tavsiye istiyorum hanımlar

sevdaligonul

evli mutlu huzurlu
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2011
42
0
36
İzmir
Hanımlar bir konuda tavsiyenize ihtiyacım var.biz eşimin babasıyla aynı binada oturuyoruz.Kendisi bekar.yani evde hanım yok.Gücümüz yettiğince akşam yemeklerinde beraber olmaya çalışıyoruz.Babam eşimin kuzenleri filan.Eşim ailesiyle kaynaşabilmem için bizi olduğunca yalnız bırakmaya çalışıyor.Allah için kuzenlerinden şikayetim yok.Ama babası eşim ne zaman uzaklaşsa başlıyor onu kötülemeye.Yok ondan adam olmaz.Yok ben onun ciğerini bilirim.Hiç bir şey beceremez.Ewet eşim geçmişte çok düzensiz bir hayat sürmüş.Fakat bunun sorumlusu kendisi değil.Ailede çok sıkıntılar yaşanmış.Benimle tanıştığından beri gayet düzenli bir işi var.Ve biliyorum ki bunu sadece benim için yapıyor.Evden işe işten eve.fakat ne yapsa babasına yaranamıyor.Daha da garibi babası oğlunu bana kötülüyor.O konuşurken cevap bile vermiyorum ama içim içimi yiyor.Ne yapmam gerektiğini bir türlü bulamadım.tecrübeli hanımlar bu kardeşinize bir aklı verin lütfen.

Ooy babam deme öylee, adam olmaz dediğin adamın eline kalırsın, çok utanırsın valla, cık cık cık. Falan derdim ben..
Utanır belki..

Saygı çerçevesinde neden cevap vermiyorsunuz ki? Sukut ikrardandır derler. Ona hak verdiğinizi düşünebilir. "Ama baba bak benimle evlendiğinden beri ne kadar düzeldi, artık sorumluluklarını biliyor" demelisiniz. 1 cümlede olsa sizin için çabalayan eşinizi savunmalısınız.

Sizin oğlunuz olduğu kadar bahsettiğiniz kişi eşim, siz böyle konuşuyorsunuz ama ben çok üzülüyorum bence siz oğlunuzda ki değişimlerin farkında değilsiniz, biraz daha ılımlı olmayı deneseniz? diyerek havayı yumuşatıp kapıları da kapatmış olursunuz.

adamın sıkıntısı sadece oğlu değil ki.beni de pek sevmez.o her dediğine evet diyen birini arıyor çevresinde.Bizim de kayınpederimle pek çok görüşümüz uymaz.(özellikle dini konularda)Eşim için söylediklerine sadece eşime söz verdiğim için cevap veremiyorum.evlenmeden önce bana bir söz verdirmişti.Babam benim hakkımda ne söylerse söylesin sen cevap verme.Doğrusunu bilsen de verme.Cahil adamdır.Değiştiremezsin.Ama büyüğümüzdür sonuçta.saygıda kusur etmemek gerekir diye.zaten eşimle ilgili çevresinde olumsuz konuşan bir tek babası var.Eşim de sağolsun her geçen gün bana babasının yanıldığını ispatlıyor.

eşin sana babası için cahil adammı dedi kayınpederin doğru demiş kocandam adam olmazmış babasına cahil diyerek ne olursa olsun baba

sende niye bunu kendine dert ettinki bosver esinle iyiysen babasi konussun dursun icin icini de yemesin umursama canim kavga edemeyecegine gore baba ogulun sorunu bosver gitsin...

Eşinizin babasına "Geçmişte ne olmuşsa olmuş, ben memnunum eşimden. Allah razı olsun." diyemiyormusunuz güzel güzel?

eşin sana babası için cahil adammı dedi kayınpederin doğru demiş kocandam adam olmazmış babasına cahil diyerek ne olursa olsun baba

Neden ki :26:?

Babası cahildir belkide gerçekten. Bunu söylemek babanın babalığına zarar vermez bence.

Adalet adalettir, anayada, babayada, elede aynı oranda işlemeli...

Bir defaya mahsus cevap verin, ağzının payını bir kez alırsa bir daha konuşmaz.
Siz sustukça o konuşmaya devam edecektir.
Saygınızı bozmadan, eşinizin adamlığı ve kişiliği konusunda memnun olduğunuzu, ondan eş olarak razı olduğunuzu dile getirin.
Baktınız hala susmuyor, bu konu hakkında konuşmasından rahatsız olduğunuzu açıkça tekrar söyleyin.
Devam ederse de yalnız kalmayın..

Elbette bu da değişik bir yorum.Ancak eşimin babasına ya da büyüklerine bir saygısızlığı yok.evleneceği insanı da belli konularda uyarması bana mantıklı geliyor açıkçası.
Neden ki :26:?

Babası cahildir belkide gerçekten. Bunu söylemek babanın babalığına zarar vermez bence.

Adalet adalettir, anayada, babayada, elede aynı oranda işlemeli...

Aslında en güzel cevabı siz vermişsiniz.teşekkürler.

gerçekten cahil ne konuştuğunu bilmiyor olabilir, eşi cahil saygısızlık et bildiğini oku dememiş ki babasının kuyunu bildiği için büyüğümüzdür saygı duymamız gerek demiş. Bence gayette iyi etmiş

''Aynı kişiden mi bahsediyoruz acaba baba'' de tiye alır bir tavırla. Yandan biraz gülümse.
Size iyi bi evlat olamamış ama evine çok bağlı bir koca, Allah razı olsun kocamdan çok memnunum de.

Derler.Bazen analar da babalar da derler.Çok takılma,nihayetinde onun evladı.Başkası kötülese tamam da,babası.Eğer kocandan memnunsan ben memnunum de geç

Esiniz zaten bu kirmizi isaretledigim sozleriyle karakterini belli etmis, sizde cok kulaksamayacaksiniz kayinpederinizin dediklerini, siz dogrusunu biliyorsunuz ya sonucta, onemli olan o... Gercekten de cahil bir adammis, insan evladini gelinine karsi over de over, daha iyi bilsinler diye, kotulemez... Ama kimi insanlarin yapisi bu malesef... Degisecegini sanmam, siz lafta soksaniz, karsi da ciksaniz, kac yasina gelmis koskoca adam, bu saatten sonra mi huy degistirecek?
Fakat esinizle konusabilirsiniz, yapmaya calistigini anladiginizi ama kayinpederiniz ile fikir ayriliklarinizin fazla oldugu icin cok onunla yalniz kalmak istemediginizi anlatabilirsiniz. Eminim esiniz de buna saygi gosterecektir...

Babayı evlendirin yeni hanımıyla
uğraşsın

Veee katiliyorum, guzel tespit bence...

cahillik kavramına ben takılı değilim. cahil nedir?
kime göre cahil?
okul okuyunca cahilliği geçiyor mu insanın?
okul mu bu istenmeyen sıfatı temizleyen?
bence eşinin nitelendirdiği "cahil" kavramı eski kafa dediğimiz yaşlı inatçı bir kişilik.
eminim sadece oğluna karşı değil bir çok insana karşı söyleniyordur. çünkü kendi evladını tolere edemeyen insan başkalarını hiç edemez.
bence hiç takılı kalmayın bu tür şeylerde..
sadece bir kere uygun bir şekilde cevap verin bakalım en azından rahatsızlığınıza karşı kendine çeki düzen verecek mi?

CANIM BAZI İNSNALAR BÖYLE NE YAZIKKİ BENİM EŞİMN BABASIDA BÖYLE.10 TANE ÇOCUĞU VR HİÇ BİRİNDEN MEMLUN DEĞİL
EN İYİSİ KKONUYU DEĞİŞTİRMEK.VE TABİKİ ONA KARŞI BİR ŞEY SÖLEMEMK SONUÇTA ONUN EVLADI SÖVER SYAR YİNE SEVER AMA SENİN SÖYLEDİĞİN VEYA TASVİP ETTİĞİN BİR SÖZÜ BEYNİNE KAZINIR.EN İYİSİ DUYMAMAZLIKTAN GELMEK YADA DAHA KÖTÜ ÖRNEKLER VERMEK.
BAK ŞU ADAM ŞUBU YAPMIŞ BETERİN BETERİ VAR DEMEK
BİR ÇARE YOK CNIM YAŞINI BAŞINI ALMIŞ ADAM YIKILIP YAPILMAZKİ BU YAŞTAN SONRA ALTTAN ALICAN,SBRET İNŞ MÜKAFATIUNI ALLAHTAN ALIRSIN

Anne baba olunca,olani soylemek suc mu? Bence evladini durmadan yerin dibine sokmaya devam ediyorsa cahil mi bilemem ama terbiyesiz ve gorgusuz. Zavalli oglu. Kiknuya gelecek olursak bence esiniz zaten aciklamis cevap vermeyin siz de. Ve az gorusun derim. Hem bence esiniz de siz kaynasin diye degil datanamadigindàn araniza katilmiyor. Dogumu bahane ederek yavas yavas uzaklasin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…