• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taşınma sorunu.. yardım..

yıkamaya veriyorum ben.en temizi bence ne sorun olabilir ki ?paketli şekilde 1 haftaya getiriyorlar.ama çok silme düşünceniz varsa evde güzelce siz temizleyin.katlayıp sarın şeffaf streç gibi bir şeyle gerekirse sarın.temiz götürün eve.evi mi yerleştireceksin halımı sileceksin orada?zor olur canım
bende yıkamaya vermek istemiştim ama kurumaz bu havalarda kokar dediler korktum bende.. o zaman azıcık daha bekleyimde gitmeye yakın silerim artık

Kiralacak tum esyalarini balonlu posetler onlara sar çok fazla bosluk kalmayacak sekilde kutulara yerlestir. Cizilebilecek mobilyalarini da balonlu posetlerle sarip bantla. Esyalarini da vakumlu hurclara yerlestir. Eviniz hayirli olsun iyi gunlerde agiz tadiyla oturun insallah
çok sağolun teşekkür ederim =)

Bence kıyafetleri kolilere koy katlı bir şekilde. O hurçların içinde çok kırışıyor ve katı bozuluyor. Ben hepsinin üzerine isimlerimizi yazmıştım yarım saatte dolapları yerleştirdim.
Nakliye şirketi mobilyaları streçleyip battaniyelere sarıyorlar zaten.

Ev yakın madem az az götürüp mutfağını yerleştirebilirsin ev bitince.

Biz de tasınmadan önce verdik halı yıkamacıya Yıkandı geldı sarıp paketlemısler hemen yerlestırdık.. Cok ozel esyalarınızı kendınız goturun fırsat buldukca dıger evınıze..

Vakumlu paket alırsanız kolayca ısınız bıter.. Bu pıt pıt dedıgımız seylerden kolı satan yerlerde oluyor.. Onlarla guzelce sarın.. Hıc bısey olmaz.. Benım ablam çeyizini neredeyse butun pıtpıtlarla sarmıstı.. Sarmadıklarımıza da bısey olmadı gercı.. Isınız olmayan seylerı paketleyın kalksın gıtsın..

Hayırlı olsunyenı evınız..

Açılın ben geldim :KK53: misssimsek misssimsek eğer imkanın varsaaaa mutfağını ufak tefek aracınızla taşıyıp önden temizleyip yerleştir yerleştir bu ilk kural mutfak ve gardroplar yerleşirse herşey kolay o kadar çok ev taşıdım ki artık bu konuda resmen guruyum :KK39: Makinelerinide yine imkanın varsa 1 gün öncesinden götürt ve kurdur bu da senin işini kolaylaştırır.Battal boy çöp poşetleri var onlardan al kıyafetleri ona koy en kolay taşıma sistemi budur. Ben iki kat yapıyorum poşeti böylelikle içim rahat bir şekilde gardıropa diziyorum. Koliyi marketlerden isteyebilirsiniz veriyorlar ben genelde öyle yaptım bugüne kadar reddeden olmadı.

Açılın ben geldim :KK53: misssimsek misssimsek eğer imkanın varsaaaa mutfağını ufak tefek aracınızla taşıyıp önden temizleyip yerleştir yerleştir bu ilk kural mutfak ve gardroplar yerleşirse herşey kolay o kadar çok ev taşıdım ki artık bu konuda resmen guruyum :KK39: Makinelerinide yine imkanın varsa 1 gün öncesinden götürt ve kurdur bu da senin işini kolaylaştırır.Battal boy çöp poşetleri var onlardan al kıyafetleri ona koy en kolay taşıma sistemi budur. Ben iki kat yapıyorum poşeti böylelikle içim rahat bir şekilde gardıropa diziyorum. Koliyi marketlerden isteyebilirsiniz veriyorlar ben genelde öyle yaptım bugüne kadar reddeden olmadı.
bu ne enerji hoş geldin =)) makineleri malesef ama ufak tefeği kendimiz taşıycaz. evet çöp torbası fikri çok mantıklı. koli içinde bakkal amcayla görüştüm bile =))

Ne olursa olsun mutlaka nakliyecilerin başında bekleyin. Bizim kaç parça eşyamız kolimiz kayboldu. Kolileri numaralandırın, streçlediğiniz halılıları hurçları ne varsa sayıp bir kağıda yazın. Bir de nakliyeciler için dışarıdan ekmek arası bir şeyler ısmarlamayı unutmayın :)

1 yıl içinde ablam 2 kere , 1 kere annem, 1 kere ofisimi ve evlendiğimde eşimin bekar evi eşyaları ve çeyizleriyle taşınmış birisi olarak artık taşınmayadan tiksinir oldum. Tüylerim diken diken oluyor :-)

Evin yakın olduğu için verilebilecek enn güzel tavsiyem sana mutfağını 1-2 gün önceden git yerleştir en çok mutfak oyalıyor insanı, biz hep öyle yaptık işin büyük bir kısmı hallolmuş oldu. Yakın olduğu için, kap kaçak tencerelerine hiç gazete kağıdının pisliğini bulaştırma bir daha yıkanması gerekiyor çünkü.

Diğer tavsiyem şimdiden koli stoklamaya bak hiper marketlerden. Keçeli bir kalemle her koliyi paketledikçe salon - yatak odası- kitaplar- cdler gibi yaz. Ve nakliyecilere her parçayı olması gerektiği odaya bırakmasını söyle. Gün içinde kırk kere eğilip kalkıyorsun belin tutmuyor.

Avizelerini, perdelerini bir gün önceden yıkayıp taktır. Avizelerin asma kancası ihtiyacı var ise önce kontrol edip taktır. Ve kornişlerini kontrol et eve girmeden bazen kırık çıkabiliyor.

Bu verdiğim bilgileri 40 yıllık evli kadınlar verir anca nee çektim bee :KK53:

1 yıl içinde ablam 2 kere , 1 kere annem, 1 kere ofisimi ve evlendiğimde eşimin bekar evi eşyaları ve çeyizleriyle taşınmış birisi olarak artık taşınmayadan tiksinir oldum. Tüylerim diken diken oluyor :-)

Evin yakın olduğu için verilebilecek enn güzel tavsiyem sana mutfağını 1-2 gün önceden git yerleştir en çok mutfak oyalıyor insanı, biz hep öyle yaptık işin büyük bir kısmı hallolmuş oldu. Yakın olduğu için, kap kaçak tencerelerine hiç gazete kağıdının pisliğini bulaştırma bir daha yıkanması gerekiyor çünkü.

Diğer tavsiyem şimdiden koli stoklamaya bak hiper marketlerden. Keçeli bir kalemle her koliyi paketledikçe salon - yatak odası- kitaplar- cdler gibi yaz. Ve nakliyecilere her parçayı olması gerektiği odaya bırakmasını söyle. Gün içinde kırk kere eğilip kalkıyorsun belin tutmuyor.

Avizelerini, perdelerini bir gün önceden yıkayıp taktır. Avizelerin asma kancası ihtiyacı var ise önce kontrol edip taktır. Ve kornişlerini kontrol et eve girmeden bazen kırık çıkabiliyor.

Bu verdiğim bilgileri 40 yıllık evli kadınlar verir anca nee çektim bee :KK53:

ben ki valiz hazırlamayı bile hiç sevmem bu taşınma olayı öyle büyüyo ki gözümde anlatamam.. teşekkürler tavsiyelerin için =)

Yazlıkları kullanılmayan kitapları hani 100 küsür oarça tabak çanak varsa onları hazırla günlük kullanılanlar kalsın

Sen yeni evliymişsiniz çok döküntün yoktur ben bir çoğunu da ayırıp belediyeye vermiştim taşınırken o da bir nevi ferahlık oluyor

Back
X