tatlı dilliler;UZUN SÜRELİ ARKADAŞLIK YAPANLAR EV HANIMLARI BANA YARDIM EDİNNNN

mutlumuyuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
54
0
46
Adana
Apartta kalıyorum ev arkadasım bozulcak diye temizlik konusunu konuşamıyorum kendi kendimi yiyip bitiriyorum her söylediğime bozuluyor temizlik konusunu nasıl bir dille anlatabilrmm bana yardım edin akşam konuscam nasıl başlayım konuya

ne dediğinde bozuluyo ben onu anlamadım ama eğeerki temizlik yapmak istemiyosa işleri hep sana yaptırıyosa koy tekmeyi totoşuna :52:

kendisinin sorumluluklarının farkında olması gerekirdi, bunda bozulacak bişey yok ki. neticede orası otel değil
eğer değilse senin hatırlatman normal
hafta sonu temizlik yapsak iyi olacak diye söze girebilirsin

Son düzenleme:
şimdi ben senim ve arkadaşımla bu akşam bu konuşmayı yapıyorum tamam mı,

-canım ya sana bişey söyliycem
-söyle bakalım
-ben çok takıntılı biriyim ,yani nasıl derler temizlik takıntım var
-eee
-yani sana hadi hep temizlik yapalım demiyorum ama iş bölümü yapalım
-nasıl olcak o ben gelemem öyle sıkıntıya
-canım bak şimdi haftada 1 büyük temizlik ,hafta ortası da bi kere süpürge açarız olurmu
akşamları bulaşık işini bir gün sen bir gün ben ,çamaşır günü yapalım o gün sadece yıkanır ,o da haftada bir gün olsun
-sonra
-sonrası wc yi 2 günde bir yatmadan domestoslarız ,büyük temizlikte de banyoyu yıkarız
-.....
-büyük temizlikte yapılacakları sıralıyorum
1-süpürge açılacak tüm eve o bende ,
2-süpür,len yerleri sen arkamda vileda ile sileceksin
3-tv ,sehpa,masa gibi toz olan yerlerin tozunu ben alacağım ,sende banyoyu yıkayacaksın (küvet-duş ovma -lavabo ovma gibi )
4-mutfak bende ocağı silerim ,buzdolabfırın gibi beyazeşyaları silerim ,sonra beraber halıları kaldırır silkeleriz,sonra herkes kendi eşyalarını filan toplar
ohh mis gibi haftaya başlarız olmazmı

-bu kadar mı yani
-evet canım bu kadar iyi şartlarda yaşamamız için temizlik şart ..

umarım sonuç çıkar ,belki bu bahsettiklerim evinizde olmayabilir öğrencisiniz ,daha bile az eşya vardır ,çabuk biter temizlik yarım gününüzü alır 2 kişi ..
bence otur konuş hatta bi çizlege bile yapabilrisiniz ..şu günlerde şu yapılacak bu günlerde bu diye
hadi bakalı kolay gelsin ..

ben de öğrenciyken apart arkadaşım hiç temizlik yapmazdı, onu bırak nevresim değiştirmeyi bile bilmezdi, ben onunkini değiştirirdim. bulaşıkları yıkama günü onda olduğunda ertesi güne kalırdı, kokardı resmen. ben süpürge yaptığımda odamı, salonla mutfağı da yapıyordum o da durup izliyordu. işim bitince kendi odasını yapıyordu bir tek. banyo, duş, yerler hep saçlarıyla dolu olurdu ıyyyy. bir gün canıma tak etti, banyodan çıktığında arkasından duşa girdim baktım yine duşun içi saç dolu. seslendim kendisine ve saçlarını alırmısın dedim duşun içinden. geldi topladı hepsini. ama daha sonra yine devam etti ben söylediğimle kaldım. diyeceğim şu ki eğer arkadaşın pasaklı ve rahat biriyse ne desen işe yaramaz. başka bi oda arkadaşı bulmalısın.:3:

valla hiç tatlı dilli değilimdir, konuyu merak edip tıklamış bulundum:27::27:

bence haftalık toplantı yapmayı öner, haftada belli bir gün bir saat, sorunları sorumlulukları konuşuyun, yapılacaklar listesi yapın kimin yapacağını belirleyin

apartmanlarda bile apartman toplantısı oluyor, bence ev arkadaşları için daha elzem

Son düzenleme:
alıngan insanlada konuşulmuyo yaaaa...
ama konuşman lazım bırak alınsın sonra alışır....
güzelce bi iş bölümü yapın haftalık...
inşallah sorun çıkmadan halledersiniz bu konuyu...

Valla hiç haftalığa filan bırakma derim :) Hemen eline bez tutuştur,oldu bittiye getir.

Hadi gel bakalım ben süpüreceğim,sen toz al,beraber evi pırıl pırıl yapalım dersin.

Nazlanırsa,ben hizmetçin değilim,bir zahmet kaldır totonu dersin şakayla karışık :)

ben de öğrenciyken apart arkadaşım hiç temizlik yapmazdı, onu bırak nevresim değiştirmeyi bile bilmezdi, ben onunkini değiştirirdim. Bulaşıkları yıkama günü onda olduğunda ertesi güne kalırdı, kokardı resmen. Ben süpürge yaptığımda odamı, salonla mutfağı da yapıyordum o da durup izliyordu. Işim bitince kendi odasını yapıyordu bir tek. Banyo, duş, yerler hep saçlarıyla dolu olurdu ıyyyy. Bir gün canıma tak etti, banyodan çıktığında arkasından duşa girdim baktım yine duşun içi saç dolu. Seslendim kendisine ve saçlarını alırmısın dedim duşun içinden. Geldi topladı hepsini. Ama daha sonra yine devam etti ben söylediğimle kaldım. Diyeceğim şu ki eğer arkadaşın pasaklı ve rahat biriyse ne desen işe yaramaz. Başka bi oda arkadaşı bulmalısın.:3:

aynen cok rahat arkadas :)

Arkadasla kavga ettik bir kez zaten temizlik yüzünden. Söyledgm seyler zoruna gtmıs hanfendinin 10güm boyunca bır ınsan bulasık yıkamaz mı ya sonra anneme bunları tlfda anlatrken duymus bidaha ben yıkamıcam anne falan demıstım.bana ayıp senın yaptgn dedi bnde sucumu kabul ettm ama sanırsın kendınde hiç hata yok napim kardesm senın pisliklernı toplamak zorunda mym ben

sen ne kadar güler yüzlü ve hoşgörülü davranırsan karşındaki insanda bunu fırsat bilip hiçbirşey yapmaz
senin normalde söylemene bile gerek olmadan yaşadığı yeri temizlemesi gerekir bence ama pis insana
ne dersen de ne yaparsan yap pistir.
bu tembellikle ilerde nasıl ev kuracak nasıl eşine çocuğuna bakıcak merak ettim
azcıkta olsa sorumluluklarının farkında olmasını sağlamalısın
tatlı dil demişsin demekki karşındaki anlamıyor
sende anladığı dilden konuş yap de :)

Eşimde ve iş yapmayı sevmeyen arkadaşlarımda uyguladığım bir taktik var. İşleri ikiye bölerim ve derim ki sen çöpü at bulaşığı ben halledeyim sonra da -ikinizin yapmaktan hoşlandığı bir aktivite koyabilirsin- film izleyelim. Ya da kahve yapıp fal bakalım:9: Ya da mutfakta canım sıkılıyor gel sohbet edelim bende iş yaparım hem dersin. Mutfağa girince de canım şunu çevirsen ya da salatayı da sen yapsan vs derim. Sonra salataya birkaç övgü düzdün mü tamamdır.

Son düzenleme:
Apartta kalıyorum ev arkadasım bozulcak diye temizlik konusunu konuşamıyorum kendi kendimi yiyip bitiriyorum her söylediğime bozuluyor temizlik konusunu nasıl bir dille anlatabilrmm bana yardım edin akşam konuscam nasıl başlayım konuya

Benım oda arkadasım da oleydı ne yaptısaymmm ne ettısem kız duzelmıyo bır ıkı kere oldu baktım temızler gbınoldu gene aynısı odayı her sey goturuyor
Iste nse
Bı gun ındıım asya ben artık dayanaıorum odamı degıstırmek ıstıorum dınce odam degıstı sonra cok mutlu oldum :)

Back
X