• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavsan almak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşin ilginç tarafı onda o tarz huylar da yoktu :) Sessiz sakin kendi halinde bir tavşancıktı :) Ama kokuyordu burası da bir gerçek :1:

Ay cok guzel ya bi olumlu bi olumsuz yorumlar geliyor napsam kararsiz kaldim :1: cok sekerler :52:

Evet cidden öyle ötüyordu çileçileçileçileçileçlleçileçile diye böyle bitişik olarak aralıksız 2-3 dk ötüyordu artık sus diye bağırıyorduk :60:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gulmekten yerlere yattim ya :60: olsun boyle sevimli bi dostum da varsin kafami sisirsin :52: garibim tavsanin sesi de yok :52:

Arkadaslar ben tavsan almak istiyorum ama pet shop disinda nereden alabilecegim hakkinda bir fikrim yok ciftligi falan oluyor mu ki? Izmirdeyim bu arada

Edit: normalde kedi ya da kopek evlat edinecektim ama yurtdisina gidecegim icin ayrilmak cok zor gelir ve tavsanin bakimini devretmem daha kolay

Edit2: tavsan bakimi hakkinda da pek bilgim yok asisi vs var mi cok kucukken beslemistim tuvalet ve yeme olayini nasil hallederiz

Davşanı netcen gız?yeminlen aha bu davşan oğlu davşanlar adamın evini kökünden kemirir başına geçirir..

merhaba canım. tavşanı nereden alacağın konusunda bi fikrim yok ama biz 2 günlüğüne baktık. çok yemek yiyiyorlar. aç bırakmamak lazım yoksa birbirlerinin apzından alıyorlar ama biz kafeste beslemiştik. tuvalet işide o yüzden bize düşmemişti.
Arkadaslar ben tavsan almak istiyorum ama pet shop disinda nereden alabilecegim hakkinda bir fikrim yok ciftligi falan oluyor mu ki? Izmirdeyim bu arada

Edit: normalde kedi ya da kopek evlat edinecektim ama yurtdisina gidecegim icin ayrilmak cok zor gelir ve tavsanin bakimini devretmem daha kolay

Edit2: tavsan bakimi hakkinda da pek bilgim yok asisi vs var mi cok kucukken beslemistim tuvalet ve yeme olayini nasil hallederiz

merhaba canım. tavşanı nereden alacağın konusunda bi fikrim yok ama biz 2 günlüğüne baktık. çok yemek yiyiyorlar. aç bırakmamak lazım yoksa birbirlerinin apzından alıyorlar ama biz kafeste beslemiştik. tuvalet işide o yüzden bize düşmemişti.

Ben kafese koymaya kiyamam :52:

canım tavşan kötü kokuyor ve heryeri kirletiyor ayrıca kemiriyorda bakımı zor bir kere daha düşün bence:34:

Tavsani hic tavsiye etmiyorum, cok pisletiyo, temizlik hic bitmiyo,
Ayrica bizimki evdeydi buldugu ayakkabi, terlik ne bulursa kemirdi.
Tatli olmasina cok tatli ama bir daha asla istemem.

Tavşanın sadece pıt pıt derdi yok =)) idrarını da öyle kontrolsüz yapıyor, küçükken kardeşim çok istedi almıştı annem, hiç bir şekilde tuvalet alışkanlığı kazanmıyor ve çok ciddi kemiriyor, ne bulursa, terlik, halı, koltuk kenarı =)) Annem veremedi rahmetli, kıyamam dedi ama senelerce çok uğraştık, çok kötü kokuyor.

Kedi ve köpekler sahiplerinden ayrılınca çok üzülüyor. Kedi iplemez derler ama öyle değil, huyu değişiyor hayvanların, farklı bir küsme şekilleri var. Oğlum hayattayken bir rahatsızlığımdan ötürü 14 gün hastanede yattım, eve geldiğimde holde oturmuş, gözlerini kapıya dikmiş, kafasını anlamsızca sallıyodu. Eyvah dedim hastalanmış ben yokken. Yok dedi ablam, sen yokken uyumadı hiç, yatıramadım dedi, sadece su içmiş onca gün. Yanıma aldım, yatağa götürdüm 24 saat hiç kalkmadan uyudu, sonra uyandığında yanında yatıyordum, her yerimi ısırdı ama ne ısırmak, kocamandı benim oğlan, 85cm , 13 kilo bir kediydi. Bütün öfkesini aldı, sonra göğsümde yine uyudu. Çok kötü yani duygusal durumları

Hamster iyi fikir, hiç beslemedim, kedilerim yüzünden cesaret edemedim ama çok şirinler. Bence yurt dışından dönüşünde düşün kedi ve ya köpek seçeneğini

Tavşanın sadece pıt pıt derdi yok =)) idrarını da öyle kontrolsüz yapıyor, küçükken kardeşim çok istedi almıştı annem, hiç bir şekilde tuvalet alışkanlığı kazanmıyor ve çok ciddi kemiriyor, ne bulursa, terlik, halı, koltuk kenarı =)) Annem veremedi rahmetli, kıyamam dedi ama senelerce çok uğraştık, çok kötü kokuyor.

Kedi ve köpekler sahiplerinden ayrılınca çok üzülüyor. Kedi iplemez derler ama öyle değil, huyu değişiyor hayvanların, farklı bir küsme şekilleri var. Oğlum hayattayken bir rahatsızlığımdan ötürü 14 gün hastanede yattım, eve geldiğimde holde oturmuş, gözlerini kapıya dikmiş, kafasını anlamsızca sallıyodu. Eyvah dedim hastalanmış ben yokken. Yok dedi ablam, sen yokken uyumadı hiç, yatıramadım dedi, sadece su içmiş onca gün. Yanıma aldım, yatağa götürdüm 24 saat hiç kalkmadan uyudu, sonra uyandığında yanında yatıyordum, her yerimi ısırdı ama ne ısırmak, kocamandı benim oğlan, 85cm , 13 kilo bir kediydi. Bütün öfkesini aldı, sonra göğsümde yine uyudu. Çok kötü yani duygusal durumları

Hamster iyi fikir, hiç beslemedim, kedilerim yüzünden cesaret edemedim ama çok şirinler. Bence yurt dışından dönüşünde düşün kedi ve ya köpek seçeneğini

Kedilere bayilirim ben zaten cocukken vardi bi tane tekirim kacmisti :1: ondan beri beslemedim

Donuste kedi ya da kopek kesin zaten ama tavsan da hep belli yere yapar diyorlar ya :1: cok kocaman oldu mu sizinki de :1:

Bence sen al bi tavşan. En iyisi kendin tecrübe etmen. Hepimizin anısı farklı. Al bi bakamazsan birine devredersin yine :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kedilere bayilirim ben zaten cocukken vardi bi tane tekirim kacmisti :1: ondan beri beslemedim

Donuste kedi ya da kopek kesin zaten ama tavsan da hep belli yere yapar diyorlar ya :1: cok kocaman oldu mu sizinki de :1:

Çok büyümez dediler ama kocaman oldu, koca göbeğinden yürüyemiyordu
Çok uğraştık bir yere alışsın diye ama olmadı, yürürken yapıyor kendine bir tuvalet yeri belirlemiyor=))
Adet olunca veterinere gittik, hormon iğnesi ile durduruluyormuş ama çok zararlı dedi veteriner onu da yaptıramadık
Bir de ısırıyodu edepsiz ama feci ısırıyor =))
2 yaşında öldü bizimkisi, cinsinin özelliği daha fazla yaşamaz dedi veteriner, uzun yaşayanlar başka cinslermiş
Annemi çıldırtırdı bazen, tavşanınızla beraber kapıya koyucam sizi diye barım bağırırdı rahmetli, garibim tavşan sesten korkar gözleri kocaman açılırdı, korkunca da kıyamazdı rahmetli, sana bağırmadım bu eşeklere bağırdım diye oturup bir saat severdi vicdan azabından =))
İkinci yazında annem yazlığımızı yeni almıştı, bahçemiz vardı kocaman, saldık gezsin diye, ona çok eziyet ettiğimizi o zaman anladık, yüzünü topraklara sürdü, göbeğini açıp güneşlendi, çok içime dokunmuştu, gerçekten evcil değiller, toprağa ihtiyaçları var

Son düzenleme:
Çok büyümez dediler ama kocaman oldu, koca göbeğinden yürüyemiyordu
Çok uğraştık bir yere alışsın diye ama olmadı, yürürken yapıyor kendine bir tuvalet yeri belirlemiyor=))
Adet olunca veterinere gittik, hormon iğnesi ile durduruluyormuş ama çok zararlı dedi veteriner onu da yaptıramadık
Bir de ısırıyodu edepsiz ama feci ısırıyor =))
2 yaşında öldü bizimkisi, cinsinin özelliği daha fazla yaşamaz dedi veteriner, uzun yaşayanlar başka cinslermiş
Annemi çıldırtırdı bazen, tavşanınızla beraber kapıya koyucam sizi diye barım bağırırdı rahmetli, garibim tavşan sesten korkar gözleri kocaman açılırdı, korkunca da kıyamazdı rahmetli, sana bağırmadım bu eşeklere bağırdım diye oturup bir saat severdi vicdan azabından =))
İkinci yazında annem yazlığımızı yeni almıştı, bahçemiz vardı kocaman, saldık gezsin diye, ona çok eziyet ettiğimizi o zaman anladık, yüzünü topraklara sürdü, göbeğini açıp güneşlendi, çok içime dokunmuştu, gerçekten evcil değiller, toprağa ihtiyaçları var

Ay gozumde canlandi annenin o hali cok vicdanli cok anac bir tavir cok tatli :))

canım ben bakıyorum tavşan 15 aydır.
her detayı yazacağım sana şimdi :)

Eklem ağrısı
Harpa-, Söğüt-, Isırgan-, Çörek-,

Eklem burkulması
Karakafes-,

Eklem kızarıklığı
Karakafes-,

Eklem morarması
Karakafes-,

Eklem şişmesi
Karakafes-,

Ekzantem
A. Başakotu-, Ardıçkozalağı-, Meşe-, Mahon-,

Ekzem
Balonotu-, Sofur-, Meşe-, Hamamelis-,

Ellerin kab.
Hamamelis-, Biotin, çinko

Endişe
Kava-kava-,

Endometris
Hyıt-, Kadınkökü-,

Enfeksiyon
Aloe vera, Noni, A.Itır-, Limon-, Çörek-, Ökseotu-, Kipriotu-, ZYE

Ense ağrısı
Sefa-, Karakafes-,

Enterit
Centiyan-, Elma-, Kuşburnu-, ZYE-,

Episitomi
Hamamelis-,

Erken bunama
Nergis-,

Evtozu allerjisi
Çörek-, H. Baklası-,

Ezilme
Arnika-, Karakafes-, Çinko-,

Fantom ağrısı
Acıbiber-,

Faranjit
A. Itır-, Adaçayı-, Kekik-, Papatya-, ZYE-,

Felç
Kılıçotu-,

Fistel
Sinameki-,

Flebit
Hamamelis-,

Fobi
Kava-kava-, Kediotkökü-,

Gaitada kan.
Keten-, Çobançantası-, Hamamelis-, Ölmezdiken

Gastrit
Kuşburnu-, Elma-, Centiyan-, ZYE-, Lahana-,

Geğirme
Kimyon-, Nane-,

Gerginlik
Kediotkökü-,

Gerginlik K
Hayıt-,

Gerilme
Arnika-, Karakafes-,

Gırtlak ilt.
Güneşgülü-,

Glukom
Y. Merini-,

Göğüs ağrısı
A. Itır-, Sinirliot-, Kılıçotu-,

Göğüs ağrısı K.
Hayıt-, Kadınkökü-, Hodan-,

Göğüs hışırtısı
A. Itır-,

Göğüs sıkışması
Alıç-,

Göğüs yumşatıcı
Çuhakökü-, Anason-,

Görme boz.
Ginkgo-, Y. Merini-, Havuç-,

Görme rah.

Görme zaf.

Göz kapakları ilt.
Y. Merini-,

Göz yor.
Y. Merini-,

Gözkapak. ilt.
Y. Mersini-,

Grip
Gripotu-, Ihlamur-, Limon-, Kipriotu-, Kuşburnu-,

Guatr
H. Yosunu-,

Güç kayıbı
Alıç-, Ginseng-, Yulaf-, Çemen-, Limon-,

Güçsüzlük
Alıç-, Ginseng-,

Güçsüzlük B.
Ginkgo-, Sabır-,

Güneş çarpması
Adaçayı-,

Güneş yanığı
Aloe vera, Kılıçotuyagi-,

Gürültü hassasiyet
Kılıçotu-, Ginkgo-,

Gut hastalığı
Z. Çiğdemkökü-,

Hafif uyuma
Kedikökü-,

Hafıza zaf.
Ginkgo-,

Halsizlik
Kılıçotu-, Limon-, Yulaf-, Ginseng-, ZYE-,

Hapkolik
Yulaf-, Kılıçotu-,

Hararet
Adaçayı-,

Hava duyarlılığı
Aloe vera, Noni,

Hayvan tüyü all.
Aloe vera, Çörek-,

Hazim rah.
Zerdecal-, Pelinotu-, Haronga-, Kekik-, Keten-,

Hepatit
Şahtere-, Devedikeni-,

Hıckırık
Dereotu-,

Hipertriodsm
Aslanotu-,

Hipoasiditet
Hünkarotu-, Pelinotu-, Centiyan-, Patates-,

Hipoksi B.
Ginkgo-,

Hipotermi
Limon-, Kekik-, Papatya-, Ihlamur-, Mürver-, Jaborandi

Hipotriodsm
H.Yosunu-,

Hırcınlık K.
Hayıt-,

Histeri
Kadınkökü-,

Horlama
Bariumkloratum tinktur

Hormon boz.
Hayıt-, Kadınkökü-, Hodan-,

Huzursuzluk
Aloxi, Kava-kava-,

İçekapanma K.
Hayıt-,

İçhuzursuzluk
Ogulotu-,

İçhuzursuzluk B.
Ginkgo-,

İçhuzursuzluk K.
Hayıt-, İçkanama

İçkanama
Ananas-,Arnika-, Çoban çantası-,

İçyaralanma
Annas-,

İçyırtılma
Arnika-,

İdrar attırıcı
Atkuyruğuotu-,

İdrar söktürücü
Andızkökü-,

İdrar tutamama
Kava-kava-, Yakıotu-, Isırganotu-, K. İnciri-,

İdrar yetersizliği
Ardıçkozalağı-,

İdrar yolları enf.
Ananas-, Isırankökü-, A. Başakotu-,

İdrar yolları ilt.
Ardıçkoz-, Huş-, Ayrık-, Isırankökü-, A. Başakotu-,

İdrar yolları kumu
A Başakotu-,

İdrarda zorlanma
Sabal-,

İkdarszlık
Çakşır-,

İltihaplar
Aloe vera, Noni, Ananas-, Limon-, Civanpercemi, Zerdecal-,

İmmün zafiyeti
Aloe vera, Noni, Kipriotu-, Sabır -, ZYE-, Çörek-, Ökseotu-,

İmtihan korkusu
Kılıçotu-, Kediotkökü-, Kava-kava-,

İshal
Enginar-, Nane-, Ppatya-, Uzara-,

İskemi
Acıyonca-,

İştahsızlık
Acıyonca, Çentiyankökü, Kantaronotu

Kabızlık
Ravent-, Keten-, Sinameki-, Nane-, Akdiken

Kalınbağırsak ilt.
Buğdaykepek-,

Kalınbağırsak üls.
Kargabüken-,

Kalp anjini
Alıç-, Arnika-,

Kalp çarpıntısı
Alıç-,

Kalp çarpıntısı K.
Kadınkökü-,

Kalp zafiyeti
Alıç- Adasoğanı-, Keklikotu- Aslanotu-,

Kan tükürme
Çobançantası-,

Kan yapıcı
Ayıarımsağı-,

Kanama
Çobançantası-,

Kandoaşımı rah.
Alıç-, Arnika-, Atestanesi-, Ölmezdiken-,

Kanlı ishal
Aberbaris-,

Kanser
Aloe vera, Noni, Ökseotu-, Porsukağacı- Papaya-, Keten-, Çörek-,

Kansızlık
Çemen-,

Karaciğer büz.
Aloe vera, Meyankökü-,

Karaciğer ilt.
Aloe vera, Noni, Meyankökü-,

Karaciğer rah.
Şahtere-, Zerdecal-,

Karaciğer yet.
Pelinotu-,

Karaciğer zaf.
Karabiber-,

Karaciğer zeh.
Devedikeni-,

Karın ağr.
Hayıt-, Çobançantası-, Hodan-, Nane-, Papatya

Kas gerilmesi
Anika-, Karakafes-,

Kas krampları
Kava-kava-,

Kas romatiması
Harpa-, Söğüt-, Kavak-,

Katarakt
Conjunctisan

Kazasonu korku
Aloxi, Boğan-,

Kazasonu şok
Boğan-,

KBB. rah
Ananas-,

Kimyasal zeh.
Devedikeni-,

Kinesiya
Zencefil-,

Kiriş yar
Karakafes-, Arnika-,

Kızıl
Kipriotu-, Baptisya-, Mazı-, A. Itır-,

Kokuşma
Enginar-

Kolesterol
Sarımsak-, Çemen-, Limon-, Enginar-, ZYE-,

Kolik
Nane-, Kırlanğıçotu-, A. Başakotu-, Şahtere-,

Konjektifit
Y. Mersin-,

Konsentras. zaf
Kılıçotu

Korku
Kava-kava-, Kılıçotu-, Keiotkökü-,

Korkulu rüyalar
Kava-kava-, Kılıçotu-, Keiotkökü-,

Kramplı Karın ağr.
Papatya-,

Kramplı Öksürük
Duvarsarmaşığı-,

Kramplar
Biberiye-, Kırlanğıçotu-, Kenevir-, Nane

Kronar yet.
Alıç

Kronik Yorğunluk
Kipriotu-,

Küf mantarı
Aloe vera, Mela-, Kekik-, Çörek-, Sarımsak-, Yogurt-,

Kulak çın.B.
Ginkgo-,

Kusma
Enginar-, Kargabüken-, Kava-kava-, Zencefil-,

Alintila deyince bu cikti tovbe estagfurullah ne oluyor :53:

Tavşanım canım kızım Zeytin 15 aylık.
Tuvalet eğitimi var, eve çok nadir tuvaletini kaçırır.
%90 balkondaki tuvaletini ya da mecbur kalırsa odadaki tuvalet kabını kullanır. Yuvasını pisletmekten nefret eder.

Kendisine seslenildiğini bilir ve ben hangi odadaysam orada durur. Sadece kemirme oyuncaklarını kemirir, o da çok az. Kemirmeyi sevmez.

Zeytini yaklaşık 1.5 aylıkken bir petshopta büyük tavşanların yanında gördük eşimle. su ve yem verilmemişti, satıcı kulaklarından tutarak kaldırıyordu. bunu görünce kaptık çıktık :)

Önceleri wc eğitimi yoktu. Ama 3 aylıktan büyük tavşanlar çişlerini hep aynı yere yapmak isterler. Biz de çiş yaptığı yeri belirledik ve tuvalet kabını hep oraya koyduk. Artık kabını gördüğü yerde tuvaletini yapar.

Sabahları kalkınca kafesini açarım, o zaten beni bekliyor olur. balkonun kapısını açarım hadi kızım derim. pıt pıt koşar balkon giderine çişini, kakasını yapar. sonra gelir içeri, yemini koyarım. (pelet yem yiyor zaten ana besin olarak) ben işe giderim o kafesinde kalır. Kafesi çok çok büyük, eşimle ben yaptık :) 2 katlı villa gibi.

Sonra işten gelince bi daha çıkarırım balkona, çıkarmazsam 1 gün sonraya kadar çişini tutar. çünkü tavşanlar mesane kontrolünü çok iyi becerirler :) en uzun süre çişini tutabilen hayvanlardandır.

Sonra salarım evin içinde, şimdiye kadar sadece hoparlörümün kablosunu ve kumandanın 1 tuşunu kemirdi, halıların püsküllerini koparabiliyor bazen de. ama HAYIR kelimesini öğrettiğim için istemediğim odalara girmez, çağırınca çıkar gelir neredeyse. ama yatağıma çıkarsa çişini yapar hiç affetmez :1: çünkü bu onun "BURASI BANA AİT" işaretidir. çişi kötü kokar, kakası hiiiiç kokmaz ve bulaşmaz. çiş yaptığı yeri sirkeli su ile silersen kokusu yok olur ve bi daha oraya yapmaz.

1 yaşına kadar kemirme kazaları olabilir, ama ona gün içinde kemireceği karton vs. verirsen istemediğin şeyleri kemirmez. benim kızımın kemirmemesi şansımdan tamamen, bazı tavşanlar kemirmekten hoşlanmıyorlar. (bu da dişlerinin kontrolsüz şekilde uzamasına neden oluyor, anlayacağın ben de kemirsin diye oyuncaklar alıp duruyorum)

kucağı çok sever benim kızım, sürekli kendini sevdirir. daha beni hiç ısırmadı ve tırmalamadı. ama kucakta çok sıkarsam "gurk gurk" diye homurdanır.

yemleri "versele laga" marka. tavşanım 2.5 kg. günde 80 gr yem yiyor. haftada 2-3 kere maydonoz marul biraz havuç.. asıl tam bir cips ve çikolata canavarı. çöpte çikolata bulaşmış bir şey varsa benim tavşan kesin çöpün içindedir :52::52:

Kısacası bence bakılabilecek çok sevgi dolu canlılar :16::16::16::16: $DSC_0228.webp

$DSC_0125.webp$DSC_0135.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X