Tavsiye

aklikarisik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
830
172
103
35
Merhaba arkadaşlar..
Ben sanki bilgiye ac gibi hissediyorum kendimi sürekli okumak izlemek biseyler öğrenmek kelime dağarcığını genişletmek istiyorum..buaralar ders calisiyrm gerçi ne zman kitabı elime akşam uykum geliyor ya :))) sizden istedigim;
Kelime dağarcığımi genişletecek kitap
V genel anlamda dinler ile ilgili siyasi sosyal her konudan olur yani kitap tavsiyesi verirmisin.kendimi çok yetersiz goruyrm bilgili olmak istiyrm...

Klasikleri tavsiye ederim.
Dünya ve Türk klasikleri başlangıç olarak...

Hem kelime dağarcığınızı, hem dil bilginizi, hem genel kültürünüzü geliştirir.

Gazete okumuyorsanız gazete okumakla başlayabilirsiniz mesela.içinden bilginiz olmayan konuları araştırır öğrenirsiniz.onun dışında yukarıda da bir üyenin dediği gibi Türk ve dünya klasiklerini okuyabilirsiniz.bunların faydalı olabileceğini düşünüyorum

Gazete okumuyorsanız gazete okumakla başlayabilirsiniz mesela.içinden bilginiz olmayan konuları araştırır öğrenirsiniz.onun dışında yukarıda da bir üyenin dediği gibi Türk ve dünya klasiklerini okuyabilirsiniz.bunların faydalı olabileceğini düşünüyorum
Gazete esim aldığında sadece..ama sabahları gazete almaya gidebilirim hem uykum açılmış olur hem kahvaltı eşliğinde gazete okumak paha bicilemez

okuma geçmişinizi bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum fakat okuma alışkanlığınız çok yoksa gidip de ağır kitaplardan başlamayın. gözünüzün önünde olan her şeyi okuyabilirsiniz. hemen hepsi kelime dağarcığınıza faydalı olacaktır. bunun dışında sadece okuyarak kendinizi geliştiremezsiniz. ben size belgesel izlemeyi öneriyorum. çok güzelleri var, dizi şeklinde, film şeklinde çekilmiş oldukça ilgi çekici olanları var. merak ettiğiniz ve ilgi duyduğunuz bir konuysa sıkılmazsınız da.

dinlerden bahsetmişsiniz. bu konuda mircea eliade bir ekoldür mesela. onun kitaplarından seçim yapabilirsiniz. zaten bir süre çeşitli şeyler okuduktan sonra nelerden hoşlandığınıza karar verecek ve o doğrultuda seçimler yapmaya başlayacaksınız.

türkçe kelime dağarciği için, eski usül Türk romanları okumanı tavsiye ediyorum, yakup kadri karaosmanoğlu, hüseyin rahmi gürpınar, halide edip adıvar, halit ziya uşaklıgil romanları gibi, birde sait faik olur sabahattin ali olur aziz nesin olur :) ama eskiler candır hiçbirşeye değişmem :KK36:

okuma geçmişinizi bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum fakat okuma alışkanlığınız çok yoksa gidip de ağır kitaplardan başlamayın. gözünüzün önünde olan her şeyi okuyabilirsiniz. hemen hepsi kelime dağarcığınıza faydalı olacaktır. bunun dışında sadece okuyarak kendinizi geliştiremezsiniz. ben size belgesel izlemeyi öneriyorum. çok güzelleri var, dizi şeklinde, film şeklinde çekilmiş oldukça ilgi çekici olanları var. merak ettiğiniz ve ilgi duyduğunuz bir konuysa sıkılmazsınız da.

dinlerden bahsetmişsiniz. bu konuda mircea eliade bir ekoldür mesela. onun kitaplarından seçim yapabilirsiniz. zaten bir süre çeşitli şeyler okuduktan sonra nelerden hoşlandığınıza karar verecek ve o doğrultuda seçimler yapmaya başlayacaksınız.
Önere bileceğiz belgesel var mi peki

Klasikleri tavsiye ederim.
Dünya ve Türk klasikleri başlangıç olarak...

Hem kelime dağarcığınızı, hem dil bilginizi, hem genel kültürünüzü geliştirir.

kesinlikle buna katiliyorum.
ben taa lisedeyken universitedeyken okumsutum, hepsinide okuyamamistim muhakka.
simdi baslayip bastan okumak istiyorum.
tavsiye ederim

türkçe kelime dağarciği için, eski usül Türk romanları okumanı tavsiye ediyorum, yakup kadri karaosmanoğlu, hüseyin rahmi gürpınar, halide edip adıvar, halit ziya uşaklıgil romanları gibi, birde sait faik olur sabahattin ali olur aziz nesin olur :) ama eskiler candır hiçbirşeye değişmem :KK36:
Bakacağım bunlara:)

Merhaba arkadaşlar..
Ben sanki bilgiye ac gibi hissediyorum kendimi sürekli okumak izlemek biseyler öğrenmek kelime dağarcığını genişletmek istiyorum..buaralar ders calisiyrm gerçi ne zman kitabı elime akşam uykum geliyor ya :))) sizden istedigim;
Kelime dağarcığımi genişletecek kitap
V genel anlamda dinler ile ilgili siyasi sosyal her konudan olur yani kitap tavsiyesi verirmisin.kendimi çok yetersiz goruyrm bilgili olmak istiyrm...

Soyledigin kategoride en son okudugum, İbrahim kalın in kitapları, siyasi, tarihi, dini vs, ona bakabilirsin.

Belgesel olarakta Discovery channel ibni battuti belgeseli çekmişti, yanılmıyorsam 600 lu yillarda yaşamış bir seyyah. İlgini cekiyorsa onu bul izle derim

Soyledigin kategoride en son okudugum, İbrahim kalın in kitapları, siyasi, tarihi, dini vs, ona bakabilirsin.

Belgesel olarakta Discovery channel ibni battuti belgeseli çekmişti, yanılmıyorsam 600 lu yillarda yaşamış bir seyyah. İlgini cekiyorsa onu bul izle derim
Tsk ederim bulup izleyecegim

internet üzerinden vikipedi okuyabilirsin. Gezme görme farklı kültürler tanıma imkanların yoksa bol bol okuyacaksın benim bildiğim başka yöntem yok okumak araştırmak tartışmak görmek .. Ve çevrende bilgilerinden faydalanabileceğin insanlar olmalı mutlaka

Bir film izlerim yönetmeni oyuncuları arastiririm oradan başka bi filme götürür beni okuduklarim ya da kitaba..

Kitabın yazarının hayatını mutlaka önce arastiririm çünkü kim olduğu nasıl yazdığı ile ilgili ve daha iyi anlarım onu ve ne demek istediğini..

Bi dönem secebilirsin 2.dünya savaşı mesela.. onlarca roman ve film var hakkında..

sevdiğiniz ilginiz olan konu ve dönemlerden başlayın okumaya izlemeye arastirmaya zamanla acilirsiniz..

Rus yazarlar konusuna katılıyorum. Hepsi olur klasiklerin. Türk klasikleri de olur yaprak dökümü, araba Sevdası gibi. Hiçbir kitap boş değildir saçma kişisel gelişim kitapları hariç hepsi faydalıdır, başka bir dünyadır.. Yusuf atılgan ve Sabahattin Ali de okunması keyifli ederler kaleme almışlardır.
Bunun yanında evrim ağacı gibi bilgilendirici internet sitelerini de tavsiye ederim.

Back
X