• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatile gelen abim yüzünden eşime mahcup oldum

kaderminackk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2025
39
19
3
28
Abim 35 yaşınd eşiyle birlikte hayatında ilk kez bizim ısrarımızla tayin sebebiyle yaşadığımız Mardin’e geldiler , beraber bir doğu turu yapalım gezdirelim sizi dedik , geldiler bir şehire gittik onlara güzel yemek yedirdik hesapta bayagu kabarıktı neyse önemli değil aradan bir zaman geçti eşime dedi herkes alman üsülü ödesin dedi eşim de mısafır gelmişsiniz aileyiz biz o ne demek ağırlayacağız sizi dese de ısrarla tamam dedik , 3 şehir gezdirdik bir tanesini bile beğenmediler hep bir laf ettiler bu mu burası mı falan modumuz düştü , biraz daha hızlı tempo edelim yetişelim işte kapanmadan yerler diyince ekstra. Yavaşladılar hatta eşim abin öyle dedin diye durdu dedi bir yeri gezemedik . Cıkolata alacağız ona bile herkes kendisine alsın dedi , hep bir surat begenmemezlik 10 TL’nin lafını etmek . Aşırı üzüldüm mahcup oldum . Yarın son gün olduğumuz şehri gezecektik eşime dedim ben istemiyorum artık hiç bir şeyden memnun kalmadılar neden uğraşacağım diye . Hamileyim 7 aylık ekstra yoruldum inanın sırf memnun edelim diye ev bir birine girdi gelinimiz bir yardım edeyim toparlayalım bile demedi çocuk okuldan geri kaldı beraber gexelim d diye eşim arabalarının deposunu bile doldurdu inanın hiç bir şeyden geri almaz aşırı eli açıktır kocam . Ben ne yapayım yarın akıl verin inanın gitsinler istiyorum pişman oldum

Abim 35 yaşınd eşiyle birlikte hayatında ilk kez bizim ısrarımızla tayin sebebiyle yaşadığımız Mardin’e geldiler , beraber bir doğu turu yapalım gezdirelim sizi dedik , geldiler bir şehire gittik onlara güzel yemek yedirdik hesapta bayagu kabarıktı neyse önemli değil aradan bir zaman geçti eşime dedi herkes alman üsülü ödesin dedi eşim de mısafır gelmişsiniz aileyiz biz o ne demek ağırlayacağız sizi dese de ısrarla tamam dedik , 3 şehir gezdirdik bir tanesini bile beğenmediler hep bir laf ettiler bu mu burası mı falan modumuz düştü , biraz daha hızlı tempo edelim yetişelim işte kapanmadan yerler diyince ekstra. Yavaşladılar hatta eşim abin öyle dedin diye durdu dedi bir yeri gezemedik . Cıkolata alacağız ona bile herkes kendisine alsın dedi , hep bir surat begenmemezlik 10 TL’nin lafını etmek . Aşırı üzüldüm mahcup oldum . Yarın son gün olduğumuz şehri gezecektik eşime dedim ben istemiyorum artık hiç bir şeyden memnun kalmadılar neden uğraşacağım diye . Hamileyim 7 aylık ekstra yoruldum inanın sırf memnun edelim diye ev bir birine girdi gelinimiz bir yardım edeyim toparlayalım bile demedi çocuk okuldan geri kaldı beraber gexelim d diye eşim arabalarının deposunu bile doldurdu inanın hiç bir şeyden geri almaz aşırı eli açıktır kocam . Ben ne yapayım yarın akıl verin inanın gitsinler istiyorum pişman oldum
28 yıllık abinizi tanımıyor muydunuz ?

Bsey yapmayın defolup gitsinler

28 yıllık abinizi tanımıyor muydunuz ?
İlk defa birlikte böyle gezmeye çıktık , hep köydeydik beraber ben böyle olduğunu bilmezdim bu gezi de öğrendim , biraz cimriliğş vardı ama bu kadar da olmaz dedim şok olduk biz ağırlamak istedik gezdirmek istedik bir şey beğenmediler

Guleryuzle ugurlayin ve bir daha davet etmeyin, sağlıklı dogumlar dilerim.

Ayrica 7 aylik hamile ve çocuklu kadına yardım etmeyen okuz gelininizede misafir giderseniz, el gibi gidin oturun bi koseye hizmet bekleyin.

Sulu çeşit çeşit yemek yapacağınıza makarna gibi kolay şeyler yapın.
Eşini(yengenizi) bulaşığa, yemeğe veya temizliğe yardıma çağırın.
Çocuğu okula götürme bahanesine dışarıda oyalanın.
Hamilesiniz odanıza gidin dinlenin, zorlamayın kendinizi abinler çokta misafir değil pekala elini bir işe sürebilirler veya birşey ısmarlayabilirler.

Sulu çeşit çeşit yemek yapacağınıza makarna gibi kolay şeyler yapın.
Eşini(yengenizi) bulaşığa, yemeğe veya temizliğe yardıma çağırın.
Çocuğu okula götürme bahanesine dışarıda oyalanın.
Hamilesiniz odanıza gidin dinlenin, zorlamayın kendinizi abinler çokta misafir değil pekala elini bir işe sürebilirler veya birşey ısmarlayabilirler.
Yarın için öyle yapacağım evi temizleyeceğim diye oyalanmayı düşünüyorum işim bitmedi siz gezin diyeceğim , eşim de bensiz gitmez ama ayıp olur 1 gün daha dayan dedi . Ben asla muhatap olmayacağım gerçekten aşırı sinirlendim

Yarın için öyle yapacağım evi temizleyeceğim diye oyalanmayı düşünüyorum işim bitmedi siz gezin diyeceğim , eşim de bensiz gitmez ama ayıp olur 1 gün daha dayan dedi . Ben asla muhatap olmayacağım gerçekten aşırı sinirlendim
bir anda aşırı tepki gösterip haklıyken haksız duruma düşme eşinde sende birşeyleri bahane et. Yemekler özensiz olsun yeter.

Ne alaka misafir diye 3 sehir gezdirip sponsor olmak neymiş. 😄 Adam rahatsiz olmuşur hakli olarak. Hani misafirlige gelse cikip bi aksam yemegini disarda yemiş olup siz ödeseniz neyse de bu ne böyle yani adam aldigi cikolatayi bile rahat rahat odeyemecek mi?
Kardeste olsa enişte parasiyla 3 sehir gezip yiyip icmezdim ben de olsam tadi kacardi size borclanmiş oluyor durduk yere hem ve evet para ödemeyince insan begendigi şeye begenmedim de diyemiyor dese böyle oluyor. 😄😄 Zorla gezdirilmis gibi olmus

'Hesap kabarıktı ,neyse önemli değil 'diye belirtmeniz ,ödediğiniz hesabın içinizi biraz yakmış gibi hissettim,haklısınız da..Özellikle turistik yerlerde yemek keyfi cebi bayaa yakıyor,bi de plakayı görünce ,uzaktan geldiğinizi anlayınca iyice şişiriyorlar..Demek ki abiniz de mahcup olup,yük olduğunu düşünüp ayrı ödemeyi teklif etmiş..Biz de gitmiştik,bir Mardin-Diyarbakır turu yapmıştık..Tarihi mekanlar,kahve mekanları gez gez bitmiyor,haliyle insan yoruluyor,acıkıyor,mecburen dışarıda
yiyiyorsun..eee bunlar da haliyle iyi para..yarı yarıya ödeme,abinizin eşini kırmış olabilir..hani çocuklu kalabalık olsalar tamam ama 2 kişinin hesabını ayrı ödemesi eşini bozmuş bence..Bence de olması gereken ayrı ödemek..Düşünün biz 2 çocuk 4 kişiyiz,4 kişilik aileyi çağırıp nasıl 8 kişinin hesabını ödeyeyim..Bu arada şehir olarak herkesin görmesi gereken bir atmosfer, ben bayılmışım..

Israr etmişsiniz gelmiş, yaşadığınız şehirde birkaç yer gezdirirdiniz oldu bitti. ne diye hamile halinizle şehir şehir dolaştınız ki? Memnunda olmamış boşuna eziyet etmişsiniz kendinize.
Belki bu kadar gezmek abinizinde hoşuna gitmemiştir ben olsam yarın hiç bir yere götürmem evde ağırlardım.yorulmaya değmez

Karı koca karaktersizlermiş kusura bakmayın sizin de abiniz ama öyle. Benim duygularım hemen yüzüme yansır hiç saklayamam. Sorarlarsa da dökülürüm. Ama siz bence öyle yapmayın. Çünkü ben hiçbir zaman haklı çıkmadım.

Değmez böyle insanlara, ne kadar ısrar edilse dahi ödemek isteyen öder. Biz gezmek istemiyoruz sağolun deseymiş istemiyorsa. Yaptığından daha az ayıp değil. Sizede ders olsun yahu kimseyi zorla gezdirmeyin, kendinize öncelik verin.

Ay hiç yalan bahane bulmaya kalkmayın, 7 aylık hamile üç gün üstüste gezmek ne demek yoruldum deyin oturun ya. Zaten olmadı mı hiç bel agrısı sırt agrısı, ben azıcık yürüsem sancılar girerdi. Hiç olmazsa reflü mahvediyor o aylarda. Oturun onlar gidene kadar da temizlik falan yapmayın. Eşiniz de gitmesin, kendileri beğendikleri yerleri gezsinler.

Bıraksaydınız biraz da kendileri gezseydi. Bu zamanda herkes her yeri bulabiliyor araştırabiliyor. Çocuk okuldan niye geri kaldı, siz takılın biz de hafta sonu dahil oluruz çocuk okula gidiyor niye demediniz? Siz tur şirketi misiniz de 3 şehir gezdiriyorsunuz? Adam teklif etmiş, hesabı Alman usulü ödeyelim demiş kabul etmemişsiniz ama sonra da hesap kabarıktı diyorsunuz. Beni ziyarete gelenlerle hep okul saatleri dışında plan yaptım gezdirdim. Hatta siz takılın, çocuklar okuldan gelecek ben eve dönüyorum derdim. Yerimiz müsaitse misafir odası verirdim yok değilse sığmayız otel bakalım dedim. Bizim millette açık konuşmama, hayır diyememe hastalığı var. Baştan şöyle böyle olsun deseydiniz şimdi böyle hissetmezdiniz.

7 aylık hamile kadın ne diye sabahtan akşama gezdiniz bunlarla? Yiyip içip otel-tur şirketi gibi kullanmışlar sizi. Tecrübe ettiniz, bir daha gelmek isteyene nasıl davranmanız gerektiğini biliyorsunuz, üzülmeyin artık. Ve lütfen birisi kendi harcamasını kendi karşılamak isterse tamam diyin. Hakaret değil, küçümseme değil, ezikleme değil ki bu niye hemen karşı çıkılıyor?

Benim de başıma tam olarak böyle bir olay kaynim tarafından geldi ve bir daha onu bir yere çağırmak mı ? Asla ! İlk şehri gezince neden diğer ikisinde götürdünüz ki. Ne anlar Allahin barzosu gezmekten görmekten yemekten içmekten
İnsan en kötü şehire bile gitse beğenmiş rolü yapar ayıp olmasın diye
Sizi çok iyi anlıyorum

Olay çok başka anlaşılmış yaa 😂😂
Abiniz doğru olanı yapmış işte ne güzel sizide düşünmüş ortak ödemek istemiş ne var bunda belliki yük olmak istememiş yani
Beğenmediği yere de fikrini dile getirmiş ayrıca niye ısrar kıyamet hamile halinizle çağırdınız ki orayı da anlamadım 😑

Back
X