Merhaba,
3 yasinda bir oglum var, derdim oglumun cok fazla cikolata, biskuvi ve turevlerinden yemek istemesi. Esim her aksam yemekten sonra cay icer ve cayin yaninda mutlaka tatli birseyler olsun ister. Tabi bunu goren oglumuz da tabaktakileri babasindan once yiyip bitiriyor. Tabaktakiler de yetmeyince butun paketi istiyor, huysuzlaniyor ve dakikalarca agliyor, boyle olunca ilgisini baska birseyle de cekemiyorum. Esim caydan ve yaninda yediklerinden asla vazgecmiyor, cay icmezse basi agriyormus, tatli birseyler yemezse de midesi agriyormus/bulaniyormus.
Esim aslinda dusunceli bir insandir, zaten yurtdisinda yasiyoruz, birbirimizden baska dayanagimiz yok. Oglumuzla da cok ilgilidir, oglumuzun sorumlugu haftaici benden cok babasindadir, krese birakir kresden alir, bolca oyun da oynarlar birlikte. Ama caydan ve tatlilardan vazgeciremiyorum. Bir sure eve boyle seyler almayalim, tatli yapmayalim diyorum, asla kabul etmiyor. Ben esimin de yemesini istemiyordum kendi sagligi icin ama artik ondan vazgectim, yetiskin insan kendi bilir diyorum, ama daha kucucuk cocugun bu kadar yemesine tahammul edemiyorum, bir iki parcayla durmuyor. Dun aksam esimle bu yuzden kavga ettik ve suan konusmuyorum, aksam geldi sarildi ama ben yine sert ciktim.
Burayi uzun zamandir takip ediyordum zaten, benim aklima gelmeyen fikirler/yontemler belki burdan birinin aklina gelebilir. Bu aksam oglumu kapiyi kaptip odasinda oyunlarla mesgul etmeye calisacagim, bakalim ne kadar ise yarayacak. Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Not: Turkce klavyem olmadigi icin Turkce harflerle yazamadim, kusura bakmayin.