Taşınma sürecinde sıkıntılar?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Taşınma dönemindeyim ve ne nasıl yapılır hiç bilmiyorum ve niyeyse geriyor bu dönem beni. Şimdi şöyle ki bir siteye taşınacağım 8. Kat daire. Maddi durumum biraz sıkıntılı olduğu için asansör kurmazlarsa yarı fiyatına geliyordu mecburen tamam dedim. Sitenin içindeki asansörü kullanılacaklar. Ama kendimi rahatsız hissediyorum nedense bir sıkıntı çıkar mı sizce ister istemez bir süre asansörler meşgul edilecek 2 tane asansör var. Aklıma ayrıca eşyalar takıldı ister istemez ağır ya da büyük olanlar olabilir mesela buzdolabı bazanın yatağı gibi sığar mı sığmazsa ne olur? Nakliyeye sormak aklıma gelmedi şu an düşününce geldi ilk fırsatta soracağım ama evhamlı biriyim şu saatte buna evham yaptım. Ya da bilmem gereken bir şey var mıdır of bu süreç ne zormuş :( kimseyi rahatsız etmek yanlış bir şey yapıp haksız duruma düşmek istemiyorum.

Taşınma dönemindeyim ve ne nasıl yapılır hiç bilmiyorum ve niyeyse geriyor bu dönem beni. Şimdi şöyle ki bir siteye taşınacağım 8. Kat daire. Maddi durumum biraz sıkıntılı olduğu için asansör kurmazlarsa yarı fiyatına geliyordu mecburen tamam dedim. Sitenin içindeki asansörü kullanılacaklar. Ama kendimi rahatsız hissediyorum nedense bir sıkıntı çıkar mı sizce ister istemez bir süre asansörler meşgul edilecek 2 tane asansör var. Aklıma ayrıca eşyalar takıldı ister istemez ağır ya da büyük olanlar olabilir mesela buzdolabı bazanın yatağı gibi sığar mı sığmazsa ne olur? Nakliyeye sormak aklıma gelmedi şu an düşününce geldi ilk fırsatta soracağım ama evhamlı biriyim şu saatte buna evham yaptım. Ya da bilmem gereken bir şey var mıdır of bu süreç ne zormuş :KK43: kimseyi rahatsız etmek yanlış bir şey yapıp haksız duruma düşmek istemiyorum.
Asansörle eşya taşınmaz sakın denemeyin bile. Hem asansöre zarar verirsiniz hemde şikayet ederler sizi sıkıntıya girersiniz daha taşınmadan.

Sitelerde eşyaların asansörle taşınması yasak. Olur da bu şekilde hallederseniz de büyük ihtimalle eşyalarınızda defo olması kaçınılmaz görünüyor.

Asansörle taşıyamazsınız, site olmasa bile yasak, komşular müsade etmez asla. 8 kat baza, buzdolabı çıkarırlar mı onu bilemedim. Ekstra ücret ödersiniz gibi geliyor

Asansörle eşya taşınmaz sakın denemeyin bile. Hem asansöre zarar verirsiniz hemde şikayet ederler sizi sıkıntıya girersiniz daha taşınmadan.
Aslında şöyle şu an ki evim asansörsüz dördüncü kat biz burası için anlaştık asansör kurarız diye tek taraflı asansör kurulursa bu fiyat o zaman şu an ki evimde el yordamıyla taşırlar oraya asansör kurdururum en mantıklısı bu gibi

Nakliyeciler eşyaları taşımayı öğrenmiş buzdolabı,çamaşır makinası gibi ağır eşyaları kolaylıkla taşıyorlar ama 8. Kat çok zor ya.
Asansör yasak zaten mümkün değil kullandırılmaz.
Aslında bizde yeni taşıdık annemin evini bizim nakliyatci asansörlü, asansörsüz aynı fiyat demişti.

Aslında şöyle şu an ki evim asansörsüz dördüncü kat biz burası için anlaştık asansör kurarız diye tek taraflı asansör kurulursa bu fiyat o zaman şu an ki evimde el yordamıyla taşırlar oraya asansör kurdururum en mantıklısı bu gibi

Kesinlikle daha mantıklı.
Asansörler bozulunca masrafları çok fazla oluyor, bozulur da başınıza kalırsa nakliyatı geçer bile hemde komşularla nahoş bir tanışma olmuş olur. En güzeli dediğiniz gibi yapın, şimdiden güle güle oturun

Taşınma dönemindeyim ve ne nasıl yapılır hiç bilmiyorum ve niyeyse geriyor bu dönem beni. Şimdi şöyle ki bir siteye taşınacağım 8. Kat daire. Maddi durumum biraz sıkıntılı olduğu için asansör kurmazlarsa yarı fiyatına geliyordu mecburen tamam dedim. Sitenin içindeki asansörü kullanılacaklar. Ama kendimi rahatsız hissediyorum nedense bir sıkıntı çıkar mı sizce ister istemez bir süre asansörler meşgul edilecek 2 tane asansör var. Aklıma ayrıca eşyalar takıldı ister istemez ağır ya da büyük olanlar olabilir mesela buzdolabı bazanın yatağı gibi sığar mı sığmazsa ne olur? Nakliyeye sormak aklıma gelmedi şu an düşününce geldi ilk fırsatta soracağım ama evhamlı biriyim şu saatte buna evham yaptım. Ya da bilmem gereken bir şey var mıdır of bu süreç ne zormuş :KK43: kimseyi rahatsız etmek yanlış bir şey yapıp haksız duruma düşmek istemiyorum.
Asansörü kullanmanıza site yönetimi izin vermeyebilir. Bizde izin vermediler.izin verseler bile zaten o kadar ağır eşyaları koydurtmazlar. Nakliyeci de 8. Kata taşıdığı ücreti ekstra ister. 2.kata taşımakla 8.kata taşımak bile ücret farkı cikartir.o yüzden anlaşmadan önce sorarlar kaçıncı kattan kaçıncı kata taşınacak diye . o yüzden o kalan parayı gözden çıkarıp biraz sıkışıp asansörü kabul etmeniz daha mantıklı.

Sığmayanı merdivenden sırtlarında taşıyolar

Hiç tavsiye etmem.Gcen yıl bir akrabam asansörle ağır tarım ürünleri taşıdığı için asansör bozuldu.o dönem 6. TL ödediler tamir masrafı.
Kimseyle yuzgoz olmayın.
Kurallarada uymak lazım.
En sonunda yine sizin basiniz agirir.
Allah yardımcınız olsun.

Hiç tavsiye etmem.Gcen yıl bir akrabam asansörle ağır tarım ürünleri taşıdığı için asansör bozuldu.o dönem 6. TL ödediler tamir masrafı.
Kimseyle yuzgoz olmayın.
Kurallarada uymak lazım.
En sonunda yine sizin basiniz agirir.
Allah yardımcınız olsun.
Evet herkes aynı şeyi söylemiş sanırım asansör kurdurtacağım

Asansörü kullanmanıza site yönetimi izin vermeyebilir. Bizde izin vermediler.izin verseler bile zaten o kadar ağır eşyaları koydurtmazlar. Nakliyeci de 8. Kata taşıdığı ücreti ekstra ister. 2.kata taşımakla 8.kata taşımak bile ücret farkı cikartir.o yüzden anlaşmadan önce sorarlar kaçıncı kattan kaçıncı kata taşınacak diye . o yüzden o kalan parayı gözden çıkarıp biraz sıkışıp asansörü kabul etmeniz daha mantıklı.
Vazgeçtim zaten herkes aynı şeyi söylemiş iki kuruş için beş kuruştan olmaya gerek yok :(

Mantıklı olanda yeni eve asansör kurdurmak. Eski eviniz ztn 4 katlı asansörszmüs 4 kat indrmek 8 kat yukarı çıkarmaktan çok daha kolaydır. Eski evde aşağı taşsnlar yeni evde asansörlü sistemle. Ya bu nakliyeleri de anlamak çok zor. Kardeşim elinde sistem var asansörlü taşısan sen rahat edeceksin mal sahibi her türlü bekliyor çileyi taşıyıcılar cekyo zaten asansörlü sistemleri varken fiyatı yarı yarya değişip insanları asansorsuze mecbur edip kendlerine de eziyet edyolar valla akıl var mantık var mis gibi icat kullansanza üç kurus fazla almak için akıl oyunlarına giriyorlar gene çileyi çalışanlar cekyo işte asansörlü de asansörsuzde aynı fiyat olmalı. Asansör kurulabilen heryer asansörlü taşınmalı aslnda

Bı tavsiye bütün çatal kasiklarnzı strecleyerek paketleyn böylece dağılmazlar yerleştirmesi kolay olur. Birde kolileri bantlarken içlerinde neler olduğunu olabildiğince açık şekilde neler var içinde diye yazın bazen koliler açılırken öncelikli olanları bulmak zor olablyo direk üzerlerinde yazanlara göre açar yerleştirirsnz yani sadece mutfak yatak odası olarak değilde mesela çatal kaşıklar kaseler misafir takımı plastik kaplar gibi detaylı yazılar. 8 ayda 2 kere ev taşımış bir tayinci olarak kolaylıklar diliyorum taşınmak zor iş

Ay ailemde asansöyle taşındı. Bir tane komşu kabga çıkarttı böyle olmaz diye. Neyse aradan biraz zaman geçti adam memleketine köye gidecek inanın en az on kez o asansörü full doldurdu . Sonra geri geldi iki katı. İnsanlar çok gıcık. Başkasına laf ettikleri şeyi kendileri yapıyor ama asansör bozulursa bizimkiler yaptırmayı gözden çıkarmıştı

Yük asansörü yok ise, taşınma gününde problem çıkabilir.
Yöneticinize gidip saat, asansör durumlarını öğrenin.

Bizim sitede bir yük asansörü de var. Taşınacağımız günü önceden site yönetimine bildirmiştik ve içerisini plastik birşeylerle giydirmişlerdi. Belki sizin de taşınmazlarda kullanmak için yük asansörünuz vardır.
Eğer yoksa normal asansörleri kullanmak yasak ya sırtlarında taşıyacaklar ya da dışardan asansör kuracaklar.

Yasak , yük taşınmaz ki o asansörlerde herhangi bir zararda siz karşılamak zorunda kalırsınız . Üstelik eşyalarınız zarar görür , risk almak yerine nakliyecilerle görüşün asansörlü taşısınlar .

Back
X