- 14 Ekim 2014
- 3.265
- 3.577
Hepinize hayırlı günler arkadaşlar. Pek çok derdim için konu açmıştım ama bu kez derdim tatlı bir dert 3 yıllık birlikteliğimizi 4. yılımızda nihayete erdirme kararı aldık. Nasipse 2016 yazında evlilik planlıyoruz. (İsteme ve nişanı bu yaz küçük bir törenle evde ve aile arasında yapacağız.) Ama bu işler nasıl yapılır güzel yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Hiç bir şeyi atlamak istemiyorum, geç kalmak istemiyorum, stressiz rahat bir süreç istiyorum o yüzden ileride sıkışmamak adına araştırmalara şimdiden başlama kararı aldım.. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse minnettar kalırım..
Öncelikle 2016 ramazan ayı 5 haziranda başlayacakmış. Bu yüzden düğünü mayıs sonu yada haziran başı gibi ramazan öncesi olarak planlıyoruz. Gelelim aklıma takılanlara:
1- Düğün tarihi için nikah memurluğuna ne kadar önceden başvurmalı ? Nikahı düğünde yapmayı istiyoruz, ne kadar bir maliyete sebep olur ?
2- Düğün mekanı, nikah tarihi seçmeye gitmeden önce mi ayarlanmalıdır ? Ve ne kadar önceden tutulmalıdır ?
3- Gelinlik, damatlık seçimlerine ne zaman başlamalı ?
4- Ev ne kadar önceden tutulup, mobilya seçimlerine ne zaman başlanmalı ?
5- İyi bir düğün fotoğrafçısıyla hangi aşamada anlaşmalıyım ?
6- Harika bir balayı geçirmiş arkadaşlar nereyi ve hangi oteli önerirsiniz ? Balayı oteli düğünden ne kadar önce ayarlanmalıdır ?
Kısacası nereden başlayıp hazırlıklara nasıl devam etmeliyim. Gelin hamamı gibi eğlenceli ve güzel anılar bırakacak önerileriniz nelerdir ? Bu aşamalarda nelere dikkat etmeliyim, iyi- kötü tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum... Öpüldünüz
Edit: Düğün Bursa'da olacaktır.
Öncelikle 2016 ramazan ayı 5 haziranda başlayacakmış. Bu yüzden düğünü mayıs sonu yada haziran başı gibi ramazan öncesi olarak planlıyoruz. Gelelim aklıma takılanlara:
1- Düğün tarihi için nikah memurluğuna ne kadar önceden başvurmalı ? Nikahı düğünde yapmayı istiyoruz, ne kadar bir maliyete sebep olur ?
2- Düğün mekanı, nikah tarihi seçmeye gitmeden önce mi ayarlanmalıdır ? Ve ne kadar önceden tutulmalıdır ?
3- Gelinlik, damatlık seçimlerine ne zaman başlamalı ?
4- Ev ne kadar önceden tutulup, mobilya seçimlerine ne zaman başlanmalı ?
5- İyi bir düğün fotoğrafçısıyla hangi aşamada anlaşmalıyım ?
6- Harika bir balayı geçirmiş arkadaşlar nereyi ve hangi oteli önerirsiniz ? Balayı oteli düğünden ne kadar önce ayarlanmalıdır ?
Kısacası nereden başlayıp hazırlıklara nasıl devam etmeliyim. Gelin hamamı gibi eğlenceli ve güzel anılar bırakacak önerileriniz nelerdir ? Bu aşamalarda nelere dikkat etmeliyim, iyi- kötü tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum... Öpüldünüz
Edit: Düğün Bursa'da olacaktır.
Son düzenleme: