• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı krizi

Herkese iyi akşamlar.
Evet yanlış duymadınız belki kiminize saçma gelecek ama bu aralar en büyük derdim bu.
İki yıldır bebeğim küçük diye işe ara verdim ücretsiz izindeyim.bu sebepten sürekli evdeyim ve aklım hep biseyler yemekte.kilom iyi kilo problemim yok ama gel gelelim bu tatlı isteği beni mahvetti.normal insanlar bı dilim pasta yer birakir ben öyle değilim.oturup hepsini yesem anca için rahat eder.surekli pasta baklava falan yemek istiyorum.yemekle aram hiç yok canım hiç istemiyor.sadece pasta kurabiye baklava yemek istiyorum.artik sağlığı geçtim maddi olarakta beni zorlamaya başladı.evde yaptıklarım beni mutlu etmiyor sürekli pastaneden alıyorum ve bana baya pahalıya patlıyor.bunu durdurmanın bı yolu olmali.bu arada disardayken yada biseylerle meşgul olurken çok aklıma gelmiyor onun dışında hep aklımda.aslinda artık takıntı gibi olmuş onu yemekten ziyade sanki evde bulundurmasam rahat olamıyorum.niyetim yemekten çok almak üzerine gibi bı durum.
Bu kadar tatli yiyerek nasil kilo probleminiz yok? Isin sirri nedir?

Duygusal bencede. Çocuklar küçükken bende böyle tatlı değil ama akşam onlar uyuduktan sonra fast food yerdim. O anlık yemek mutlulugu çok iyi gelirdi. Sonra yanlış oldugunu fark ettim ve bıraktım şükür.

Herkese iyi akşamlar.
Evet yanlış duymadınız belki kiminize saçma gelecek ama bu aralar en büyük derdim bu.
İki yıldır bebeğim küçük diye işe ara verdim ücretsiz izindeyim.bu sebepten sürekli evdeyim ve aklım hep biseyler yemekte.kilom iyi kilo problemim yok ama gel gelelim bu tatlı isteği beni mahvetti.normal insanlar bı dilim pasta yer birakir ben öyle değilim.oturup hepsini yesem anca için rahat eder.surekli pasta baklava falan yemek istiyorum.yemekle aram hiç yok canım hiç istemiyor.sadece pasta kurabiye baklava yemek istiyorum.artik sağlığı geçtim maddi olarakta beni zorlamaya başladı.evde yaptıklarım beni mutlu etmiyor sürekli pastaneden alıyorum ve bana baya pahalıya patlıyor.bunu durdurmanın bı yolu olmali.bu arada disardayken yada biseylerle meşgul olurken çok aklıma gelmiyor onun dışında hep aklımda.aslinda artık takıntı gibi olmuş onu yemekten ziyade sanki evde bulundurmasam rahat olamıyorum.niyetim yemekten çok almak üzerine gibi bı durum.
Her şey sizin elinizde.Kimse bir şey yapamaz

-Bağırsakta candida sorunu varsa bu problem yaşanabiliyor .
-Dilinize bakın rengi beyaza veya sarımsılık var mı?
-1-2'li doktorun yazacağı ilaç tedavisi hatta çoğu makale ilk tedaviden sonra 6 ay boyu haftada 1 bu ilaçları aldıktan sonra ancak tedavi olunabildiğini söylüyor
-Şişkinlik varsa SİBO olabilir ve tüm biotikler gibi kötü biotikler gibi şekerle beslendiği için canını çektiriyor olabilir
-Birde Porsiyonlu tabak link kullanılması iyi olur yoksa insülin direnci sorunu yaşanıyor fazla porsiyon yendiği için
-2 öğün arası kesinlikle 4 saat olmalı ve 2 saatte bir 1 adet meyve veya 1avuç çerez yemek safra kesesinde taş oluşmaması için ideal deniyor
-Regl olacağın hafta harici canının tatlı çekmesi normal değil diyorlar
-3 aylık kan şekeri ve açlık / tokluk kan şekerinize baktırınız. Tokluk için farklı prosedür işleyebiliyor hastaneye 1-2 kere gitmek durumunda kalabilirsiniz
-Canınız su çekmeye başladımı diabet 2 mi ne başlamak üzere demektir bu kiloya ve yağlanmayla ortaya çıkan türüydü yanılmıyorsam
-Duygusal ise hemen terapiye başlamalısınız içinizde ukte bırakanlara mektup yazmalısınız sonra suya veya yakabilirsiniz

Eklentiler

• Ekran Görüntüsü (13).webp
    Ekran Görüntüsü (13).webp
    54,1 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Yemek yemiyorum cogunlukla tatlı yiyorum.aksam tuketmiyorum genelde gün içerisinde yiyorum.
Hayir, seker disinda yagda aliyorsunuz, metabolizma once sekeri yakar ve fazlasini yaga dönüştürür ki kitlik durumunda yararlansin, bu mantikla yanlis giden birseyler var.

Muhtemelen hormonal, metabolik bir sorun var endokrinoloji bolumune gorunmeniz gerekiyor bana kalirsa.

Bende tatlıya bayilirim, yediğiniz duzeyde tuketsem bir ayda 10 kilo artiya gecerim, sizin durumda bi gariplik var.

Önceden yemek yerdim peşinden tatlı ama yemeği hiç yemiyorum neredeyse.mesela kahvaltıda öğlen yemeğinde neredeyse her öğün sadece tatlı yemek istiyorum.kilolari geçtim maddi olarakta çok zorluyor beni.mesela bu hafta iki defa yaş pasta aldım😂
afiyet olsun da

maddi olarak da zorluyor dediğinize göre öyle ultra butik, klas yerlerden herhalde almıyorsunuzdur? sıradan krem şantili bildiğimiz düz pasta yani şunlardan bahsediyoruz, değil mi?

1761941646829.webp

Herkese iyi akşamlar.
Abur cuburdan tatlıdan asla ama asla hoşlanmıyorum yememde evde de bulundurmam. Sevmediğiniz tatlılardan yiyin. Tiksindikçe yemeyi bırakırsınız

Back
X