar tartıştı artık hiç korkusu kalmadi anlaşılan, tüm incileri döktü. Acaba iftira mi yoksa abarti mi bilmiyorum.... Ancak nasıl bir yol izlemeliyim , kararsız kaldım açıkçası.... Yardım eder misiniz? Son olarak okuyan herkese teşekkurler....

görüşme. eskiden de senin hakkında söyledikleri şeyler varmış ve sen bile bile görüşmeye devam etmişsin. hyatında başka arkadaşın mı yok yahu. resmen seninle arkadaşlıklarını dedikodunu yapmak için devam ettiriyorlarmış belli ki.
tüm bunları duyduktan sonra daha fazla görüşmek yüzsüzlüğe girer artık.

Back
X