tavrım nasıl olmalı ?

pamukkksekerrr

Çilemse çekerim, kaderimse gülerim
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
1.374
1.411
63
sizlere bişey danışacağım hanımlar.. işyerinde aynı odada çalışıp konuşmadığım bi arkadaş var. kendisiyle uzun süredir konuşmuyoruz.. konuşmama sebebimiz de bir toplantıda ( yaklaşık 1 buçuk yıl önce ) ; işlerin rotasyon olması gerektiğini, sürekli ağır işleri aynı kişilerin yaptığını, bazılarının mesaisinin rahat olduğunu söylemem üzerine müdürümüzün onaylaması ve o arkadaşla ( müdürmüzün neden onu seçtiği hakkında hiç bi fikrim yok ) işlerimizi değiş tokuş etmesinden sonra başladı..

( ben sorumluluğu gerçekten çok ağır olan bir işi aralıksız 2.5 yıl yaptığım için bunu belirttim toplantıda ) o zamna kadar muhabbetimiz vardı çok samimi olmasak da.. ama iş değişiminden sonra tavırlar kaprisler, laf sokmalar başladı... düşük tehlikemin olduğu haftalarda 2 kez 4 er gün raporluydum , sonra da ağrılarım olduğu için 5 gün raporluydum. bu raporlar yüzünden bikaç kez üstü kapalı laf soktu başkalarıyla konuşurken... oda arkadaşıma '' oh valla ne güzel, ben de alayım 3-5 gün rapor , yatayım evde gelmeyeyim mesaiye, ben alamaz mıyım sanki rapor... benim de kızım hasta ama buradaki işleri yapmak zorundayım.. geliyorum.. '' bi başka seferde '' ... O arkadaş da hamile ama rapor almaz zor durumda bile olsa, işini yapar , herkes alayım raporu yatayım demiyor işte, her insanın hak duygusu farklı '' gibi birşey daha söyledi... bunun gibi şeyler işte hanımlar...

kavga etmemek için sessiz kaldım bu güne kadar.. iş değişiminin olduğu o dönemde gebe olduğunu gizlemesi, ardından iş değişimi olduktan 4 ay sonra sonra düşük yapması ve bunların sebebini bana bağlaması da cabası... kendince bu sebepten dolayı ben gebe kaldığımdan bu yana hayırlı olsun dahi demeden , düşük tehlikesi atlattığım günlerde umursamadan hiçbişey olmamış gibi mesaiye devam ederek,, yani tek kelime bile konuşmadan (iş harici ) bu güne geldik. öyle ki artık günaydın ve iyi akşamlar dememe rağmen cevap vermemeye duymazdan gelmeye başlamıştı beni.. kendisi de bu süre içinde gebe kaldı bu arada... bana karşı sergilediği tavıralrdan dolayı ben de kendisinin gebeliği ile ilgili hiçbir yorumda bulunmayıp hiçbişey sormadım.. şu anda merhabamız bile yok kendisiyle..

bu hafta mesaideki son haftam. doğum iznine ayrılıyorum ve tahminen benden 2 ay sonra da kendisi doğum iznine ayrılacak. o doğum iznindeyken benim atamam çıkacak ve bulunduğumuz ilden gideceğiz. yani kendisini bir daha görmeyeceğim.

sizce kendisiyle herşeye rağmen vedalaşarak mı gitmeliyim. yoksa onu yok mu saymalıyım ?

okuduğunuz için teşekkürler :)

Laf sokulmasından hiç hoşlanmam. Bir şey söyleyeceksem dan dan yüzüne söylerim araya birini katma ihtiyacı duymadan.

Siz bu zamana kadar görmezden gelmişsiniz, gelmeye de devam edin bence.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

sağolun kızlar, açıkcası ben de tavırlı tavırlı konuşup canımı sıkacağını düşünüyorum da işte fikir alayım dedim sizlerden

Zaten doğum iznine ayrılacakmışsınız, ayrıca da gidecekmişsiniz o ilden daha hala eskiyi takmaya ne gerek var? neden vedalaşacaksınız ki işten ayrılırken bir elini sıkarsınız hoşçakal dersiniz resmi şekilde tamam yanii sarılıp vedalaşmaya gerek yok. Ama şunu da demeden geçemeyeceğim sizin ağır sorumluluk gerektiren bir iş deyip yapmak istemediğinizi iş ikendisi üstüne almış ve yürütebilmiş demek ki yürütülebilecek bir işmiş yani toplantıda rotasyon isteyecek bir durum değilmiş sadece siz altından kalkamamışsınız ve bu insanda hamile olduğu halde halletmiş. Tabi ki bu sözleri kötü ama o an duyduğunuzda cevap verebilirdiniz kendisine.

herkesle vedalaşırken o da aynı ortamda ise tokalaşıp sana da hayırlı olsun diyebilirsin abes kaçmasın diye. ama özellikle yanına gidip bir şey söyleme.

hayır o işi kendisi de yürütemedi. o iş ona verildikten sonra benim psikolojim bozuldu bu işi yaparken, hamileyim zaten yürütemiyorum deyip üstünden attı, sırf o iş için birime başka birisi alındı. bu iş için birime biri arandığı arada da düşük yaptığını öğrendik

bu biraz yapi meselesi.ben herzaman kendime yakisani yaparim Ancak bunun yanisira duyduklarimada herkes kendine yakisani yapar der soylediklerinede hic takilmam.yasadiklarinizi tam olarak anlamam mumkun degil tabiiki ama ben olsam vedalasir iyi dileklerde bulunurum,kendiSide ters tepki verirse hic umursamam kendi terbiyesizligi,ben kendime yakisani yaptim der gecerim acikcasi.

Sizin konunuzu sanki hatırlıyor gibiyim.
Bence umursamayın. O zor işi siz hep yapsaydınız sizinle konuşuyor olacaktı.
Haksızlık yapan siz değilsiniz o.

Laf sokan insana tilt olurum
Hiç umursama, düşük tehlikesi olan hamile bir kadını hak yiyor diye yaftalayan insan hiç bir iyiliği hak etmiyor

Neticede karşı tarafta düşük yapmış, psikolojisinin hassas olması normal. Bence doğumdan önce bir helalleşin, sonuç iyi de olsa kötü de olsa bir daha görüşmeyecekmişsiniz zaten. En azından aklınızda kalmasın. Kafanız rahat olsun lohusalıkta.

Sizin konunuzu sanki hatırlıyor gibiyim.
Bence umursamayın. O zor işi siz hep yapsaydınız sizinle konuşuyor olacaktı.
Haksızlık yapan siz değilsiniz o.
evet ben sesimi çıkarmasaydım muhtemelen bunların hiçbiri olmayacaktı. ama ben de insanım bunaldığım noktada söyleyince kötü oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…