Tasinmak ve cocuklar

Manap

Manam kizlarim
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
2.018
2.279
83
43
Iyi aksamlar hanimlar.kizimin anaokuluna baslayacak olmasi nedeniyle belirledigimiz okula yakin bir eve tasinndik kiraci olarak.
2 yil oldu sozlesme vs yok ev sahibi il disinda yasiyor.
Bugun esimi aramis evi satacagini almak istersek alabilecegimizi almazsak ev bulmamiz gerektigini soylemis.
Esim cok sinirliydi hava soguk cocuklarin psikojisi okul durumu aliskanliklarini aramalari vs...gibi bir cok duruma uzulmus.
Hemen ev bakti iki tane gittik baktik 15 gun icinde tasinalim dedi.
Adama ben tasindim anahtari ne yapayim diyecekmis oncesinde haber vermeyecekmis ben etik olmaz evi bulup karar verince soyle dedim fakat hayir o coxuklarimi dusundumu kizim agliyor tasinmamak icin dedi.
Bende kizginim ve uzgunum komurlerimizi bile alip tasitmistik 80liraya.cokbir para degilsede insanin gucune gidiyor bu tavir.objektif fikirlerinize cok ihtiyacim var sevgiler.

Normalde baya agir girerdim o ev sahibine.
Ama sozlesme yoksa ne denilir bilemedim ki.

Keske siz coluklu cocuklu bir aile olarak kendinizi daha saglama alsaydiniz.
Sozlesme zor bir sey degil kirtasiyede hazir satiliyor. Bir kac sey doldurulup imzalaniyor. Bir dahakine atlamayin derim.
Hayirlisi olsun. Her iste vardir bir hayir iyi dusunun.

Haber verin derim. O sizi zor durumda birakmis ama siz yine de zorda birakan olmayin. Ister karma diyin ister ilahi adalet. Doner dolasir sizi bulur iyilik de kotuluk de...

Eşin haklı o sizi düşünmediyse sizde düşünmeyi belki nasıl davranıyorsa karsıdan da onu göreceğini anlayıp çeki düzen verir kendine..
17 aylik bir bebegim var..tasinmak cok zor olacak hem hava sartlari hem maddi olarak bizi zorlayacak.buldugumuz evler yuksek fiyatli arastirmayada pek zaman yok acikcasi. buyuk kizimin okulu yarim kalirmi baska okula aldirilmasi gerekirmi birsuru soru var aklimda tabii cok ihmal edecegim tasinma esnasinda hem yeni bir ev hem benim zaman ayiramamam cok kotu

Normalde baya agir girerdim o ev sahibine.
Ama sozlesme yoksa ne denilir bilemedim ki.

Keske siz coluklu cocuklu bir aile olarak kendinizi daha saglama alsaydiniz.
Sozlesme zor bir sey degil kirtasiyede hazir satiliyor. Bir kac sey doldurulup imzalaniyor. Bir dahakine atlamayin derim.
Hayirlisi olsun. Her iste vardir bir hayir iyi dusunun.

Haber verin derim. O sizi zor durumda birakmis ama siz yine de zorda birakan olmayin. Ister karma diyin ister ilahi adalet. Doner dolasir sizi bulur iyilik de kotuluk de...
Evet boyle olacagini dusunemedikki hic.bir dahakine yapariz tabii ama suan bize cok kulfetli oldu bu durum hem maddi hem manevi olarak

Yerinizde olsam ayni esinizin yapacagini yapardim.. sozlesme olmadigi icin size boyle rahat davranabilmis bence. Ayrica evi satabilir ama yeni ev sahibi kiraya da verebilir belki siz de oturmaya devam ederdiniz. hemen evden cikin demek bu acele neden

Kira sözleşmeleri ev sahibinden ziyade kiracıyı korur niteliktedir, aklınızda olsun. Sözleşme yoksa, hak da yok.

Yerinizde olsam ayni esinizin yapacagini yapardim.. sozlesme olmadigi icin size boyle rahat davranabilmis bence. Ayrica evi satabilir ama yeni ev sahibi kiraya da verebilir belki siz de oturmaya devam ederdiniz. hemen evden cikin demek bu acele neden
Bilemedik anlayamadik fakat esim zaten oturmaz artik oyle sinirlenmis.bos dursun da gorsun ben 1 gun kirayi aksatmadim diyor cok zoruna gitmis.birde evi gormek isteryen olur sen rahatsiz olursun toparlanip cikalim dedi

Sinirlenecek ne var anlamadim adam kendi evini satisa cikarmis ve kibar bir sekilde size teklifte bulunmus.
Bunu dusunun ev sahibi elbet size surede taniyacaktir hic hos degil birakip cikmak.

Biz bu sekilde evden çıkmıştık, adamin evi 1 yıl bos kaldi oh canima degsin :KK70:

Bu arada bizim sozlesmemiz vardi, adam aradi evi satacagim haberiniz olsun, emlakçı sizden randevu alacak evi gostermek icin dedi. Biz zaten bikac ay sonra tasinmayi dusunuyorduk hemen ertesi gun ev bulup 1 hafta sonra evi bosalttik.

Kalsaydiniz belki yeni ev sahibi de kiraya verirdi falan dedi ama ben kimseye evimi acip gezdiremem, dusuncesi bile sinir bozucu.

Sinirlenecek ne var anlamadim adam kendi evini satisa cikarmis ve kibar bir sekilde size teklifte bulunmus.
Bunu dusunun ev sahibi elbet size surede taniyacaktir hic hos degil birakip cikmak.
Bize tanidigi sure bugun satisa koyuyorum yarinda satilabilir 1 ay sonrada almayacaksaniz basinizin caresine bakin demis...benim biri bebek iki cocugum var.aralik ayindayiz.bu kibarlikmi simdi

Anlamadim?
Adam aramış ve haber vermiş. Size evi almayi bile teklif etmiş. Tadikli damgaki fermanmi göndermesi gerek? Adam daha ne yapsin?
Paraya ihtiyaci vardir adamın. Biraz anlayışlı olun.

Biz bu sekilde evden çıkmıştık, adamin evi 1 yıl bos kaldi oh canima degsin :KK70:

Bu arada bizim sozlesmemiz vardi, adam aradi evi satacagim haberiniz olsun, emlakçı sizden randevu alacak evi gostermek icin dedi. Biz zaten bikac ay sonra tasinmayi dusunuyorduk hemen ertesi gun ev bulup 1 hafta sonra evi bosalttik.

Kalsaydiniz belki yeni ev sahibi de kiraya verirdi falan dedi ama ben kimseye evimi acip gezdiremem, dusuncesi bile sinir bozucu.
Pelinim bende yapamam o yuzden esim hemen cikalim dedi....aglarim ben boyle bisey olsa.tek dusuncemiz cocuklarimiz perisan olacak ve hesapta olmayan 3000 tl harcama yapilacak

Anlamadim?
Adam aramış ve haber vermiş. Size evi almayi bile teklif etmiş. Tadikli damgaki fermanmi göndermesi gerek? Adam daha ne yapsin?
Paraya ihtiyaci vardir adamın. Biraz anlayışlı olun.
Hemen satilacakmi acaba paraya ihtiyaci varsa kisin ortasindayiz bebegim var bebegim diyorum hava buz gibi kolaymi...para ihtiyaci bir gunde mi olustu bir gunde mi satmaya karar verdi...daha once haber verseydi diyoruz daha iyi bir ev bulma imkani olabilirdi okula yakin bir yer alisma sureci vs....bos konusuyosunuz cidden

Hemen satilacakmi acaba paraya ihtiyaci varsa kisin ortasindayiz bebegim var bebegim diyorum hava buz gibi kolaymi...para ihtiyaci bir gunde mi olustu bir gunde mi satmaya karar verdi...daha once haber verseydi diyoruz daha iyi bir ev bulma imkani olabilirdi okula yakin bir yer alisma sureci vs....bos konusuyosunuz cidden

Tamam canim bebeğin filan var ama belkide ihtiyac gercekden acil oluştu. Kim satar kış ayinda evini?
Belki adamin karisi kanser tedavi icin paraya ihtiyaci var... olmasa niye kar kişda ev satmaya kalkīşsin.
Sizin icin zor ama bence şuanda çözüm odakli düşünün.

Bize tanidigi sure bugun satisa koyuyorum yarinda satilabilir 1 ay sonrada almayacaksaniz basinizin caresine bakin demis...benim biri bebek iki cocugum var.aralik ayindayiz.bu kibarlikmi simdi
Sizin haberiniz olmadan bile o ev el degistirebilirdi.
Once kiraciya al demek evet kibarlik.
Aralik ayi diye satmasin mi adam evini paraya ihtiyaci var demekki.Yeni ev sahibiyle devam edebilirsiniz anlasilirsa cikmak sart degil.

Valla bende yıllarca evimi kiraya verdim, bir insan mal sahibi diye kiracısının her durumunu düşünmek zorunda değil. Evini satması gerekiyorsa çocuklarınızın büyümesini mi bekleyecekti. Size haberini vermiş, teklifini de önce size yapmış. İnsanlar ev sahiplerinin hiç bir şeye ihtiyacı yok sanıyorlar oysa ki insan hayatı bu, ödemeyediği bir borcu, bir hastası vs. Olabilir yani adam malını satacak diye niye bu kadar bozulmak, sonuçta kiracısınız bir gün o evden taşınacağınızı biliyorsunuz.

Back
X