Tatil

Fethiyeden bildiriyorum, kimsenin tadı tuzu yok.

Yani gelseniz de keyifli olmayabilir. Denizin üzerinde is vs yok ama hava korkunç sıcak, üzerine yangınların da sıcağı vuruyor merkeze. Şu saat oldu daha balkona bile çıkamıyoruz.

Bir de yangınlar başladığı an müthiş bir çıkış oldu buradan, tüm tatilciler ardına bakmadan kaçtı. İnsanlar biraz da ona tepkili, zor zamanlarında terk edildiler diye düşünüyorlar. Devletin bir şey yaptığı pek yok. Yangın listesinde bile yer almıyor Seydikemer tarafları ama tüm şehir olarak teyakkuzdayız. Tüm köyler gece nöbette gündüz yangın müdahalesinde.

Gelirseniz Fethiyenin ne tarafına geleceksiniz bilmiyorum ama özellikle Kayaköy-Hisarönü tarafları biraz daha riskli.
Hisarönü😔

Yani gelseniz de keyifli olmayabilir. Denizin üzerinde is vs yok ama hava korkunç sıcak, üzerine yangınların da sıcağı vuruyor merkeze. Şu saat oldu daha balkona bile çıkamıyoruz.

Bir de yangınlar başladığı an müthiş bir çıkış oldu buradan, tüm tatilciler ardına bakmadan kaçtı. İnsanlar biraz da ona tepkili, zor zamanlarında terk edildiler diye düşünüyorlar. Devletin bir şey yaptığı pek yok. Yangın listesinde bile yer almıyor Seydikemer tarafları ama tüm şehir olarak teyakkuzdayız. Tüm köyler gece nöbette gündüz yangın müdahalesinde.

Gelirseniz Fethiyenin ne tarafına geleceksiniz bilmiyorum ama özellikle Kayaköy-Hisarönü tarafları biraz daha riskli.
Allah yardımcınız olsun. Dualarımız hep sizinle🙏

O taraflar da durum nasıl ona göre hareket edin çünkü yolları boşuna meşgul etmeyin diye çağrı yapıldı yardımlar kolay gitsin diye trakya tarafına yönelebilirsiniz çanakkale filan üzgünüz canımız yandı ama olaylarımız bitmiyor devamlı kötü şeyler üst üste geliyor hayatın akışı durmadığı sürece yaşamak zorundayız devamlı stres halde yaşayamayız o yüzden tatilinizi yaşayın bence

Merhaba hanımlar. Size kısa bir soru sormak istiyorum. Biz aylar öncesinden eşimle 18ağustosta fethiyeye tatil ayarlamıştık. Fakat şuan malesef biliyorsunuz ki ülke yangın yeri. Geleceğimizi, ülkemizi, hayvanlarımızı, ağaçlarmızı kısacası doğamızı kaybettik. İçimiz acıyor bu duruma😔 herkes gibi bizde yılboyunca çalışan fakat yazın bir kere tatile giden insanlarız. Ama bu durumda nasıl gidilir nasıl onca insan acı içindeyken havuza girip keyif yapılır bilmiyorum. Siz olsanız iptal edermiydiniz
Evet keyif almayacağım bir tatili yapmazdım

Bi kaç saat önce bir paylaşıma denk gelmiştim bu yangınları çıkaran insanların asıl amaçlarından biri de o bölgeye gelen insanları azaltmak, orada herhangi bir şekilde para kazanılmasını engellemek falan diye. Bu açıdan düşününce bence gitmelisiniz. Ama tabiki bunu insanların gözüne sokarak paylaşımlar yaparak yapmayın. Eğer gideceğiniz yeri değiştirebiliyorsanız bu ihtimali de düşünebilirsiniz.

Merhaba hanımlar. Size kısa bir soru sormak istiyorum. Biz aylar öncesinden eşimle 18ağustosta fethiyeye tatil ayarlamıştık. Fakat şuan malesef biliyorsunuz ki ülke yangın yeri. Geleceğimizi, ülkemizi, hayvanlarımızı, ağaçlarmızı kısacası doğamızı kaybettik. İçimiz acıyor bu duruma😔 herkes gibi bizde yılboyunca çalışan fakat yazın bir kere tatile giden insanlarız. Ama bu durumda nasıl gidilir nasıl onca insan acı içindeyken havuza girip keyif yapılır bilmiyorum. Siz olsanız iptal edermiydiniz

Arkadasim fethiyede hic bir sorun yok hatta esnaf kimse gelmeyecek diye korkuyor diyor.
Bir arkadasim bodrumda oda iyiymis

Cokertme koyu veya icmelere gidilmez ztn cogu yer kapali

Ama salgindan ciktik kis ne olacak bilmiyoruz gunes ve iyota ihtiyaciniz var gitmelisiniz orda garsonundan bellboyuna 3 ay calisip kisin yemek icin bekliyor..
Benim maddi gucum ve beklenti yetismedi malesef diger yorelerde mantikli bir yer bulamadim ya dolu yada buzdolabi olmayan bos odaya 1500 tl istendi bende yarina 1haftalik bir program yaptim
Yardima fln gitmeyin cok kalabalik ve cok aferdersiniz iyilige mi kotuluge mi gittiniz bilinmez
Cok icinize sinmezse gunleri azaltin bir kismini yardima aktarin yada bolge degistirin yakin yerlere gidin

Bi kaç saat önce bir paylaşıma denk gelmiştim bu yangınları çıkaran insanların asıl amaçlarından biri de o bölgeye gelen insanları azaltmak, orada herhangi bir şekilde para kazanılmasını engellemek falan diye. Bu açıdan düşününce bence gitmelisiniz. Ama tabiki bunu insanların gözüne sokarak paylaşımlar yaparak yapmayın. Eğer gideceğiniz yeri değiştirebiliyorsanız bu ihtimali de düşünebilirsiniz.

Bir akrabam issiz kaldi su an cok kotuler cocuklarini uzakta birakmislardi kis icin calisiyorlardi...

Cok gecmis olsun...

Allah'in izniyle o zamana kadar insallah bi kara beladan kurtuluruz. Yanip giden, yitirdiklerimiz geri gelmeyecek belki. Ama biz de o bolgede yasayan turizmle gecinen insanlariz. Pandemi dolayısıyla yerle bir olan sektor biraz canlanmisken bu olaylar basladi. Iptaller yerine insanlar tatiline giderse sezonun kalan son 1 2 ayinda belki bir gelir olur ve yaralarar merhem olur. Cunku uzun bir kis süreci olacak bir de...

09B3D85A-4490-4DCE-9128-8707B99DC062.webp
İptal etmeyin.

Doğrudan yangından etkilenmediyse gideceğiniz yer, bence gidin.
Elbette ağzımızın tadı kaçtı. Ama oraları turizm açısından terketmek iyice moral bozar.
Gidin ekonomiye katkınız olsun, alışveriş edin, esnafın yüzü gülsün artık.
Eğlencenizi de sosyal medyada insanların gözüne sokmadıktan sonra ne sakıncası olacak.
Ülkemizde de dünyada da kötü şeyler oluyor zaman zaman. Direkt bizi etkilemiyorsa, elimizden geleni yapıp, hayat devam ediyor diyerek yolumuza bakmalıyız. Ha bir de duyarlı olmalıyız, başkasının acısıyla acımalıyız, insanlığımızı yitirmemeliyiz. İşte bu iki farklı duygunun arasındaki o ince çizgiye dikkat edersek yaşayabiliriz. Başka türlüsü mümkün olmuyor.

Biz normalde bugün marmarise gidecektik, tabi ki iptal ettik fakat yangınlar bitmiş olsaydı gidecektik ama ne yazık ki sönmüyor :( Şu günlerde başka yerde de tatile gitmeye içim elvermedi, çok acı herşey.
Ay sonunda gitmeyi düşünüyoruz şimdi umarım.

Ordaki esnafi dusunun falan diyenlere aldirmayin o esnaf bu sene pandemi var insanlar yoruldu az gunes isigi alsin gezsin eglensin diye emeklerini urunlerini otellerini ucuzlatmiyor.
Tatil yerinde sıkınti varsa bunlari dert edip oraya gitmeyin bir tatil bir dolu para ama cok zenginseniz bilemem. Bu mali kotu esnaftan aciyip siftah yapsin diye 1 kg cilek almaya benzemez.
Yapabiliyosaniz baska tarafa tatile gitmenizi oneririm.zaten yanmis yerleri gormek sizinde tatilde keyfinizi psikolojik olarak kacirir
hic birbsey olmasa bile yanan yerde nefes olmak bile zor olur isli havayi solumak zorunda kalirsiniz etkilenmeywn yerlerdekiler bile hava kirliligi nedeniyle kaciyor

Back
X