Tasinma-yoneticiylekavga-aidat

• Konu Sahibi Konu Sahibi rujj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rujj

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
905
980
123
Selamlar öncelikle
Eşimin tayini çıktı 1 hafta içinde bursaya taşındık başka bi şehirden eşim ev bakarken ben eşyaları topladım apar topar hiç bilmediğim bi şehire 4gun içinde taşındık :(
Oncelikle emlakçı komisyonuyla başladı sinirim 950 liralık eve 1600 lira komisyon istediler mecburuz tutmak zorundayız fatura almadık falan 1360 lira verdik emlakçıya..
neyse taşındık evimi hiç sevemedim ilk evimle sürekli kiyasladim ağladım üzüldüm.. neden bu eve taşındın derseniz semt elit bir yer eşim geç geliyor sıkılmıyım istemiş..
Site çok buyuk Altimda 2 katlı banka var ama evimde balkon yok kapılarım direk apartmanın terasina aciliyor teras pislik içinde yukardan atmışlar sigaralar damacanalar poşetler pislikten geçilmiyor yönetici yardımcısı bir kadın var o ilgileniyomus bu işlerle ona söyledim tamam yollucam görevliyi dedi 2 gün bekledik gelen giden yok ben burdan bi sinirim bozuldu kadına neyse temizledim ortak alanida bana ait olan kadariyla..
asıl sorunum şu sitede havuz bahçe Vs. Yok sadece sitenin dışında güvenlik duruyor kamerayla izliyor siteyi isteyen istediği şekilde girip çıkıyor yani saçma sapan bir iş ve copler alınıyor aidat 130 lira kadına sordum neden böyle siz taşınırken biliyodunuz diyor iyidé sitenin pis olduğunu hiç bir faaliyetin olmadığını bilmiyorduk bizim otoparkimiz var su depomuz var Diyor arkadaşlar açık ve kapalı otopark var sitede ekstra ücret vererek giriyorsun ama açık otopark hep tıklım tıklım kapalı otoparka biz giremiyorz lpgli arabamız kısacası çok zoruma gidiyor 130 lirayi çöpe atmak altta dükkanlar var onlardan daha fazla aidat alıyormuş hesapladim aylık 25bin aidat topluyorlar..sizcede fazla değil mi?

25 bin aylık aidat mı yuh
havuzu bilmem nesi olmayan siteye çok fazla gerçekten
ev sahibi olsanız site giderlerini görmek istediğinizi söyleyin dicektim de
siz kiracısınız bişey yapamazsınız

Fatura almamakla hata etmişsiniz
Vergiden kaçmalarına müsaade etmişsiniz
Normalde böyle konularda hassasimdir ama okadar zorlandik ki tasinma konusunda maddi olarak..

Selamlar öncelikle
Eşimin tayini çıktı 1 hafta içinde bursaya taşındık başka bi şehirden eşim ev bakarken ben eşyaları topladım apar topar hiç bilmediğim bi şehire 4gun içinde taşındık :KK43:
Oncelikle emlakçı komisyonuyla başladı sinirim 950 liralık eve 1600 lira komisyon istediler mecburuz tutmak zorundayız fatura almadık falan 1360 lira verdik emlakçıya..
neyse taşındık evimi hiç sevemedim ilk evimle sürekli kiyasladim ağladım üzüldüm.. neden bu eve taşındın derseniz semt elit bir yer eşim geç geliyor sıkılmıyım istemiş..
Site çok buyuk Altimda 2 katlı banka var ama evimde balkon yok kapılarım direk apartmanın terasina aciliyor teras pislik içinde yukardan atmışlar sigaralar damacanalar poşetler pislikten geçilmiyor yönetici yardımcısı bir kadın var o ilgileniyomus bu işlerle ona söyledim tamam yollucam görevliyi dedi 2 gün bekledik gelen giden yok ben burdan bi sinirim bozuldu kadına neyse temizledim ortak alanida bana ait olan kadariyla..
asıl sorunum şu sitede havuz bahçe Vs. Yok sadece sitenin dışında güvenlik duruyor kamerayla izliyor siteyi isteyen istediği şekilde girip çıkıyor yani saçma sapan bir iş ve copler alınıyor aidat 130 lira kadına sordum neden böyle siz taşınırken biliyodunuz diyor iyidé sitenin pis olduğunu hiç bir faaliyetin olmadığını bilmiyorduk bizim otoparkimiz var su depomuz var Diyor arkadaşlar açık ve kapalı otopark var sitede ekstra ücret vererek giriyorsun ama açık otopark hep tıklım tıklım kapalı otoparka biz giremiyorz lpgli arabamız kısacası çok zoruma gidiyor 130 lirayi çöpe atmak altta dükkanlar var onlardan daha fazla aidat alıyormuş hesapladim aylık 25bin aidat topluyorlar..sizcede fazla değil mi?
öncelikle emlakçı bir kira bedeli komisyon alma hakkına sahip, bir kira bedeli de depozit olur. yani tek seferde 3 aylık kira vermiş olursunuz bu durumda emlakçı sizi biraz kazıklamış..
ikinci semt elit bankalar vs var dediğinize göre tahminen izmir yolunda ve nilüfer semtinde bir yerlerde oturuyorsunuz...
keske bıraz daha arastırıp evı oyle tutsaydınız, cok kıra ve aıdat vermeyım ve evımde yenı olsun dersenız görükleyi tavsıye ederım size ama tabı esınızın işine olan mesafede önemli...
ya da site olsun illaki, aidat sorun değil ama merkezi olsun derseniz özlüce-ertugrulkent-atasehırden ev bakın hem metro duzergahı her yere rahatlıkla gıdebılırsınız....

evinizden memnunsanız başka bir sıkıntınız yoksa bence kafanıza takmayın..bursa da 900 tl kira için çok uygun..benim oturduğum site de aynı havuzu vs yok..sadece güvenlik kapalı açık otopark apartman görevlisi var aynı miktar aidat veriyoruz..bende sorguluyorum o kadar aidat ne için kullanılıyor diye ama yapıcak birşey yok..

öncelikle emlakçı bir kira bedeli komisyon alma hakkına sahip, bir kira bedeli de depozit olur. yani tek seferde 3 aylık kira vermiş olursunuz bu durumda emlakçı sizi biraz kazıklamış..
ikinci semt elit bankalar vs var dediğinize göre tahminen izmir yolunda ve nilüfer semtinde bir yerlerde oturuyorsunuz...
keske bıraz daha arastırıp evı oyle tutsaydınız, cok kıra ve aıdat vermeyım ve evımde yenı olsun dersenız görükleyi tavsıye ederım size ama tabı esınızın işine olan mesafede önemli...
ya da site olsun illaki, aidat sorun değil ama merkezi olsun derseniz özlüce-ertugrulkent-atasehırden ev bakın hem metro duzergahı her yere rahatlıkla gıdebılırsınız....
Emlakçı bizi fena kazikladida kanunlarla geliyor emlakçılar yıllık kiranın yüzde 16 siniydi galiba veya daha fazla şimdi tam hatırlamıyorum hakkına sahipmış sanssizligimiza kurumsal emlakcidaymis evde..ozlucede oturuyorum ben zaten goruklede eşimin işine uzak evler dediğiniz gibi güzel ve uygun fiyatlı..benim anlatmak istediğim kira aidat değil verdiğin paranın çöpe gitmesi hizmet hiç yok

evinizden memnunsanız başka bir sıkıntınız yoksa bence kafanıza takmayın..bursa da 900 tl kira için çok uygun..benim oturduğum site de aynı havuzu vs yok..sadece güvenlik kapalı açık otopark apartman görevlisi var aynı miktar aidat veriyoruz..bende sorguluyorum o kadar aidat ne için kullanılıyor diye ama yapıcak birşey yok..
Teşekkür ederim bursa istanbulla yarışa girmiş gibi çok şaşırdım bende..

yıllık kira bedelinin yüzde onunu istiyor emlakçılar.. bende bir kira bedeli diye biliyordum duyunca şaşırmıştım ama öyle malesef

Benim bildiğim emlakçı komisyonu en fazla 1 kira olur. Resmen sömürmüş sizi.

Öbür konuda yapabileceğiniz bir şey yok. Güvenlik, otopark, su deposu ve çöplerin toplanması önemli hizmetler. Havuz vs olsaydı daha fazla artardı aidat. Ama temizlik konusunda haklısınız tabii.

Aidat mevzusu bu sitelerde çok ciddi sorun. Bizim acik otopark, guvenlik, 1 tane havuz, 1 de cocuk parki var, site kalabalik oldugu icin havuzu kullanamiyoruz bile aidatimiz 230 tl, arkadasimin oturduğu sitede, bikac tane havuz, acik-kapali otopark, yesil alanlar, cocuk parklari, kapali spor salonu var hepsi de bizimkinden cok daha guzel, 150 tl oduyorlar.
Kiracılarin aidat itirazini kimse dikkate almiyor, bence bir sure idare edin sehri iyice taniyinca ev bakarsiniz.

Selamlar öncelikle
Eşimin tayini çıktı 1 hafta içinde bursaya taşındık başka bi şehirden eşim ev bakarken ben eşyaları topladım apar topar hiç bilmediğim bi şehire 4gun içinde taşındık :KK43:
temizlik yapılmıyorsa aidat vermenin ne anlamı var ? apartmanla birleşip yöneticiye başvursanız bi

Gideri güvenlik görevlileri artırıyor

Zira maaş sigorta vs vardiyalı personel bayağı tutuyor

Temizlik görevlisi su elektrik vs vs buluyor o kadar

Bizim sitede tek site görevlisi var başka bir şey yok günlük çöp alır haftada bir apartman siler

64 daire 5-6 dükkan 60 tl aylık

Ağaç vs var onlar sulanıyor ışıklar asansör bakımları ancak yetiyor hesaplar açık şeffaf

Maalesef giderler yüksek oluyor sitelerde

Bursa İstanbulla yarısıyor resmen dedınız de
Bursa sanayii şehri ve günlük çalışma için bile İstanbuldan milyonlarca insan gelip gidiyor bu şehre
Siz köye falan mı geleceğim sandınız ve de, bu durumda biz ne yapabiliriz ben bunu anlamadım ?

aidatlar bütçe yapıldıktan sonra belirlenir
kapıcı maaş+sigorta,temizlik giderleri,bahçe bakım ortak kullanım alanı masrafları,elektrik,su,güvenliği varsa güvenlik ücreti ,su deposu temizliği,kırılan dökülen tadilat masrafları ,vs vs uzar gider,kalan tutar kasada birikir ,sizin yapacağınız verdiğiniz aidata karşı yeterli hizmet alamadığınız için bu konuda şikayette bulunabilirsiniz yönetime eğer yapılmıyorsa toplantı talep edin.

Back
X