tatli/cikolata/biskuvi sorunu

İyi de sizin eşiniz de hiçbir şeyi kabul etmiyor. Çocukcağızın da gözünün önünde canı istiyordur. Çay vaktinde çocuğu parka çıkarsanız? Hiç değilse görmemiş olur.
Benim de aklima ya odasinda kapiyi kapatarak onu oyunla kitapla mesgul etmek ya da evimizin karsisindaki parka goturmek geldi. Burada havalar daha pek isinmadi, bu hafta da hep yagmurlu, disari cikamayabiliriz ama oglum posta kutusuna bakmayi cok sever biraz oyle oyalanir biraz da apartmanin icinde yururuz vakit geciririz.

Burada konu sahibine hak veren bir tek ben miyim ya? Eşin yemeyi versin ya da çocuğun uyumasını beklesin. Ben kendi kızımdan biliyorum. Yemek yemez ama abur cubur görünce silip süpürür. O yüzden almıyorum. Paketli zararlı ürünler vermek istemiyorum. Ben olsam ben de kavga ederdim. :sinirli: Sağlıklı atıştırmalıklar yapmaya da çalıştım. Aynı burada bahsediliği gibi. Ama hayatta yemedi kızım. :mad:

Benim de 4yaşa yaklaşan çocuklarım var.
Biz akşam onlar uyuduktan sonra içiyoruz çayı kahveyi.
Yanında da abur cubur yiyeceksek yiyoruz :)
Dolayısı ile çoğu paketli gıdayı tanımıyorlar bile.
Bir de sıkça kek kurabiye yaparım.Değişik tarifler denerim, illa bişeyler bulunur evde.
Ev yapımı şeylere daha meraklılar,bunu ben yaptım tabii.
Siz de ona yönlendirebilirsiniz.
Kuruyemişler,kuru meyveler, şimdi yaz da geliyor yaz meyveleri, o meyvelerden yapılan kurabiyeler kekler güzel olur, tavsiye ederim.
Bir de ağlasa da kararınızdan vazgeçmeyin,vermediyseniz vermeyin,ağlamakla tüm paketi bitirmesine müsaade etmeyin derim.
Eşinize de bu konuda küsmenizi haklı bulmadım.

Adam haklı bi çay keyfi var diyenlere asla katılmıyorum.
Artık baba olmuş bi zahmet bazı şeylerden vazgeciversin beyimiz.
Gitsin o parkta yesin termosa koysun çayını da siz ne kendinizi yoruyorsunuz?Işyerinde yapsın tatlı çay keyfini geçsin yatak odasında yesin.Ama adamın çözüm bulmaya niyeti yok ki yoksa çözüm bulunur elbet.
Hayır çocuk yerden göğe kadar haklı çünkü şeker uyuşturucudur en tatlı zehirdir ben ne mücadeleler veriyorum bırakmak için ki koskoca kadinim yani.
3 yaşındaki bebe napsın babası zehirliyor alenen çocuğu obezite olsun sağlıksız birey olsun diye çabalıyor adeta.
Bence eşinize tavrinizi sürdürün that sugar diye bi belgesel var onu izlemenizi tavsiye ederim karı koca.Sizin ciddi olduğunuzu görsün.

Burada konu sahibine hak veren bir tek ben miyim ya? Eşin yemeyi versin ya da çocuğun uyumasını beklesin. Ben kendi kızımdan biliyorum. Yemek yemez ama abur cubur görünce silip süpürür. O yüzden almıyorum. Paketli zararlı ürünler vermek istemiyorum. Ben olsam ben de kavga ederdim. :sinirli: Sağlıklı atıştırmalıklar yapmaya da çalıştım. Aynı burada bahsediliği gibi. Ama hayatta yemedi kızım. :mad:
Tesekkur ederim, ben de kendimi hakli gordum ve buyuzden isi konusmamaya kadar goturdum, cunku defelarca konustum olumlu yonde birsey degismedi, belki daha karali ve ciddi davranmam gerekiyordu. Soz konusu olan kucucuk bir cocuk, zaten biraz yese ben de cok gormem ama bazen oyle abartiyorki yetiskin yese o kadar seyi ici bayilir. Esim mesaj atmis birsey yazmamis ama cicek kalp gondermis, aksam guzellikle konusucam (burda hala gunduz), cayin yaninda yiyebilecegi daha saglikli bir liste cikarmayi onerecegim. Aslinda vicdanli ve merhametli bir insandir, bu sefer guzel bir cozum bulacagimiza inaniyorum.

Benim de 4yaşa yaklaşan çocuklarım var.
Biz akşam onlar uyuduktan sonra içiyoruz çayı kahveyi.
Yanında da abur cubur yiyeceksek yiyoruz :)
Dolayısı ile çoğu paketli gıdayı tanımıyorlar bile.
Bir de sıkça kek kurabiye yaparım.Değişik tarifler denerim, illa bişeyler bulunur evde.
Ev yapımı şeylere daha meraklılar,bunu ben yaptım tabii.
Siz de ona yönlendirebilirsiniz.
Kuruyemişler,kuru meyveler, şimdi yaz da geliyor yaz meyveleri, o meyvelerden yapılan kurabiyeler kekler güzel olur, tavsiye ederim.
Bir de ağlasa da kararınızdan vazgeçmeyin,vermediyseniz vermeyin,ağlamakla tüm paketi bitirmesine müsaade etmeyin derim.
Eşinize de bu konuda küsmenizi haklı bulmadım.
Dogru soyluyorsunuz kusmek dogru degil ama bir anda oyle gelisti, cocuk gibi kustum. Zaten aksam konusmayi dusunuyorum, o da mesaj atmis, onun da ici rahat degil biliyorum. Sadece paketli gidalar degil evde yaptigimiz tatlilar da sorun. Ornegin gecen hafta babasi revani yapti, geldi gitti yiyecegimde yiyecegim, bize sormuyor zaten kendi gidip aliyor dolaptan, saklasak da buluyor, sebzeligi aciyor. Ben de istiyorum ki bir deneme sureci yapalim bir iki hafta almayalim kendimiz de yapmayalim bakalim neler olacak, belki esim cayi oyle de icebilecek, denemek ve gormek istiyorum.

Dogru soyluyorsunuz kusmek dogru degil ama bir anda oyle gelisti, cocuk gibi kustum. Zaten aksam konusmayi dusunuyorum, o da mesaj atmis, onun da ici rahat degil biliyorum. Sadece paketli gidalar degil evde yaptigimiz tatlilar da sorun. Ornegin gecen hafta babasi revani yapti, geldi gitti yiyecegimde yiyecegim, bize sormuyor zaten kendi gidip aliyor dolaptan, saklasak da buluyor, sebzeligi aciyor. Ben de istiyorum ki bir deneme sureci yapalim bir iki hafta almayalim kendimiz de yapmayalim bakalim neler olacak, belki esim cayi oyle de icebilecek, denemek ve gormek istiyorum.
Küsmüşsünüz ama ikiniz de hâlâ iletişimr açıksınız,bu ne kadar güzel.
Şimdi de sizi haklı buldum :KK73:
Bence de deneyin,bir iki hafta pasta tatlı abur cubur herhangi bişey olmasın bakalım.
Çünkü çocuğunuzun size bile sormadan kendisinin alması ısrarla yeme isteği beni düşündürdü.
Kilosu filan nasıl?
Allah korusun sağlık sıkıntısı olmasın da.
Yani "yok" tan anlaması lazım,ısrarla tatlı arayışı sizi haklı çıkarıyor.
Önünü kesmek lazım biraz.

Adam haklı bi çay keyfi var diyenlere asla katılmıyorum.
Artık baba olmuş bi zahmet bazı şeylerden vazgeciversin beyimiz.
Gitsin o parkta yesin termosa koysun çayını da siz ne kendinizi yoruyorsunuz?Işyerinde yapsın tatlı çay keyfini geçsin yatak odasında yesin.Ama adamın çözüm bulmaya niyeti yok ki yoksa çözüm bulunur elbet.
Hayır çocuk yerden göğe kadar haklı çünkü şeker uyuşturucudur en tatlı zehirdir ben ne mücadeleler veriyorum bırakmak için ki koskoca kadinim yani.
3 yaşındaki bebe napsın babası zehirliyor alenen çocuğu obezite olsun sağlıksız birey olsun diye çabalıyor adeta.
Bence eşinize tavrinizi sürdürün that sugar diye bi belgesel var onu izlemenizi tavsiye ederim karı koca.Sizin ciddi olduğunuzu görsün.
Cok tesekkur ederim mutlaka izleyecegim belgeseli. Aslinda babaliginin cok farkinda olan bir insan, sadece bu konuyu halletmemiz gerek, belki 20 seneden fazla bir suredir rutin olmus aksam cayi icmek ve yaninda birseyler yemek. Onun disinda gercekten hakkini yiyemem ilgili bir baba, yemegiyle, banyosuyla, oyunuyla kisacasi herseyle benim kadar o da ilgili ve yapiyor.

Sabah kahvaltisinda ya da aksam yemeginde yaninda olamiyorum, sabah onlar uyurken yola cikiyorum, aksam da ben gittigimde onlar gelmis yemeklerini yemis oluyorlar. Bu gecici bir surec bir sure boyle idare etmemiz gerekiyor. Her aksam ne yedigini ne kadar yedigini sorarim esime, eger az yemisse benimle de yemesi icin tesvik ederim ama her zaman ise yaramiyor. Esim de hic israr etme taraftari degil istemiyorsa doymustur diyor ama tatlilar ortaya cikinca hic tok gibi davranmiyor.
Ozamn tok falan degil cocuk karnini onlarla doyurmak icin az yiyo sizinle yemeyi bu yuzden reddediyo babasi biraz tasin altina koyacak elini ya bikac gun yemese abur cubur inanin olmez yani hergun hergun o yavrucak tam beslenme zamaninda abur cuburla karnini doyuruyo bikac gub ortada gormese yendigini mecbur karnini doyurcak bu durumda cocuk sirf onlari yemek icin yemek yemiyo belliki cunku tok bi insan bahsettiginiz kadar abartu yiyemez midesi bulanir herseyden once burda sorumluluk esinizde biraz daha dikkatli davranmali

Küsmüşsünüz ama ikiniz de hâlâ iletişimr açıksınız,bu ne kadar güzel.
Şimdi de sizi haklı buldum :KK73:
Bence de deneyin,bir iki hafta pasta tatlı abur cubur herhangi bişey olmasın bakalım.
Çünkü çocuğunuzun size bile sormadan kendisinin alması ısrarla yeme isteği beni düşündürdü.
Kilosu filan nasıl?
Allah korusun sağlık sıkıntısı olmasın da.
Yani "yok" tan anlaması lazım,ısrarla tatlı arayışı sizi haklı çıkarıyor.
Önünü kesmek lazım biraz.
Cok sukur saglikli bir cocuk, kilosu ortalamanin biraz altinda, en son 13.5 kiloydu. Hem yerinde durmuyor her cocuk gibi bol enerjili hem de metobolizmasinin hizli calistigini dusunuyorum.
Cok uzun kalamayiz zaten ben ciddi oldugumu anlasin diye aksam sarildiginda karsilik vermedim, eve gidince guzelce konusacagim. Zaten kus kalamam buralarda kimsem yok konusacak, onu da kaybetmeyi goze alamam:)

Ozamn tok falan degil cocuk karnini onlarla doyurmak icin az yiyo sizinle yemeyi bu yuzden reddediyo babasi biraz tasin altina koyacak elini ya bikac gun yemese abur cubur inanin olmez yani hergun hergun o yavrucak tam beslenme zamaninda abur cuburla karnini doyuruyo bikac gub ortada gormese yendigini mecbur karnini doyurcak bu durumda cocuk sirf onlari yemek icin yemek yemiyo belliki cunku tok bi insan bahsettiginiz kadar abartu yiyemez midesi bulanir herseyden once burda sorumluluk esinizde biraz daha dikkatli davranmali
Iste ben de bir deneme yapalim, almayalim yapmayalim ve cocugu izleyelim istiyorum. Boylece karni doydugu icin mi az yiyiyor yoksa cayin yanindaki seylere mi guveniyor anlamis oluruz.

Tesekkur ederim bu aklima hic gelmemisti, denemekte fayda var, gerci cocuklar cok zeki oluyor hemen birseyler cevirdigimizi anlayabilirler.
Eşim türlü oyunlar yapar o aklıma geldi direk kziim çok küçük gördükçe ağzımdaki sakzii istiyor dilimin altına saklıyorum ordan geldi aklıma

Yada çocuğu uyutup yapın çay keyfinizi ;)

Cok sukur saglikli bir cocuk, kilosu ortalamanin biraz altinda, en son 13.5 kiloydu. Hem yerinde durmuyor her cocuk gibi bol enerjili hem de metobolizmasinin hizli calistigini dusunuyorum.
Cok uzun kalamayiz zaten ben ciddi oldugumu anlasin diye aksam sarildiginda karsilik vermedim, eve gidince guzelce konusacagim. Zaten kus kalamam buralarda kimsem yok konusacak, onu da kaybetmeyi goze alamam:)
O zaman hepinize maşallah.
Allah ağzınızın tadını daim etsin.
Ufak tefek şeyler,olur bazen ;)
:KK24:

Küçük paketlerle almayı deneseniz
Mesela ben cips ve çikolatayı özellikle cipsi bırakmak için günlük olarak en küçük paketlerinden gidip aliyodum haftalik veya topluca almıyorum böylelikle az yiyordum sonra zamanla bıraktım
Sizde deneyin çocuğun yanında açın paketi aranızda paylaşın en azındanhem çocuk hem siz azyemis olursunuz

Esinizbcocugunuzun sevmeyecegi turde biskuvilerden alsin. Illaki seciyordur cocuk bu :)
Ayrica hayir demeyi ogrenmeniz lazim pakedi bitirmeden durduramamaniz normal degil.

Bunu ben de esime teklif ettim ama oglumuzun kresde de ogleden sonra uyku saati oldugu icin aksam 10 dan once yatmiyor, boyle olunca da esim o saatte cay icmeyi kabul etmiyor.
Bu nasil bir düzen anlayamadım kusura bakmayın da. Ben de yurt disinda yaşıyorum, buradaki cocuklar 7.30 en geç 8 de yatakta oluyorlar-kreste uyuyanlar da dahil. Belki de kresle konusmalisiniz, saatlerce uyutmasınlar çocukları, ki 3 yaşındaymis.

Bu nasil bir düzen anlayamadım kusura bakmayın da. Ben de yurt disinda yaşıyorum, buradaki cocuklar 7.30 en geç 8 de yatakta oluyorlar-kreste uyuyanlar da dahil. Belki de kresle konusmalisiniz, saatlerce uyutmasınlar çocukları, ki 3 yaşındaymis.
Haklisiniz, kresle konusayim belki onlarin da yapabilecegi birsey vardir. Tabiki tek etken kresteki uyku olmayabilir, oglum yasitlarina gore bebekliginden beri bir ya da iki saat daha az uyuyor. Birkac kez saat 8 gibi yataga gittik, kitapti oyundu derken uyku muzigi actim, ben uyuyup kalmisim o da beni birakip babasinin yanina gitmis. Hafta sonlari gunduz uykusu uyumak istemiyor bazen , o zaman 7:30, 8:00 gibi yatip sabaha kadar uyuyor.

Çayın yanına tek atıştırmalıkları kurabiye bisküvi çikolata olarak düşünme. Çok daha kaliteli atıştırmalıklar var; onların yerine çiğ badem, çiğ kaju, ceviz, fındık leblebi gün kurusu incir hatta hurma koyabilirsin. Her akşam bisküvi çikolata tırtıklamak minikler için değil büyükler için de yazık günah. Bedeninize iyi davranın.

Back
X