Tartıştık!

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
733
685
103
36
Günaydınlar,

Dün akşam nişanlımla tartıştık.Sebebi eksiklikleri konuşuyorduk.En son alamadığımız halılar kaldı.Halıları nasıl yapalım dedim.O da nerelerin eksik dedi.Ben de giyinme odası, mutfak, hol, ve yatak odası dedim.Bu sefer başladı durumun var mı alabilecek miyim diye hiç sormuyosun dedi.Ben de illakı almamız gerekiyor dedi kış geliyor dedim.Giyinme odasına gerek yok dedi.Olur mu öyle şey dedim ne demek gerek yok.Bu yüzden tartıştık.Nişanlım zor şartlarda yetişmiş biri.Öyle cimriliği yoktur aslında.Ama bazı şeyler ona fazla lüks gelir.Bu şekilde yaşadık.Düğün öncesi biraz fazla borcada girdik.Aileler de sağolsun yardım ediyor.Hatalı mıyım?bir yadım edin lütfen ya.

ben 1 ay öncesine kadar çalışıyordum maaşımı 2 ayda bir aldığım için çıkmak zorunda kaldım yoksa çeyizimi hep kendim yaptım çok şükür.

ben 1 ay öncesine kadar çalışıyordum maaşımı 2 ayda bir aldığım için çıkmak zorunda kaldım yoksa çeyizimi hep kendim yaptım çok şükür.
Bence nisanliniz hakli, borclar gozunu korkutuyordur, daha once yapmadigi birsey yapacak, hem evini gecindirecek hem borc odeyecek tek basina, ileriye donuk endiselerinin olmasi cok normal, sizin de ona destek olmaniz gerekir, yuva kurmak kolay degil, yavas yavas tamamlanir,
*InsAllah, "yeni gelin evi" vs gibi sayfalarda foto paylasan gelinler gibi evinizi ele güne gosteris yapacagim mantigiyla dosemiyorsunuzdur!

Ben ilk evlendiğimde mutfağımda sandalye bile yoktu, plastik taburelerde oturduk kaç ay. Şart değil ya. Durumu zorlaştırmaya gerek yok. Sürekli kullanmayacağınız odalar için bekleyebilirsiniz ya da ucuz çözümler üretebilirsiniz. Çok da borcunuz varmış madem. Olmazsa olmaz değilse bazı şeyleri de es geçin

Bu süreçte böyle şeyler yaşanması normal çoğu evlenenler bu yollardan geçmiştir ama ben tutumunuzu ve ifade ediş tarzınızı yanlış bulum emrivaki yapmışsınız. Daha tatlı bir dille ve uyguna alırız hayatım yada mesela giyinme odasına almayalım önemli yerlere alalım gibi kilimde olabilir. Bende evleneli 1 sene oldu 3 bin benim 3 bin eşimin geliri var ama mutfağıma halı alamadım mesela başka ufak tefek eksikliklerimde var ama çok önemli değil zamanla tamamlanır.

Evet hatalisin. Bir halı için nisanlini uzmeye değer mi?
Olmasın kuzum bir giyinmë odası halısı.
Ayrıca herseyi tamamen alacaksın bir bakacak sin aaa daha güzeli varmış neden bunu almadım diyeceksin. Birseyler eksik olsun ki beraber alış veriş yapmak ne tatlı birşeydir bence bunu anlayın.

canım bu evlilik dönemlerinde erkekler çok aşırı strese giriyorlar, gözleri çok korkuyor, o yüzden biraz onu da anlamaya çalış. şimdilik bir halı eksik olsun daha sonra alırsınız, yada ucuzndan bir kilim alıp atın oraya sonrasında güzelini alırsınız. tek derdiniz bir adet halı olsun yaa valla, bunu takma kafana hallolur bir şekilde

Madem herşeyiniz tamam bir tek halılarınız eksik biraz daha sıkışıp alabilirsiniz. Herşeyiniz tam olsun ve halısız olmaz bence de. En azından giyinme odasına sonra alırsınız ama diğerlerinin alınması lazım bence.

Giyinme odasinin halisi sonra aliverseniz en fazla ne olurdu? Eve bakmaya gelenler "aa buranin halisi yok" derdi en fazla. Adam zorlaniyorsa abartmaya gerek yok bence. Cok guzel kilimler var annem salondaki halilari bile kaldirip onlardan serdi yikanmasi kolay oluyor diye.

salonu almıştık öncesinden.mutfak yatak odası ve giriş halıları var.

Sizi haksız buldum.
Evleneli 1 yıl oluyor iki odamızda halı yok. Biri çalışma odası bunların.
Eşim almasak olmaz mı sonra alırız dedi,bende tamam dedim salon değil sonuçta bu odalar idare edilir.
Hala da almadık :)
Tutumunuzu yanlış buldum bende.İllaki almamız gerek demenizi..
Bunlar ufak tefek şeyler elbet tamamlanır ama bunun için eşinizi kırmanıza gerek yok gerçekten..

evet biliyorum ve şu an yok.çünkü herkes ayrı borçta.şımarıklık yaptım sanırım ben biraz..

Bakın siz de çalışmışsınız, yani para nasıl zor kazanılıyor biliyorsunuz. Elinde olsa yapacak bir insan sonuçta kendi de oturacağı evin halıları. En başta biraz olmaz ne olacak. Bizim de yoktu. Ama sonra hepsi oldu. Bunların hepsi tatlı bir anı olarak kalıyor. Gene de bir iş bulmak için araştırmalara devam edin derim. İlk aylar, borçlar harçlar insanları biraz geriyor. Ama beraber bir şeylerin altından kalkma hissi süper.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…