• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavsan almak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Arkadaslar ben tavsan almak istiyorum ama pet shop disinda nereden alabilecegim hakkinda bir fikrim yok ciftligi falan oluyor mu ki? Izmirdeyim bu arada

Edit: normalde kedi ya da kopek evlat edinecektim ama yurtdisina gidecegim icin ayrilmak cok zor gelir ve tavsanin bakimini devretmem daha kolay

Edit2: tavsan bakimi hakkinda da pek bilgim yok asisi vs var mi cok kucukken beslemistim tuvalet ve yeme olayini nasil hallederiz

Edit3: tavsanimi aldim cok mukemmel pamuk gibi bir tavsan ama yabani duruyor su an bana popoyu duvara dayadi oyle bakiyor etrafa :9: zorla bunu cekebildim ancak :1:

8nz0ja.jpg

Son düzenleme:
Arkadaslar ben tavsan almak istiyorum ama pet shop disinda nereden alabilecegim hakkinda bir fikrim yok ciftligi falan oluyor mu ki? Izmirdeyim bu arada

Edit: normalde kedi ya da kopek evlat edinecektim ama yurtdisina gidecegim icin ayrilmak cok zor gelir ve tavsanin bakimini devretmem daha kolay
Kolejde beslerdim kedi de tavsan da.
Tavsan bakmak hepsinden zor inanki.
Hayvan çiftlikleri var oralara sor tanidik falan varsa oradan alabilirsiniz..

Kolejde beslerdim kedi de tavsan da.
Tavsan bakmak hepsinden zor inanki.
Hayvan çiftlikleri var oralara sor tanidik falan varsa oradan alabilirsiniz..

Kedi alacagim da canim 1 yil yurt disina gidecegim annem hic sevmez kedi bakmaz hayatta terk edemem onu ancak donuste alabilirim ama tavsani veririm kardesim bakar

Nicin daha zor anlatir misin?

Bu arada hic tanidigim yok

Just alma tavsan falan, ben de besledim zamaninda hala vicdanini cekerim, hayvana eziyet...
Surekli tuvaletini yapiyor, hele buyudukce iki adim da bir, ee bir yere koyuyorsun mecburen, kocaman oluyor hayvan, hala icim ciz eder, yillarca baktim ama eziyet gercekten...
Ne sen ne de ol mutlu olmuyor, emin ol...
Alma bence...

O zaman benden de edit :) : 3 kedim var ucunu de yanimda yurtdisina getirdim, giderken de beraber geri, birakmak zorunda degilsin...
Yok birakirim dersen en mantiklisi almamak, duzeninin oturunca birakma ihtimalin olmayinca alirsin o zaman...

Son düzenleme:
Just alma tavsan falan, ben de besledim zamaninda hala vicdanini cekerim, hayvana eziyet...
Surekli tuvaletini yapiyior, hele buyudukce iki adim da bir, ee bir yere koyuyorsun mecburen, kocaman oluyor hayvan, hala icim ciz eder, yillarca baktim ama eziyet gercekten...
Alma bence...

Yapma ya bunlarin hep kucuk kalan bi cinsi varmis diye duydum ben o da mi olmaz acaba?

Ya kedi alsam birakcak kimse yok kopek alirim onu babamla koye yollarim orda tarlada kosturur ama hayvani alip bir sene oyuncak gibi oynayip hadi gidiyorum da diyemem ki yazik.. hele kopekler sahiplerinden ayrilinca cok uzuluyorlar. Yurtdisina da goturemem .

Tavsan cok iyi bi secenek gibi gelmisti. Ya da soyle sorayim bana ev icinde arkadaslik edecek sevimli yumos yumos bisey ariyorum :)

Canım, tavşan evcil hayvan değildir, o vahşidir. Tavşanda kedi köpek hibi tuvalet eğitimi filan olmuyor, kutuda filan da zaptedemiyosun bütün evin her tarafına pıt pıt. Ayrıca ısırması filan oluyo. Dışardan bakınca çok şirin hayvan ama dediğim gibi evcil değil.
Bi arkadaşımda vardı zaptedemiyolardı en sonunda hayvan kaçtı.
Hamster falan düşün kardeşine bırakacaksan giderken.
Veya kedi alırsın gitmeden 3 ay önceden ilan verirsin geçici olarak devredicem diye.
Geçici olarak bakan hayvan kılüpleri filan da var. Biraz pahalı olur bi sene ama indirim fln yaparlarsa belki.

Yapma ya bunlarin hep kucuk kalan bi cinsi varmis diye duydum ben o da mi olmaz acaba?

Ya kedi alsam birakcak kimse yok kopek alirim onu babamla koye yollarim orda tarlada kosturur ama hayvani alip bir sene oyuncak gibi oynayip hadi gidiyorum da diyemem ki yazik.. hele kopekler sahiplerinden ayrilinca cok uzuluyorlar. Yurtdisina da goturemem .

Tavsan cok iyi bi secenek gibi gelmisti. Ya da soyle sorayim bana ev icinde arkadaslik edecek sevimli yumos yumos bisey ariyorum :)

Yukarida da editlemistim zaten, tekrar yazayim...
O zaman benden de edit :) : 3 kedim var ucunu de yanimda yurtdisina getirdim, giderken de beraber geri, birakmak zorunda degilsin...
Yok birakirim dersen en mantiklisi almamak, duzeninin oturunca birakma ihtimalin olmayinca alirsin o zaman...

Kucuk olsa bile ne kadar tuvalet yaptiklarina inanamazsin, iki tarafa da eziyet oluyor...

Bence kus al, en guzeli, sahipte cok tanimaz, gidersen annende bakabilir hem...

Canım, tavşan evcil hayvan değildir, o vahşidir. Tavşanda kedi köpek hibi tuvalet eğitimi filan olmuyor, kutuda filan da zaptedemiyosun bütün evin her tarafına pıt pıt. Ayrıca ısırması filan oluyo. Dışardan bakınca çok şirin hayvan ama dediğim gibi evcil değil.
Veya kedi alırsın gitmeden 3 ay önceden ilan verirsin geçici olarak devredicem diye.
Geçici olarak bakan hayvan kılüpleri filan da var. Biraz pahalı olur bi sene ama indirim fln yaparlarsa belki.

Kediler sahibinden ayrildiginda travma yasayan hayvanlar, alip birakmak cok mantikli degil, sadece hayvana eziyet olur...
Hamster mantikliymis...

Tavsan cok sevimli halbu ki gecici olarak devretmek mantikli olsa da hayvana yazik ayri dusucez :)

Ama hamster cok mantikli geldi su an minik minik hem de tuylu :))

Surekli tuvaletini yapiyior, hele buyudukce iki adim da bir, ee bir yere koyuyorsun mecburen, kocaman oluyor hayvan, hala icim ciz eder, yillarca baktim ama eziyet gercekten...
Alma bence...

Benimde vardı tavşanım minicikken almıştım büyüdü büyüdü kuzudanda büyük oldu
O avuç içi kadar tavşan 4-5 ayda. Kucağıma sığmıyordu gören inanamıyordu tavşan olduğuna
Bembeyazdı pamuk gibiydi adıda pamukdu zaten
Ama büyüyünce çok kokmaya başladı
Tertemiz olmasına rağmen hep kokuyordu
Sonra kendisi büyüdükte kakasıda büyüdü
Tabi beslenicek hayvan değil tavşan
Sevmek için çok iyi ama çiftliğin olcak ancak öyle
Bahçeli'ni ev bile kurtarmaz bahçeyi mahveder
En son hayvanat bahçesine teslim etti babam istanbulda
Görevli demişti "normalde dışarıdan hayvan almıyoruz ama bu tavşanı siz nasıl beslediniz böyle hem tertemiz hemde buradaki en büyük tavşan" almışlardı hayvanat bahçesine bide teşekkür etmişlerdi, bilboard gibiydi gerçektende uzantınca ayaklarını atlarken fln 1metre oluyordu boyu hatta ağır geliyordu son zamanlar zorlanıyorum kaldırırken

Bideeeee şunu biliyormuşsun bilmiyorum ama
Her ay adet olan tek hayvan dişi tavşanımız
Kokmasıda bu yüzdenmiş

Bende birara tavşan besledim. Daha doğrusu beslemeye çalıştım. 1 hafta ancak kaldı yanımda. Tavsiye etmiyorum. Üstünden çok uzun zaman geçti ama o zamandan hatırladığım tek şey inanılmaz kötü bir koku. İstediğin kadar temizle pisledikleri için o koku hep var. Bakımı zor.

Yukarida da editlemistim zaten, tekrar yazayim...

Kucuk olsa bile ne kadar tuvalet yaptiklarina inanamazsin, iki tarafa da eziyet oluyor...

Bence kus al, en guzeli, sahipte cok tanimaz, gidersen annende bakabilir hem...

Yurtdisinda kendime yetebilecegimden bile emin degilim asilari falan var ya euro aldi basini gidiyor o yuzden siz iki maassiniz tabi canim :)

Kediler sahibinden ayrildiginda travma yasayan hayvanlar, alip birakmak cok mantikli degil, sadece hayvana eziyet olur...
Hamster mantikliymis...

O dediğin köpeklerde var sahibi sahiplenme filan. Ben çok kedi baktım senelerce her cinsten. Nankördür denmesi o yuzden zaten sahibi kim oldugunu benimsemiyolar öyle. Hayvan kulubune bırakmak bence iyi bi çözüm ücreti problem olmayacaksa. Çok iyi bakıyolar ben kedimi bayramda bi haftalık bırakmıştım. Geri geldiğinde daha bile enerjikti nerdeyse.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O avuç içi kadar tavşan 4-5 ayda. Kucağıma sığmıyordu gören inanamıyordu tavşan olduğuna
Görevli demişti "normalde dışarıdan hayvan almıyoruz ama bu tavşanı siz nasıl beslediniz böyle hem tertemiz hemde buradaki en büyük tavşan" almışlardı hayvanat bahçesine bide teşekkür etmişlerdi, bilboard gibiydi gerçektende uzantınca ayaklarını atlarken fln 1metre oluyordu boyu hatta ağır geliyordu son zamanlar zorlanıyorum kaldırırken

Kokmasıda bu yüzdenmiş

Ben kediler de oluyor diye biliyordum :26:

Ay resmi var mi pamugun cok merak ettim :) cok seker hayvanlar ya.

Kokmasıda bu yüzdenmiş

Ben kediler de oluyor diye biliyordum :26:

Ay resmi var mi pamugun cok merak ettim :) cok seker hayvanlar ya..

Bende birara tavşan besledim. Daha doğrusu beslemeye çalıştım. 1 hafta ancak kaldı yanımda. Tavsiye etmiyorum. Üstünden çok uzun zaman geçti ama o zamandan hatırladığım tek şey inanılmaz kötü bir koku. İstediğin kadar temizle pisledikleri için o koku hep var. Bakımı zor.

Hay Allah ya cok heves etmistim sahiplendirmede biri satiyordu sonra vazgecti kiz ilk defa gordum oyle kucucukmus cinsi yine kaldim hayvansiz :D

O dediğin köpeklerde var sahibi sahiplenme filan. Ben çok kedi baktım senelerce her cinsten. Nankördür denmesi o yuzden zaten sahibi kim oldugunu benimsemiyolar öyle. Hayvan kulubune bırakmak bence iyi bi çözüm ücreti problem olmayacaksa. Çok iyi bakıyolar ben kedimi bayramda bi haftalık bırakmıştım. Geri geldiğinde daha bile enerjikti nerdeyse.

Sen ne kadar odemistin bogurtlen 1 hafta icin?

Tavsan cok sevimli halbu ki gecici olarak devretmek mantikli olsa da hayvana yazik ayri dusucez :)

Ama hamster cok mantikli geldi su an minik minik hem de tuylu :))

Yok ben kedi alırsan kulube geçici bırakabilirsin demiştim başlığı kimin açtığını karıştırdım yukarda diğer arkadaşa da yazdım. :34:
Tavşanın doğası vahşi adam seni sallamaz ayrı düşmek filan o havucuna bakar yani. Bi de her yere pıt pıt. :)

Son düzenleme:
Yok ben kedi alırsan kulube geçici bırakabilirsin demiştim başlığı kimin açtığını karıştırdım yukarda diğer arkadaşa da yazdım. :34:
Tavşanın doğası vahşi adam seni sallamaz ayrı düşmek filan o havucuna bakar yani. Bi de her yere pıt pıt. :D

Ahaha :60: :60:

Sesleri de cikmiyor dimi ama cok guzeller pamuk gibi :52:

Her yere pit pita bi cozum yok mu :D

Benim de uc kedim var, cocuklugumdan beri de bakarim, nankor denmesi her seye kul kole olmamasi yuzunden, insanlarin husn-u kuruntusu o... Bununla ilgili bir cok yazi var, kedilerin sahiplerinden ayrildiklari zaman yasadiklari travmalara dair ve sadakatlerine... Yemeden icmeden kesildiklerini ben biliyorum, kedi kediden farkli, insanlar da oldugu gibi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X