Tartistik

Merhaba kızlar sizden bi konu hakkinda fikir istiyorum.
1.5 yılı geçiyor evliyim severek evlendik hâlâ seviyoruz şükür pek kavga gürültümuz olmaz küs kalmayiz 4 aylık bi kızımız var.
Konuya geçeyim eşim oldu olası uykuyu sevmez erkenden kalkar ben tam aksi duskunumdur ama zamanla ona uymaya çalıştım çalışırken bi hafta sonum var Birak diye çok kavga ettik bi tatilimiz var uyuma diye diye sonunda pes ettim şimdi çalışmıyorum ama bebis var haliyle parça parça uyuyor insan sersem gibi oluyo
Bu sabah 8 de kalktı yine önce salona gitti kızımda 8.30 da kalktı altını değiştirip emzirip geri uyuttum bu arada eşim geldi tekrar odadan çıkarken yatarsin sen daha ben salondayim dedi tamam dedim uzandim ama uyumadim bi saat sonra gelip annem kahvaltıya çağırıyor dedi dedim bebek uyuyo yoksa giderdik tamam dedi nolduysa 10 dk sonra oflayip bi huyundan vazgecmedin bi kere erken kalksan nolur misafir gibi bekliyorum cirlamaya başladı dedim uyumuyorum şimdiye kadar uymadim mi sana dedim ne zaman kalktin ki arada bir o da ben zorlayinca falan diye sinirlene sinirlene giyindi kapıyı hızla bi açtı çocuk zipladi birden işte o an gözüm döndü dedim defol git sakin gelme hiç bişey söylemeden çıktı gitti
Kızlar o kadar kötü oldum ki kalsaydı tırnak içinde bırakabilirdim onu sonra gelmiş hiç bişey yok gibi sevdigim çikolatalardan almış yap diye söylediğim bazı şeyleri yapıyo kızıyla ilgileniyo konuşmaya çalışıyo ama hiç yüzüm gülmedi gece de sarıldı durdu tepki vermedim resmen içim sogumadi
Uzun oldu kusura bakmayın benim sizden istediğim akıl böyle devam etmeye çalışacak biliyorum sırnasarak ama elimde değil yumusayamiyorum sizce ne yapmalıyım nasıl davranayim bi akıl verin bana ona göre hareket edeyim ki tekrarlanmasin şimdiden tskler

eşimde çok düşkün uyumaya. gece 11 dedimi uykusu geliyor. bende hiç uyuyamam aksine. sinir oluyorum.beraber bir film izlerdik filan diyorum.genelde açıyoruz film. filmin yarısında dizimde uyuya kalıyor. o mutlu ben mutlu :) insan günde 8 saat uyusa zaten hayatının 3te birini uykuda geçirecek demektir. ne gerek var. zaten sayılı gün. bizde sadece pazarları uzun uyunur. o da zaten tek tatil günümüz dinlenelim diye :D bu pazar 12,30 filandı kalktığımızda mesela :D ama cumartesi gecesi geç yatmak şart :D

eşimde çok düşkün uyumaya. gece 11 dedimi uykusu geliyor. bende hiç uyuyamam aksine. sinir oluyorum.beraber bir film izlerdik filan diyorum.genelde açıyoruz film. filmin yarısında dizimde uyuya kalıyor. o mutlu ben mutlu :) insan günde 8 saat uyusa zaten hayatının 3te birini uykuda geçirecek demektir. ne gerek var. zaten sayılı gün. bizde sadece pazarları uzun uyunur. o da zaten tek tatil günümüz dinlenelim diye :KK70: bu pazar 12,30 filandı kalktığımızda mesela :KK70: ama cumartesi gecesi geç yatmak şart :KK70:
Calişken de erken kaldirirdi bebek var yine aynı bi hamileyken ellemezdi uyuyamiyordum çünkü isterse gece 4 te yatsın en gec 9 da ayakta

Ne var canım sen de eşinle kalkıver ne olacak? Ölünmez yani 1-2 saat erken kalkınca :)

Tam tersi benimle eşim arasında var, sen uyuyan taraf olduğun için anlamazsın. Gerçekten zor oluyor. Ben genelde 8-9 arası uyanırım en geç. İşe gittiğim günler 6'da uyandığım için alışkanlık oldu artık bende. Ben kalkıyorum, eşim ööyle 11-12ye kadar yatıyor. Öğlen oluyor, kahvaltı hazırlıyorum uyanmıyor, ben yapsam onsuz olmuyor... Yani tek taraflı ele alma bunu. "Çocuk var emziriyorum"un arkasına sığınma. Ne kadar sakin eşleriniz var Valla benim eşime ben böyle yapamam bile! Değerini bil, kırma, büyütme..

Sen de makul bi saatte uyan, beraber kahvaltı yapın, beraber kahve için. Ne biliyim bunlar zor şeyler değil. Evlilik geçim dünyası, iki taraflı düşünmek, malesef biraz da idareci olmak lazım :)

Hanımefendı ılk once cocugun uykusunu duzene sokun bence. Erkenden yatsın uyusun. Oglum 3,5 yasında 7-8 de yatar aksam. Sabah ta 6:30-7:30 arasında kalkar. Hem cocuk ıcınde onemlı kalıtelı uyku. Bıraz cabalayın yaparsınız.

Gece çocuğu emzirdikten sonra uyutmasan eşini uyandır ver çocuğu sabah erken kalkmam lazım ben emzirdim sen uyut de. Biraz da o uykusuz kalsın bak erken kalkabiliyor mu seni de anlamış olur.

1.5 yılı geçiyor evliyim severek evlendik hâlâ seviyoruz şükür pek kavga gürültümuz olmaz küs kalmayiz 4 aylık bi kızımız var.
Konuya geçeyim eşim oldu olası uykuyu sevmez erkenden kalkar ben tam aksi duskunumdur ama zamanla ona uymaya çalıştım çalışırken bi hafta sonum var Birak diye çok kavga ettik bi tatilimiz var uyuma diye diye sonunda pes ettim şimdi çalışmıyorum ama bebis var haliyle parça parça uyuyor insan sersem gibi oluyo
Bu sabah 8 de kalktı yine önce salona gitti kızımda 8.30 da kalktı altını değiştirip emzirip geri uyuttum bu arada eşim geldi tekrar odadan çıkarken yatarsin sen daha ben salondayim dedi tamam dedim uzandim ama uyumadim bi saat sonra gelip annem kahvaltıya çağırıyor dedi dedim bebek uyuyo yoksa giderdik tamam dedi nolduysa 10 dk sonra oflayip bi huyundan vazgecmedin bi kere erken kalksan nolur misafir gibi bekliyorum cirlamaya başladı dedim uyumuyorum şimdiye kadar uymadim mi sana dedim ne zaman kalktin ki arada bir o da ben zorlayinca falan diye sinirlene sinirlene giyindi kapıyı hızla bi açtı çocuk zipladi birden işte o an gözüm döndü dedim defol git sakin gelme hiç bişey söylemeden çıktı gitti
Kızlar o kadar kötü oldum ki kalsaydı tırnak içinde bırakabilirdim onu sonra gelmiş hiç bişey yok gibi sevdigim çikolatalardan almış yap diye söylediğim bazı şeyleri yapıyo kızıyla ilgileniyo konuşmaya çalışıyo ama hiç yüzüm gülmedi gece de sarıldı durdu tepki vermedim resmen içim sogumadi
Uzun oldu kusura bakmayın benim sizden istediğim akıl böyle devam etmeye çalışacak biliyorum sırnasarak ama elimde değil yumusayamiyorum sizce ne yapmalıyım nasıl davranayim bi akıl verin bana ona göre hareket edeyim ki tekrarlanmasin şimdiden tskler
Benim eşim ben uyanmayayım diye salona geçer kapıyı bile kapatır böyle bir durum yaşamadım bu konuda tavdiye veremem ama bence çok faza büyütlcek bir durum göremedim ben canım. Yaptığı hatanın farkına varıp gönlünü almayada çalışmış. Bence sen karşına alıp bebekten dolayı yorgun olduğunu uykuya muhtaç olduğunu anlat. Sonrasında da anlayışla karşılayacaktır zaten sert tepkinizden dolayı bir daha yapmaması gerektiğini anlamıştır. Minicik bir bebeğiniz var çok uzatmayın derim. Evlilikler tripler ve uzun süren küslüklerden yara alır bence. Bizde eşimle tartıştıktan sonra haklıysam onun haksızlığını anlayıp bana yaklaşmasından dolayı uzatmam. Evliliğimin yara almasına izin vermem. Kimi erkek özür dileyemez hareketleriyle gösterir. Ki bu. En önemlisi bence. Kimi erkek özür diler ama cümlede kalır sadece. Bence sende çok uzatma canım.

Benim eşim ben uyanmayayım diye salona geçer kapıyı bile kapatır böyle bir durum yaşamadım bu konuda tavdiye veremem ama bence çok faza büyütlcek bir durum göremedim ben canım. Yaptığı hatanın farkına varıp gönlünü almayada çalışmış. Bence sen karşına alıp bebekten dolayı yorgun olduğunu uykuya muhtaç olduğunu anlat. Sonrasında da anlayışla karşılayacaktır zaten sert tepkinizden dolayı bir daha yapmaması gerektiğini anlamıştır. Minicik bir bebeğiniz var çok uzatmayın derim. Evlilikler tripler ve uzun süren küslüklerden yara alır bence. Bizde eşimle tartıştıktan sonra haklıysam onun haksızlığını anlayıp bana yaklaşmasından dolayı uzatmam. Evliliğimin yara almasına izin vermem. Kimi erkek özür dileyemez hareketleriyle gösterir. Ki bu. En önemlisi bence. Kimi erkek özür diler ama cümlede kalır sadece. Bence sende çok uzatma canım.
Sağol canım sanırım güzelce tekrar konuşmam gerek biraz ağır konuştum cunku

Surekli boyle yaparsaniz biktirirsiniz adami. Bu seferde o sizi umursamaz cildirirsiniz.

Yine mi adam haklı :olamaz: hem de haksız olduğu bu kadar barizken

Sağol canım sanırım güzelce tekrar konuşmam gerek biraz ağır konuştum cunku
Bencede canım birbirinizi çok üzecek derecede ağır bir durum söz konusu değil çünkü. Yıpratmayın birbirinizi değmez 3 günlük dünyada. İnşallah bir daha sorun yaşamazsınız. :KK200:

Aç erkek sendromu .Önüne bi çay bi simit koyaydıniz .Yada cocuk uyandikca gece onu da uyandirin .Uykusuz kalsın bakalım erken kalkabilirmi .

İlk defa bu kadar tepki verdim çünkü uykuda ki çocuğu ziplatti yerinden onun keyfi için çocuk korktu
bizde sizin tam tersiyiz .kızım 11 aylık kurulu saat gibi her gün altıda kalkarız. eşimi bir aksam akşama kadar uyur .bende sinir oluyorum.kalksa bana yardım etse diye beklerim.asla haklı demiyorum ama ınan benim esi de sinirlenince böyle düşüncesizce davranıyor. üzmek kendini

O kadar tavri gerektirecek birşey yok bence çocuk da küçük olduğu için görüldüğünü için bence bı patmalama olmuş sizde bence kavgayı çok uzatmayı n derim inşallah düzelir en azından siizn gonlunuzu almak için birşeyler yapıyor başka adamın umrunda olmaz neler okuyoruz burada boş yere evinizin huzurunu kaçırmayın

Bence sorun eşiniz az uyuyor diye sizin de az uyumaya alışma eğiliminiz. Neden bunu yapıyorsunuz ki. O alışmaya çalışıyor mu? Pazar kahvaltıyı o hazırlayıversin madem erken kalkmış misafir gibi (ki kendi ifadesi) duracağına çay koysun. Peynir zeytin koysun domates salatalık dilsin eline mi yapışır.

Back
X