Tavsiye?

Masal21200

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2016
5
1
1
merhaba
bende yakın çevremde paylaşmak istemediğim problemlerle boğuşuyor um 27 yaşında tek çocuk olarak.
maglesef 2012 de babamın vefatıyla hayatımız mahvaoldu annemde bende depresyona girdik. tek , kız ve genç bir kızla alacağı sorumluluktan korkarak ve içinde bulundugumuz durumun vehametiyle annem uzaktan bir yakınımızın oğlu ile evlenmemi istedi ,halbuki annemin maddi olarak bir problemi yoktu ama manevi yönden güçsüz ve zayıf bir kadindir. Herseyi her olayı ustlerde yasar...Babamın hastalığı ve bu süreçte yaşadıklarım o kadar üzücüydü ki ben sadece hesap yapmaya çalıştım ,aşk sevgi bu tür duygulari zaten o durumda düşünecek halim zerre derecede yoktu, etrafı çok olan insanlar da değiliz kendi halimize çekirdek bir aileydik o kadar ne yapacağımı bilmez haldeydim ki babam ölmüş ,annem abi dediğim kişiyle evlenmemi istiyor ha bire çocuğu övüp duruyor hatta bu durumu anne kız yeteri kadar aramızda konuşmadan dertlesmeden anlaşmadan onlar bize geldikleri Birgün konuyu onlara da aciveriyor ve sözü bana pasliyor ,ben kem kum demekten ne yapacağımı şaşırmış halde bir konuşalım tanışalım cümleleri döküldü ağzımdan .. belli bir süre tek ailem olan annemin akıl sağlığı depresyon dan cikis sürecinin hızlanması mutlu olması için içime sindirim bu durumu ayrıca kendimi iyi bir adam olduğu ve güzel bir ailesi olduğu bizi sarıp sarmalarlar geniş bir aile olabiliriz düşüncesiyle evlendim,esimde bunu tahmin ediyor biliyordu 2 buçuk senelik evliyim , ama zaman gösterdi ki kişilik olarak çoğu konularda hiç uyuşmuyorduk , ne eşimle ne annesiyle. Ben annemi ailesine dahil edebilen ,planlarına katabilen kendi annesi için düşündüklerini annem içinde düşünebilen bu hissi bana gecirebilen biri olduğunu düşündüğüm için evlenmistim, evliliğinin ikinci haftası butun ailesi toplanıp tatile gittiler annemi davet etme gereği bile duymadılar , arada yapılan kardeş kerime olan ziyaretlerinde anneme hadi sende bize katıl sende yanliz bir kadınsın hep beraber ailece olalım diye teklif etme lüzumu hiç görülmedi , sorduğumda diğer geline ayıp olur diğer damada ayıp olur bahaneleri sıralanıyor ,iş kendilerine gelince onun annesini her yere taşımak durumundayız kendi annem yazlikta yaşıyor her gittiğimde kayınvalide de geliyor her annemle eşimle bir yere gitmek için plan yapsam eşim benim anneme de söyleyelim diyor ve bu durumu istemiyorum daha doğrusu hazmedemiyorum ..Şuan çok kararsızım bazen mutluyum bazen çok üzgünüm dokunsalar ağlayacak durumlara geliyorum ruh halim karmakarışık ..kendim için hayatım için ne yapmalıyım ,siz olsanız ne yapardınız :KK43: ??

Ben anlamıyorum sizin gibi insanları. Neden eşine bunları söylemiyorsn? Annemi hiçbir yere çağrmiyorlar ben neden senin anneni herşeye dahil ediyorum gibi soru yonetlmiyorsun eşine ? Korkuyor musun? Ne olabilir ki sonucunda ? Böyle suskun kaldığın sürece kocan başına daha çok basar benden demesi

Çok üzgünüm çok yanlış sebeplerle çok yanlış bir evlilik olmuş. Ama çok da kötü değil gibi şikayetleriniz hayati değil.
Öncelikle sizin annenizin her yere davet edilmesini beklemeyi bırakın çünkü yapmayacaklar. Bekleyip durmak sizi üzüyor boşuna. Anneniz evlenmedi eşinizle siz evlendiniz.
Ama aynı şekilde eşinize bu konuda büyük hayal kırıklığına uğradığınızı ve aynı muameleyi bundan sonra onun annesine de yapacağınızı belirtin ve asla onu bir yere çağırmayın.

Erkekler hareket, somurtma vs gibi şeylerden anlamıyorlar bizi. Açık açık konuşmak gerekiyor.

Canım bence ortalıkta sırtlanlar,aç kurtlar,tehlikeli bicok inssnlar var Allah korusun bence hiç tanimadigindansa Azda olsa tanidiginla evlenmen güven telkini çok önemlidir.bence yanlış bir evlilik değil aksine çok mantıklı bir evlilik olmuş.ask evliliği olmamış.ama dikkat et aşk evliliği yapılan çoğu evlilikte sonu hüsran olabiliyor mühim olan anlaşabilmek.bence anlattiginiz şeyler her evlilikte olabilen şeyler.yalniz kafama şu takıldı annenizle alakalı çok beklentiye girmissiniz.bu yanlış.artik kv ve annen dünür olmuşlar.dostluklar geride kaldı.bunu unut.beklentiyi birakirsan daha mutlu olursun.sunu soyleyim annenle sen ilgilen bu yeterli.gorus git gel.

Annenin degil senin evliligin annen icin yasadigin surece mutlu olamazsin tek basina yasamayi ogrenmeli bu surecte annenle zaman gecirebilirsin ama digerleri buna mecbur degil.esin beklentilerini karsilayamamis evlenmeden once ner olarak belirtmeliydiniz annenizin yalniz kalmak istemedigini.umarim duzelir hersey mutluluklar dilerim

arkadaslar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Eşim genel olarak iyi biridir sadece ailesine karsı duruş gösteremeyen abisinin ablasının ve annesinin etkisi altında cok cabuk kalıp sadece onların tarafından düşünen ,beni anlamaya calışmayıp empati yapamayan biri hep onları savunuyor,eleştiriye asla gelemiyor hemen aslında davranısının ne kadar dogru oldugunu ispata gecmeye calısıyor, ben ne hissediyorum dusundugu yok , evliliğim mağlesef psikolojimin iyi olmadıgı bir dönemde gercekleşti ,ve eşimi sevmiyor değilim seviyorum ancak bu ailesine ve bize karsı dik duramaması ,arkamızda olamaması beni irrite ediyor ,sogutuyor ,bir erkek daha dik durabılmelı eşinin yanında olabilmeli diye dusunuyorum ayrıca bilinç altımda hep yanlız kalacak annem için ve ikimiz içinde bu hayattaki tek gercek yakınımız birbirimiz kaldığımız fikri (her nekadar akrabalar olsa da onlarda bir noktadan sonra kendi yollarına bakacaklar) manevi anlamda onun bana ihtiyacı oldugu düşüncesi beni bu konuda daha hassas yapıyor nitekim zaten evliliğimi bu düşünce üzerine yapmıştım ailemiz buyur diyerekten.
Kayınvalidenin yakınında kardesleri , uzakta da olsa üç çocugu var , ben bu noktada eşimin ve annesinin empati yapmasını ,anlamalarını bekledim ,olay sadece bir yerlere annemi goturup getırmek degıl onlar bu konuya bizden daha takık vaziyetteler , kendi annemi dahil ettiğim her yere sanki mecburmusum gibi onun annesini de dahil etmek durumunda kalıyorum ama benım annem onların yaptıkları bir planda dıs kapının mandalı. açıkça niye konusmuyorsun diyen olmuş elbette konuşttum bagırdım cagırdım e tabi onunda yanlız oldugu ıcın annesı bu sefer duygu somurusu yapılıyor :sen boyle degıldın, kötü kalpli oldun vicdanın benım annemı cagırmayınca rahat edicekmi , sen bize misilleme mi yapıyorsun ,böyle mi intikam alacaksın ..vs ben kendimi dinlemekten acaba abartıyor muyum bu durumu dıye dusunmekten alamıyorum
dusuncelerınızı paylaştıgınız için tşler..

arkadaslar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Eşim genel olarak iyi biridir sadece ailesine karsı duruş gösteremeyen abisinin ablasının ve annesinin etkisi altında cok cabuk kalıp sadece onların tarafından düşünen ,beni anlamaya calışmayıp empati yapamayan biri hep onları savunuyor,eleştiriye asla gelemiyor hemen aslında davranısının ne kadar dogru oldugunu ispata gecmeye calısıyor, ben ne hissediyorum dusundugu yok , evliliğim mağlesef psikolojimin iyi olmadıgı bir dönemde gercekleşti ,ve eşimi sevmiyor değilim seviyorum ancak bu ailesine ve bize karsı dik duramaması ,arkamızda olamaması beni irrite ediyor ,sogutuyor ,bir erkek daha dik durabılmelı eşinin yanında olabilmeli diye dusunuyorum ayrıca bilinç altımda hep yanlız kalacak annem için ve ikimiz içinde bu hayattaki tek gercek yakınımız birbirimiz kaldığımız fikri (her nekadar akrabalar olsa da onlarda bir noktadan sonra kendi yollarına bakacaklar) manevi anlamda onun bana ihtiyacı oldugu düşüncesi beni bu konuda daha hassas yapıyor nitekim zaten evliliğimi bu düşünce üzerine yapmıştım ailemiz buyur diyerekten.
Kayınvalidenin yakınında kardesleri , uzakta da olsa üç çocugu var , ben bu noktada eşimin ve annesinin empati yapmasını ,anlamalarını bekledim ,olay sadece bir yerlere annemi goturup getırmek degıl onlar bu konuya bizden daha takık vaziyetteler , kendi annemi dahil ettiğim her yere sanki mecburmusum gibi onun annesini de dahil etmek durumunda kalıyorum ama benım annem onların yaptıkları bir planda dıs kapının mandalı. açıkça niye konusmuyorsun diyen olmuş elbette konuşttum bagırdım cagırdım e tabi onunda yanlız oldugu ıcın annesı bu sefer duygu somurusu yapılıyor :sen boyle degıldın, kötü kalpli oldun vicdanın benım annemı cagırmayınca rahat edicekmi , sen bize misilleme mi yapıyorsun ,böyle mi intikam alacaksın ..vs ben kendimi dinlemekten acaba abartıyor muyum bu durumu dıye dusunmekten alamıyorum
dusuncelerınızı paylaştıgınız için tşler..
Canım.birsey soracağım anneniz ne düşünüyor birazda ondan bahsedermisin? Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama zamanla herşey yerine oturacak diye düşünüyorum biraz zaman ver eşine istersen.bugun anlayışsız olur yarın daha da düzelir.Bence biraz abartiyorsun gibi geldi.bizimde gelinlerimiz var ve anneleriyle çok mesafeliyiz.gelinimiz gitsin gelsin annesi gelsin gorussunler ama biz mesafeliyiz.benim kv de annemle mesafeli.hicte beklentim yok.Abimler gelinimizin annesini pikniğe götürünce benim annem biraz bozuluyor beni davet etmediler diye,bende takma boşver nasıl mutlu oluyorlarsa öyle yapsınlar diyorum.bu tarz şeyler hep olur hoşgörülu olmaya çalışın.Birde annenizden dolayı eşinizle tam ittifak halinde olamazdiginizi eşinle olan aile bagindansa annenle olan aile bağına takılıp kaldığını düşünüyorum.annneni bukadar dusunmeni taktirle karşılıyorum ama esini ikinci planda bırakma.siz bir ailesiniz

Annenle ilgili yakınmalarını pek haklı bulmadım. Yani evliliğini bitirmen için geçerli sebepler değil. Anne kız fazla düşkünsünüz gibi geldi.
Diğer konularda haklı olabilirsin. Yani etki altında evlenmiş olabilirsin ama bunu tarafsız mı yazdın bilemedim. Eğer doğruysa boşanmayı düşünebilirsin. İnsanın hayatının bazı dönemleri oluyor. Senin evliliğin, yaşadığın dönemin sonucu hatalı olmuş olabilir.
Dediğim gibi anne faktöründen bağımsız hala yanlış olduğunu düşünüyorsan bitir.

Fake konu bu. Abin dediğin insanla evlenmeni istiyor annen ve size geldikleri bir gün konuyu annen onlara açıyor. Sen de tanışalım diyorsun.

Canım.birsey soracağım anneniz ne düşünüyor birazda ondan bahsedermisin? Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama zamanla herşey yerine oturacak diye düşünüyorum biraz zaman ver eşine istersen.bugun anlayışsız olur yarın daha da düzelir.Bence biraz abartiyorsun gibi geldi.bizimde gelinlerimiz var ve anneleriyle çok mesafeliyiz.gelinimiz gitsin gelsin annesi gelsin gorussunler ama biz mesafeliyiz.benim kv de annemle mesafeli.hicte beklentim yok.Abimler gelinimizin annesini pikniğe götürünce benim annem biraz bozuluyor beni davet etmediler diye,bende takma boşver nasıl mutlu oluyorlarsa öyle yapsınlar diyorum.bu tarz şeyler hep olur hoşgörülu olmaya çalışın.Birde annenizden dolayı eşinizle tam ittifak halinde olamazdiginizi eşinle olan aile bagindansa annenle olan aile bağına takılıp kaldığını düşünüyorum.annneni bukadar dusunmeni taktirle karşılıyorum ama esini ikinci planda bırakma.siz bir ailesiniz

2,5 yıllık evliyiz ,annemde benım onlardan beklentım yok kızım onların ayıbı bırak bu kadar takma onların ilgisine ihtiyacım yok falan dıyor ama ben bıraz kızıyorum ve kabullenemıyorum ,annem cok yogun yasar duygularını ama sert bır karakterdır , benım dediğim dogrucu olanlardan yıllardır da ıyı bır kurumda yonetıcılık yaptı ve emeklı oldu onun verdıgı bır dısıplın var yasam tarzında ,annemde kolay kadın degıldır kabul ediyorum bunu hep basının dıkıne gider istediği şeyleri yapana kadar ugrasır ama hep 3 kişilik çekirdek aile olarak yasamının verdıgı bır duskunluk sanırım hıc ayrılmadık hep birarada yasadık babamın gıdısı evlılıgım ve annemın yanlız kalması etkiledi beni hayalimde hepberaber olacagımız bır aile yapısı var ve bu durum her delindiğinde sinir oluyorum kendime ve hayatıma ihanet etmişim gibi geliyor bu düzen amacıyla evlenip bambaşka bir tabloyla karsılastıgımda bunun için mi evlendim daha annemi bile sıgdıramıyorlar diyorum.
buarada pozitif dusuncelerını ve yönlendirmeleriniz önümü açıyor yenı gorusler kazandırıyor bana sağolun ..

Çok kızıyorum böyle erkeklere sanki erkegin annesi kıymetli kadının annesi kıymetli değil . Benim kayınvalidem kayınpeder im annemler e karsı çok iyi bir yere gitseler hep beraberler ama tek sıkıntı beni ogullarıdan kıskanırlar görümcem in biri de çok kıskanır .. .siz başbaşada yanımıza geliyo dediniz esine bu durumla ilgili tartışma çıkarma erkeklerin dediği gibi dırdır yapma daha çok uzaklaşır senden sevgiyi huzuru en dorukta yaşat yaşat ki senleyken kimseyi yanında istemesin. Senin dediğini yapsın annene sahip çıksın sadece sabır. .fazla düşünmeyin kendinize zarar

Bu büyük bir problem değil bence de.ayrica Birgün anne olmak istersen en az iki çocuk planla. Evin tek çocuğu olduğun için bu kadar çok beklenti içinde annen ve sen yine tek çocuk olduğun için bu kadar etkileniyorsun

Back
X