• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınma sürecinde sıkıntılar?

Evet kızlar haklısınız asansör kurduracağım zaten pimpirikli biriyim iyice stres olurum ben en iyisi risk almamak teşekkür ederim hepinize iyi ki sormuşum sizlere ❤️

Kaliteli bir ekipse hallederler. 3 sene önce asansörsüz 5. Kata çıktı eşyalarım. Tek vuruk olmadı. Bu sene asansörle taşımalarına rağmen sehpamı mobilya cennetine postaladılar.

Binada normal asansör dışında yük asansörü varsa eşya onunla taşınır, ama normal asansörle eşya taşınmaz. Yasak zaten. Gizliden yaparım derseniz ki bu gizlenecek kadar kısa süren bir olay değil, Bozulur zaten hiç o riske girmeyin. Asansör kurdurun hem doğru olur hem de hızlı olur

Hiç bir bilgim yok da yeni evinizde sağlıkla mutlulukla oturun inşallah.

Annemlerin binada asansörle tasıdılar bozuldu asansör. Hem asansöre hem esyaya yazık 8 kat çok fazla.

Biz geçen sene sığanları asansörle indirmiştik taşınırken ama site değil 10 daire var karşılıklı. Sitenin kuralları vardır asansörü o şekilde kullanmak yasaktır muhtemelen

Taşınma dönemindeyim ve ne nasıl yapılır hiç bilmiyorum ve niyeyse geriyor bu dönem beni. Şimdi şöyle ki bir siteye taşınacağım 8. Kat daire. Maddi durumum biraz sıkıntılı olduğu için asansör kurmazlarsa yarı fiyatına geliyordu mecburen tamam dedim. Sitenin içindeki asansörü kullanılacaklar. Ama kendimi rahatsız hissediyorum nedense bir sıkıntı çıkar mı sizce ister istemez bir süre asansörler meşgul edilecek 2 tane asansör var. Aklıma ayrıca eşyalar takıldı ister istemez ağır ya da büyük olanlar olabilir mesela buzdolabı bazanın yatağı gibi sığar mı sığmazsa ne olur? Nakliyeye sormak aklıma gelmedi şu an düşününce geldi ilk fırsatta soracağım ama evhamlı biriyim şu saatte buna evham yaptım. Ya da bilmem gereken bir şey var mıdır of bu süreç ne zormuş :KK43: kimseyi rahatsız etmek yanlış bir şey yapıp haksız duruma düşmek istemiyorum.
Asonsorle eşya taşımak için yük asansörü olamsi lazım onun dışında kullandirmiyorlar

Nakliye asansörü kullanacağım arkadaşlar anlaştım iyi ki sizlere danışmışım yoksa hiç bilmeden öyle gidecektim o gün rezillik bir sürü ☹️

3 kez taşındım. öncelikle asansörle eşya taşınmaz bazı binalarda yük asansörü var sizde var mı bilmiyorum ama yük asansörü değilse eşya taşınmaz, hatta bazı sitelerde yöneticiler, siteye yeni birinin taşındığını gördüğünde asansörleri kapatıyor. asansör çok zarar görüyor sonra çok fzla masraf çıkıyor bir de yüz göz oluyorsunuz daha tanışmadan. kesinlikle nakliyecilerden asansör kurmalarını isteyin hem eşyanız zarar görmüyor hem de taşıma işi hızlıca bitiyor. 8 kat özellikle uzun eşyalar (buzdolabı gibi) zarar görebilir. siz eşyalarınızı paketleyin kutuların da üzerlerine mutlaka yazın salon, mutfak, çocuk odası, kitap vs gibi. televizyon avize çiçek gibi hassas eşyaları siz aracınız varsa onunla götürün o hengamede bir zarar görmesinler. kıyafetleriniz askıdaysa hiç askılarından çıkarmayın direkt o şekilde alıp hurçlara ya da büyük çöp poşetlerine koyun tek tek katlamayla uğraşmayın. taşınmak zor kolaylıklar diliyorum

3 kez taşındım. öncelikle asansörle eşya taşınmaz bazı binalarda yük asansörü var sizde var mı bilmiyorum ama yük asansörü değilse eşya taşınmaz, hatta bazı sitelerde yöneticiler, siteye yeni birinin taşındığını gördüğünde asansörleri kapatıyor. asansör çok zarar görüyor sonra çok fzla masraf çıkıyor bir de yüz göz oluyorsunuz daha tanışmadan. kesinlikle nakliyecilerden asansör kurmalarını isteyin hem eşyanız zarar görmüyor hem de taşıma işi hızlıca bitiyor. 8 kat özellikle uzun eşyalar (buzdolabı gibi) zarar görebilir. siz eşyalarınızı paketleyin kutuların da üzerlerine mutlaka yazın salon, mutfak, çocuk odası, kitap vs gibi. televizyon avize çiçek gibi hassas eşyaları siz aracınız varsa onunla götürün o hengamede bir zarar görmesinler. kıyafetleriniz askıdaysa hiç askılarından çıkarmayın direkt o şekilde alıp hurçlara ya da büyük çöp poşetlerine koyun tek tek katlamayla uğraşmayın. taşınmak zor kolaylıklar diliyorum
Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi kırılacak bazı şeyleri kendim götüreceğim zaten temizlik için eve gidip geliyorum. Nakliyeyle de anlaştık asansör kuracaklar risk alamadım herkes aynı şeyi söylemiş burda da. Taşınmak zor gerçekten çok teşekkür ederim ❤️

Öncelikle asansörü hangi gün hangi saatler arası meşgul edeceğinizi önceden haber verin. Sonuçta sadece bir kere yapacaksınız, laf edenleri görmezden gelin. İşleri hızlandırmak için her şeyi önceden hazır edin. Mesela asansöre sığmayacağınızı düşündüğünüz eşyaları (baza koltuk vs.) sökün, parçaları bir arada dursun. Adamlar sadece gelip alıp çıksın hemen, evin içinde oyalanacak işleri kalmasın. Kolileriniz çantalarınız hepsi evden çıkmaya hazır olsun. Hızlıca hallederler merak etmeyin, tecrübeli insanlardır zaten.

Eski evim 17. Kattaydı. Yeni evim 21. Kat. Eskisinden yenisine geçerken ikisini de normal asansörle hallettiler. Sıkıntı çıkmadı.

Back
X