• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı sıkıntılarımız :(

Seni o kadar iyi anlıyorum ki cnm, aynı durumları ben de yasamistim hatta daha da kötüsü dogumuma 4 ay kala eşimi işten cikardilar ve ben 1 ay erken doğum yaptım. Oğlum geldiğinde dolabıni yerleştirmemiş,doğum çantam bile hazır değildi. Ama doğumdan sonra anladım ki bebegimin anne göğsü ve bezden başka hiçbir ihtiyacı yok. Sen şimdilik bir kaç zibin takımı,bez,banyo malzemeleri,şampuan, kıyafetleri için toz sabun alsan yeter. Ben ıslak mendil bile kullanmıyorum, daha sağlıklı olduğu için kaynamış su ve pamuk ile siliyorum oğlumun altını. İnan ki Allah im bir şekilde yardım ediyor ve hoopp bir bakmissin bebeğinin herseyi olmuş. Zaten şimdi sana hediye gelir, kıyafet, para falan. Sakın şimdiden bunları düşünüp de kendini de bebeğini de üzme lütfen. Çünkü gerçekten fazla hiçbir şeye gerek yok, bizzat yaşanıp tecrübe edilmiştir :KK66:
Teşekkür ederm cnım güzel yorumun icin düsünmeyim diyorum ama illaki duygulanıyorum aklıma takılıyor bebegime hic bisi alamadım diye üzüyorum kendimi ,olur insallah zamanla bizimde.

Hayırlı olsun şimdiden bebişin.

Maddi durum kötü mü yoksa telefon harici ekstradan başka şeylerde mi çıktı?

Sakın 1 yaşına kadar kıyafettir zarttır zurttur alma iri bebek olur belki mevsim uymaz kalır hepsi.

Banyo şeyleri dediğin nedir? Küveti kovası şampuanı vs mi ? Küvet tarzı şeyleri a101 sürekli getiriyo ordan alabilirsin. Kremleri şampuanlarınıda bulunduğun yerde rossman varsa babydream markası hem çok uygun fiyatı hemde çok güzel ürünleri.
Canım esim 1.400 tl maaş alıyor borçlarımız var eşya borcu telefonum bozuldu smdi ona borclandık vede bu sene esimin babası sıkışmış bizden sürekli para istedi 3 ay maası onlara verdk kendimize biraz ayırıp bişeyde diyemiyosun verme diye sıkıştık baya ona vermeseydik biriktirmeyi düsünüyodum son zamanda rahat alısveris yaparım dedim ama olmadı.

Ikinci el bir anne bebek alışveriş sitesi var. Ordan sıfır eşyalara kıyafetlere bak derim. Ayrıca maddi durum yoksa öyle her şeye heves yapma. Üst komşum çocuğa üç liralık zıbın ve pantolon alır. Ciddi söylüyorum o 3 liraya aldığı pantolonla da çok ucuza aldım diye övünür. Ama aldığı pantolon bebeğinin karnını öyle bir sıkıyor ki ben üzülüyorum. Sonra da kilo almiyor diyor. Seninki emmedigi için kilo alıyor diyor.
Ben itinayla karnını sikmayacak tenine zarar vermeyecek şeyler alıyorum. Mesela mothercare 3 lü tulum 19.90 a aldım. Nerde ucuz ve ünlü marka var hemen elimde ne kadar para varsa alıyorum.
Sen de böyle böyle iyi markaların outlet ürünlerini yavaş yavaş almaya bak.
Ben bebek arabasını ikinci el aldım ve çok memnunum. Kraft marka 70 liraydı hem de. Hatta bu tarz şeyleri ücretsiz veren cookkk insan var.
Canım yardmcı olurmusun sitenin adını yazmak yasakmı neresi aceba belki işe yarayan biseyler blurumm cok sagol yardımcı oldgun icin

Bu konuyu baya kişiden sordum aslında çift durulama yla sorun olmadı diyen çok insan olduğu için bende böyle düşündüm aslında durumum cok kotu değil alsam alabilirim henüz yıkamadimda hiç biseyini yıkayıp utuleyecegim bu ay içinde artık son hazırlıklar için peki onerebileceginiz bi bebek deterjanı var mı hiç değilse 2 yaşına kadar kullanayım evladımdan önemli değil hiç bişey
gerçekten gerek yok
dalan roxy kullanıyorum ben küçük paketi 10 tl gibi bişeydi
bayağı da gidiyor gerçekten
kızım 19 aylık hala da ayrı yıkıyorum çamaşırlarını

Canım esim 1.400 tl maaş alıyor borçlarımız var eşya borcu telefonum bozuldu smdi ona borclandık vede bu sene esimin babası sıkışmış bizden sürekli para istedi 3 ay maası onlara verdk kendimize biraz ayırıp bişeyde diyemiyosun verme diye sıkıştık baya ona vermeseydik biriktirmeyi düsünüyodum son zamanda rahat alısveris yaparım dedim ama olmadı.
ister istemez çıkıyor extralar
hastane çantasını ayarlayın
bide park yataklar var onlardan alın şimdilik
(biz 20 ay önce miniço var bilmiyorum yaşadığınız yerde var mı 140 tl ye almıştım idare ediyor :D)
küvet kova file faraş çok pahalı değil zaten

lütfen gurur yapmayın bebek arabası kangru v.s. verecek insanlardan alabilirsiniz
kıyafet alışverini çok abartmayın hediyeler de gelir

İyi akşamlar arkadaslar öncelikle herkesin kendine göre derdi skıntısı vardır çok sükür bizimde skıntılarımız var kavga gürültüden hariç tabiki. Temmuzda bebegimiz olcak Allah nasip ederse biliyorsunuz ki bebeğin ihtiyaçları bitmiyor ilk bebegimiz olcak alışveriş vs yapıyoruz yda yapmaya calısıyoruz diyelim. 3 ayım kaldı ama bebegimin birsürü eksikleri var sürekli kafama takılıyor kayınbabamların durumu kötü yardım edemiyolar suan parasal anlamda kendime skıntı edip duruyorum birde iki gün önce telefonum bozuldu tamamen telefon almak zornda kaldık :KK43: iyice dert ettim kendime çok sükür Allah bundan baska dert vermesin ama yinede hamileliktenmidir bilmiyorm cok hassaslastm temel ihtiyaclarını bitiremedik ki bebegime şöyle heves ettigim biseyleri görüp alayım :KK43: sadece icim daraldıgı icin birileriyle paylaşmak istedim, eşimin moralinide bozarım diye konusamıyorum onunla bu konu hakkında. Allah sağ saglim bebegimizi kucagımıza almayı nasip eder insallah onun skıntıları bile çok güzel şükür.

Benim de 29. hafta bitti, sadece 3 takım hastane çıkışı (sadece biri chicco, diğer ikisi markasız) ve a101den zıbın aldım. :) annem ve kardeşim de birkaç tane zıbın getirdi. Bir battaniye ördüm, bir tane de aldım. Nevresim takımı aldım (bimden, lcwden vs). Odasını da indirim denk getirdik aldık ama mağazada duruyor. Arabasını aldım bir de. Şampuan, ıslak mendil, yumuşatıcı deterjan vs de bime indirime geldiğinde aldık. Başka da bir şeyini almadık. 'Ya nolcak ya en kötü yere yatak atarız bir süre orada yatar, dönmez etmez' mantığındayız. :) yani onu da alalım bunu da alalım demiyoruz. Sonuçta biz küçükken böyle imkanlar yoktu ve bir şekilde büyüdük. :) o yüzden heves etmek tabii ki güzel ama çok fazla şey almaya gerek yok. Her şeyi alsan da eksiği bitmeyecek nasılsa. :)

ister istemez çıkıyor extralar
hastane çantasını ayarlayın
bide park yataklar var onlardan alın şimdilik
(biz 20 ay önce miniço var bilmiyorum yaşadığınız yerde var mı 140 tl ye almıştım idare ediyor :KK70:)
küvet kova file faraş çok pahalı değil zaten

lütfen gurur yapmayın bebek arabası kangru v.s. verecek insanlardan alabilirsiniz
kıyafet alışverini çok abartmayın hediyeler de gelir
Canım tanıdıgım verecek birileri olsa alırım ne verirlerse kullanırım öyle kullanmam etmem diyen birisi deglim ama yok cevrem burada keşke öyle bişey olsada boşa skıntı etmesem bende . Evet küveti felanda cok pahalı bisey degil alacam insallah

canım çamaşır detrjanı için ebebek kendi mrkası var uygun bebek detarjnlarına göre.yine şu an ebeekte indirim var park yatakta.ayrıca arkadaşım letgodan çok uyguna park yatak almıştı yatak dahil hiç yatmamış bebrği sevmemiş diye.bi de ilk diye insan böyle hissedyr ne alrsan al eksklik hissi.bi de bazı şeyler var ki mutlaka olsun diye alınan ben de emzirme yastığı tavisyeler üzerne aldm hiç işime yaramadı. tabi bu benm için geçerli.başkası onsuz yapamaz o ayrı.küveti kovası nevresim takımı bimden almstım emzirme sütyenini bile heee emzirme sütyeni benm için para tuzağı onun yerine yumuşak sütyenler taktım sporcu sütyeni gibi :) yapanları takdr ederm begenirim ama yok süslemeler yok abartılar hediyelikler yaptrmadım üstelik durumum da karşılardı hiç de eksklik hissetmyrm

Canım yardmcı olurmusun sitenin adını yazmak yasakmı neresi aceba belki işe yarayan biseyler blurumm cok sagol yardımcı oldgun icin
Tutumlu anne canım sitenin adı. Ben güzel şeyler aldım ordan. Sürekli de oraya bakarım.. Ama genelde sıfır ve etiketli ürünler alıyorum. Uyguna geliyor. Bir de oraya üyelerin kargolari ptt kargo ile %35 indirimli oluyor.
Ben site adı vermek yasak diye biliyordum . Emin değilim . Neyse olsun.

Civilde bebek besiigi görmüstüm 230 lira ondan alayım diyorm zaten mobilya besiklere 600 felan diyor onları alamam odada yapmayacam civildeki yter diye düsündüm. Çok sükür canım herkes öyle inan bana kıtı kıtına yetistiriyoruz allaha hamd olsun
Beşik pek kullanılmıyor. Alanların çoğu da benim gibi pişman. Ben ahşap çekmeceli beşik almıştım. 3 yaşa kadar kullanılır demişlerdi. Ama gel gor ki benim velet sekiz aylık olunca besikten atlamaya çalıştı hep. E çocuğum kıymetli tabi. Beşiği taşınırken bıraktım getirmedim bile. Üstelik hamile olduğumu bile bile. Baby nest yaptım bu kez onu kullanicam bakalım.

valla 2 senelik evliyim. evin eksiği hala bitmedi. bebeğin eksiğide bitmez zaten. alabildiğinizi alın. acil ihtiyaçlar hazır olsun gerisi zamanla olur. canınızı sıkıpta bu güzel günleri kendinize zehir etmeyin.

Fazla alışveriş yapmamanız isabet olmuş. Bebeğin temel ihtiyacı nedir? Bez ve giyecek. Bir de beşik alırsınız. Beşik yerine park yatak öneririm. Çok uyguna park yataklar var. Biberon emzik mama zinhar almayın eve bile sokmayın bebeğiniz doya doya sizi emsin. Şuan bunları dert ediyorsunuz ama bebek doğduktan sonra göreceksiniz bunların hiç bir anlamı kalmayacak. Size tek tavsiyem ilk 3 ay bebeğinizi her an koynunuza alın emzirin. Kıyafetmiş bezmiş teferruat bunlar :)

gerçekten gerek yok
dalan roxy kullanıyorum ben küçük paketi 10 tl gibi bişeydi
bayağı da gidiyor gerçekten
kızım 19 aylık hala da ayrı yıkıyorum çamaşırlarını

Tabiki bende ayrı yikayacagim kıyafetlerini kirli sepeti herseyi ayrı aldım bizim kiyafetlerimizle birlikte olmaz . Sadece çift durulama yeter diye duymuştum

Fazla alışveriş yapmamanız isabet olmuş. Bebeğin temel ihtiyacı nedir? Bez ve giyecek. Bir de beşik alırsınız. Beşik yerine park yatak öneririm. Çok uyguna park yataklar var. Biberon emzik mama zinhar almayın eve bile sokmayın bebeğiniz doya doya sizi emsin. Şuan bunları dert ediyorsunuz ama bebek doğduktan sonra göreceksiniz bunların hiç bir anlamı kalmayacak. Size tek tavsiyem ilk 3 ay bebeğinizi her an koynunuza alın emzirin. Kıyafetmiş bezmiş teferruat bunlar :)
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim :)

Tutumlu anne canım sitenin adı. Ben güzel şeyler aldım ordan. Sürekli de oraya bakarım.. Ama genelde sıfır ve etiketli ürünler alıyorum. Uyguna geliyor. Bir de oraya üyelerin kargolari ptt kargo ile %35 indirimli oluyor.
Ben site adı vermek yasak diye biliyordum . Emin değilim . Neyse olsun.
Bi bakıyım canım sagol ins bende işime yarar biseyler bulurumm kredi kartımız falan yok ama ödemesini nasıl yaparız kapıda ödeniyormu aceba

Bi bakıyım canım sagol ins bende işime yarar biseyler bulurumm kredi kartımız falan yok ama ödemesini nasıl yaparız kapıda ödeniyormu aceba
Maalesef kapıda ödeme yok. Ama banka kartı oluyor.
Bir de şu konuda uyarayim. Bazı açıkgöz üyeler var. Kendi ürünlerini satarken yüksek fiyat yazıp çok ındirim yapmış gibi gösteriyorlar. Mesela ben kızıma e bebekten gelinlik elbise aldım. 29 lira. Tutumlu anneye baktım 80 lira. Ve ikinci el. Gel de sinirlenme.
Sonra lcw sen bir tulum hoşuma gitmişti. Lcw kendi sitesinde 5.95 idi. Indirim vardı ve bu indirim yaklaşık iki buçuk ay sürdü hep aynı fiyatti. O dönem bu tulumu tutumlu anne de 15 liraya gördüm ve ikinci el.
Alırken markanin kendi sitesine mutlaka bak. Mesela ben dün sıfır ve etiketli mothercare kalın polar tulum gördüm. Çok hoşuma gitti. Etiketi üzerindeydi ve 85 lira yazıyordu. Evet şu anda o fiyatta . Ama 40 liraya satıyordu mesela bir üye. Bana uygun geldi çünkü mothercare nin ne kadar kaliteli olduğunu biliyorum.
Yani evet uyguna çok şey bulabilirsin ama bazı açık göz üyeler düşük fiyata alıp kullanıp yüksek fiyata satıyor.
Dikkat et. Ben normal bir bankamatik kartına para yatırıp öyle almayı tercih ediyorum. Çok daha güvenli oluyor.

Maalesef kapıda ödeme yok. Ama banka kartı oluyor.
Bir de şu konuda uyarayim. Bazı açıkgöz üyeler var. Kendi ürünlerini satarken yüksek fiyat yazıp çok ındirim yapmış gibi gösteriyorlar. Mesela ben kızıma e bebekten gelinlik elbise aldım. 29 lira. Tutumlu anneye baktım 80 lira. Ve ikinci el. Gel de sinirlenme.
Sonra lcw sen bir tulum hoşuma gitmişti. Lcw kendi sitesinde 5.95 idi. Indirim vardı ve bu indirim yaklaşık iki buçuk ay sürdü hep aynı fiyatti. O dönem bu tulumu tutumlu anne de 15 liraya gördüm ve ikinci el.
Alırken markanin kendi sitesine mutlaka bak. Mesela ben dün sıfır ve etiketli mothercare kalın polar tulum gördüm. Çok hoşuma gitti. Etiketi üzerindeydi ve 85 lira yazıyordu. Evet şu anda o fiyatta . Ama 40 liraya satıyordu mesela bir üye. Bana uygun geldi çünkü mothercare nin ne kadar kaliteli olduğunu biliyorum.
Yani evet uyguna çok şey bulabilirsin ama bazı açık göz üyeler düşük fiyata alıp kullanıp yüksek fiyata satıyor.
Dikkat et. Ben normal bir bankamatik kartına para yatırıp öyle almayı tercih ediyorum. Çok daha güvenli oluyor.
çok teşekkür ederim cnımm yardımcı oldugun icin dediklerini dikkate alacagım

Amin canımm insallah tabiki insan etkileniyor tmel ihtiyaclarını alsak bile ona güzel olan herşeye almak istiyorum cok sükür saglıkla gelsinler yter
Aynen canım ben seni çok iyi anlıyorum. Şöyle düşün bebek zaten neyi giydiğini çok bilmck asl biraz büyüdkten snra farkna varnca istekleri artıcak. O yüzden o zmana birikim bnce daha mantıklı. Sadece öneri olark söylüyorum. Kendini şimdiden üzme diye

Bende öyleyim cok kafama takıyorum herşeyi gözüm yukarlarda biri degilim ama sadece bebegime iyi bi hayat sunmak birde heves ettigim seyleri almayıda isterdim :) olsun bunada sükür.
Merhaba arkadasim.6 aylik hamileyim .memurum bebegimin her seyini ilk aylarda aldim binbir hevesle.Keske kizimin bi yun yelegi olsaydi da evimde huzurum olsaydi.Keske bi giydigini on kere giydirecek olsaydim da bunlari yasamasaydim.Hicbir seyi olmasin .huzurlu bir ailesi olsun buyukleri olsun.Doguma gelmeyiz lohusa bakmayiz diyen babannesi dedesi olmasin.varsin kraftta yatmasin da yerde yatsin..hepsine raziyim inan.

Hic takilma bunlara
Ben kizima hadsiz kiyafet almistim cocuk dogdu 5 kilo hopp hepsini arkadaslarima dagittim.yani nasibinde yokmus giymek.
Alt ust takim al yumasak onden citcitli uyguna buldukca.ic badi al.yumusak kumastan önlük al.emdikce kusuyorlar.
Kendi ailen var mi bilmiyorum ama anneanne aliyor bizim adetlerde odaydi arabaydi
Hadi yoksada su file besiklerden al.mobilya zaten hantal bisi oluyor.
Arkadaşlarindan alabilirsin bebek arabasi.benim kizin arabasi tum istanbulu gezdi simdi memlekete gitti düsün : )
Iyi markalarinda inanilmayacak rakamlara indirimi dusuyor takip et.
Allah saglikla gelmesini nasip etsin.

Back
X