Tatlı Kriziniz mi Tuttu?

litan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2007
23
0
86
Trabzon
rejim yapan arkadaşların en çok karşılaştığı sorunlardan bir tanesi tatlılar. şahsen bende hiç dayanamam gece gündüz demeden yiyorum. midem kaldırmıyor zarar veriyor herşeyin fazlası gibi. bu durumdan kurtulmak için: yemekten sonra dişleri fırçalamak bu isteği gideriyor. Ayrıca elma yemekte işe yarıyor mideyi şişiriyor ve yeme isteğini bastırıyor. bunlarda işe yaramazda illa tatlı yiyeceğim derseniz sütlü hafif tatlılşarı tavsiye ederim hem sindirmesi hemde kalorisi daha az oluyor. Bu konuda başka yöntemleri olan varsa paylaşalım. Bazen bana hiçbir şey fayda etmiyor şimdi olduğu halde. yasaklar bukadar cazip olmak zorunda mı ya:uhm:

valla benim bildiğim ve uyguladığım birşey var. canım çok tatlı istediğinde eğer rejimdeysem şekersiz türk kahvesi içiorum o da bastırıyor tatlı özellikle çikolata istediğini.

AYNEN,ben de yemeklerden sonra ya da aralarda canım tatlı isteyince neskafe içiyorum.hemen geçiveriyor...

canim günde 1 tatli kasigi bal tüket, benim rejim yapan bir arkadasim öyle yapiyordu ve cok iyi geliyordu.

Çikolata kriziyse bu bende bi yöntem biliyorum.. Bi parça çikolatayı damağınıza yapıştırıyosunuz.Eriyene kadar duruyo damağınızda. Beyine en yakın nokta damak olduğu için, şeker isteğinizi bastırıyomuş..Denedim ama bende işe yaramadı,yarayanlar var.. Deneyin derim..

Bir de ben sabahları da mutlaka kahvaltıda reçel yemeliyim alışkanlık işte kurtulamıyorum. Diyetisyenim sabahları bir kaşık üzüm pekmezi yememe izin veriyordu tatlı yiyosun bari vücuduna yarasın diyordu.

Yalnız bu üzüm pekmezi olabildiğince doğal olmalı. Zile pekmezi olmaz o çünkü yumurta akıyla yapılıo. Bildiğiniz cam kavanozda satılanlardan. ben siz bulabilirmisiniz bilmiyorum ama Şark Vital var onunkini yiyorum. Çünkü bu malatyalı küçük bir işletmecinin ve adam kendi dağıtıyor. onun doğala çok yakın olduğunu biliyoruz. Ama Tariş'in pekmezi de iyi.

haklısınız çünkü şeker uyuşturucu gibi önce bagımlılık yapıyor sonra sağlığımızı bozuyor

Bu konuda başka yöntemleri olan varsa paylaşalım.
Sevgili litan, son zamanlarda şeker krizini atlatmak için yaptıklarım ve şimdilik işe yaradığını gördüğüm metodlar şunlar.
- Kuru kayısı yemek
- Doğadanın "hot chocolate" çayı (içinde keçi boynuzu olduğu için şekerli bir aroması var
- Ve elbette bol bol meyve :))

TATLIDAN BENDE VAZGEÇEMİYORUM.AMA GENELDE GÜNDÜZ VAKTİ YEMEYİ TERCİH EDİYORUM.

şimdi çok ilginç bi durum var, bende tatlıyı hiç sevmem :) çikolata falan hiç cezbetmez beni. (ama biz dönem tatlı değil ama çikolatayı deli gibi yerdim) bigün gizli şeker varmı falan diye bana test yapıcaklardı, o yüzden bi bardak glikozu kafaya diktirdiler bana. o gün bugübdür tatlıya karşı sıfır istek var bende. ondan sonra vişne suyuna sardım, sanırım şeker ihtiyacımı ondan alıyodum. fakat artık, kilo problemim olduğu için sağlıklı beslenme yoluyla kilo veriyorum.. ve meyve suları sağlıksız olduğu için onlarıda tüketmiyorum. (cola filan gibi gazlı içeceklerlede pek aram yok tabi) e ne güzel diyeniniz olursa şöle bi açıklama yapmak istiyorum,

*hiç şeker tüketmediğim için bünyem zaman zaman şekere ihtiyaç duyuyo.. o zamanlarda bi gofret yiyorum mesela.. ama bu benim bünyede yeni bişi olduğu için hemen depoluyodur onu sanırım...
* elma yiyorum bunun için ama aslında elma beni acıktırıo.. :( sanırım tatlıya aç vücudum elmadan sinyal alıo.. o yüzdende elma beni acıktırıo..
*bide tamam tatlı yemek zararlıda hiç yememekte zararlı..

aman ne bilim işte.. bende kafayı yedim artık heralde... oturdum nelerin hesabını yapıorum...

elmayı ya dilimleyin ya da folyoya sarın üzerine tarçın hatta azcık esmer şeker serpin,isteyen 1-2 karanfilde saplayabilir ve de1-2 damla limon.verin fırına!!! süper oluyo...hem çook az kalori,hem çook lezzetli

ben düşünce gücüyle tatlı ve çikolata kırizinden kurtuldum.3 haftadır yemiyordum bakalım yiyebilecekmiyim diye ısırdım çikolatayı ama midem bulandı bence kilo vermede diyetlerden çok düşünce gücünden yararlanın ve araştırmalarınızı nette bu yönde sıklaştırın...

ben 1 litre yarım yağlı süte 4-5 kaşık irmik katıyorum.1 çay kaşığıda mavi-yeşilin margarininden.daha sonra içine limon ve portakal kabuğu rendeliyorum bolca.koyulaştığındada sıvı tatlandırıcı damlatıp kaselere alıyorum.Tadı gayet güzel oluyor.14 yaşındaki oğlum bile bayılıyor :)

ben de yarım yağlı sütten sütlaç yapıyorum
içine normalden az şeker koyuyorum
bi ögün yerine bi kase sütlaç yiyorum ama hergün değil tabi haftada 1 veya 2 kere yapıyorum bunu

napim ya tatlısızlığa dayanamıyorummmmm

benim de tatlı krizleriyle başım dertte. çok kilo almayayım diye ana öğünden kısıyorum tatlı yiyiyorum. danette alıyorum çikolatadan daha az kalorili diye ama o da beni kesmiyor dördünü birden yemek istiyorum. aç gözlüyüm ben galiba. kahvede içmiyorum hem selülit yapıyor diye, hem de ben onu da cok seviyorum o da bağımlılık yapıyor ben de. bundan sonra bal yemeyi deneyeceğim, tatlı krizini keserse en azından faydalı bir şey yemiş olurum

şerbetli tatlıları hayat boyu yemesem aramam ama şu çikolata ve çikolatalı tatlılar yokmu ahhhhh ah.gece saat dörtte kalkıp gözüm kapalı dolaptan çikolata alıp yiyiyorum.marketten alışveriş yaparken aldığım çikolataları gören çocuk yuvası işletiyorum zanneder.fakat çok ilginç ki 4.5 ay diyetisyene gittim dönemde arada iyi kilo verince istersen tatlı ye dediğinde profitrole delirdiğim halde canım istemedi yiyemedim.bu gerçekten psikolojik bir şey.

rejim yapan arkadaşların en çok karşılaştığı sorunlardan bir tanesi tatlılar. şahsen bende hiç dayanamam gece gündüz demeden yiyorum. midem kaldırmıyor zarar veriyor herşeyin fazlası gibi. bu durumdan kurtulmak için: yemekten sonra dişleri fırçalamak bu isteği gideriyor. Ayrıca elma yemekte işe yarıyor mideyi şişiriyor ve yeme isteğini bastırıyor. bunlarda işe yaramazda illa tatlı yiyeceğim derseniz sütlü hafif tatlılşarı tavsiye ederim hem sindirmesi hemde kalorisi daha az oluyor. Bu konuda başka yöntemleri olan varsa paylaşalım. Bazen bana hiçbir şey fayda etmiyor şimdi olduğu halde. yasaklar bukadar cazip olmak zorunda mı ya:uhm:

sevgili litan tatlı sanırım bayanlara has bi besin çoğu tanıdığım erkek tatlıyı pek sevmiyor benim sana önerim fırın sütlaç evet yanlış duymadın bir kase fırın sütlaçta tatlandırıcı ile yapılmışsa 75 kkal var yani nerdeyse bir armut kadar neden kendimize eziyet edelimki düşün birde sütlacın içinde pirinç var tatlandırıcı ile yapılmış diğer sütlü tatlılar daha az kaloriye sahip günde 2 top vanilyalı dondurmada yiyebilirsin emin ol diyet listemizdeki 1 simitten bile az kalorisi var.:icecream:

kizlar madem herkes bi sekilde paylasmis..... benimde tatli kirizim tutunca bi bardak sut ve yarim paket buzlu cilek koyorum bi kac damlada tatlandirici bunlari bi guzel cekiyorum.... alin size kocaman bi porsiyon cilekli dondurma :)

kıslar bende 1 kase yoğurda light toz şeker katıyorum içine ya meyveleri rondodan geçirip koyuyorum yada bu light reçeller varya ondan bi kaşık ekliyorum acayip güzel oluyo vede biliyosunuz yoğurdun zayıflamaya acayip katkısı var bu sayede bir taşla 2 kuş vuruyorum.

kızlar bende tatlı ve çikolata seviyorum ama uzun süre ara verince mide bulantısı yapıyo eğer canım isterse de dondurma yiyiyorum

Back
X