Tatlı Hayat.... Zannettiklerimiz ....

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Tatlı hayat ve...

Günlerdir ailevi sıkıntılarını, maddi problemlerini hanımına nasıl söyleyeceğini düşünüp duruyor, mutlaka söylemesi gerekir artık tak etti ama nasıl ? Nasıl

Sabah daha doğrusu öyleye yakın gerine gerine yavaşça kalkar, doğru duşa girer
Bornozunu giyip, ıslak saçlarını havlu ile sarmalar kahvaltı masasına oturur
Taze sıkılmış portakal suyu, neskafesi, kahvaltısından atıştırırken, masasına erken saatlerde konan günlük gazetelere şöyle bir göz gezdirir. En çok kendinden haberler arar. Yardımcı kız ayakta emri var mı? yok mu? Öylece bekler

Kapı çalar, yardımcı kız açar, temizleyiciden gelenleri alır evin Şoföründen.
Yine temizlemeye gidecekleri, günlük alış veriş listesini verir.
Her yeni güne gelen davetiyeleri verir hanımına.
Tiyatro, sinema, açılışlar, galalar, defileler, gece partileri gibi onlarcası.
Aralarından bu akşam gidebileceği bir kaçını seçer itinayla, diğerleri çöpe

Yatak odasına yürürken aheste aheste, gerinir ve soyunup günlük ama bir o kadar da şık
Kıyafetini giyip, kuaföre gitmek üzere şoförü çağırır

Hazırlıklar başlar....Kuaför de, gece giyilecek kıyafete göre ojeler tazelenir, makyaj yapılır, saçlar bakımdan geçer...Bitiminde dedikodu korkusundan bol bahşiş verilir
Saatlerdir bekleyen şoför (Bekleyecek tabi ki para alıyor denilecek) Kapıyı açıp istenilen yere götürülecek ...Bir cafe, veya hafif bir şeyler atıştırılacak Bistro.. Canı nereyi isterse
Akşamı hoş, şık bir ortamda karşılamak sadece....Şoför (İş icabı) Dışarıda beklemekte

Eve gidiş... Güzel hafif bir müzik eşliğinde, önceden hazırlattığı kıyafetleri giyip kendini uzun uzun aynada seyredip, gecelere dalmaya vakit geçirmek.

Şoför, gece gidilecek yerlere bırakır.. Hangi vakitlere kadar süreceği bilinmeyen, saatlere kadar...
” Of!şu şoföründe günlerdir suratından düşen bin parça”... “Neyin var” Demeyi aklına bile getirmeyen hanım

Haftanın üç günü evinde Masöz eşliğinde dinlence. “Diğer günler yorgunluk, hep koşuşturmaca. Arada dinlenmek lâzım... Şekerim” Ama gecelere hız devam

Para bol, sağlık yerinde neden olmasın. Allah sindirsin

Ama bu kadar harcarken, yanındaki hizmetlilerin, yakınlarının sıkıntıları, problemleri....

Ne zaman yardım isteseler,” Vallahi yok, anca geçiniyorum işte” Dönüp bize ”I don’t care”Derdi (Umurum da değil, bunlara yüz vermeyeceksin )

Başlarını, istemenin utancıyla öne eğerlerdi. Bilemezlerdi utanması gerekenin kendilerinin olmadığını...

Yine istemiş ağzının payını almış başı önünde, sabahın ilk ışıklarıyla eve doğru giden şoför, kendi kendine mırıldanıyor “Alma mazlumun Ahını, çıkar aheste aheste.....”

Yeşilimin gözlemleri

şu anlatımınıza,yorumunuza,
o inceliğinize hayranım ablacım...
o kadar çok var ki,duyuyoruz,okuyoruz,görüyoruz...
bu kadar bencillik,yarını düşünmeden yaşamak,
sorumsuzca yaşamak,çevresinde olanlara kör olmak ya da
kayıtsız kalmak...kendilerince doğru olan çizgide gitmek...
ama madalyonun diğer yüzü de var...değil mi???
kimseden ah almamak lazım sanırım...
gerçeten çıkıyor aheste,aheste....
sevgilerimle...

zengınlık sadece ..gezmek tozmak....har vurup harman savurmak degıldır....
Bırde gönül zengınlıgı vardır....
Bunu bılen kişi işte o zaman zengındır....
çünkü iç huzuruda rahattır....su dagları ben yarattımdan cok....
Herkesle aynı sevıyede olmaktır....zengınlık....
Paranın yapamayacagı seyde ...ınsan olmaktır...hakıkı ınsan olmak...işte bunu becermek önemlıdır...

acın halinden ,tok ne anlar.

Dostum dostum güzel dostum
Bu ne beter çizgidir bu
Bu ne çıldırtan denge
Yaprak döker bir yanımız
Bir yanımız bahar bahçe

gözlemlediğin,boncuk gözlerin ebedi solmasın canım benim.

Son düzenleme:
Eline sağlık Yeşilim.Maalesef böyle vurdumduymaz hayatlar yaşayan insanlar benim çocukluğumda bile vardı,hala da var.Fransa kraliçesinin"ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin" deyişi geliyor aklıma.Bizde değil tüm dünyada var.Ve hep de olacaklar ne yazık ki!......

gerçekten çokmudur acaba bu kadar vurdumduymaz insanlar
ne kadar acı allah herkese yardımcı olsun

Arkadaşlar,Kurabiye, Yellow, Songül, Duygu, irna, Realist, Egem teşekkürler

Çevremizde onlarcası var. Duygusuz, vefasız, bir o kadar bencil. Hepimiz farkındayız, ne yazık ki çaresiz izlemekteyiz

[ı]yeşilim ablam ne guzel anlatmışsın..
Evet bunlar bu tarz olaylar çok yakınımızda tezahur etmekte aslında..
Ama dedıgım gibi ne para ne pul insanı insan yapmaya yeten özellikler veremıyor malesef..
Allah anlayış kalp güzelliği ve gönül zenginliği versın[/ı]

bomboş bir hayat.bu dolu dolu yaşamak değil. bu ot gibi yaşamak..
bencillik. sadece kendini düşünmek... etrafı görmemek. ama gelen günün neler getireceği bilinmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…