Ben de sorardım , fakat kimseden yardım beklemezdim.Merhaba kızlar güzel pazarlar hepinize.
Aslında dert değil ama fikir alışverişi yapmak istedim acaba benmi bencilce düşünüyorum diye.Biliyorsunuz taşınmak meşakkatli bir iş ev toplamak falan ve benim ne yazık ki bana yardımcı olabilecek bir akrabam yada annem yok eşiminde annesi yok.
Samimi olduğum ve taşınacağımızı bilen arkadaşlarım var fakat hiç kimseden yardım konusunda teklif gelmedi onlarda çalışıyor sadece haftasonları var diye düşünüyorum fakat ne bileyim insanın yinede sorması gerekir bence yani ben sorardım onlara yardıma gelin demesemde insan düşünülmek istiyor sizce yanlış mı düşünüyorum?
Zor durumda yardım bile isteyemeyeceksem, ne diye arkadaşım ki?
Siz gerçekten “samimi arkadaş” olduğunuza emin misiniz?
Yani insanların içini bilemezsiniz hem arkadaşta olsa evinizin içini eşyanızın vs nereye konulacağı siz daha iyi bildiğiniz için aile dışında kimseden yardım istemez ve beklemezdim kimseye de teklif etmezdim. İçiniz sine sine rahat rahat taşının evet zor meşakkatli ama en azından neyin nerde olduğunu bilirsiniz kafanız karışmaz.
Ben de sorardım , fakat kimseden yardım beklemezdim.
Hep böyle yaptım, o yüzden dert edinmedim.
Hem şu ''İnsanın şöyle yapması gerekir'' kalıplarını yıksak artık.
Zira öyle kesin bir kalıp olsaydı farklılıklarımız olmazdı.
Dünyanın oluşuna ters.
Canım taşınma vs ev içiyle alakalı olaylarda ben kendimi geri çekerim göreceli yani ama onların dışında insan gerçekten arkadaşlarını yanında bekliyor ben iki tarafa da hak verdim. Siz de mesafesini koyarsınız arkadaşlarınızla.Zaten sorsalar kabul etmezdim belki ama hiç düşünmemiş olmaları beni üzdü açıkçası
Canım taşınma vs ev içiyle alakalı olaylarda ben kendimi geri çekerim göreceli yani ama onların dışında insan gerçekten arkadaşlarını yanında bekliyor ben iki tarafa da hak verdim. Siz de mesafesini koyarsınız arkadaşlarınızla.
Merhaba..Zaten sorsalar kabul etmezdim belki ama hiç düşünmemiş olmaları beni üzdü açıkçası
Sıfır beklentiyle yaşamak lazım. En azından üzülmezsiniz. Yardım ederlerse de ne ala demek lazım
O zaman böyle şeyleri yazın bir kenara. Arkadaşlığınızı bozmazsınız tabi ki böyle bir şey için ama yarın bir gün aynı durumda siz de onları uzaktan izlersiniz.Evet yoksa mutsuz oluyor insan ama insanız işte düşünülmek istiyoruz bende onlar gibi olursam belki daha mutlu olabilirim
Merhaba..
Kabul etmeyecekseniz neden takıldınız ki?
5 yılda 5 kez ev taşıdım. Kimseden de yardım beklemedim. Herşeyi esimle birlikte hallettik.
Evde anneniz dahi olsa emin olun daha zor. Onu nereye koyacaksın bunu ne yapacaksın diye onların sorularına yetişmek insani daha çok yorar.
Hatta bilginiz olsun bazı firmalar mutfaği bile toparlıyor siz hiçbirşey yapmıyorsunuz. Sadece özel eşyalarınızı toparlıyorsunuz. Yeni evinizi yerleştirirken de öncelikli ihtiyaçlarından yerleştirmeye başlarsınız. Bence başkalarına hiç gerek yok.
Yakın arkadas olunmasa bile kaç zamandir tanişıkliģıniz var. Ben hiç tanimadığıma bile yardim ederim.
Zamanla kimseden bir beklentim kalmadı. İnsan kendi küreğini kendi çekmezse mutlu olamiyor ve ilerleyemiyor. Baktım insanlar aramiyor sormuyor kendi işimi kendim görmeye basladım
Calisan insan için hafta sonu kıymetlidir. Sizin para ile yaptirabileceginiz bi iş için ben olsam ben de hafta sonumu harcamazdim. Anlaşıyosunuz bı nakliye firması ile. Hiçbir şeye elinizi sürmeden halloluyor her şey. Drama gerek yok.
evet düşünmekte haklısın doğrusuda budur arkadaşsa yardıma ihtiyacın olursa ara der en azından ama sana şunu söyleyeyim şimdiye kadar 5 kez taşındım ve sadece eşim ve ben vardık... inan bana insanların gelmesi işi dahada zorlaştırır. ne kadar az kişi olursa etrafında o kadar kolay halledersin.ev toplama kısmına gelince bu işi nakliyecilere bırakabilirsin... ben kendim hallettim düzenim var çünkü.... işten gelince her akşam bir odayı koliledim üstlerinede salon büfe, salon tv ünite üst , alt,1. çekmece.2. çekmece gibi kolinin içine koyduklarımı nereden aldıysan onu yazdım.. yerleşirken büyük kolaylık bana. kolilediğim her koli nerenin kolisi ise o oda da kaldı. önce az kullandığın odadan başla... ufak ufak bir bakmışsın bitmiş bile. eşim sadece koli bantlama kısmında vardı onun dışında hiç olmadı bende istemedim ayak bağı gerek yok. ortalık boş sakin olunca rahat rahat yapıyorsun...Merhaba kızlar güzel pazarlar hepinize.
Aslında dert değil ama fikir alışverişi yapmak istedim acaba benmi bencilce düşünüyorum diye.Biliyorsunuz taşınmak meşakkatli bir iş ev toplamak falan ve benim ne yazık ki bana yardımcı olabilecek bir akrabam yada annem yok eşiminde annesi yok.
Samimi olduğum ve taşınacağımızı bilen arkadaşlarım var fakat hiç kimseden yardım konusunda teklif gelmedi onlarda çalışıyor sadece haftasonları var diye düşünüyorum fakat ne bileyim insanın yinede sorması gerekir bence yani ben sorardım onlara yardıma gelin demesemde insan düşünülmek istiyor sizce yanlış mı düşünüyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?