tatli/cikolata/biskuvi sorunu

Çocuğunuz gece saat kaçta uykuya yatıyor? Kızım 28 aylık ve kreşe gidiyor.Akşam saat 9 uyku saatidir,öğretmeni uygun bir saat olduğunu belirtti.Biz bu tür şeyleri kızım uyuduktan sonra yiyip içiyoruz.Eşinizde biraz çocuğu için fedakarlık edip uyku saatinden sonra çay içip tatlısını yese olmaz mı?

Çayın yanına tek atıştırmalıkları kurabiye bisküvi çikolata olarak düşünme. Çok daha kaliteli atıştırmalıklar var; onların yerine çiğ badem, çiğ kaju, ceviz, fındık leblebi gün kurusu incir hatta hurma koyabilirsin. Her akşam bisküvi çikolata tırtıklamak minikler için değil büyükler için de yazık günah. Bedeninize iyi davranın.
Gun kurusu, incir ve hurmayi sevmedi, bir keresinde nasilsa hurma yedi artik bosluguna denk geldi heralde, cok sevindim nerdeyse takla atacaktim ama o ilk ve son oldu. Badem, findik, kaju ve antep fistigiyla daha basarili oldum, biktirmadan yedirmeye calisiyorum. Bazen ben kendime tabak hazirlamisim gibi yapiyorum, hatta yanima onun sevdigi oyuncak arkadaslarini da aliyorum, oglumda meraklaniyor geliyor bazen sadece koklayip birakiyor bazen tadina bakiyor ama begenmeyince cikartiyor.

Çocuğunuz gece saat kaçta uykuya yatıyor? Kızım 28 aylık ve kreşe gidiyor.Akşam saat 9 uyku saatidir,öğretmeni uygun bir saat olduğunu belirtti.Biz bu tür şeyleri kızım uyuduktan sonra yiyip içiyoruz.Eşinizde biraz çocuğu için fedakarlık edip uyku saatinden sonra çay içip tatlısını yese olmaz mı?
Oglum 10 dan once yatmiyor, 33 aylik, malesef basarili olamadim uyku saatini one cekmek konusunda, sonunda hep ben uyuyup kaldim. Esimin de cay isleri cok dakiktir yemekten bir saat sonra o cay icilecek, yoksa bas agrisi cekiyor. Bu aksam konusup guzel bir cozum bulacagiz, esim biraz azaltacak ya da saglikli seyler yiyecek cayin yaninda, ben de cay vakti oldugunca cocugu oyalayacagim.

Oglum 10 dan once yatmiyor, 33 aylik, malesef basarili olamadim uyku saatini one cekmek konusunda, sonunda hep ben uyuyup kaldim. Esimin de cay isleri cok dakiktir yemekten bir saat sonra o cay icilecek, yoksa bas agrisi cekiyor. Bu aksam konusup guzel bir cozum bulacagiz, esim biraz azaltacak ya da saglikli seyler yiyecek cayin yaninda, ben de cay vakti oldugunca cocugu oyalayacagim.
Öğretmeniyle konuşup öğle uykusunun saatini biraz azaltabilirsiniz.Akşam kreşten aldıktan sonra park vs ile biraz yorulmasını sağlayıp gece daha erken uyumasını sağlayabilirsiniz belki.yada sabah biraz daha mı erken uyandırsanız.Zaten 1 hafta içinde düzen oturur diye düşünüyorum.Kolay gelsin uyku rutini çok zor.Biz çok şükür oluşturduk.

Lütfen dikkat edin, günde 1 tane napoliten çikolata ya da bitter bir kare verin yanı önüne geçemiyorsunuz ama sınırlarını bilmeli. Birde 2 ay once oğlumla yurt disina gittik gerçekten orada cocuklara çikolata , abur cubur, meyve suları aşırı derecede izin veriliyor. Biz 2 ay kaldık ama cok zordu bu kısım eline direk verildi ya da önüne konuldu cok zordu malesef orda bende engel olamadım.
1 tane hak koyun çikolataya ya da kendiniz kek, kurabiye yapın şekeri azaltarak

Haklisiniz, kresle konusayim belki onlarin da yapabilecegi birsey vardir. Tabiki tek etken kresteki uyku olmayabilir, oglum yasitlarina gore bebekliginden beri bir ya da iki saat daha az uyuyor. Birkac kez saat 8 gibi yataga gittik, kitapti oyundu derken uyku muzigi actim, ben uyuyup kalmisim o da beni birakip babasinin yanina gitmis. Hafta sonlari gunduz uykusu uyumak istemiyor bazen , o zaman 7:30, 8:00 gibi yatip sabaha kadar uyuyor.
Tamam işte haftasonu düzeniniz gayet güzel , bunu hafta içi de uygularsanız sorununuz çözülür

Merhaba,
3 yasinda bir oglum var, derdim oglumun cok fazla cikolata, biskuvi ve turevlerinden yemek istemesi. Esim her aksam yemekten sonra cay icer ve cayin yaninda mutlaka tatli birseyler olsun ister. Tabi bunu goren oglumuz da tabaktakileri babasindan once yiyip bitiriyor. Tabaktakiler de yetmeyince butun paketi istiyor, huysuzlaniyor ve dakikalarca agliyor, boyle olunca ilgisini baska birseyle de cekemiyorum. Esim caydan ve yaninda yediklerinden asla vazgecmiyor, cay icmezse basi agriyormus, tatli birseyler yemezse de midesi agriyormus/bulaniyormus.

Esim aslinda dusunceli bir insandir, zaten yurtdisinda yasiyoruz, birbirimizden baska dayanagimiz yok. Oglumuzla da cok ilgilidir, oglumuzun sorumlugu haftaici benden cok babasindadir, krese birakir kresden alir, bolca oyun da oynarlar birlikte. Ama caydan ve tatlilardan vazgeciremiyorum. Bir sure eve boyle seyler almayalim, tatli yapmayalim diyorum, asla kabul etmiyor. Ben esimin de yemesini istemiyordum kendi sagligi icin ama artik ondan vazgectim, yetiskin insan kendi bilir diyorum, ama daha kucucuk cocugun bu kadar yemesine tahammul edemiyorum, bir iki parcayla durmuyor. Dun aksam esimle bu yuzden kavga ettik ve suan konusmuyorum, aksam geldi sarildi ama ben yine sert ciktim.

Burayi uzun zamandir takip ediyordum zaten, benim aklima gelmeyen fikirler/yontemler belki burdan birinin aklina gelebilir. Bu aksam oglumu kapiyi kaptip odasinda oyunlarla mesgul etmeye calisacagim, bakalim ne kadar ise yarayacak. Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Not: Turkce klavyem olmadigi icin Turkce harflerle yazamadim, kusura bakmayin.

Guncelleme: Aksam eve gittigimde her zamanki gibi oglum kapida karsiladi, sarildik opustuk derken masadaki cicegi gordum ve gulumsedim. Ortam boyle yumusayinca konusmak da kolay oldu, tabi zaman zaman konusmalar da hararetlendi ama sonucda bir karara vardik. Paketli gida bir sure hic almayacagiz, evde yaptigimiz agir tatlilardan da vazgectik. Bir sure boyle deneyip oglumuzu gomlemliyecegiz. Tahinli kurabiye, yer fistikli kurabiye, islak kek gibi seyler yapacagiz, oglumuz bunlari zaten cok sevmiyordu, o yuzden bunlari cok yiyecegini sanmiyorum. Esim dun cayin yaninda badem yiyordu bu arada. Zaman ayirip okudugunuz ve yorum yaptiginiz icin hepinize tesekkur ederim, iyi gunler.

Cok haklisiniz, evde oldugu muddetce yemek isteyecek, ben de buyuzden esime hic olmazsa bir muddet almayalim, evde yaptigimiz agir serbetli tatlilari da yapmayalim dedim baska kesin cozum gelmedi aklima. Ne yazik ki evimiz amerikan mutfak yoksa esim mutfakda yerdi. Bir yudum cay bir catal tatli seklinde gittiginden kisa da surmuyor.

Kusura bakma da eşin de keyifçiymiş baya :) bu konuda fedakarlık yapmazsa çocuğa zarar vermeye devam edicek, bunun farkına varmalı. Tamam hiç birimiz tatlıdan şekerden uzak kalarak büyümedik ama keşke öyle büyüseymişiz.

Back
X