Taşınma, düzensizlik, kargaşa

Cumbussss

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2022
264
598
23
30
Herkese merhaba önceden konu açmıştım ev sahibimiz evden çıkarttı 2 aylık arama sonunda bir ev bulabildik çok şükür. Pazar günü taşındık. Ama işin içinden çıkamaz haldeyim. Evi temizlemek için yardımcı almıştım kaba pisliği gitsede su an eşyalar havada uçuşuyor, yine çoğu yer koliden ayak izinden kirlendi. Ailemden herkes çalışıyor, ne hikmetse yaparız ederiz diyen çevrem arkadaslarım yok oldu. Eşim akşamları gelip yapmaya çalışsa da yorgun oluyor ve böyle giderse 1 ayda yerleşemem. Hamileyim ve 34. haftadayım. Birazcık iş yapsam kötü oluyorum. Haftaya doktora gideceğim kişisel bakım yapmam gerekiyor , doğum çantam bile hazır değil. Hersey üst üste geldi sanki. Bana fikir verin lütfen bu ev nasıl düzene girecek ? Ben nereden başlamalıyım ?

Önce büyük eşyaları oturtun
Eksiğimiz varmi dolap hali tül gibi?
Onlari tamamlamaya çalışın
Sonra dolap içleri yerleşir oda oda giderseniz iyi olur, bu yerleşecek oda da olabilir eşyaların olduğu odalar da olabilir. 1 alan kendinize temiz sakin kalmalı ki dinlenebilesiniz
Silip süpürme en az 5 kez fln oluyor o normal gerekirse 1 kez daha yardımcı alin

Önce adam tutun iki tane (apt görevlinizden yardım isteyin o bulur kendi bile gelebilir sonuçta ücretini alacak)
Adamlara büyük eşyaları kurdur yerleştir
Sonra iki kadın tut biri mutfak eşyalarını yerleştirsin diğeride genel temizliğini yapsın
Halıları sersin çıksın

Zaten geri ufak kalsn şeyleride eşine yaptır elbiseleri yerleştirmek vs gibi

Önce büyük eşyaları oturtun
Eksiğimiz varmi dolap hali tül gibi?
Onlari tamamlamaya çalışın
Sonra dolap içleri yerleşir oda oda giderseniz iyi olur, bu yerleşecek oda da olabilir eşyaların olduğu odalar da olabilir. 1 alan kendinize temiz sakin kalmalı ki dinlenebilesiniz
Silip süpürme en az 5 kez fln oluyor o normal gerekirse 1 kez daha yardımcı alin
Teşekkür ederim oda oda gitme fikri mantıklı yoksa işin içinden çıkamayacağım. Mutfağın çoğu bittiği icin tekrar Yardımcı almak istememiştim ama başka çarem de kalmadı sanırım :(

Önce adam tutun iki tane (apt görevlinizden yardım isteyin o bulur kendi bile gelebilir sonuçta ücretini alacak)
Adamlara büyük eşyaları kurdur yerleştir
Sonra iki kadın tut biri mutfak eşyalarını yerleştirsin diğeride genel temizliğini yapsın
Halıları sersin çıksın

Zaten geri ufak kalsn şeyleride eşine yaptır elbiseleri yerleştirmek vs gibi
Evet ilk başta gerek görmemiştim üç gündür mutfağı halletmeye çalışıyorum çoğu bitti ama çağıracağım tekrardan çok sağolun

Taşınırken, ayrılırken, alışverişte vs belli oluyor insanların ne olduğu.
Hiç takılmayın o tarafa. Siz yavaş yavaş, yapabildiğiniz kadarını yapmaya çalışın. Eşiniz haftasonları çalışmıyorsa 2 gün çok çok iyi şekilde yerleşim olur. Veya iş arkadaşlarından 1-2 kişi ayarlasa direkt biter zaten.

Siz hafif işleri oda oda yapabilirsiniz. Taşınırken hangi koli hangi odaya inecek onu taşımacılara söylediyseniz, işiniz kolaylaşır.

Geçen hafta daha iyiydim sanki bu hafta nedense kalp çarpıntım oluyor ve ağrılarım çok fazla biraz korktum bu yüzden çağıracağım teşekkür ederim
Rica ederim. Başına ev yerleştireceğiz diye iş alma. Hatta bir gününü kadının pazara ayarla esin çeker eşyaları kadın da perde vs aşar.

Taşınırken, ayrılırken, alışverişte vs belli oluyor insanların ne olduğu.
Hiç takılmayın o tarafa. Siz yavaş yavaş, yapabildiğiniz kadarını yapmaya çalışın. Eşiniz haftasonları çalışmıyorsa 2 gün çok çok iyi şekilde yerleşim olur. Veya iş arkadaşlarından 1-2 kişi ayarlasa direkt biter zaten.

Siz hafif işleri oda oda yapabilirsiniz. Taşınırken hangi koli hangi odaya inecek onu taşımacılara söylediysen, işiniz kolaylaşır.
Evet çok içerledim zoruma gitti açıkçası. Kimse gelip işimi yapmak zorunda değil ama hep dile geldiğinde buradayız yanındayız yapacağız dediler sonra bir baktım kimse yok. Kolilerin yeri belli ama eğil kalk götür getir zor olmaya başladı yapamadıkca sinirleniyorum da aynı zamanda. En iyisi Yardımcılar almak tekrardan teşekkür ederim

Ben de yaklaşık o haftalarda ev taşıdım. Kimse yardıma gelmedi. Eşim beni anneme bıraktı 4 5 saat kendi uğraştı sonra kalan kolileri birlikte yerleştirdik. Siz de ya ücretli birini bulun ya da eşiniz izin alsin 1 güne halolur.

Off taşınmak dünyanın en zor şeylerinden biridir. Biz neredeyse 8 ay olacak hala tam yerleşemedik, bazı eşyalarımız kayıp vs... Zor bir iş yavaş yavaş yapın kendinize fazla yüklenmeyin. Önemli olan sağlığınız yerinde olsun. Bir oda belirleyin fazla koli vs eşyaları oraya atın, oturacağınız yerleri temizleyin sonra o odadan alır alır yerleştirirsiniz.
Yeni evinizde güle güle oturun, sağlıklı mutlu günleriniz olsun inşallah.

Off taşınmak dünyanın en zor şeylerinden biridir. Biz neredeyse 8 ay olacak hala tam yerleşemedik, bazı eşyalarımız kayıp vs... Zor bir iş yavaş yavaş yapın kendinize fazla yüklenmeyin. Önemli olan sağlığınız yerinde olsun. Bir oda belirleyin fazla koli vs eşyaları oraya atın, oturacağınız yerleri temizleyin sonra o odadan alır alır yerleştirirsiniz.
Yeni evinizde güle güle oturun, sağlıklı mutlu günleriniz olsun inşallah.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Biraz ağrım olunca mecbur bıraktım , yavaş yavaş yapacağım mecbur bakalım :)

Geçen hafta daha iyiydim sanki bu hafta nedense kalp çarpıntım oluyor ve ağrılarım çok fazla biraz korktum bu yüzden çağıracağım teşekkür ederim
Bundan sonra haftalık değil günlük bile ağirlasacaksiniz artık. Havalar da sıcak. Koli falan kaldırmayın. İki yardımcı bulsanız 1 günde bile ağır işleri bitirirler. Ufak tefek kalanları eşinizle akşamları serinde halledersiniz. Sağlıkla gelsin bebeğiniz🙏

Back
X