Tatil ve Telefonu Kapatmak

aylaaardır tek basına çalışıyorum. Sonunda birisi geldi. Bende birikmiş iznimi kullanmak istedim. Kısa bir tatile çıkacağım.Gelen kişi tecrübesiz. Şimdi ben izne çıkınca sürekli ararlar eminim.
Telefonumu kapatsam aradılar mı bir şey mi oldu çaldı mı stresi sarıyor beni.
Siz olsanız telefonu kapatır mıydınız yoksa açıkça tatilde olacağım aramayın mı demeliyim
Demelisiniz ama yine ararlar muhtemelen.
Telefonu ucak modunda wifi ile kullanırdım ben olsam:)
Soranlara cekmiyor burda derdim:)

Yanına yeni gelene herşeyi not aldır idare edebilecek kadar her bilgiyi ver. Telefonunu kapatmak ayıp olur öyle bişey yapmanı önermem. Gün içerisinde 12-1 5-6 arası telefonları açabilirsin veya gün sonu yeni geleni arayıp nasıl gidiyor diyip sorup yardım edebilirsin oda seni gün içi aramaz gün sonu zaten beni arayacak diye.

kamu çalışanı iseniz mesai saati dışında kimsenin telefonuna bakma zorunluluğunuz yok, yerinize bakacak kişiye gitmeden kabaca basit şeyleri anlatın not alsın, aciliyet gerektiren bir durumda da amir kimse onunla irtibata geçmesini ve tatilde olacağınız için rahatsız edilmek istemediğinizi sizi araması gerekirse sadece msj atmasını söyleyin. Teli kapamayın ama iş yerinden gelen aramaları engelleyin olsun bitsin.

benim gözümde iş iştir, tatil tatildir, ki ben saat/mesai kavramı olmayan bir alanda çalışıyorum. benim beklentim tatile çıkacaksam o 3 günde aranmıyor olmak olur. çok acil ve cevabı benden başkasında olmayan sorular olursa neyse, onların mesaj atılmasını kabul edebilirim belki. onun haricinde, 3 gün bensiz yapamıyorlarsa patronu atsınlar ben patron olayım.

Eşim işkoliktir. Pozisyonu gereği mutlaka ulaşılması gerekiyor. Tatile gittiğimizde zor durumda kalmadıkça kimse aramıyor. Zaten o da tatile çıkmadan önce yapılması gerekn her şeyi yapıyor çıkıyor. Pek te aramak durumunda kalmıyorlar

aylaaardır tek basına çalışıyorum. Sonunda birisi geldi. Bende birikmiş iznimi kullanmak istedim. Kısa bir tatile çıkacağım.Gelen kişi tecrübesiz. Şimdi ben izne çıkınca sürekli ararlar eminim.
Siz olsanız telefonu kapatır mıydınız yoksa açıkça tatilde olacağım aramayın mı demeliyim
Yerinizde acemi biri varken telefonunuzu kapatmak bence size itibar kaybettirir. Çok ciddi bir durum olmazsa lütfen aramayon demenizin yeterli olduğunu düşünüyorum ben

Yanınıza gelen işi biraz daha işi öğrenene kadar tatil planınızı erteleseniz hem kafanızda rahat eder

Tuhaf olan sey -ki bir cok sirket bu hatayi yapiyor.. sisteme degilde insanlara bagimlilar.. Allah korusun yarin ölsen ne yapacaklar acaba? Tatilde tabiiki aramamalari gerekir, sirket batarsa anca😐
aynı şeyi yaşıyorum. bugün başıma çok ciddi bişey gelse allah korusun sağlık sorunu ya da ölsem yani en basidinden, bir süre ciddi anlamda zorlanırlar. ha ben şirket içi eğitimleri de verip anlattım aslında zamanında ama şimdi yap desek yapamazlar. insana inanılmaz bir bağımlılık var. benim durumun diğer pozisyondaki arkadaşlar için de geçerli. önemli pozisyondaki başka bir arkadaşımıza da bişey olsa yerini dolduracak kimse yok. hepi topu bir hafta yıllık izne çıkacağım mesela, o çıkmadan önceki bir haftam millete iş anlatmaktan ötürü aşırı yorucu geçer. nasıl bu kadar pamuk ipliğine bağlı olabiliyor koskoca şirketler ben anlamıyorum.

Tatildeyken iş düşünmek istemiyorum, strese giriyorum. Çok gerekmedikçe aranmak istemiyorum diyin. Sonuçta herkesin bir müdürü amiri vardır. Siz yoksanız da gerekli insanlar işi gösteriverirler ne olacak?

Bende aynı durumdayım iflahım kurudu yeni eleman alın demekten yok almıyorlar akşamlarda zamansız iş yapıyolar o zaman kusura bakmasınlar çekecekler çilesini hiç umrumda değil tatilde ydısına gidiyorum cok bilmiş müdürüm baksın

Öf çok gıcık bir durum ama ihtiyaç duyulduğunda cevap vermezseniz tepki ile karşılaşırsınız. Döndüğünüzde o tatil burnunuzdan gelir. Önemli bir şey olmadığı sürece aramamalarını rica edin ama aranırsanız yanıtlayın.

yani tatile neden çıkıyoruz, dinlenmek, kafamızı sıfırlamak için. zaten çok mecbur kalmadıkça tatilde olan insanı aramamaları gerekiyor kendiliğinden. ama türkiyede iş yapma sistemi aşırı saçma olduğu için birinin açığını diğeri kapatamıyor, o bilgi ve yetkinlikte olmuyor maalesef. kamudasın sonuçta işten atamazlar ama saçma tepkiler ve mobbing görme ihtimalin var bi şekilde. o yüzden sen göstermen gereken şeyleri gösterip tatildeyken de gerçekten aşırı mecbur kalmadıkça beni aramayın demen lazım ama bunu kararlı biçimde söylemelisin. telefonun da çekmeme ihtimali olan yerlere gideceğini ifade edebilirsin laf arasında. o rahatlık olmamalı yani onda, umarım anlatabilmişimdir. benimkiler normalde tatilde aramazlar ben özeldeyim, ama iş yapma biçimleri ve benimle aynı yetkinlikte insan olmadığı için, en önemli görevimi geçen sene tatildeyken akşamları yarım saat falan ayırıp yapmak zorunda kaldım mesela. sırf bu yüzden yanımda laptop götürdüm hiç de istemiyordum. gelen mesajlara da tee akşam 23te falan baktım.

yani tatile neden çıkıyoruz, dinlenmek, kafamızı sıfırlamak için. zaten çok mecbur kalmadıkça tatilde olan insanı aramamaları gerekiyor kendiliğinden. ama türkiyede iş yapma sistemi aşırı saçma olduğu için birinin açığını diğeri kapatamıyor, o bilgi ve yetkinlikte olmuyor maalesef. kamudasın sonuçta işten atamazlar ama saçma tepkiler ve mobbing görme ihtimalin var bi şekilde. o yüzden sen göstermen gereken şeyleri gösterip tatildeyken de gerçekten aşırı mecbur kalmadıkça beni aramayın demen lazım ama bunu kararlı biçimde söylemelisin. telefonun da çekmeme ihtimali olan yerlere gideceğini ifade edebilirsin laf arasında. o rahatlık olmamalı yani onda, umarım anlatabilmişimdir. benimkiler normalde tatilde aramazlar ben özeldeyim, ama iş yapma biçimleri ve benimle aynı yetkinlikte insan olmadığı için, en önemli görevimi geçen sene tatildeyken akşamları yarım saat falan ayırıp yapmak zorunda kaldım mesela. sırf bu yüzden yanımda laptop götürdüm hiç de istemiyordum. gelen mesajlara da tee akşam 23te falan baktım.

Şehir dışında Olacağını belirttim ve erken çıktım bugün. Şuan bile mesaj atmaya başladı bi kısmını cevapladım baktım mesajlar devam ediyor mesai bitince cevaplayacağım.
Gerçekten sinir bozucu.

O size,bize bakmaz.
Şirket hattı sürekli açık olacak şeklinde bir şart varsa kapatamazsin.
Ayrıca yeni eleman ise hakim değilse,pratik olarak yeteri kadar tecrübesi yoksa zaten hemen izin vermezler bence.
Tabi işin yerine ve işverene göre değişebilir

Tatile çıkıyorum. Zorunlu bir şey olmadığı sürece aramayın. Tatil boyu zihnimi işle meşgul etmek istemiyorum derseniz insan olan en azından sorularını biriktirip mesajla müsait misin diye sorar.

O size,bize bakmaz.
Şirket hattı sürekli açık olacak şeklinde bir şart varsa kapatamazsin.
Ayrıca yeni eleman ise hakim değilse,pratik olarak yeteri kadar tecrübesi yoksa zaten hemen izin vermezler bence.
Tabi işin yerine ve işverene göre değişebilir

İzne ayrıldım izin konusunda sıkıntı yok. Özel bit şirket değil kamu

Back
X