canım ben memleketimden tam yedi saatlik uzaklıktaki bi şehire taşındım, ve inan bir tek eşyam kırılmadı zarar görmedi...
taşıma şirketi tuttuk, ama şirket tuttuk diye öyle rahat tavır sergilemedim, diğer odalar önemli değil giysi kıyafet sorun olmaz zaten, ama mutfak çok önemli...
gazetelere tek tek sar hepsini, kolilere dizerken de öyle sıkıya koyma, aralarına şöyle örtü gibi kıyafet gibi yumuşak bişeyler koy aralarına.. ben mesela hep böyle yaptım, sallandıkça arabada giderken sarsılmasın diye, birer ikişer kıyafetlerimden aralara sıkıştırdım çok faydası oldu...üzerlerine zaten kırılacak eşya diye yazarsan taşıyan elemanlar dikkat ederler...
streç film sarmana gerek yok diğer büyük eşyalara zaten onlar sarıyor...mesela koltukları battaniye gibi bir örtüyle tek tek sarıp iplerle bağlıyorlar...
konsol gümüşlük dolap kitaplık gibi mobilyaları da streç filmle sarıyorlar bir çizik bile olmuyor hiç korkma...
sen sadece ufak tefek şeyleri ortalıkta bırakma karman çorman olmasın, herşeyin koli içinde olsun..kolilerini güzelce kapat ve sıkıca bantla...birde kolilerin alt kısmını eşya koymadan önce sıkı sıkı bantla, çünkü kaldırırken altı açılabilir ve hepsi dökülebilir....biz eşimle sıkıca bantladıktan sonra, iplerle bağlamıştık...
birde şunu unutma mesela akıcı birşeyler varsa mesela turşu gibi sıvı yağ falan tarzı bişeyler varsa, kolinin üzerine mutlaka DİK TUTUNUZ yazısını yaz, aksi halde onlar arabaya sıralarken, duruma göre yan dik eğik falan koyabiliyorlar...