• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavsan almak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yurtdisinda kendime yetebilecegimden bile emin degilim asilari falan var ya euro aldi basini gidiyor o yuzden siz iki maassiniz tabi canim :)

Legal olmasi icin gereken asilari yaptirdik bir tek gelince, bir de giderken yaptiracagiz, aman aman bir sey degil ama ugras tabi ki...
Sen hamster ya da kus al en mantiklisi...

Selam arkadasim!

Bak bu kadar kisi alma demis var bunda bi keramet :31:

Bencede alma çünkü;

Eger bahçeli degilse eviniz balkonda durcak bir hayvan degil. Ben besledim hemde iki tane bi siyah bi beyaz. Kayinvalidemler bahçeli evdelerdi onlar ordan tasininca verecek kimseyi bulamadilar ben 1 ay kadar aldim. Ama balkonu hergün isten gidince yikamak zorunda kaliyordum çok çok zordu. Birde ayiptir söylemesi cislerinide yapiyorlar dogal olarak üstüne basip siçrata siçrata geziyorlardi :53: Oda noluyor bütün camlarim sapsari olmustu zor arindirdim :26:Yani tuvalet egitimi veremezsin.

Ha çok sirinler ama bi sevdirmiyorlar kendilerini :50: onun yerine kedi olsun köpek olsun sevdirirler sende huzurlu olursun onlarda :31:

Yemek olarakta çok kolay tavsanlar, bol bol evde kalan ekmekleri kurutup veriyordum, havuç olsun marul olsun hiç eksik etmiyordum. Karpuz kavun kabuklarinin uzerinde kalan meyve kismini kemiriyorlardi. Evde kurabiye, bisküvi yaptikça veriyordum. Misir patlattikça veriyordum.
Ama en çokta marulu seviyorlar elimde gördükleri anda iki ayak üstüne dikilip pervane oluyorlardi :52:

Pis hayvanlar birde balkonda yasayacaklarsa onlarada çile çektirme arkadasim yazik günah dogal ortamlarinda daha mutlu olurlar :31: Sahsi görüsüm ve edindigim tecrübem budur geriside sana kalmis :31:

Ahaha :60: :60:

Sesleri de cikmiyor dimi ama cok guzeller pamuk gibi :52:

Her yere pit pita bi cozum yok mu :D

Tuvalet eğitimi filan olmuyor da işte şöyle içinden çıkamayacağı devasa bi kutuda bakarsan çok sorun olmaz. Ama yemek yemediği anlarda habire gezmek isteyen bi hayvan odada evde filan. Bi tek bişey kemirirken sabit duruyor işte :34:

Ben kedim için istanbulda bırakmıştım bi kulübe ama altı yedi sene önceydi. bi hafta için galiba indirimle yüz lira filan vermiştim.
Arayıp sormak lazım zaman çok olunca indirim yapıyolar çoğusu diye hatırlıyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben kediler de oluyor diye biliyordum :26:

Ay resmi var mi pamugun cok merak ettim :) cok seker hayvanlar ya..

Yo adet olan dişi hayvan çoktur tabi
Ama aylık olan yani aydan aya olan bitek tavşan var ve 15 gün sürüyormuş adeti
Çiftleşmene kadarda devam edermiş yaşı ilerledikçe adresi yoğunlaşır korkusuda çoğalırmış
Çünkü doğasını bozuyor tavşanın
Çiftleşmesi gerekiyor yapamayıncada adeti yoğunlaşıyor ve koku artıyor

Benim de uc kedim var, cocuklugumdan beri de bakarim, nankor denmesi her seye kul kole olmamasi yuzunden, insanlarin husn-u kuruntusu o... Bununla ilgili bir cok yazi var, kedilerin sahiplerinden ayrildiklari zaman yasadiklari travmalara dair ve sadakatlerine... Yemeden icmeden kesildiklerini ben biliyorum, kedi kediden farkli, insanlar da oldugu gibi...

Olabilir kediler de farklı olabilir evet.
Ama baktığım kedilerde hep gördüğüm şu oluyordu, eğer evde yalnız kaldıklarında filan üzülüyolardı öyle bir iki günlüğüne bi yere gidersek ve yalnız kalırlarsa döndüğmüzde ayaklarımın dibinden ayrılmaz sırnaşırdı özlerdi filan.
Ama işte bunu herkese yapıyolardı yani evet insansız kalınca travma geçiriyolar ama sahibin kim olduğunu önemsemiyolar. Bireysel olarak özellikle şu kişi benim sahibim şu kişi demiyolar yani.
Dobiş vardı mesela o çok sevecendi. O kadar baktım ama bi ayrılıktan sonra hiç tanımadığı amcama dayıma filan da sarılırdı ayırt etmezdi yani. Onu diyorum yani kişi benimsemediklerini gördüm hep.

Selam arkadasim!

Bencede alma çünkü;

Eger bahçeli degilse eviniz balkonda durcak bir hayvan degil. Ben besledim hemde iki tane bi siyah bi beyaz. Kayinvalidemler bahçeli evdelerdi onlar ordan tasininca verecek kimseyi bulamadilar ben 1 ay kadar aldim. Ama balkonu hergün isten gidince yikamak zorunda kaliyordum çok çok zordu. Birde ayiptir söylemesi cislerinide yapiyorlar dogal olarak üstüne basip siçrata siçrata geziyorlardi :53: Oda noluyor bütün camlarim sapsari olmustu zor arindirdim :26:Yani tuvalet egitimi veremezsin.

Ha çok sirinler ama bi sevdirmiyorlar kendilerini :50: onun yerine kedi olsun köpek olsun sevdirirler sende huzurlu olursun onlarda :31:

Yemek olarakta çok kolay tavsanlar, bol bol evde kalan ekmekleri kurutup veriyordum, havuç olsun marul olsun hiç eksik etmiyordum. Karpuz kavun kabuklarinin uzerinde kalan meyve kismini kemiriyorlardi. Evde kurabiye, bisküvi yaptikça veriyordum. Misir patlattikça veriyordum.
Ama en çokta marulu seviyorlar elimde gördükleri anda iki ayak üstüne dikilip pervane oluyorlardi :52:

Pis hayvanlar birde balkonda yasayacaklarsa onlarada çile çektirme arkadasim yazik günah dogal ortamlarinda daha mutlu olurlar :31: Sahsi görüsüm ve edindigim tecrübem budur geriside sana kalmis :31:

Ben yalniz yasiyorum da bir tuylu hayvan edinmek istedim

Internette wc egitimi verilebiliyor yaziyor ama :26:

Tuvalet eğitimi filan olmuyor da işte şöyle içinden çıkamayacağı devasa bi kutuda bakarsan çok sorun olmaz. Ama yemek yemediği anlarda habire gezmek isteyen bi hayvan odada evde filan. Bi tek bişey kemirirken sabit duruyor işte :34:

Ben kedim için istanbulda bırakmıştım bi kulübe ama altı yedi sene önceydi. bi hafta için galiba indirimle yüz lira filan vermiştim.
Arayıp sormak lazım zaman çok olunca indirim yapıyolar çoğusu diye hatırlıyorum.

Ay internette de bi koseye koyarsaniz gazete filan ona yapar yazmislar biri egittim wcye yapiyor yazmis :26:

Legal olmasi icin gereken asilari yaptirdik bir tek gelince, bir de giderken yaptiracagiz, aman aman bir sey degil ama ugras tabi ki...
Sen hamster ya da kus al en mantiklisi...

Hamster bana da mantikli gelmeye basladi alirim 3 tane arkadas birbirine :)

Yo adet olan dişi hayvan çoktur tabi
Ama aylık olan yani aydan aya olan bitek tavşan var ve 15 gün sürüyormuş adeti
Çiftleşmene kadarda devam edermiş yaşı ilerledikçe adresi yoğunlaşır korkusuda çoğalırmış
Çünkü doğasını bozuyor tavşanın
Çiftleşmesi gerekiyor yapamayıncada adeti yoğunlaşıyor ve koku artıyor

Kirmizi mi geliyormus bildigin :26: o nasil onlenir ki ya bez falan baglayanlar varmis :26:

Olabilir kediler de farklı olabilir evet.
Ama baktığım kedilerde hep gördüğüm şu oluyordu, eğer evde yalnız kaldıklarında filan üzülüyolardı öyle bir iki günlüğüne bi yere gidersek ve yalnız kalırlarsa döndüğmüzde ayaklarımın dibinden ayrılmaz sırnaşırdı özlerdi filan.
Ama işte bunu herkese yapıyolardı yani evet insansız kalınca travma geçiriyolar ama sahibin kim olduğunu önemsemiyolar. Bireysel olarak özellikle şu kişi benim sahibim şu kişi demiyolar yani.
Dobiş vardı mesela o çok sevecendi. O kadar baktım ama bi ayrılıktan sonra hiç tanımadığı amcama dayıma filan da sarılırdı ayırt etmezdi yani. Onu diyorum yani kişi benimsemediklerini gördüm hep.

Evet kopekler kadar sahip odakli degiller, onlar sadece sahibinin gozunun icine bakiyor, kediler daha gevsek bu konuda dogru...
Dedigim gibi kedi farki sanirim, bazilari cok sevecen oluyor, ama benim bir kedim mesela, asla kimeye gitmez, birak sevdirmeyi alismayi, yanina ugramaz, tek benim koynumda yatar bana mirlar, bildigin baskasina sesi cikmaz... Hayvanlarin da karakteri oluyor ya, o hesap sanirim, ama genelleme cok mantikli degil, her iki durumda da...

Selam arkadasim!

Bencede alma çünkü;

İnan ev Bahçeli bile olsa olmuyor
Ben yazın almıştım sonra istanbuldan 15saat uzakta bi evimiz var Bahçeli koydum kutuya atladım otobüse götürdüm oraya annemle babam yazın orda kalıyorlardı, bahçeyi mahvetmişti, ilk aldığımda minicikken kakası vardı ve günde üç dört kez yapıyordu leblebi gibiydi
Büyüyünce ceviz kadar oldu kakası bide nerdeeee o günde üçtane yaptığı zamanlar, dakikada 8 -10 tane kaka yapıyordu
Heryer top top tavşan kakası
Bütün yazım bahçe temizlemeyle geçti

Hı bide öyle kutuda küçükten duruyor, büyüyünce zıp zıp geziyor heryere gidiyor peşinden koşturmakla kayboldu sanıp aramakta geçiyor çok hareketli bi hayvan

Ancak çiftliğin olcak koskocaman:) ancak öyle

Bide tavşan tek başına bakılmıyor dişiyse sağlık açısından kötü
Çiftleşmesi gerekiyor yoksa adetleri şiddetli ve kokulu oluyor büyüdükce
Bide 15gün adet oluyor her ay

Son düzenleme:
Ehehe valla tavşan da evrim geçirebiliyor. Ona bakarsan benim bülbül sesi taklit edip çok güzel öten bi muhabbet kuşum vardı. Satıldığı dükkanda aylarca kimse almamış orjinal bi bülbülün yanında yaşamış öğrenmiş filan. Bülbül gibi ötüyordu çileçileçileçileçileçile diye böyle 3 dk aralıksız çile çekiyodu günde elli kere düşün. :)) manyak bişiydi duyan bül bül kanarya filan sanıyordu.
Yani olabilir evcilleşmişleri de vardır ama genel olarak doğaları vahşi ona eminim.

Tavşanlara tuvalet eğitimi verilebilir aslında ben öyle biliyorum :44: Benim kuzenimde vardı tavşan her zaman nereye yaparsa oraya yapıyordu :44: Üstelik bunu onlar öğretmedi kendiliğinden öyle alışmış bir hayvandı.

Tavşanlara tuvalet eğitimi verilebilir aslında ben öyle biliyorum :44: Benim kuzenimde vardı tavşan her zaman nereye yaparsa oraya yapıyordu :44: Üstelik bunu onlar öğretmedi kendiliğinden öyle alışmış bir hayvandı.

Nasil ogretmis acaba sorsaniz olur mu?

Ehehe valla tavşan da evrim geçirebiliyor. Ona bakarsan benim bülbül sesi taklit edip çok güzel öten bi muhabbet kuşum vardı. Satıldığı dükkanda aylarca kimse almamış orjinal bi bülbülün yanında yaşamış öğrenmiş filan. Bülbül gibi ötüyordu çileçileçileçileçileçile diye böyle 3 dk aralıksız çile çekiyodu günde elli kere düşün. :)) manyak bişiydi duyan bül bül kanarya filan sanıyordu.
Yani olabilir evcilleşmişleri de vardır ama genel olarak doğaları vahşi ona eminim.

Gercekten cile mi cekiyor :60:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X