Tatil Meselesi

tesettürlülerin denize girdiği kıyafet yapışıp daha dikkat çekici hale gelmiyor mu
deminki birikim konusunun üstüne bir de
bu insanların hassasiyetlerinden faydalanıp aynı hizmetleri fahiş fiyata vermek helal yani
zaten fiyatlar yüksek kimseyle alakası olmayan korunaklı villlar bakın
Yoo gelmiyor, gelse de konu bu değil zaten.
 
Merhaba hanımlar. Ben tesettürlüyüm ve muhafazakar otel bakınıyoruz ama bizi aşan ve bence normalin çok üstünde fiyatları var. Apart oteller vs var ama yemekle uğraşmak istemiyorum. Bize önerebileceğiniz,aile ortamı olan,tesettürümle rahat edebileceğim, 5 ve 10 yaş çocuklarımın da eğlenebileceği bir otel var mıdır acaba?
bu sene oteller yüksek geldi bana da. belki ev kiralayıp- ki onlar da pahali- öğünleri dışarda yeriz biz de
 
Öylesi de olsun böylesi de olsun benim istediğim. Ya da otellerde buna uygun alanlar olsun.

Çocuklu ailelere hizmet verdiği belli olan, çocuk dostu diye geçen otellerden birine gidip çocuk gürültüsünden şikayet edip çocuklu aileyi rahatsız eden olursa ona yallah adult otele diyebilecek kapasitedeyim ben valla 😂 kenarda kendi kendine rahatsız olsun bi zahmet. Ya da ben sessiz +16 alanda kitabımı okurken bu havuz boşmuş diye bebesini alıp bağırış çağırış eğlenen birine yallah aqua parka diyebilmeliyim.

Bak başıma geleni anlatayım. Belekte baya meşhur bir oteldeyiz bir yaz. Sessiz havuzda sigara içilen alanda bi köşeye yerleştik, takıldık bikaç saat. Yemeğe gittik geldik yanımıza birileri oturmuş, dikkatimi çekmedi bile. Yemek sonrası sigarası yaktım yandaki abla anında bağırdı sigaranızı söndürün lütfen ben hamileyim diye. E sigaralı alandasın ama. Hayır rica etse yine sorun yok çıngar çıkarıyor abla. Bana mı yaptın çocuğu, niye ben düşünüyorum senin bebenin sağlığını. Sigara içilen alanlar zaten havuzlarda da plajda da kıç kadar yerler. Diğer her yer senin. Sen niye benim alanıma gelip benim keyfime tecavüz ediyorsun?

Burada gittiğimiz bir beach var. Sık sık gideriz işletmecisini de tanıyoruz artık. Geçen instada bütün fotoların altında “tesettürlü kabul etmiyor buraya gitmeyin” diye yorum yapan bir abla vardı. E gitme kabul etmiyorsa. Yani adamın kendi işletmesine koyduğu kural niye seni rahatsız ediyor. Yandaki beach alıyor tesettürlü oraya git. Dün gittik bu dediğim yere adama sordum böyle böyle yorumlar var doğru mudur diye, doğru dedi. Geçen yıl alıyorduk bir takım tatsızlıklar yaşandı artık almıyoruz dedi. Detay bilmiyorum, tatsızlık nedir fikrim yok. Ama adam öyle bir kural koymuş, bunu neden bu kadar içselleştiriyorlar anlamıyorum ben.

Ama işte o TCK anlamında suç aslında

Yani dini felsefi cinsiyet vs ayrım nedeni ile hizmet sunmaktan kaçınamaz

Herkes haşemalı sen gelme demek de herkes bikinili sen gelme demek de olmaz
 
Ama işte o TCK anlamında suç aslında

Yani dini felsefi cinsiyet vs ayrım nedeni ile hizmet sunmaktan kaçınamaz

Herkes haşemalı sen gelme demek de herkes bikinili sen gelme demek de olmaz
E o zaman kadın plajları da suç. Herkes kadın sen gelme demiş olmuyorlar mı erkeklere? Ya da ben kocamı alıp illa buraya kocamla birlikte girecem diye diretebilir miyim?

Hatta bu açıdan bakınca adult oteller de suç işliyor o zaman.
 
Sıkıntı yok diyorsunuz. :) İnanın bence de sıkıntı yok aslında ama bilemedim işte. Peki teşekkürler.
Bence bakarlar mı diye rahatsız olmayın, kendini bilen haşemalı kadın da bikinili kadın da dönüp diğerine bakmıyor, birbirinin bikinisine haşemasına bir şey varmış gibi bakanlar sokakta yürürken de rahatsız bakışlarıyla taciz eden tipler.
Plaja gittiğimde üstündeki kıyafetiyle bile denize giren kadınlar oluyor, dönüp de kadın neden mayo giymemiş demiyorum ama yalan yok beyaz çamaşırıyla giren amcalardan rahatsız oluyorum, insan bir şort giyerdi diyorum valla, bir tek onlar sıkıntılı😣
 
En son gittiğimiz otelde haşemalı bir kişi vardı üstsüz de bir kişi. En çok üstsüze bakıldı. Söyleyeceklerim bu kadar.
Son 15-20 yılda böyle şeyler yadırganmaya başladı sanırım, çok eskiden üstsüzlere bakılmıyordu.
Her yaz biz karneyi aldıktan 2 gün sonra evi kapatır sezon boyu kamp yapardık.
Neredeyse 30-35 yıl öncesinden bahsediyorum, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden çok turist gelirdi çoğu genç üniversite çağında kızlı erkekli gruplar.
Kızlar gayette üstsüz güneşlenirdi denize girerdi, çevre köylerinden gelen teyzelerde şalvarla denize girerdi, kimse de kimseye garip garip bakmazdı, aksine kamp arkadaşlığı yapıp nerede eğlence varsa birlikte giderdik, civar köyden gelenlerde eğlenceler hoşuna gittiğinden gece eğlencelerine de kalırdı, hatta teyzelere bağımlılık yapmıştı eğlence olacağı akşamları söyleyin bizde gelelim derlerdi🤣

15-20 yıl evvel Ege'nin bazı beldelerinde de çıplaklar kampı varmış, kimsede yadırgamazmış ama şimdi olsa belgesel izliyor gibi izler insanlar😬
 
Sonuç olarak bi yere gittiniz mi acaba ben de şuan için bir yer arayışındayım fakat fiyatlar aşırı pahalı ben sadece gece kafamı sokup uyuuyp duş alabileceğim bi yer arıyorum :) ztn gündüz yemeğimi dışardan yer plajda vakit geçiririm
 
Burda bikaç konu açıldı da bikinili kadınlar için ondan söyledim. Yok siz onlara bakmazsanız onlar bakmaz bence. Ben bakmıyorum en azından. Ama turistlere değişik gelebilir kıyafetiniz tabi. O konuda bir şey diyemem.

Turistlerin tercih etmediği bölgeler tercih edebilirsiniz belki.
Turistler de çok saygılılar.
 
Valla kapalılar da açıklarda birbirlerinize saygı duyduğu sürece çok güzel tatil olur.Ben açığım ama tesettürlü bayan eşiyle balayına gelmişti bu seneki tatilimde çok tatlılardı.Bunun gibi bir kaç örnek sayabilirim.Bence rahat olun.
 
X