Tatil konusunda kararsızlık…

Ödeyebilecekseniz gidin. Benim eşim karavan, çadır vs hiç sevmez bu yüzden hep her şey dahil otel tatili yapıyoruz otelden çıkmak gibi bi isteğimiz olmadığı için hiç bir zorluk yaşamadık bugüne kadar.
Aklınızda olsun Türkiye’nin çok bilinen bir tur şirketinden aldığımız fiyatla, yaşadığımız ülkenin bir tur şirketinden aynı otel, aynı tarih ve aynı hizmete aldığımız fiyat arasında bin Euro’dan fazla fark vardı. Yurtdışında tanıdığınız biri varsa rica edin.

Çocuksuzlar için evet ama küçük çocuklu öyle çok yol yürüyemez. Gezer de krizli geçer anne bana bir şey anlamaz. Çocuktan sonra en mantıklı tatil bu. Bizimki biraz daha büyüyüp akıllanınca biz de eskisi gibi gezeriz diyoruz şu an HD otele gitme nedenimiz vizyonsuzlul değil hani 😂😂
Ben çocuksuz olan ya da çocuğu yürüme konusunda sorun yaşamayan belki sadece en fazla tek çocuğu olan kişiler için kendi yorumumu yaptım.

Bu konuda sahil kenarında büyümüş bir insan olarak da böyle düşünüyorum. Türkiye'de çoğu kişinin tatil yapmayı, gezi planı oluşturmayı bilmediği, müze/ önemli yerler gezmediği ya da buna önem vermediği bir gerçek.

Bunlara önem veren kişiler gidip de yine güzel bir otelde kalıp en fazla bir iki gün kahvaltıyı otelde yapip geri kalan zaman diliminde araba kiralayıp bulundukları yeri kesfedebilir, disarda yiyebilir, iki kültürel aktiviteye dahil olabilir.

Bunu zaten yapan ayrıca otelde full takılmak isterse de kendi bilir, ama tek bu yapılıyorsa başka da bir tatil yapilmiyorsa o kişi yeterince gezmiyordur ya da gezmeyi bilmiyordur. Benim gozlemlerim de bu şekilde, herkes nasıl olsa kendi bildiği veya bilmediği şekilde yapıyor, kızsın ya da kızmasın durum bu şekilde:)

Bu paraya çok rahat yurt dışı tatili yapabilirsiniz. Çok önceden her şey dahil oteller hoşunuza gitmiş ve içinizde kalmış olabilir ama bana açıkçası gezmeyi etmeyi bilmeyen insanların kendilerini tatil yaptım diye avutması gibi geliyor

Gidilen yerin merkezini keşfetmek, güzel bir yerinde yemek rezervasyonu yapmak, kalesini görmek, denizine gitmek ne bileyim bunlar hiç zor şeyler değil ki.

Aynı paranın daha azına çok daha iyi alternatifler vardır her zaman. Gözlemlerim genelde denizden uzak olup tatile az giden ya da tatil yapmayı bilmeyenlerin bunu hep tercih ettiği yönünde. Eğer öyle değilseniz ben sizin memnun kalmama ihtimaliniz olacağını düşünüyorum.
cocuklarla oyle olmuyor ya. benim ikizlerim var yuru desen yurumez bebek arabasina bindirsen iki dakika sonra incem diyorlar bizim gibiler icin gezmeli tatil mumkun degil .beslenmesini falan geciyorum ki onu ayarlamk da cok zor

cocuklarla oyle olmuyor ya. benim ikizlerim var yuru desen yurumez bebek arabasina bindirsen iki dakika sonra incem diyorlar bizim gibiler icin gezmeli tatil mumkun degil .beslenmesini falan geciyorum ki onu ayarlamk da cok zor
Çocuğu olmayan biri muhtemelen asla anlayamaz. Ben de çocuklar da amma şımartılıyor gezsin yorulsun derdim. Şimdi oğlum denize bile giderken homur homur gidiyor. Öğleden sonra kaydırak havuz olayına bir giriyor akşama kadar buruşuk halde zor çıkıyor. Daha denize gitmeye zor ikna ediyorum yurtdışında müze gezmesi mümkünsüz. En az 9-10 yaşında olması lazım.

Bir kez her sey dahil otel tatili satin aldik. Bi kurum vasitasiyla ozel indirim vardi diye aldik. Gittik yine otelde duramayip fellik fellik gezdik. Otelin hicbir şeyinden faydalanmadik. Insanlar otelde oturmak icin neden ekstra devasa paralar veriyorlar hic anlamiyorum. Bana degmez gibi geliyor.

Merhaba herkese,
Daha önce hiç her şey dahil bir otelde tatil yapmadık. Daha çok kamp tatili, villa tatili, yurtdışı tatili, aile yanı tatil, vs yaptık fakat bu sene her şey dahil konsept tecrübe etmek istiyoruz. Aklımızda bir yer var fakat o fiyatlar nedir? Bunu yapmaya değer mi, taksitle tatile gitmek mantıklı mı, 5 günlük tatil için 9 ay kredi kartına taksit ödenir mi (böyle yazınca kulağa çok saçma geliyor gerçekten) karar veremiyorum ama bir yanım da pandemiden beri kendin için ne yaptın, hamilelik lohusalık desteksiz çocuk büyütmek derken bunu hak ettin diyor. Aranızda bu tarz tatil seçen var mı? Seçtiyseniz değdi mi gerçekten bilmek isterim.
Tatilin her türlüsüne bayılırım ❤️ yıllardır gittiğimiz bir otel var ne yazık ki fiyatı çok artmış bu sene. Sizin aklınızdaki yeri özelden yazabilir misiniz? Eylülde fiyatlar daha uygun oluyor. Ayrıca bir iki tavsiyem daha var. Acentadan gördüyseniz bir de otelin kendisini arayıp fiyat alın, genelde daha düşük oluyor. Herşey dahil olmasa da tam pansiyon veya yarım pansiyona bakabilirsiniz.

Her türlü tatili yaptım açıkçası 3 senedir yurt dışında değerlendiriyorduk tatillerimizi bu sene antalya otellerini özeldiğimi farkettim. Gezmek de güzel kamp da villa da ama elimi bişeye sürmeyeyim süslenip gezeyim yiyeyim eğleneyim diyorsanız kesinlikle tercih etmelisiniz.

Taril için borca girilmezse ne için girilir ki. Tüm sene çalışıyoruz yoruluyoruz bir bakmışınız ömür bitmiş siz sadece çalışmışınız. Gidebilme ihtimali varsa gidin. Her sene bir öncekinden daha zor oluyor şartlar.

Çocuğu olmayan biri muhtemelen asla anlayamaz. Ben de çocuklar da amma şımartılıyor gezsin yorulsun derdim. Şimdi oğlum denize bile giderken homur homur gidiyor. Öğleden sonra kaydırak havuz olayına bir giriyor akşama kadar buruşuk halde zor çıkıyor. Daha denize gitmeye zor ikna ediyorum yurtdışında müze gezmesi mümkünsüz. En az 9-10 yaşında olması lazım.
Ben hic kultur gezisi falan hayal edemiyorum .Eskiden olsa atar tutardim oo ne var ki cocukla gezilir diye simdi oyle tatili bedava teklif etseler gitmem evimde otururm

Nasıl alıştırırsanız öyle gider ama tabi karakterde bir mevzu kızımla 3 aylıktan beri tatile gideriz, yurt dışına da gittik ve gayette gezdik çok güzel bir şekilde ama ben Türkiye de de imkan buldukça kültür turizmi yapıyorum ya da en basiti yaşadığımız şehirdeki müze, han, tarihi yerleri ve doğal alanları geziyoruz ailecek bu da onun hayatının bir parçası oldu artık.

Bence kronolojik olarak yanlış yapmışsınız , herşey dahili önceden tecrübe etmeliydiniz malesef fiyatlar aldı başını gittiii. Kıbrıs biraz daha uygun isterseniz o taraflara bi bakın

Ben çocuksuz olan ya da çocuğu yürüme konusunda sorun yaşamayan belki sadece en fazla tek çocuğu olan kişiler için kendi yorumumu yaptım.

Bu konuda sahil kenarında büyümüş bir insan olarak da böyle düşünüyorum. Türkiye'de çoğu kişinin tatil yapmayı, gezi planı oluşturmayı bilmediği, müze/ önemli yerler gezmediği ya da buna önem vermediği bir gerçek.

Bunlara önem veren kişiler gidip de yine güzel bir otelde kalıp en fazla bir iki gün kahvaltıyı otelde yapip geri kalan zaman diliminde araba kiralayıp bulundukları yeri kesfedebilir, disarda yiyebilir, iki kültürel aktiviteye dahil olabilir.

Bunu zaten yapan ayrıca otelde full takılmak isterse de kendi bilir, ama tek bu yapılıyorsa başka da bir tatil yapilmiyorsa o kişi yeterince gezmiyordur ya da gezmeyi bilmiyordur. Benim gozlemlerim de bu şekilde, herkes nasıl olsa kendi bildiği veya bilmediği şekilde yapıyor, kızsın ya da kızmasın durum bu şekilde:)
Bu dediğinizde haklı olabilirsiniz. Genel algı o şekilde fakat biz tamamen çocuklu olduğumuz ve böyle bir molaya ihtiyacımız olduğu için bu tatili alıp almamakta kararsız kaldım. Yoksa aracımıza atlayıp rotamızı ne yiyeceğimize ve ne göreceğimize kadar planlayıp 8 ülke gezdiğimiz bir tatilimiz de oldu. Bi bu her şey dahili denemedik. Ona da değer mi bilemiyorum.

Gecen yıl hersey dahil bi otelde yaptik tatilimizi.oyle cok lüks bi otel de değildi.4 yıldızlı bi otel Antalya da.cok memnun kaldık.benim icin temizlik ve yemekler önemliydi.odalar temizdi günlük temizlikçi geliyordu ve yemekleri gerçekten çok güzeldi.cok fazla çeşit vardi.kahvaltiya yalnızca bir kez indik cocuklar annemle indiler.sonrasinda hemen öğlen yemeği.aradan 2 saat geçmeden hamburger patates kızartması ya da köfte vs servisleri vardi.sonrasi akşam yemeği. Yemeyi sevenler için gerçekten harika.nerdeyse ağzınız hiç boş kalmiyo.ve cidden de cok güzel yemekleri vardı.calisanlari gayet ilgili ve guleryuzlu.yanliz denizi cok dalgalı olduğu için denizde cok vakit gecirmedik ama zaten cocuklar havuzda daha çok eğlendi.otel tatili yapacak olsam yine orayı tercih ederim.fiyat olarakta cok uygun bi oteldi.suan tabiki fiyatlar artmıştir ama yine bi 68bin değildir.cok lüks aramiyorsaniz ozelden yollayabilirim otelin adını.

Gecen yıl hersey dahil bi otelde yaptik tatilimizi.oyle cok lüks bi otel de değildi.4 yıldızlı bi otel Antalya da.cok memnun kaldık.benim icin temizlik ve yemekler önemliydi.odalar temizdi günlük temizlikçi geliyordu ve yemekleri gerçekten çok güzeldi.cok fazla çeşit vardi.kahvaltiya yalnızca bir kez indik cocuklar annemle indiler.sonrasinda hemen öğlen yemeği.aradan 2 saat geçmeden hamburger patates kızartması ya da köfte vs servisleri vardi.sonrasi akşam yemeği. Yemeyi sevenler için gerçekten harika.nerdeyse ağzınız hiç boş kalmiyo.ve cidden de cok güzel yemekleri vardı.calisanlari gayet ilgili ve guleryuzlu.yanliz denizi cok dalgalı olduğu için denizde cok vakit gecirmedik ama zaten cocuklar havuzda daha çok eğlendi.otel tatili yapacak olsam yine orayı tercih ederim.fiyat olarakta cok uygun bi oteldi.suan tabiki fiyatlar artmıştir ama yine bi 68bin değildir.cok lüks aramiyorsaniz ozelden yollayabilirim otelin adını.
bana yollar msiniz

Yıl içinde çok çalışıyorsanız, böyle bir tatile ihtiyacınız varsa, aylık taksitler sizi sarsmayacaksa, aklınızda kalacaksa gidin derim. Seneye ya da iki sene sonra fiyatlar azalmayacak.

Merhaba herkese,
Daha önce hiç her şey dahil bir otelde tatil yapmadık. Daha çok kamp tatili, villa tatili, yurtdışı tatili, aile yanı tatil, vs yaptık fakat bu sene her şey dahil konsept tecrübe etmek istiyoruz. Aklımızda bir yer var fakat o fiyatlar nedir? Bunu yapmaya değer mi, taksitle tatile gitmek mantıklı mı, 5 günlük tatil için 9 ay kredi kartına taksit ödenir mi (böyle yazınca kulağa çok saçma geliyor gerçekten) karar veremiyorum ama bir yanım da pandemiden beri kendin için ne yaptın, hamilelik lohusalık desteksiz çocuk büyütmek derken bunu hak ettin diyor. Aranızda bu tarz tatil seçen var mı? Seçtiyseniz değdi mi gerçekten bilmek isterim.
Her sene bu tarz giderim ama fiyatına şimdi bakmam Kasım ayında ilk fiyatlar belirlendiğinde alırım. 5 gece 6 gun ultra herşey tatili bu sayede 15 bine aldım. Şuan 30 bin. O 15 bin tutarın 4/1 ini o an kalanını tatile 1-2 hafta kala yatırıyorum böylelikle enflasyon karşısında o tutar gözümde çok büyümüyor ve sene boyu çok uçuk bir ücreti ödemek zorunda kalmıyorum. Geçen sene aynı yere 6750 vermiştim yine Kasım ayında alıp. Alınan tarihe göre aynı yeri 9-11-15-25 e alan bile olmuştu. Tatile tüm sene o kadar ihtiyaç oluyor ki ama tutupta şuan almam yani önceden indirimli almak varken. Ama tabi bizim tatiller belli öyle olunca sorun olmuyor.

Aynen öyle, tek isteğim tüm hizmetin önüme serilmesi çünkü 7-24 analık böyle bir ihtiyaç doğuruyor 😅
Ultra herşey dahillerde kesinlikle böyle oluyor. Bide her saat bir çeşit yemek oluyor hamburger pizza patates saati, Urfa saati, gözleme saati vs gibi bu saatleri zaten biliyorsunuz gidip yiyip yine havuz, deniz devam. Bize 2 çocukla otel tatili en iyisi oluyor o yüzden bunu tercih ediyoruz. Çocuğunuz varmış sizinde eğer imkan varsa rahatlık oluyor. Oğlum küçükken sabah kahvalti akşam yemegi olan bir yere gitmiştik öğlen yemeği sorun olmuştu bizim için çünkü çıkıp yiyip gelmek falan zaman kaybi oluyor. Şimdi iki çocuk var otele giriyorum çıkış zamanı cikiyorum bize yetiyor otel tatili güzelce dinlenmiş oluyoruz.

Banada yazabilir misiniz? Fikir olsun seneye icin🙏

Back
X