Tavrim ne olmali?

missburc

Ben kalender mesrebim
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
3.482
5.435
78
Iyi geceler hanimlar, bu sefer konu kayinvalidem degil sukur. Ozet geciyim biz kendisiyle kavgaliydik ve bir suru olaylar olmustu, ama gectigimiz haftalarda her seyi konustuk ve karsilikli ozur diledik. Tabii ki eskisi gibi sevemeyiz birbirimizi ama simdi iyi anlasiyoruz ilk zamanlardaki gibi sukur. Kiz diye uzuldugu torunu icin simdiden kafayi oynatti, paket paket esyalar almis, karnimi seviyor torunum diye.
Sorun da buradan cikiyor, benim eltim barismamizi kaldiramadi. Kendisiyle mesafeli ama iyiydik, simdi gozunu kiskanclik ve ofke burumus vaziyette.
Kayinbiraderimi surekli dolduruyormus, missburc bi cocuk daha dogurursa senin bile adini unutur annen demis kenara cekip. Sakin bizim paramizi gidip onun cocuguna altin falan takmaya harcama diye kavgaya tutusmuslar. Ustelik bunu yalnizlarken bile yapmamis, esimin teyzesi falan varmis ki eltimle birbirlerinden nefret ederler, eltim ona cok saygisizlik yapmis.
Esimin abisi de ben missburc ile anlasamam, uyusmam ve pek de sevmem ama cocugu benim yegenim bi altini mi esirgicez deyince kiyamet kopmus. kesinlikle hastaneye ziyarete falan gitmem cok beklersin bile demis. Simdi annen cark etti 2 nolu gelinine dondu, ne cabuk unuttu kavgalarini diye saydirmis. Daha neler neler ki siz sordukca yazarim. Bizim kavgali kalmamizi istiyo hep belli. Bir de arayi duzeltince kayinpederim costukca costu, takmak icin altinlarindan tutun yatirim hesaplarina kadar vs gozu isildayarak hazirlik yapmis. Hatalari su ki, eltimin kulagina gitmesini umursamamislar.
Sorun su ki, eltimin cocugu olmuyor. Ben asla ayni ortamda bulundugumuzda bebek konusu acmiyorum, doktor kontrollerini vs gectim, karnim cok cikmasin gorunmesin diye dik oturup ceketle kapatiyorum ve mumkun oldugunca cabuk eve donmeye calisiyorum. Hatta yaninda bebegin sagligi nasil dedi diye kenara cekip esimin teyzesini azarlamistim ki kendisini severim.
Hassas oldugunu anliyorum, ama onun bu durumu icin kayinvalidem torununu sevmesin mi, ben bebegimi cope mi atayim? Esimin ailesiyle hep kavgali mi kalayim?
Benim hamileligim rahat gecmicek herhalde, bir sorun bitse oteki basliyor. Tamam esimin abisi de esi de umrumda degil ama ailemin parcalari da onlar gorusmek zorundayim. Nispet eder gibi cocugu alip benim evime getirmesin gormek istemiyorum diyomus. Oyle bisey yapmicaktim da boyle vicdansizlik olur mu gormek istemiyorum ne? Cocugum onun yuzunden amcasiyla bi bag kuramicak belli. Adam cekine cekine gizlice sevicek yegenini. Kiz cocugu kani sirin olur dedi diye yataklari bile ayirmis 1-2 gun. Simdi size sorum, ben nasi davranayim ona? Tavrim ne olsun?

Siz yeterince anlayışlı ve düşünceli davranmışsınız bence.

Yalnız bazı insanlar var ki; bir kere tartıştığımız, aramızın bozulduğu insanlarla tekrar konuşmayalım, sonsuza dek öyle kalalım istiyorlar. Buna kıskançlık demek istemiyorum ama öyle gözüküyor. İki kişi karşılıklı konuşup, meseleyi hallettiyse sıkıntı olmamalı. Olamaz.

Mümkün mertebe uzak durun diyorum ben, yani diyaloga çok sık girilmemeli, kendine hakim olamıyor belli ki eltiniz. Bir de kayınvalideniz ve kayınpederiniz biraz daha dikkatli olsalar, kulağına gitmeyecek şeklide. Tabii nasıl mümkün olur bilemiyorum. Kolaylık versin Allah, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ve sizinle sağlıkla büyüsün :)

sadece Allah'a havale edin, sifasini dileyin. kiskanclik en ciddi yurek kirliliginden biridir; sevgiden baska bir sey iyi gelmez.

kendinize de asla hamileligi zehir etmeyin. affetmek ve sabretmek buyukluktur.

Hiç umursama. Kimsenin anne olma hakkını gaspettiğin yok sonuçta. Tamam insan üzülür,imrenir anlarım ama böyle pis düşünceleri kabul edemiyorum. Sağlıkla al bebeğini kucağına. Amcası ne yapar ne eder yine sever yeğenini eğer isterse.

Cok zor ya gercekten.
bence eltiniz sizin kv ile barismanizi kiskanip o yüzden öyle tavir aldi birde yuh ya sizin bebeginiz oluyor diye cok abartmis bukadarda olamaz yani şok şok şok
siz mesafeli davranin oldugunuz gibi zaten dikkatli davraniyormussunuz onunla oldugunuz ortamlarda

Görmezden gel boşver zaten bir sınav ile sınanıyor duyma görme çocuğu olmuyor diye bunları yapmasına hakkı yok ama içerlemiş belliki bu durumu kıskançlığa vurmuş allah hidayet versin

Tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin. Simdi esimin sulalesinde bi bayram havasi esiyo cunku 10 yili gecmis onlar evleneli, herkes bi torun bekliyomus onlardan. Hakkini yemiyim cekistik ama benim kv ve kpyi cok severler cunku yardimsever ve iyi insanlar. Tum sulale hediyeler hazirlatmis hatta esimin teyzeleri ve halalari adaklar bile adamis dusunun. Dis hedigi icin hediye secmis insanlar var. Ben ne kadar goz onunde olmak istemesem de tum ilgi benim uzerimde su an. Kulagina gider uzulur diye naz bile yapamiyorum.

Görmezden gel boşver zaten bir sınav ile sınanıyor duyma görme çocuğu olmuyor diye bunları yapmasına hakkı yok ama içerlemiş belliki bu durumu kıskançlığa vurmuş allah hidayet versin
Kizimiza isim secmistik biz, duyunca kvme gidip niye kendi ismini koydurmuyosun bak seni hice sayiyo demek ki, teklif etmesi gerekmez miydi vs doldurmus hep kvmi. Amin, yani keske elimden bisey gelse. Ben her bi detayi saklamaya calistim ama kazayla oldu bebegimiz, bunu duyunca bile simarik sey diye hirslanmis.

Amaaaaaaannn bu nasıl iş böyle ? KK'da daha ne kadar şok olacağım merak ediyorum. Çocuğu olmuyor madem evlatlık alsın, ona annelik yapsın, içindeki hasedi kini bir nebze yok eder belki. İnsan hayret ediyor...

Mevlam bilir kime evlat nasip edeceğini bu kadar çekinme kv dene güzelce anlatabilirsin bu durumu bence yada direk yoksayip görmezden geliceksin. Eşin senin arkandaysa problem yok sıkma canını

Hamile kalana kadar eltimin bana bir nefreti yoktu. Mesafeli gorusurduk ama aramiz iyiydi genel olarak.

Sırf bebeğiniz olacak diye bir anda size böyle kinlenmesi bence kliniğe yatırılacak kadar kafayı yediğini gösteriyor.Diğer arkadaşlar ne der bilemem ama ben her şeyden önce kendini bu kadından önce fiziksel olarak korumanı tavsiye ediyorum.Böyle bi insan sizi görse saldırır üstünüze bence.Dikkat edin.

Amaaaaaaannn bu nasıl iş böyle ? KK'da daha ne kadar şok olacağım merak ediyorum. Çocuğu olmuyor madem evlatlık alsın, ona annelik yapsın, içindeki hasedi kini bir nebze yok eder belki. İnsan hayret ediyor...
Kac kere soylemisler israr etmisler evlatlik bir bebek al, hem sevaba girmis olursun yazik o bebelere de diye cok dil dokmusler ama ben ne diye elalemin cocuguna alip bakicam istemiyorum evlatlik demis. O cocuga biseyler hissedemem ben dogurmayacaksam hic olmasin diye kestirip atmis.

Tesekkurler. Zaten esim de farkinda, eger ev kalabalik degilse gelmek istedi mi kabul etmeyeceksin, cocugu gozunun onunden ayirmayacaksin, yalniz kalmicaksin onunla diye bir suru tembihledi. Evlendiklerinden beri hic korunmamislar, onlar evleneli 12 yil falan oldu psikolojisi cok bozulmus cok yipranmis, psikolojik tedaviyi de kabul etmemis o yuzden ben de bebegimi kucagina bile vermek istemiyorum.

insanların aralarının bozuk olmasına sevinen insanlardan tiksiniyorum. Hamilesiniz eşinizin ailesi önceden kötü bile olsanız size bebeğinize değer verdiğini hissettiriyor tadını çıkarın, yeterince düşünceli davranıyosunuz zaten bence. Eltinizde merhamet ve anlayış duygusu olmadığına göre aynı ortamda çok bulunmak yalnızca sizi üzer boşverin

Bana ettigi hakaretlere bile ses cikarmiyorum ki cok cirkef bi insanim ve cok kavga ederim. Benim ismimi anmiyomus ''Bacaksiz gelin'' diyomus. Yasim kucuk ve minyonum ya. Bacaksiz asagi bacaksiz yukari, azicik daha gezemedi mi kocasiyla cocuk o daha, su bacaksiz kiz da doguruyor ya pes, sizin bacaksiz gelin zor dogurur, daha neler neler.

duymayın etmeyin seslemeyin.. yılların hırsı var demek ki kadında..

Eltinizin derdi bence kaynanan tarafiyla.
Onun cocugunun olmamasi psokolojisini oldukca bozmus.
Kaynanan tarafida sen hamile kalinca onu unutup bayrammhavasi yapiyorlarmisya sanirim zoruma gitmis birde butun ilginin birden sana olmasi..
Eltin icin uzuldum cunku bu hirs kiskanclik onu mahfedecek.
Hemen bir uzmandan yardim almamli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…