tasarruf yapayım derken hatamı yapıyorum

ama çok moralım bozuldu.
ben para gıtmesın dıye balık canım cektıgı halde soylemedım o erkek kardesı ve arkadası ıle
savuruyor paraları gıttıgı yerde oyle ucuz yerde degıl demekkı neymiş arkadaş acımayacaksın kımseye

Canım kusura bakma ama seninkide abartılı geldi bana. Tasarruf yaparsın örneğin evde lüzumsuz yanan ışıgı söndürürsün bu tasarruftur. Ama boğazdan kısılmaz. Canın balık çektiyse o akşamda balık yaparsın niye kendini bu kadar kasıyosunki o balıgı yemeyince mi zengin olucaksın. İmkanın ölçüsünde yersinde içersinde valla herşeyden kısılır ama boğazdan kısılmaz. Hemde hamileymişsin kendinide düşün biraz. İki kişi olunca bazen dışarda yemek evde yemekle aynı hesaba geliyor.

Eşiniz öyle yada böyle o parayı harcıyor zaten "sıkıcı, sürekli söylenen ve evde oturan" bir eş görünümü vermek yerine "bunu ikinizin iyiliği için de yapmış olsanız" yapmayın eşinizle beraber gidin yemeğe, eğlenceye vs sizin de hakkınız özel anlar yaşamak eşinizle güzel bir yemeğin ardından mutfağa girip bulaşık toplamamak para bu dünyada kalacak nasıl olsa :)

Sen hem paranı hemde eşinin ekonomik durumunu eline alıabilirsin gülüm.
Nasılmı.
Benim kuaför bilmem şu şu masraflarım var diye para alman lazım her maaşda ondan.
erkek eger kazandıgını karısına getirip vermiyorsa kendi cebinde tutuyorsa dişi kuş yuvayı yapamaz.
yarın öbürgün yavrunuz olunca sıkıntıya girince erekek düşünmez bunları kadın eziyet çeker genelde çocugum eksik kaldı diye.
gereken harcamaların oldugunu söyle ve her zaman parasının yarısını al ondan vermiyorsa sorun vardır veriyorsa konuşmuyorsa bi sorun olmaz.
ve böylece birazına kendine bakarsın birazını da biriktirirsin. bi hesap açıp oraya yatır yavaş yavaş bir birikimin olsun
bu dünyada kimseye güvenmeyeceksin anneler haric (gerçi bazı anneler var ki onlarda yavrusunu düşünmez ama çok az) o yüzden kendini toparla.
vede eger izin veriyorsa bi işe gir çalış (çalışıp çalışmadıgını bilmiorum cünkü.)
evde oturan kandınlar erkeklerin gözünde bi süre sonra saksı rölünde olur. ne olursa olsun çalış.

Canım kusura bakma ama seninkide abartılı geldi bana. Tasarruf yaparsın örneğin evde lüzumsuz yanan ışıgı söndürürsün bu tasarruftur. Ama boğazdan kısılmaz. Canın balık çektiyse o akşamda balık yaparsın niye kendini bu kadar kasıyosunki o balıgı yemeyince mi zengin olucaksın. İmkanın ölçüsünde yersinde içersinde valla herşeyden kısılır ama boğazdan kısılmaz. Hemde hamileymişsin kendinide düşün biraz. İki kişi olunca bazen dışarda yemek evde yemekle aynı hesaba geliyor.

yani,tasarrufla balık yemenin ne alakası var:44:

üstelik hamilelerin mutlaka balık yemesi gerekir:34:

sen tasarruf ettikçe eşin daha fazla gidecek nargileye, dışarıda yemeğe.
birçok yorum var ve hepsi de aynı yönde.
ben de bir yenisini ekleyeyim
kız kardeşimin eşi ona evlenecekleri zaman şöyle bir cümle kurmuştu. tam sana göre
'ben senin peşinden borçlarını ödemezsem sen benimkileri ödersin'
işte aynen böyle oluyor.

ben eşimin peşimden borçlarımı ödemesini sağlayamadım. tasarruflu olmaktan her daim ama
size tavsiye ederim.
ileride çocukla herşey zorlaşıyor
bugünlerde tabi ki yiyin için gezin ama dıozunu kaçırmadan.
geleceğe de yatırım yapmak gerek

bızıme buyuklerımız kocanın 2 kasıgı varsa 1 kıracaksınkı gozu dısarıya cıkaracak fırsat bulamasın geıcm derdınde olsund erlerdı ama
evlıyım 2 auylık hıcte oyle olmuyor:50:

bende yazdıklarında eşinin tutumsuzluğundan ziyade seninle birşey paylaşmıor olmasından rahatsızlık duydum açıkcası..
benim eşimde rahat yaşamaya alışmış mesela maddi anlamda..o yüzden harcama yaparken çok düşünmez benim kadar en azından..
ama evinde yer ayda 1 belki dışarda yer..sen konuya maddiyattan çok paylaşımınızın olmasından gir bence..hamilesin sen nasıl bu kadar sorumsuz davranabilir..

Ben bu konuda biraz degisik dusunuyorum, eger parayi sadece eve getiren erkekse bence onun yaptigi birkac ekstra hobi harcamasina kadinin karismamasi gerektigini dusunuyorum, ama sizden kisip kendisi deli gibi savukrgan davraniyorsa bu sorun olur. Sizin esinizde sadece nargile ve yemek hesabi veriyorsa ve evin tek gecim kaynagiysa bence karismaya pek hakkiniz yok. bunun yaninda bence eve ekonomik olarak katkida bulunmayan kadinin da savurgan olmasi dogru degil, eger kadin her istedigini almak her istedigi yerde yemek yemek istiyorsa kendisi de calismali. Obur turlu sadece erkek calisip kadin harciyorsa sefam olsun demek kocaman bir acik butceden baska birsey yapmaz, butceniz musaitse sizde haftada bir kez disarda yemek yiyebilirsiniz, bunu en iyi siz bilebilirsiniz ama bence calisip yorulanin heveslerine saygili olunmali obur turlusu erkegi cok sikar ve sonuclari bosanmaya kadar gidebilir benim gorusum bu sekildedir.

Ben de diğer konuları geçtim, yemeğe eve gelmeyeceğini size haber vermemesine takıldım.

Eğer her akşam onu yemeğe bekliyorsanız ve o dışarıda yediği halde size söylemiyorsa, bu saygısızlıktır. :20:

Benim esim disarda yemedigi kafelere felan takilmadigi halde ben tasarruf etmek icin kisiyorum bazi seylerden,ayda da bi kac kez arkadaslarla disari cikip alisveris yapiyoruz..
Arkadas hakli tasarruf yapmak istiyo ama esi obun tasarruf yaptigini gordukce dahada umursamaz olur..
Biraz acil sende gez dolas harca o zaman degisir,anlar tasarruf etmesi gerektigini.. O harciyo bende harciycam deyip ipin ucunu kacirirsak olmaz,kadinlar erkeklere gore daha tasarrufludur genelde..
Iddia olarak degil de sadece gercegi gormesi icin sizde biraz caninizin istedigini alin o zaman anlar eminim...

tasarruf bogaztan kesmekle olurmu hic , balik yeseniz batacakmisiniz , ustelik hamilesiniz---uzucu

Siz nerden ne kısabilirim diye düşüne durun eşiniz de bu akşam nargile mi naneli mi içsem tömbeki mi diye düşünsün?:ssz:

Tasarruf denen şey temel ihtiyaçlar dışındaki zevklerden kısılır zaten,eşiniz bunun derdine düşmemişse sizde düşmeyin bence.

Canim bazi esler böyle maalesef, bunun yüzünden sen akilli olman gerek.
Bak bu konuyla alakali su animi anlatayim sana:

Eskiden is yerimde bir kadin calisiyordu, okadar zor calisiyorduki tüm gün zavallim anlatamam sana, sabahtan aksama kadar cani cikiyordu, cok aciyordum ona, aldigi maasta cok azdi Euro olarak 1300 Euro falan aliyordu, avrupada yasayanlar bilir, burdaki kiralar zaten bir dört odali otursan 800 Euro falan, yani o parayla gecinmek zordu, ama eside issizdi, sagda solda insaatlarda calisiyordu adam, ne yapsin kadin. Simdi bu üc ay calisti bizim is yerinde ve evdede her türlü tasarruf yapiyordu, anlatiyordu yani, esinin üc bes kurus kazandigiyla idare ediyordu, maasindanda 3000 Euro biriktirmisti bankada, hani esi is bulamassa (insaatlar bitince mesela) onla idare etmek icin.
Bir gün is yerine geldim, kadinin iki gözü iki cesme.
Kadin bulgardi ve Bulgaristandaki köylerinden mac oynamak icin 13 kisi mi ne gelmis, hotelde kalmislar ve paralari yetmemis, bunun esine demisler bizim hotel masrafimizi öde yoksa polis cagiracaklarmis hotel müdürü bunlari birakmiyormus tabii, biz sana sonra geri öderiz diye. Oda 4500 Euro falan, yani bayagi bir para. Adam hem biriken parayi cekmis, hemde borca girmis, kadinin haberi oldugunda hepsi dönmüs bile ülkelerine. Esi diyormus, ne yapayim, ödemeseymiydim, hapisemi girselerdi diye. Kadin feryat figan aglamis, onlar asla o parayi geri ödemez diye, nasil ödesinlerki zaten, bulgarlar köylerinde kas kurus kazaniyorlarki.
Sahsen ben gördüm o kadinin aylar boyunca nasil yoruldugunu, sabahtan aksama kadar nasil calistigini, cok cok kötü olmustum ozaman. Eside aslinda iyi birisiydi, birsey olmaz, yine kazaniriz vs diyordu sonra is yerine geldide kadini sakinlestirmeye calisiyordu. Tabii o paralar hic ödenmedi, eside (müslümanlar) olsun, ödemezlersede helal olsun dedikce kadin cildiriyor gibi oluyordu, sonra isten cikti, ne yapti bilemiyorum.

Benim sana tavsiyem, esinden habersiz para biriktirmen mümkünse.
Mesela erzaklarin hesaplarini tam olarak bilmiyordur, yani üc bes kurus bir kenara koy.
Kiyafet alirken 40 milyon verdiysen 50 milyon de vs, tabii bunu anlamiyacak durumda olursa.
Annenede verebilirsin biriktirmesi icin, ama aslinda kimsenin haberi olmasa daha iyi olur bence.
Sonra biriken para bir gün lazim olur, lazim oluncada Anneni ögretirsin "Siz zor durumdasiniz, ben size bu parayi hediye ediyorum/ veya borc veriyorum, nezaman öderseniz ödeyin" vs dedirtirsin. Veya tekrar lazim oldukca azar azar harcarsin.
Birde mümkün oldukca alisverise onla git ve o yanindayken hic tasarruf yapma, canin ne istiyorsa al ve kasada o ödeyince dünyanin aslinda nekadar pahali oldugunu anlasin.
Kendi canin birsey istedigi zamanda cekinme, canim sunu istedi de, götürsün, gezdirsin, bosver. Erkegin cebinde nekadar para olursa, okadar basina bela olur.

Bu tabii senin kocan gibi olanlar icin gecerli, bu tür konularda eslerinden dolayi rahat olanlara sözüm yok. Ama madem bir es böyle davraniyor, ozaman kadinda kendini ezdirmemesi lazim bence, sonucta cocuklarini ve kendinide düsünmesi gerek.

Canim bazi esler böyle maalesef, bunun yüzünden sen akilli olman gerek.
Bak bu konuyla alakali su animi anlatayim sana:

Eskiden is yerimde bir kadin calisiyordu, okadar zor calisiyorduki tüm gün zavallim anlatamam sana, sabahtan aksama kadar cani cikiyordu, cok aciyordum ona, aldigi maasta cok azdi Euro olarak 1300 Euro falan aliyordu, avrupada yasayanlar bilir, burdaki kiralar zaten bir dört odali otursan 800 Euro falan, yani o parayla gecinmek zordu, ama eside issizdi, sagda solda insaatlarda calisiyordu adam, ne yapsin kadin. Simdi bu üc ay calisti bizim is yerinde ve evdede her türlü tasarruf yapiyordu, anlatiyordu yani, esinin üc bes kurus kazandigiyla idare ediyordu, maasindanda 3000 Euro biriktirmisti bankada, hani esi is bulamassa (insaatlar bitince mesela) onla idare etmek icin.
Bir gün is yerine geldim, kadinin iki gözü iki cesme.
Kadin bulgardi ve Bulgaristandaki köylerinden mac oynamak icin 13 kisi mi ne gelmis, hotelde kalmislar ve paralari yetmemis, bunun esine demisler bizim hotel masrafimizi öde yoksa polis cagiracaklarmis hotel müdürü bunlari birakmiyormus tabii, biz sana sonra geri öderiz diye. Oda 4500 Euro falan, yani bayagi bir para. Adam hem biriken parayi cekmis, hemde borca girmis, kadinin haberi oldugunda hepsi dönmüs bile ülkelerine. Esi diyormus, ne yapayim, ödemeseymiydim, hapisemi girselerdi diye. Kadin feryat figan aglamis, onlar asla o parayi geri ödemez diye, nasil ödesinlerki zaten, bulgarlar köylerinde kas kurus kazaniyorlarki.
Sahsen ben gördüm o kadinin aylar boyunca nasil yoruldugunu, sabahtan aksama kadar nasil calistigini, cok cok kötü olmustum ozaman. Eside aslinda iyi birisiydi, birsey olmaz, yine kazaniriz vs diyordu sonra is yerine geldide kadini sakinlestirmeye calisiyordu. Tabii o paralar hic ödenmedi, eside (müslümanlar) olsun, ödemezlersede helal olsun dedikce kadin cildiriyor gibi oluyordu, sonra isten cikti, ne yapti bilemiyorum.

Benim sana tavsiyem, esinden habersiz para biriktirmen mümkünse.
Mesela erzaklarin hesaplarini tam olarak bilmiyordur, yani üc bes kurus bir kenara koy.
Kiyafet alirken 40 milyon verdiysen 50 milyon de vs, tabii bunu anlamiyacak durumda olursa.
Annenede verebilirsin biriktirmesi icin, ama aslinda kimsenin haberi olmasa daha iyi olur bence.
Sonra biriken para bir gün lazim olur, lazim oluncada Anneni ögretirsin "Siz zor durumdasiniz, ben size bu parayi hediye ediyorum/ veya borc veriyorum, nezaman öderseniz ödeyin" vs dedirtirsin. Veya tekrar lazim oldukca azar azar harcarsin.
Birde mümkün oldukca alisverise onla git ve o yanindayken hic tasarruf yapma, canin ne istiyorsa al ve kasada o ödeyince dünyanin aslinda nekadar pahali oldugunu anlasin.
Kendi canin birsey istedigi zamanda cekinme, canim sunu istedi de, götürsün, gezdirsin, bosver. Erkegin cebinde nekadar para olursa, okadar basina bela olur.

Bu tabii senin kocan gibi olanlar icin gecerli, bu tür konularda eslerinden dolayi rahat olanlara sözüm yok. Ama madem bir es böyle davraniyor, ozaman kadinda kendini ezdirmemesi lazim bence, sonucta cocuklarini ve kendinide düsünmesi gerek.

yasanan olay cok üzücü ama eşler arasında gizli para biriktirmek yalana yol acar, asla eşlerin birbirine yalan söylememsi gerekir,bunlar evliliğin temelini sarsar

doğru her zaman tektir hatırlanması kolaydır

ama yalan tam tersi ne dediğinizi hatırlayamazsınız,ve mutlaka biryerden eşine acık verir

yani kaş yapayım derken göz cıkarır bu sefer

Ben bu konuda biraz degisik dusunuyorum, eger parayi sadece eve getiren erkekse bence onun yaptigi birkac ekstra hobi harcamasina kadinin karismamasi gerektigini dusunuyorum, ama sizden kisip kendisi deli gibi savukrgan davraniyorsa bu sorun olur. Sizin esinizde sadece nargile ve yemek hesabi veriyorsa ve evin tek gecim kaynagiysa bence karismaya pek hakkiniz yok. bunun yaninda bence eve ekonomik olarak katkida bulunmayan kadinin da savurgan olmasi dogru degil, eger kadin her istedigini almak her istedigi yerde yemek yemek istiyorsa kendisi de calismali. Obur turlu sadece erkek calisip kadin harciyorsa sefam olsun demek kocaman bir acik butceden baska birsey yapmaz, butceniz musaitse sizde haftada bir kez disarda yemek yiyebilirsiniz, bunu en iyi siz bilebilirsiniz ama bence calisip yorulanin heveslerine saygili olunmali obur turlusu erkegi cok sikar ve sonuclari bosanmaya kadar gidebilir benim gorusum bu sekildedir.

çok ilginç geldi yazdıklarınız
ne demek kadın çalışmıyorsa kocaya karışmaya hakkı yok
çalışmıyo diye o evlilik üzerinde bir fikir beyan edemzmi
ilginç gerçekten

Son düzenleme:
arkadaşlar. ben eşimle dışarda yemek yemeyım boşuna para gıtmesın dıye tasarruf edıyorum evde yemek yapıyorum.
ama eşim gunde 2 kere dışarda yemek yiyor akşamda nargıle cafeye gıdıyor.
erkek kardeşiyle erkek arkadaşlarıyla ve hesabı eşim ödüyor. arabada eşimin arabası oh
gıttıgı yerde uzak yer. tum paraları harcıyor.
kendımı cok salak hıssedıyorum.
bız kadınlar bundanmı kaybedıyoruz acaba?
tasarruf ederek onların önünümü açıyoruz tecrubelı bayanlar cvp yazsın?
sızce bendemı savurgan olmalıyım böyle?

Yerinde olsam müdahale ederdim, hayat müşterekse tasarruf tek taraflı olmaz.

çok ilginç geldi yazdıklarınız
ne demek kadın çalışmıyorsa kocaya karışmaya hakkı yok
çalışmıyo diye o evlilik üzerinde bir fikir beyan edemzmi
ilginç gerçekten

Bir de eşinin çalışmasını istemeyen erkekler var, onların eşleri ne yapacak o zaman?

Benim bildiğim erkek karısını yediğinden yedirmeli, giydiğinden giydirmeli. Denklik olmalı evlilikte.Çalışmayan kadınlar da evde bir çok görev üstleniyorlar ekstradan boş, oturmuyorlar. Eşlerinin durumu varsa gönüllerince harcamak onların da en doğal hakkı.

Son düzenleme:
evde 2 kaşığın varsa 1 ni kıracaksın
eşin 5 lira kazanıyorsa 6 lira harcayacaksın ki
ne eşin sağa sola gidecek
ne de sen kendini saf yerine koyucaksın

bunu bana bir teyze dedi gecen
ne derece doğru bilemem

"Kaşık düşmanı" tabiri buradan geliyor olsa gerek.:44:

Daha dün eşimle bu konuda kavga ettik, maddi olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz ben o kadar tasarruf etmeye çalışırken, eşimin hesap ekstresindeki yemek paralarını görünce çok sinirlendim ve karşılığında aldığım cevap, yemem gerekiyordu yedim ne olcakki oysa bizim harcamalarımıza gelince hep kısmaya çalışır, ama artık yok bundan sonra bende kısmayacağım.

Back
X