tatil planı nasıl kavgaya dönebilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.181
25.544
konuya girmeden önce şunu söyleyeyim ben anne olmuş birinin olgun olmasını beklerim. ama kendi annemin bazı davranışlarında bunu göremiyorum.

malum yaz geldi tatil sezonu açıldı. ben de çalışan bekar bir kadınım sonuçta. yaz tatilini iple çekiyorum her sene. bir hafta civarı uzaklaşıp doğa ve denizle buluşmak bana harika geliyor bunu çok net anladım son birkaç senede. annem, kardeşim ve ben birlikte yaşıyoruz. geçen sene tatile üçümüz gittik keyif de aldık yani, otelde değil pansiyonda kaldık fiyatlar bu seneye göre bir tık daha makuldu.

benzer tatili bu sene de yapmak isterdik ama annemle orta yolu bulamıyoruz. artık bir kedimiz olduğundan kediyi emanet edecek kimsemiz yok biz yokken. yani ben kediyi bir hafta tek başına bırakıp gitsem gönlümce eğlenemem, aklım kalır. birinci sorun kedi. ben kesin bir dille söyledim, ben evde tek bırakmam anne sen çok istiyorsan kardeşimle gidin birkaç gün, ben evde kalayım sonra da ben giderim siz dönünce dedim, kıyameti kopardı. kediye düşman olmuşmuş da istediği gibi tatile gidemiyormuş da bilmem ne.

ikinci anlaşmazlık tarihlerle alakalı. ben yıllık iznimi 1 ay önceden belirleyip şirkete söylemek zorundayım. ona göre de kalacak yer ayarlamam lazım. annem kendi işini yapıyor ve benim izin tarihimde müsait olur mu muamma. net cevap vermiyor. ortağı var ortak %150 sorun çıkarır. geçen sene bi bahane ile kaçmıştı. ortakla en insani konularda bile anlaşamıyorlar ama neden diye sormayın aşırı karmaşık ve anlamsız.

öte yandan kardeşim de tatil diye ölüp bitiyor. ben de kardeşimle tatillerde çok eğleniyorum. ama annemle anlaşamadığımız için annem aşırı trip yaptı ve iyi gidin ama benden 5 kuruş para çıkmaz kardeşinin masrafını karşılamam dedi. 3 kişi gidebilsek masrafları annemle bölüşürdük. ama şimdi ben 2 kişilik tatili kaldıramam, kalması yemesi içmesi koca 5 gün yani. kardeşim liseyi yeni bitirdi bu arada.

kalacak yer konusunda da annemle anlaşamıyoruz. ben otel istiyorum 1+1 günlük kiralık apart ya da pansiyon istemiyorum. e hal böyle olunca masraflar iyice şişiyor.

büyük ihtimalle ben bu sene kardeşimi de almadan tek başıma tatile çıkacağım. onda da eğlenir miyim bilmiyorum. tatile gerçekten ihtiyaç duyuyorum çünkü işim zihnen çok yorucu. kafamı boşaltmam şart. ama işte kardeşime karşı da vicdan yapıyorum. üzüldü çünkü ben 2 kişi masrafını karşılayamam deyince.

hayır bir de annemin kediye düşman oldum lafına çok canım sıkıldı. ben her sorumluluğunu yerine getiriyorum, en iyi mamalardan birini yiyor, kedi bey gibi yaşıyor veterineri aşısı vs her şeyi tam ve üstüne düşüyorum doğal olarak. evlat gibi çünkü.

bir annenin böyle bir durumda olgun davranması gerekmez mi? çözüm olarak madem sen de tatil istiyorsun kardeşimle kaçın birkaç gün ben kediyle evde kalayım diyorum, üçümüz gidelim diyor. yani onu da anlıyorum ama kedimi sokağa atacak halim yok. annem de kediyi çok seviyor normalde ama genel anlamda hemen karamsarlığa düşen bir insandır. insanın hevesini tıkar falan. mesele kedi falan değil aslında, kendi istediği olmayınca olgunluk göstermemesi. bir anne evlatlarının eğlenmesini ister ve destekler. işi yüzünden gelip gelemeyeceği belirsiz bir tatil için trip yapmak nedir? siz gidin kızım ben de biraz destek olurum, gidin eğlenin demesi gerekmez mi?

bazen hatta çoğu zaman sanki annem çocuk ben anneyim gibi hissediyorum. hemen kinayeli konuşuyor, e senin paran hazır o zaman falan diyor. pardon da ben çalışan bir insanım zaten kendi tatilim için bütçe ayırıyorum düşünüyorum tabii ki. eve de katkı yapıyorum maaşın hepsini kendi yiyen biri değilim. kira, fatura vs ortak ödüyoruz. madem öyle ben tatile tek gideyim deyince de bozuluyor. çocuk değilim buna da anlayış göstermesi lazım halbuki. geçen sene kardeşimle baş başa gidecektik peşimize takıldı son anda. hayır annem başımın tacı tabii ama genciz biz annemle her yere gidilmiyor ki. geldiğinde denize girmiyor bütün gün yatakta uzanıyor :KK70: bırak iki kardeş bara gidelim geç saatte dönelim ne var yani tatile gelmişiz. doğru düzgün alkol bile alamıyorum rahat edemiyorum yanında tatildeyken bile.

uzun bir iç dökme konusu oldu. muhtemelen tatile tek başıma gidip kafa dinleyeceğim. zaten fiyatlar almış başını gitmiş uçmuş her şey. öyle aman aman kazanan insanlardan değilim ki. ama kardeşim için vicdan yapıyorum ya. koca kış eve tıkıldık doğal olarak, o da özeniyor. ne yapayım sizce annemi ikna etmeye mi çalışayım yoksa resti çekip tek başıma 5 günlüğüne falan kaçayım mı?
 
Eğer vicdan yapmayıp eğlenecekseniz gidin.
Kardeşiniz sürekli aklınıza gelecekse daha çok stres olursunuz.
Ben vicdan yapardım mesela
Anneniz ise daha anlayışlı olması gerekir kesinlikle.
Ya da benim annem öyle olduğu için bana öyle geliyor.
 
Biz kedimizi evde bırakıyoruz. Bir arkadaşa anahtar bırakıyoruz gelip kontrol ediyor, evi havalandırıyor, işi yoksa gece de evde kalıyor. Böyle bir çözüm düşünemez misiniz?
bu kediyi sahiplendiğimiz akrabamıza sorabiliriz aslında ama ne derler bilmiyorum. hatta bizimkinin annesi ve kardeşi de onlarda. ama onların kedilerinin aşıları tam değil ve sokakta gezip geliyor da olabilirler. işleri yoğun, evde olurlar mı bilmiyorum. sormayı denesem mi bilemedim.
 
Otel için tek kişi iki kişi farketmez aynı ücreti ödersiniz nerdeyse. Ben kardeşimsiz gidemezdim onu alır giderdim. Kedimi de arkadaşıma emanet ederdim açıkçası.
kardeşimle gidersem annem evde olacağı için kediyi dert etmeme gerek kalmaz. daha önce hiç otelde kalmadığım için masraf kısmını bilemiyorum. hesaplamak lazım sinirden bakmadım bile.
 
Kediyi bu tip durumlarda birakacak hayvan otelleri gibi yerler yok mu? Ben var diye biliyorum. Belli bir ucret karsiliginda siz tatildeyken bakiyorlar.
onları duydum ama haklarında kötü yorumlar falan da gördüm.
yani bilmiyorum kedi konusunda fazla mı hassas davranıyorum bilemedim.
 
Bu kadar tiripli anneye ne yapılır ne denir bilemedim 🤷‍♀️ annelik vicdanına oynasanız… ama kardeşinizi almadan gitmeyin ya yazık annenizin tafrasına onu kurban etmeyin. O da bunalmıştır yıl boyu. Maddi anlamda biraz zorlanın gerekirse ama yalnız gitmektense kardeşinizle gidin. Bende genelde kardeşimle gidiyorum tatile ve bence anlaşabilen kardeşlerle yapılan tatilin tadı hiç bir şeyde yok. Kardeş candır ❤️
 
Eğer vicdan yapmayıp eğlenecekseniz gidin.
Kardeşiniz sürekli aklınıza gelecekse daha çok stres olursunuz.
Ben vicdan yapardım mesela
Anneniz ise daha anlayışlı olması gerekir kesinlikle.
Ya da benim annem öyle olduğu için bana öyle geliyor.
yani aklıma falan gelmez de şimdi yanımda olsa daha çok eğlenirdim diye düşünürüm muhtemelen.
evet insan demez mi evlatlarına siz gidin bu defalık böyle olsun diye?
anne dediğimiz çözüm üretir çare bulur. benimkinde çarenin ç'si yok hep sorun yaratıyor.
 
Bu kadar tiripli anneye ne yapılır ne denir bilemedim 🤷‍♀️ annelik vicdanına oynasanız… ama kardeşinizi almadan gitmeyin ya yazık annenizin tafrasına onu kurban etmeyin. O da bunalmıştır yıl boyu. Maddi anlamda biraz zorlanın gerekirse ama yalnız gitmektense kardeşinizle gidin. Bende genelde kardeşimle gidiyorum tatile ve bence anlaşabilen kardeşlerle yapılan tatilin tadı hiç bir şeyde yok. Kardeş candır ❤️
kardeşimle güzel anlaşıyor ve eğleniyoruz. ben de onunla gitmek istiyorum. kedi sorununu çözemezsek anne vicdanına oynamamız gerekecek gibi duruyor :KK70:
 
Bir arkadasina birakamazmisin ya da yaninda goturemez misin?
sahiplendiğimiz akrabamla konuşmayı deneyebilirim aslında.
yanımda götürmek istemem yolculuk stres yapar, hava değişimi çarpar hasta olur vs bir de her yer kabul etmiyor.
 
sadece kediyse sorun cozulur bence veterinere bile birakabilirsiniz 5 gun.
yada illaki bakicak eve girip kontrol edebilecek birisi bulunur.
siz tek gitmek istiyorsunuz anladigim kadariyla ama ote yandan da sorumlu hissediyorsunuz.
anneniz ve kardesinizle 3 gun kalsaniz sonra 2 3 gunde baska yere tek basiniza gecseniz nasil olur?
 
Evcil hayvan kabul eden hayvan dostu olarak tabir edilen oteller var onlara baktınız mı? Öyle bir yerden rezervasyon yaptırırsanız kimse evde kalmaz herkesin gönlü olur.
söyledim bunu ama otel konusunda anlaşamıyoruz. pahalı diye otel istemiyor annem. pansiyonlara da kabul etmiyorlar.
 
Anneni de kardeşini de bırak tek tatile cik.
Zaten yılın 365 günü goruyorsun,aynı evdesin. Bari azıcık sessizlikte kafa dinle, derim ben.
Zaten annen de kardeşinle gider,sonradan.
Vallaha bak, sen dinle beni. İnan Huzur tek tatilde :))
Tek olmaktan cekiniyorsan eş dost bul. Azicik kafanı dinle. Belli ki dirdirci bir annen var, yılda 7 gün uzaklaşmak sana da iyi gelecektir
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X