Tavrım nasıl olmalı ?

Nişanlın da kendince arayı bulmaya çalışıyordur, bu konuya aşırı takılıp tavır koymalıyım diye düşünme bence, yorucu çünkü. Süreçlerinin keyfini çıkar.
Önemli olan eşinin yaklaşımı her zaman, ailesini savunup seni suçlamıyorsa sorun yok. Ha adamın tavırları sorunlu ise burada dert ne çamaşır alışverişi ne de koltuk, aman diyim.
Ya adamın bişiyi yok anlamadığı yerde sen al diyor. İstediğin gibi olsun diyor.Aile ile alakalı da çok bir düşkünlüğü yok aslında umarım ilerde de olmaz

Bunu bir kere daha yazmistim, bunlar zor şeyler gibi gelmemeli, evlilikle ilgili hiçbir sey atlatilmasi gerekilen bir zaman olarak düşünülmemeli.
Bizim toplumda bu böyle ama...

Şu kinayi bi atlatalim da...
Şu düğünü bi atlatalim da...
Uzar gider bu boyle, resmen külfet olarak görüyoruz.
Eger boyle gorunuyorsa neden yapılıyor ki?
Bu dönemlerin alisverisi de, ev duzmesi de bilmem nesi de hep keyifli ve tatli yorgunluklardir.
Amaa bizlerde durum hemen senin anan bunu yapmadı benim anam sunu yaptıya evriliyor, cok tuhaf gerçekten.

Yardim tabi guzel bir seydir ama, hem maddi hem manevi olarak kimse zorunlu değildir, iki kisi evlenme yasina gelip karar alabiliyor ise, maddi ve manevi olarakta yetebilmeli, kimseye yuk olmamali.

Günaydın herkese, geçen bahsetmiştim belki hatırlayan vardır konumu, bir aya düğünüm var annem babam nişanlım ben, çoğu şeyi tamamladık evle ilgili, eksik çok var ve genellikle onların tarafından yapılacaklarla ilgili.Ama nişanlım finanse ettiği için kartla ben kendim de işimi görüyorum açıkçası…kv ve görümce düğüne 1 ay kala tatile gitti.Ama yarın öbür gün geldiğinde ne yaptınız, şunu yapalım, bunu halleriz diye sorarsa içimden de bişi demek gelmiyor. Zıtlaşıp kötü olmadan usluplü şekilde bir tık geride tutmak istiyorum.İşin zorunu biz hallettikten sonra kolay yerinde ortaya çıkmasını samimi bulmuyorum.Ama kötü olmak da istemiyorum gerek yok.O arayana kadar ben zaten sesimi çıkarmam ama o yazıp sorarsa ki belki sormaz bile :) nasıl cevap vereyim ?
Yani, bence ortak yaşanacak olan evi kadın-erkek birlikte yaparlar. Ailenin geri kalanının bir sorumluluğu yok, ha yardım ederlerse başım üstüne ama etmemelerinde hiçbir problem yok bana göre.
Evlenecek olan sizlersiniz, esas sorumluluk sizde.

Back
X