Taşınmak.. stresli mi, zevkli mii?

Kabus gibi bence.
8 sene önce evime taşındığımda, eşyalarımın hepsini yeni almama rağmen evimi yerleştirirken belimi ağırtım, kas zedelenmesi yüzünden kaç gün yattım, hareket edemedim. Kızımda küçüktü 2 yaşındaydı ozaman onunda etkisi olmuştu mutlaka. Ama zor hiç sevmem taşınmayı.

Ne kadar pozitifsiniz. Keşke böyle olsam

Bende bir heves baslarim hatta ayiklaya ayiklaya yaparim.ama bir sure sonra ruhum daralir , elime ne geciyorsa kolilerim ve gittigim yerde ayiklarim gibi bir yalanla da kendimi kandiririm.Tasinirken muhakkak oda oda kolilerim ve uzerine yazarim hangi odaya aitse.Bu buyuk kolaylik oluyor.Kiyafetler hurca ve valizlere , mutfak esyalari da tencerelerin icine doldurulmus tabak canak bardakl kasiklarla kolilere.Fotograflar onemli kirilgan esyalar hurclarin icine.Aklima.gelenler bunlar ama daha ote bir formul kolaylik olmaz yani.Bakis aciniz olumlu ve enerjiniz cok olsun o zaman daha iyi atlatirsiniz

2 ay önce ilk defa ev taşıdım mutfak esyalarini sarip kolilemek zaman aliyor ama kolilerin uzerine hangi odaya ait oldugunu yazdim yerlestirme kolay oldu.Ayrica kullanmadiginiz herseyi atin gitsin inanin sadece gereksiz kalabalik.Ben her buyuk temizliğinde kullanmadiklarimi eski vs atarim gereksiz ve fuzuli esyam yok belki de o yuzden kolay yerlesmisimdir

Birkere taşındım .O da kendi evime geçtim 20 yıldır aynı evdeyim .
Sıkıldım artıık beeeeeee
5-6 aya taşınacağım

Kolileri oda oda ayır ve üzerine yaz ne olduğunu içinde.. ve öncelik sirasi yap acarken oncelikli olanlardan başlarsın baya uzun sürüyor yerleşmek çünkü

Of ben küçükken kirada oturanlara çok özenirdim,ne güzel değişik evlerde otuyorlar,sıkılınca taşınıyorlar diye ... yeni ev alıp taşınınca anladım hiç öyle olmadığını evi toplamak zor değilde yeni evi yerleştirmek resmen zulum... Allah kolaylık versin :)

Taşınalı bir hafta oluyor; ben önceden eşyalı 1+1 evimden başka bir eve geçtim; o yuzden yeniden evlenmiş gibi bir sürü yeni eşyalarım da alındı, dolayısıyla benim için iki katı zor oldu taşınma durumu... evet çok yorucu en az bir tane yardımcın olmadan çok zor, güvenilir bir taşıma şirketi vs ile çok daha rahat oluyor yalnız söyleyeyim, benim o şekilde oldu. Alışmışlar çünkü artk profesyoneller hergün ev taşıya taşıya benim gerçi eşya da azdı ama hızlı hızlı taşıdılar herşeyi evden. 2 saate falan yeni evimdeydik. Tabi Akşamına yattığın yeri baya bi beğeniyosun orası kesin Ama içine sinen bir eve geçiyorsan eğer herşey bittiğinde sonuç çok güzel oluyor sana kalan huzurla mutlulukla yeni evinde oturmak
Şimdiden hayırlısı olsun.

zevk 0
benim esim cok esya hastasi. bi pantolun kesimi oldumu her rengini cesitini alir ve milyon sene giymez. bi oda sadece ayakabisi var. kafaya bisi takar evi o esyanin zilyon modelini alir. en kücük örnek adamin 20 tane tras aleti jileti cilt bakimi ivir ziviri vardi

tasinmadan önce koli koli esya dagittim cöpe attim tabi esime demedim. fark ettimi hayir!!! düsündükce sinir oluyorum resmen

aldigimiz evi sifirdan tadilat yaptirdik. cok cok pahalli yer dösettirdik... adam yere birsey düsse bana karsi kiyameti kopaririyordu. tadilat yapilirken bir sürü eve usta girip cikti. hmm dikkat edelim demisler mi HAYIR yere resmen beton dökmüsler. küfür etmicem neyse. onlari yerden cikarmak tam bir haftami aldi. sonuc her yerde iz var. nolduuu adam noldu bana kiyameti kopariyordun hadi kiyameti koparsana! bir sürü hata bitmek bilmeyen insaat cile hergün temizlik. 20 gündür yeni evdeyim. hayatdan sogudum!

hele o pencereler... tanesi tam 3 saatimi aldi. ee noldu panjur ivir zivir takilirken yine totoya benzedi.

temız tasınma kolısının ıcıne kullan at temız ortu serıp kırılacak mutfak esyalarını kagıt havluya sardım
boylelıkle eve tasınırken tum mutfak esyasını yıkamama gerek kalmadı ve copde cıkmadı o kagıt havluları bır guzel bır kutunun ıcıne koydum kullanmak uzere kaldırıldı ...

elbıse tasıma kolısı aldım bavula tıkıp kırıstırıp bırde utu cıkması derdınden kurtuldum google yazın satılan sıteler cıkar ben gıttıgıdıyordan almıstım
elbıse tasıma kolısı dıye gecıyor

vagumlu hurclar tum yorgan yastık nevresım havluları aldı

gerı kalan kırılmayacak tum esyalar buyuk boy cop posetlerınden aldım nerdeyse boyum kadar olanlardan oda oda doldurdum karıstırmadan , ılgılı odaya koyup dırek acıp yerlestırmem kolay oldu

halıları yıkamaya perdelerı kuru temızlemeye verdım tasındıgımda makına calıstırıp camasırla vakıt oldurme derdım ortadan kalktı

benım genel olarak tum dolap ıclerım duzenleyıcı kutularla oldugundan toplamam kolay oldu en basta yerlesırken duzgun yerlesırsenız tasınmak ıcın toplanmanız daha kolay olur

tasınırken tasıma sırketı sarıyor ama onların sarmasından once yatak mınderı ve koltukları carsafla bır sardım, onların streclemedenonce sardıgı ortu pıs ... onları actıktan sonra bırde dezenfekte derdım kalmadı

tasıma sırketındekı adamlara eve gırdıklerınde ayaklarına galos verdım , halıyle onlar gıttıkten sonra bır ortalıgın tozunu almak ıcın vıledayla yalatmam yettı yerlere yapısıp dezenfekte etmek zorunda kalmadım

bunlar hep hem zamandan kazandıran hem ısı kolaylastıran yorgunlugu azaltan seyler kendı evımı alana kadar cok sık ev degıstırdım uzman oldum artık

yenı eve tasınmadan bır gun once gıttım (tasınacagınız ev aynı sehırdeyse) karton cay bardakları kahveler elektrıklı caydanlık bırkac tabure sandalye ve tum temızlık malzemelerımı banyo aksesuarlarını onden goturdum gıttıgımızde tuvalete gırdıgımızde sabunumuz havlumuz mutfaga gırdıgımızde ıceceklerımız hazırdı bırde onun telasına dusmedım

bırde koctas gıbı yapı marketlerde o pıtpıt naylonlar varya onlar da cok ıse yarıyor avızelerı falan sarmaya ben tasınacagımız gunun gecesı tum avızelerıde cıkarıp sardım ortada bır lambader yettı cocuk uyuduktan sonra gece... tasıma sırketı geldıgınde sokeceklerı cıkaracakları bırsey kalmamıstı tum kolılerıde evın bır odasına doldurmustum toplanırken hem dagınıklık olmasın hemde calısan personellerın ısı kolaylassın kısa surede yerlessın kamyona esya dıye ... adamlar sadece kolı tasıdı ve bana bukadar ev tasıdık hıc boyle bır duzen ve bızı dusunen bır ev sahıbı gormedık dıyerek tesekkur ettıler gercekten onları da yormamak ıcın ugrastım.

evı oyle bır toplamıstım kı yerlesmem 4 saatımı aldı 4 saat sonra halılarımı acmıs tv karsısında cay ıcıyordum 200 m2 bır evden bahsedıyorum dusunun

bu sıze heves versın dıye yazıyorum aslında tasınmak guzel bırsey :) bu sekılde dusunursenız keyıf alırsınız acın muzık ya da bır gece radyo kanalı keyıflı keyıflı kahve ıce ıce hem esya eleyın hem kolay yerlestırecek sekılde toplayın kolılere numara verın ve mutfak salon dıye yazın elınızde bulunacak bır kagıda da o numaralı kolılerde ne oldugunu yazın en azından hangı kolıde ne var ve hangı odaya gıtmesı gerek yonlendırmıs ve hemen yerlestırmıs olursunuz

bırde rossmanda kullan at dezenfektanlı yer bezlerı toz bezlerı var kocaman bır ıslak mendıl gıbı dusunun o cok ısınıze yarar alın onlardan

kargodan da rıca edın parasıyla verıyorlar dıkkat kırılır etıketlerınden alın bardak tabak kolısıne yapıstırın

kolay gelsın :)

Eklentiler

aslında ne güzel farkına varmışsınız, bence öyle çok ıvır zıvıra gerek yok.. sizi mutlu etmeyen yada biribirinin aynı, benzer şeyleri ihtiyaç sahiplerine verin. ne işiniz biter o kalabalıkla, ne evi topladığınız belli olur

Öncelikle evi toplamak için kendinize bir süre belirleyin ve koli,koli bandı,cam eşyaları sarmak için balonlu naylon bir de koli üzerine yazmak için keçeli bir kalem elinizin altında olsun mutlaka. Örneğin 5 günde evi toplamanız mı gerekiyor günlere bölün en son mutfağı bırakın çünkü taşınana kadar mutfak ihtiyacınız devam edecek en kullanmadığınız odadan başlayın yatak odası en mantıklısı bu konuda bence. Mesela yazlıklarınızı toplayın önce kolilere ayırın üzerlerine not alın her odanın kolisi o odada kalsın dağıtmayın daha sonra diğer odaya geçin en son mutfağı toparlayın kırılacak eşyaları mümkünse kendiniz götürmeye çalışın altın takı vs. kıymetli eşyalarınız varsa güvendiğiniz birine emanet edin bu süreçte kayıplar çok yaşanıyor ben olsam bu şekilde bir program yapardım. Kolaylıklar dilerim

nereye tasindigimla alakali tamamen
cankayaya tasinsam mesela bunun gibi 5 tane ev koliler kaldirir geri yerlestiririn

nereye tasindigimla alakali tamamen ☺
cankayaya tasinsam mesela bunun gibi 5 tane ev koliler kaldirir geri yerlestiririn

ahaha ben bunaldığım nevşehirden ankaraya taşınıyorum
çankaya değil tabi ,az nüfuslu bir ilçesine

Benim için zevkli bir şey taşınmak ama ufak evden büyüğe geçtiğim zaman... Ben 1.5 hafta önce başladım ve önce halıları temizleyip kaldırdım sonradan ayağıma dolanmasın bişey dökülmesin diye. Önce mutfağı hallettim. İki kişilik bardak tabak tencere vs bıraktım. Kolileri hiç kapatmadım son geceye kadar, kolileri üzerine içinde ne olduğunu yazdım liste şeklinde. Ordan sonraıvır zıvıra geçtim kitaplar, süs eşyaları gibi. En son kişisel eşyaları hallettim.

Bence gözünüzde büyütmeyin, evet biraz zor özellikle mutfak aşırı zorlamıştı beni ama bi şekilde hallolur. Zaten mobilya sök tak işini taşıma firması yapıyor sizi bir tek mutfak zorlar gibime geliyor.

KİŞİSEL tavsiyem 'nolcak ufacık ev ben hallederim' demeden eve mutlaka boşken bir temizlikçi tutup başında durabiliyorsanız durup temizletin. Benim taşındığım evde eskiden ev sahibi oturuyormuş ama sağolsun fırının içi zift gibiydi ve mutfak dolapları kesinlikle temizlenmemişti yağ içindeydi 1.5gün sadece mutfakla uğraştım.

Bence eve girmeden önce temizlik yapılması daha iyi oluyor hem eşyanız kirlenmez hem de açık alanı temizlemek daha kolay. Bundan sonra kesinlikle taşımadan önce eve temizlikçi sokmayı düşünüyorum

Yaklaşık 6 ay sonra taşınacağım. 5 senelik evliliğimde 1 i il değiştirme olmakla birlikte 3.taşınmam olacak. Üstelik bu çocuklu bir taşınma olacak

Önceki taşınmalarım rahat oldu. Tüm kolilerin üzerinde hangi odaya ait olduğu yazıyordu. Ev taşınma esnasında yine kirleniyor ama mutfak dolaplarını eşya gelmeden önce temizlediğim için hızlıca yerleştirdim. Kıyafetlerde katlı şekilde hurçlanıp taşındığı için dolap tekrar kurulduğunda silip yerleştirdim. Ben toplamayı değil de yerleştirmeyi daha çok seviyorum. Umarım hepimiz sorunsuz taşınırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…