Tatile gitmek?

5 aylik hamileyken agustosta antalyadan evimi tasimistim istanbula , tum gun koca gobegimle elektrik idaresi su idaresi bankalar nakliye kamyon vs vs kosturdum
Ama tabi herkes bir degil , antalya gercektrn agustosta cok sicak olur
Sicaga tahammulunuz varsa ben sizin yerinizde olsam giderdim

17 haftalik hamileyim. Ilk bebegimi kaybettigim icin bu hamileligimde hem psikolojik yonden oldukca hassasim ( psikologtan yardim aliyorum) hem de basindan beri ilaclara ragmen gecmeyen kanama alanim sebebiyle agir fiziksel aktivitelerden kaciniyorum. Aktif kanamam olmadigi icin doktorum yatmama gerek gormuyor. Hatta tatile gitmende de bi sakinca yok zaten saglikki bebek senin haftanda her turlu tutunur dusmez ama saglikli degilse ne yapsan da onune geçemezsin tatile git diyor. 2 hafta sonra ucakla antalya da bi otele gidecegiz bir haftaligina. Hamile kalmadan once kışın yer ayirtmistik. Esim yogun calistigi icin bu tatile ihtiyaci var. Aslinda psikolojik olarak bana da ii gelebilir cunku öğretmenim ve su an tatildeyim calismiyorum. Evde surekli kendimi dinliyor kuruyorum. Ote yandan ailem ozellikle de annem siddetle tatil fikrine karsi. Antalya ağustosta cok sıcak olur denizde bile serinleyemezsin, yolda vs yorulursun burnundan gelir. Hele bi doğsun tatiller cuvala mi girdi vs konusup duruyor. Ne kdr hassas oldugumu bildigi icin soyluyor aslinda cunku allah korusun bsy olursa tatile ckmasaydim keske vs dye cok takacağımi biliyor.
Esim tamamen bana birakmis durumda nasil rahat edeceksen oyle olsun diyor. Hamileliginde ozellikle agustosta antalya ya gidenler, cok mu bunalirim gercekten? Isin bi de denizden enfeksiyon kapma kismi var. Ne dusunuyorsunuz, benim yerimde olsaniz rahimde az bi kanama alaniniz varsa ama doktor yasaklamadiysa tatile gider miydiniz?
bende gecen yıl 32 haftalık hamileyken antalyaya gittim hem de arabayla 2 saatta bir inip yüyüyerek de olsa gittim aynı senin gibi içimde korkular vardı ama doktorum gidebilirsin dedi.. iyi ki de gitmişim bana da eşime de cok iyi gelmişti hem senin daha küçük olacagı varsa heryerde oluyo.. bence bebeksiz son tatiliniz tadını cıkar. evet antalya cok sıcaktı ama sonucta oğle sıcaklarında cıkmamıstım.. bence gitmeye deeger denizde de ıslak kalmamaya calısırsan enfeksiyon falan olmaz bence

Parasını odediyseniz gidin. Gündüz otel içinde takilin, kafanızı dinleyin. Zaten çocuk doğunca zor gidersiniz, yani ben keyif almıyorum, cocukla. Çocuğun uykusu ,yemeği,hastalığı.
En son Antalya ya çocukla gittiğimde 1 hafta hastalandı, gittiğim gece ateşlendi. Eşim geri dönelim diye tutturdu. Zaten sık sık uyanıyor. 3 yaş sonrası en iyisi, hatta 4

Ben olsam gitmezdim, zira gitmedimde hamileliklerimin hic birinde. Ucak biletim rezervasyon hersey hazirdi. Dusuk riskim yoktu kanamam olmustu. Tedaviyle hamile kalmistim. Gitmedim bisey kaybetmedim. Eger gitseydim gene bisey olmazdi muhtemelen. Olacaksa olur ama gidip olursa.. acaba? Dersin bence. Ben bu dusuncelerle gitmemistim.

Bende bir kaç hafta önce aynı durumdaydım. Havuzua girmeni tavsiye etmem enfeksiyon riski var gerçektende ama denizde sorun olacağını sanmıyorum. Ben kendim daha iki hafta önce ( altı aylık hamileyim) yurtdışına çıktım ordan geldim tatile gittim hiç birşeyde olmadı. Belki hava sıcaklığı yorabilir ama daha 17 haftalıksınız pek rahatsız etceğini sanmıyorum. Ben altı aydan sonra sıcaklardan bunalmaya başladım daha önce hiç yorulmadan dağ tepe gezdim hatta. :halay: Bence tatile çıkın hamilelik ilerledikce insanın evden çıkası gelmiyor ama evde otur otur bunalıyorsunda.

Benim arkadaşımda hamile şu an kaç aylık hatırlamıyorum. Kanama alanı var ama aktif kanaması yok şuan tatilde walla sürekli geziyor. Diğer bir arkadaşımında kanama alanı vardı ama şakır şakır kanaması oluyodu dr istirahat önerdiği için yerinden kalkmıyordu. Eğer dr unuz gidin diyorsa bence de gidin. Eminim size iyi gelecektir.

Canım benim İnan olacağı varsa her turlu oluyor ben de ilk bebeğimi kaybettim düşük riskim vardı ve ful yattığım halde kaybettim, şimdi dediğin gibi insan çok etkileniyor her doktora gittiğimde bacaklarımın titremesinden zor yürüyorum korkuyorum kötü haber alacağım diye, 3 ayı geçmemize o kadar seviniyorum ki en azından riskimiz azaldı diye, bu gebeliğimde hiç yatmadım annemlerin evini boya badana yaptırıp temizliğini yaptım cam çerçeve her yeri temizledim eğer nasibi varsa o minnak bebeğinin sen evde yatsan da olacak olan olur, en azından enerji toplarsın, Antalya çok sıcak gerçekten bende dayanamıyorum oranın sıcağına

17 haftalik hamileyim. Ilk bebegimi kaybettigim icin bu hamileligimde hem psikolojik yonden oldukca hassasim ( psikologtan yardim aliyorum) hem de basindan beri ilaclara ragmen gecmeyen kanama alanim sebebiyle agir fiziksel aktivitelerden kaciniyorum. Aktif kanamam olmadigi icin doktorum yatmama gerek gormuyor. Hatta tatile gitmende de bi sakinca yok zaten saglikki bebek senin haftanda her turlu tutunur dusmez ama saglikli degilse ne yapsan da onune geçemezsin tatile git diyor. 2 hafta sonra ucakla antalya da bi otele gidecegiz bir haftaligina. Hamile kalmadan once kışın yer ayirtmistik. Esim yogun calistigi icin bu tatile ihtiyaci var. Aslinda psikolojik olarak bana da ii gelebilir cunku öğretmenim ve su an tatildeyim calismiyorum. Evde surekli kendimi dinliyor kuruyorum. Ote yandan ailem ozellikle de annem siddetle tatil fikrine karsi. Antalya ağustosta cok sıcak olur denizde bile serinleyemezsin, yolda vs yorulursun burnundan gelir. Hele bi doğsun tatiller cuvala mi girdi vs konusup duruyor. Ne kdr hassas oldugumu bildigi icin soyluyor aslinda cunku allah korusun bsy olursa tatile ckmasaydim keske vs dye cok takacağımi biliyor.
Esim tamamen bana birakmis durumda nasil rahat edeceksen oyle olsun diyor. Hamileliginde ozellikle agustosta antalya ya gidenler, cok mu bunalirim gercekten? Isin bi de denizden enfeksiyon kapma kismi var. Ne dusunuyorsunuz, benim yerimde olsaniz rahimde az bi kanama alaniniz varsa ama doktor yasaklamadiysa tatile gider miydiniz?
5. aya gırmısınız tehlıkelı aylar gerıde kalmıs, hoplayıp zıplamadıktan sonra alkol sigara tuketmedıkten sonra denize girmenin kimseye zararı olmaz bence.. havuza girmeyin ama asıl enfeksiyon havuzlarda var.. tatil söz konusu ise hiç kaçırmam daha yeni geldim şimdiden kurbana nereye gitsek diye düşünüyorum...
hamile ikende denizede havuza da girdim...

5. aya gırmısınız tehlıkelı aylar gerıde kalmıs, hoplayıp zıplamadıktan sonra alkol sigara tuketmedıkten sonra denize girmenin kimseye zararı olmaz bence.. havuza girmeyin ama asıl enfeksiyon havuzlarda var.. tatil söz konusu ise hiç kaçırmam daha yeni geldim şimdiden kurbana nereye gitsek diye düşünüyorum...
hamile ikende denizede havuza da girdim...
Gercekten havuzda enfeksyon olma ihtimali cok mu? Bende gecen havuzdan sonra enfeksyon olustu.. demekki ondan. Ilk defa olmadi ama aklima gelmemisti havuzdan olacagi.

Gercekten havuzda enfeksyon olma ihtimali cok mu? Bende gecen havuzdan sonra enfeksyon olustu.. demekki ondan. Ilk defa olmadi ama aklima gelmemisti havuzdan olacagi.
Hamileyken araştırıp gitmiştim tatile. Bir profesörün yazısında okumuştum. Diyordu ki; en temiz havuz bile, en kirli denizden daha tehlikelidir. İkisi arasında tercih yapacaksanız, kirli denize girin.

Hamileyken araştırıp gitmiştim tatile. Bir profesörün yazısında okumuştum. Diyordu ki; en temiz havuz bile, en kirli denizden daha tehlikelidir. İkisi arasında tercih yapacaksanız, kirli denize girin.
Benim 2 defadir tekrarlayan birsey. Ilki tam neden oldu bilmiyorum ama 2. Si havuzdan oldu simdi oyle dusunuyorum: ( acaip bi kasinti ici dis fena oluyo, koruyun kendinizi valla bi tatil icin hasta olmayin. Bi kerelik Fitil vermisti doktorum birde krem ilkinde 14 gun kullanilcakti. Bu defa dedim belki sade kremle gecer ama gecmedi gene fitil kullanmsk zorunda kaldim maslesef : (

denizde akıntı var kendini temizleyen bir şey ama havuz kapalı alan, suyu her daım yenılenmıyor, kimyasal ilaçlar atılıyor, içine bazen dışkı vs bulaşabiliyor ee daha ne olsun bir ton enfeksiyon nedeni ...

Havuza girmek kesinlikle yasak, enfeksiyon riski yüksek ve içindeki kimyasallar düşüğe ya da erken doğuma sebep oluyor. O yüzden doktorum bana yasakladı. Sadece deniz..

aa öyle mi. ne çocukla ne evlilikle alakam yok o yüzden bilinçsizim.
yorumda yanlış ‘yönlendirme’ yaptıysam özür dilerim :)

Ben de kanama yasadim ilk 3 ay ve çalistim hep derslere girdim ayakta anlattim doktorum olmaz bir sey dedi tabi dikkat ettim..
Dikkat edersin bir sey olmaz bence pimpirikli olmanin cok manasi yok ..
Olabildiğince dikkat ediyorum basindan beri. Benim de en aktif calistigim ders anlattigim donemde basladi kanama alanim. 15 gun annemlerde yattim sabah aksam progestan kullandim kuculdu ama bi turlu tamamen gecmedi. Haliyle insan pimpirikleniyor.

bende gecen yıl 32 haftalık hamileyken antalyaya gittim hem de arabayla 2 saatta bir inip yüyüyerek de olsa gittim aynı senin gibi içimde korkular vardı ama doktorum gidebilirsin dedi.. iyi ki de gitmişim bana da eşime de cok iyi gelmişti hem senin daha küçük olacagı varsa heryerde oluyo.. bence bebeksiz son tatiliniz tadını cıkar. evet antalya cok sıcaktı ama sonucta oğle sıcaklarında cıkmamıstım.. bence gitmeye deeger denizde de ıslak kalmamaya calısırsan enfeksiyon falan olmaz bence
Iste ben de bebeksiz son tatil diye hevesleniyorum ama ote yandan endiseleniyorum da. Hos olacak olan evde otururken de olur elbet

Back
X