çokk teşekkürler,özellikle bu öneriler çok işime yaradı,kafamdaki soru işaretleriydi çünkü... koltuğun altının koltuğu yerinden kaldırmadan silinebilmesi bence de çok önemli...
kendi evimizde oturacağız nasipse ve ev bir hayli büyük bir odayı misafir yatak odası gibi döşemeyi planlıyorum, annem açılan koltuk al diyor ısrarla (kayınvalidem yokta annem o misyonu da keyifle üstleniyor

) mutfak eşyalarına çok büyük paralar vermek bana da mantıklı gelmiyor ama nevresimler konusunda fikrimi değiştirdiniz teşekkürler öneri için...
peki birşey daha sormak istiyorum size ve herkese; mutfağımız çok büyük,şuan kayınpederimin kaldığı evdeki mutfakta 12 kişilik devasa masa olmasına rağmen bir sürü de boş alan var,evlerin planı aynı... benim ilk etaptaki fikrim salona yemek masası almayıp sadece mutfağa masa almaktı,(salon kare çünkü) ama kime söylediysem deli misin misafirini yemek pişen yerde tencerelerin ve kokuların içinde mi ağırlayacaksın dediler... mutfağa şık koltuklu masa takımlarından alsam,hem zaman da geçirebiliriz böylece mutfakta, (nişanlımı şimdi bile gittiğimde salona göndermiyorum yanımda dur,orada otur tv izle işte diye,böylece hep yanımda oturmuş ve bana yardım etmiş de olur

)salona da katlanabilir kare bir masa alıp,fazla sandalyelerini arka odalardan birinde bekletiriz normal zamanlarda diye düşünüyorum... en dersiniz?