• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı krizi

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.791
13.935
248
Herkese iyi akşamlar.
Evet yanlış duymadınız belki kiminize saçma gelecek ama bu aralar en büyük derdim bu.
İki yıldır bebeğim küçük diye işe ara verdim ücretsiz izindeyim.bu sebepten sürekli evdeyim ve aklım hep biseyler yemekte.kilom iyi kilo problemim yok ama gel gelelim bu tatlı isteği beni mahvetti.normal insanlar bı dilim pasta yer birakir ben öyle değilim.oturup hepsini yesem anca için rahat eder.surekli pasta baklava falan yemek istiyorum.yemekle aram hiç yok canım hiç istemiyor.sadece pasta kurabiye baklava yemek istiyorum.artik sağlığı geçtim maddi olarakta beni zorlamaya başladı.evde yaptıklarım beni mutlu etmiyor sürekli pastaneden alıyorum ve bana baya pahalıya patlıyor.bunu durdurmanın bı yolu olmali.bu arada disardayken yada biseylerle meşgul olurken çok aklıma gelmiyor onun dışında hep aklımda.aslinda artık takıntı gibi olmuş onu yemekten ziyade sanki evde bulundurmasam rahat olamıyorum.niyetim yemekten çok almak üzerine gibi bı durum.

Herkese iyi akşamlar.
Evet yanlış duymadınız belki kiminize saçma gelecek ama bu aralar en büyük derdim bu.
İki yıldır bebeğim küçük diye işe ara verdim ücretsiz izindeyim.bu sebepten sürekli evdeyim ve aklım hep biseyler yemekte.kilom iyi kilo problemim yok ama gel gelelim bu tatlı isteği beni mahvetti.normal insanlar bı dilim pasta yer birakir ben öyle değilim.oturup hepsini yesem anca için rahat eder.surekli pasta baklava falan yemek istiyorum.yemekle aram hiç yok canım hiç istemiyor.sadece pasta kurabiye baklava yemek istiyorum.artik sağlığı geçtim maddi olarakta beni zorlamaya başladı.evde yaptıklarım beni mutlu etmiyor sürekli pastaneden alıyorum ve bana baya pahalıya patlıyor.bunu durdurmanın bı yolu olmali.bu arada disardayken yada biseylerle meşgul olurken çok aklıma gelmiyor onun dışında hep aklımda.aslinda artık takıntı gibi olmuş onu yemekten ziyade sanki evde bulundurmasam rahat olamıyorum.niyetim yemekten çok almak üzerine gibi bı durum.
Sıkıntı stresten dolayı duygusal olarak tatlıya sarıyor olabilirsiniz.

Aslinda kendinizde demissiniz evde oldugunuz icin tatliya sariyorsunuz.

Bence evde ilginizi oyalayacak mesgaleler yaratin.orgu ormek , evde plates, ev yapimi hobiler, puzzle vs.
Kendinize challengler bulun.fit olmakla alakali olabilir.ucretsiz online egitimlere katilin vs.baska bir motivasyon kaynagi buraya olan ilginizi azaltir.akliniza daha az gelir.

Evet baktırdım sıkıntı yokmuş.
O zaman ya aliskanlik oldu mesela aksam tv karsisin da ve ya kahvenin yanina Pasta

Bu aliskanligi birakman lazim

Dopamini baska yerden alman gerek yoksa selülitler yakinda bingil bingil olur

O zaman ya aliskanlik oldu mesela aksam tv karsisin da ve ya kahvenin yanina Pasta

Bu aliskanligi birakman lazim

Dopamini baska yerden alman gerek yoksa selülitler yakinda bingil bingil olur
Evde sikildigimdan sardım tatlıya.anlik mutlu ediyor beni sonra pişmanlık duyuyorum.biraz daha yersem göbek selülit ne varsa olacak hepsi

Sizin kadar olmasa da benim de her gün tatli krizlerim olurdu, bir gün tatlıyı fazla kaçırıp şekerden iğrendim ve tatlıyı tamamen kestim. Sadece bayramlarda ağızıma bir parça atardım ve birdaha canım istemezdi. Bu aylarca devam etti. Tamamen kesmeden kurtulamazsınız. İki gün sabredin ve üçüncü gün şekeri aramayacaksınız.

Benim de sorunum tatlıyla aslında çok iyi değil şekerim sınırda çıkıyor tatile gidiyoruz en önce tatlı reyonuna uğruyorum en son yemeklere bakıyorum 🤣

Sizin kadar olmasa da benim de her gün tatli krizlerim olurdu, bir gün tatlıyı fazla kaçırıp şekerden iğrendim ve tatlıyı tamamen kestim. Sadece bayramlarda ağızıma bir parça atardım ve birdaha canım istemezdi. Bu aylarca devam etti. Tamamen kesmeden kurtulamazsınız. İki gün sabredin ve üçüncü gün şekeri aramayacaksınız.
Bir gün bile dayanirsam mucize olur😂deneyelim bakalım umarım işe yarar.yemeyince çok sınırlı oluyorum oda var

Benim de sorunum tatlıyla aslında çok iyi değil şekerim sınırda çıkıyor tatile gidiyoruz en önce tatlı reyonuna uğruyorum en son yemeklere bakıyorum 🤣
Önceden yemek yerdim peşinden tatlı ama yemeği hiç yemiyorum neredeyse.mesela kahvaltıda öğlen yemeğinde neredeyse her öğün sadece tatlı yemek istiyorum.kilolari geçtim maddi olarakta çok zorluyor beni.mesela bu hafta iki defa yaş pasta aldım😂

Önceden yemek yerdim peşinden tatlı ama yemeği hiç yemiyorum neredeyse.mesela kahvaltıda öğlen yemeğinde neredeyse her öğün sadece tatlı yemek istiyorum.kilolari geçtim maddi olarakta çok zorluyor beni.mesela bu hafta iki defa yaş pasta aldım😂
Bizim de öyle yaş pastalar da pahalandı baya eklere sardık 😄tatlıya hiç girmiyorum önceden hep fıstıklı baklava alırdık aşırı arttı fiyatlar

Herkese iyi akşamlar.
Duygusal açlıktan dolayı bu istek olabilir, aşırı boş durmak da öyle. Ayrıca dengeli beslenme yoksa, yemek yeme çok azsa vucut aşırı aç kaldığı için veya yeterli enerjiyi alamadığı için de tatlı yeme isteği artar.

Herkese iyi akşamlar.
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de mesela stresli olduğum zamanlarda acıkan ve sürekli atıştırmak isteyen bir tipim. Adet dönemlerinde çikolatalar tatlılar. Ama hem önceki gebeliğim de hem bu gebeliğimde tatlı isteğim birden kesildi. Aklıma bile gelmiyor. Görünce canım yemek istemiyor. Hormonlar 30 yıldır benim yapamadığımı yaptırdı bana. Demek ki yemeden de oluyormuş diyorum. Bir de eve sürekli abur cubur almak çok büyük bir tuzak. İnsan almak istesin mi türlü bahane bulur. En azından bu alışkanlıktan kurtulmanız lazım.

Back
X