Taşınmak.. stresli mi, zevkli mii?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Mobilya, beyaz eşyalar dahil bütüün evini komple taşımış olan insanlar sizi gerçekten tebrik ediyorum. Gerçi küçük büyük tüm eşyalar insanı ziyadesiyle uğraştırdığı için az eşyayla da olsa taşınabilmiş insanları da tebrik ediyorum.

Ben de 2+1 evimden taşınıyorum. Televizyonum, kitaplığım ve kitaplarım, takı dolabım, kolilerce mutfak eşyalarım, halılarım ve bilumum ıvır zıvırlarımla beraber... Şükür ki koltuklar, dolap, yatak, beyaz eşyalar eve ait olduğu için onları bu taşınma mevzusuna eklemiyorum, bu eşyaları yeni evime alacağım.

Ve şuan evdeki küçük büyük her şey öyle gözüme batıyor ki, hepsini alıp atasım gelmiyor değil.
Nerden başlayacağımı da kestiremiyorum, çok yersiz bir stres içerisindeyim.
Aslında bu taşınma işinin eşya elemenin, eskilerden kurtulmanın da bahanesi olduğunu düşünüyorum, bu sebeple zevkli yanlarına odaklanmaya çalışıyorum ama sonra bu kolileri yeni evimde açıp titizlikle oraya dizeceğimi düşününce. İşi fiile dökmeden yoruldum.
Şöyle yaparsan daha makul olur, ben yaptım oldu dediğiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

4-5ay önce taşındım. Eşyaları toplaması bi nebze kolay her şeyi sarıp kolilere koyuyorsun. Asıl zor olan yeni evde onları yerlestirmek. Yeni evin temizliği yerleştirmesi çok zor. Yardımcı olabilecek kim varsa yardım iste.

taşınmak kolay ıyı bır tasıma sırketı olmalı oncelıkle kırıp dokmeden tasıyorlar halıyle..Her turlu malzemeyı getırıyorlar buyuk varıller battanıyeler tasınmayı kolaylastırıyor..Sızde her paketledıgınız urunun ustune mutfak tencereler kırılır vs gıbı yazın yerlesırken kolay olur..Odaları sırayla yerlestırın bırını bıtırınce dıgerıne gecın acele etmeyın zamana yayın yavas yavas olsun dınlene dınlene

9 yillik evliyim 7 kez ev tasidim,onceden cok zevkli gelirdi artik tiksindim diyebilirim.Olmazsa olmazlarinizi seçip geri kalanlari paketleyin yada soyle diyim 10 gunluk bi valiz hazirlar gibi ozel esyalarinizi ayirin.Esyali evden tasinmak ne kadar zor olabilir ki?Daha kotusunu dusunurseniz(mesela beni)isiniz daha kolay olabilir 2 cocuk var ve aileler cok uzakta.Allah kolaylik versin.

ben taşınma işine bayılıyorum. yorucu ama resmen yenileyici bir iş. belki bir gün lazım olur diye saçma sapan istiflediğim her şeyden kurtuluyorum. dip köşem temizleniyor. kullanırım diyip yıllarca kullanmadıklarımı ihtiyaç sahiplerine veriyorum. ressmen hafifliyorum.
en güzeli de enerjim değişiyor. sürekli aynı ortama girmekten büzüşen ruhum açılıyor, yeniden enerji doluyor.
sanıyorum göçebe ruhuna sahibim. yerleşik düzen bana gelmiyor

ben 1+1 den taşınıdım ama eşyalarım rahat 3+1 e anca sığacak durumdaydı. çok planlı şekilde her şeyi paketledim üzerine yazdım. pis hiç bir şey götürmedim her şeyi yıkadım temiz hurç, koli yaptım. halıları yıkadım kuruttum sardım ve poşetledim. gereksiz her şeyi attım ve deterjan, market alışverişi son 2-3 hafta hiç yapmadım olanları tükettim, taşımadım. bardak, tabak için ucuza havlu kağıt aldım, gazete kirletiyor. ve ben baya büyük eşyalarla taşındığım için önceden eve her gidişimde koli götürdüm mutfak, banyo, makyaj vs. kırılacakları yani.

not: ben bir tane el çantası yaptım sana da tavsiye ederim. içine nevresim takımın, 2 pijama, iç çamaşırı, ev kıyafeti koy iste diş fırçan, şarjın vs. bu sayede kolileri açma sürecinde sana yatecek şeyler oluyor.

heheh teşekkür ederim :)
yani atamadığın şeylerden bu bahaneyle kurtulunca insan huzurlu hissediyordur, zevkten zıyade onu kastetmiştim aslında

Öncelikle işe yaramayan az kullanılan kullanılmayacak olan ya da hoşuna gitmeyen hiç ni eşyayı kolilemiyorsun. Böylece yeni evinde sadece hoşuna giden ve kullandığın eşyalarla uğraşmış olacaksın. Ben severim taşınmayı tüm eşyaları gözden geçirmiş oluyorsun.

+gazete değil havlu kağıt, mantıklıymış bu aklımda.
her şeyi yıkamakta güzel fikir valla. acılmamış tabak, bardaklarım var koli koli. onları yenı evımde yıkayım diyorum cünkü burada bulasık makinem yok, belki bir delilik yapar haftasonu onları yıkarım desem de inanmayın yapmam sanırım
+alışveriş yapmama olayı da okey. taşımak hiç mantklı değil zaten.
+hali hazırda gidecek olanları götürmek de mantıklı. ev farklı ilde ama, son bir kez gidiş yapacağım buradan. o zaman kolileri götürebilirim bu da makul. tmm not alayım süper oldu bunlar

ahaha ruhum göçebe
yenilenmek acısından evet taşınma işi güzel de, Allah sağlık verirse bundan sonra yerleşiğim iyi mi kötü mü bilemedim

siz yazınca heyecanladım, taşınasım geldi

Canım gectigimiz ctesi taşınan biri olarak yazıyorum evet coooooook zor ama yeni evi zevkle dosemekte çok keyifli hani
Ayrıca 4.5 yaşında bir oğlum ve 5 aylık bir kız bebeğim var birde ama son zamanlarda ağladım artık... Allah'ım bu işler bitecek mi diye...
Kayınvalidem geldi memleketten eğer o olmasaydı mümkün değil yapamazdim...
Mutfak malzemelerini yıkadım ambalajından kağıt aldım kilo ile sardım koliledim ve üstlerine yazdım...her odanın malzemelerini kolilerin üzerine yazdım...hatta bebek memede emzirirken yaptım çoğunu...15 gün sürdü toplamda...sıfır ev olduğu için bayan aldım ama ben daha çok yoruldum...o kaba işçiliği bende ince isciligi yaptım ki hala devam ediyor...nakliyesi çok güzel oldu asansorlu seçtik...ama yerleştirme daha zor oluyor...ben çok şükür elhamdülillah yerleştim ama sadece banyo dolabım gelmediği için banyom karma. Corman oda canını sikiyo benim...oda gelince yerleştirirken tam olacak inşaallah...ama taşınmak gerçekten çok zormuş

Aglaya aglaya tasindigimi bilirim, o kadar zor geliyor bana. Minimalist olmaya calisiyorum zaten, o yuzden evdeki her sey gerekli, oyle haftalar onceden kolilemeye baslayamiyorum da, sikisiyor son haftalara.

En son tasinmamda sehir ici tasindim ama, esim kucuk bir arac tuttu, kendi kendimize tasindik. En guzel tasinmam oydu, bazi kutulari kapatmadim bile. Imkan varsa bir kac seferde tasinmak diyorum bu sebeple, en az streslisi oluyor.

Taşınmak kolay değil ama aslında o korktuğunuz kısım bence en zevkli kısmı. Tertemiz bomboş dolaplara istediğiniz gibi yerleştireceksiniz eşyalarınızı kolilerden, acele etmenize gerek yok, acil olanlar haricinde zamana yayarak da boşaltabilirsiniz kolileri ama size önerim kolileri yaparken her odanın malzemelerini aynı koli/ kolilere yerleştirin. Kolileri etıketleyin örneğin "çatallar bıçaklar", "tabaklar" "tencere tava" sonra ne bileyim "televizyon ünitesi malzemeleri" "vitrin malzemeleri" yazlık etekler bluzler" "kışlık kıyafet" "çamaşır" vs. Neyin nerede olduğunu bilin sonra aheste aheste eğlene eğlene yerleştirirsiniz.

Taşınmayı çok severim. Dip köşe bir temizlik oluyor ve insan çok rahatlıyor. Resmen heyecanlanıyorum. Bir evde 2 yıldan fazla oturmam. O yüzden ortalama 10 defa taşınmışımdır ki şu an oturduğum evde de 2 yıl dolmak üzere ve ben çok heyecanlıyım ev arayışlarımız başladı.
Bizim olay da normal değil belki ama taşınmak temizliktir. Arkadaşların dediği gibi kullanmadığın fazla eşyalarından arınmaktır. Bİr zamanlar lazım olur die sağa sola tıkıştırdığın şeylerin ne kadar gerekli olduğunu sorgulamaktır.
Ben herşeyi tertemiz götürüp yerleştirmem. Hurçlar ve bavullarda olanlar ok ama kolilere giren şeyler benim için temiz değildir acele etmem. Güzelce yıkar hazırlar ona göre taşındıktan sonra yerleştiririm.
Bütün dolapları kanepenin kolçaklarını bile çok pratik söküp paketleyebilirim o kadar heyecan veriyor bana.
Sanırım benim atalarım da göçebe
Tek istediğim etrafımda telaşlı kimse olmayacak. Herşeyi kendim yapmalıyım sakin sakin. İş bilmez telaşlı ama yardımsever insanlar yoruyor beni.

Babam asker olduğu için. 3 senede bir taşındık taa emekliliğe kadar.
Nakliyeci olurum o derece iyiyimdir taşınmak konusunda..
Hatta ilk emekli olunca babam 3 sene geçince bi tuhaf gelmişti koli yok bant kokusu yok vs.
Alıştık tabi...
Bence eğlenceli bir iş.

Her eşyayı koyacağınız odaya taşıyın. Mutfak eşyası mutfağa yatak odası yatak odasına. Kutuların üzerine açıklayıcı yazılar yazın bilgi amaçlı.
Minik ıvır zıvırları en sona bırakın.
Oda oda bitirip çıkın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…