• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tartışmaların yoğun olduğu dönemde hamile olduğumu öğrendim

Bunu ben de biliyorum ben korunduğumu zannediyordum. Salak değilim tartıştığım bir adamdan çocuk yapayım da onun da hayatını mahvedeyim diye bir düşüncem de yok. Aksine çocuğumu büyütürken mutlu aile tablosu çizmek isterdim.
Mantıklıyım demek için; kıyas yapacak veri gerekir.
Veri içinse; tecrübe içeren forumlarda ki benzer konuları günlük okumak gerekir.

Eğer bunu yapmıyorsak salalıkta yapabiliriz, kendimizi bilmişlikte, burnumuzun dikine gitmişlikte.

Lütfen artık daha fazla yok korunmadın yok sen istemişsin şöyle böyle yazıp durmayın. İlkinde kaza oldu, biraz farklı bir kaza ve ne olduğunu anlatmak istemiyorum bile ikincisi de isteğim dışında beklenmedik ama beni sevindiren, bir haberdi ve hamile olduğumu öğrendim. Hiç bir zaman "ne kadar sorun olsa da aşılır, sıkıntı yaşadığım herkesin evi ayrı yolu ayrı derken. Çocuk dünyaya gelince eşim düzelir" diye düşünmedim hatta bu zamana kadar da çocuk istemiyordum. (Başka nedenlerden dolayı) Ama oldu ve ben bunu öğrendim. Ne yapabilirim. Bazı şeyler öğrendikten sonra koptu. Eşim istemediğim davranışlar yaptığında ben de artık hamileyim çok duygusalım, belki beklenmedik tepkiler verdim ve belki şu an bu yüzden bu noktada. Ama sonrasında daha kötü şeyler öğrendim. Bu yüzden bu konuyu açtım keşke altında mânâ aramadan daha insani daha mantıklı yorumlar yazsanız. Zira yazdığınız saçma sapan şeyler benim için bir teselli değil aksine çok gülünçsünüz. Hayatını ve ne yaşadığını bilmediğiniz insanlara karşı bu şekilde konuşmanız doğru değil. Yaşadığım her şeyi buraya döküp konuşacak değilim. Ve siz benden daha bilgili değilsiniz.
Konu sahibi siz önce kendinize dürüst olun burada ki hanımlar ben istemiyordum, nasıl oldu bilmiyorum hamileyim tarzı yazılanlardan kaynaklı size tepki gösteriyor. İnsanız, duygularımız değişken aranız kötü olduğunda istememiş olabilirsiniz ama iyiyken korunma durumuna hiç dikkat etmemişsiniz yani gayet bile isteye hamile kalmışsınız, açık bir şekilde evet ben istedim ve hamileyim demek çok zor olmamalı. Diğer bir meseleye gelecek olursak mesleğiniz var mı, aileniz destek çıkar mı, maddi kaygılarınız var mı? İnşallah aileniz size destek oluyordur ve bu süreci kolaylıkla atlatırsınız. Şunu da eklemek isterim siz ne yaparsanız yapın ne derseniz deyin bebekten kaynaklı karşı tarafla iletişim kurmak zorunda kalacaksınız, bırakılacaksınız.

Back
X