• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavsiyeye tecrübelere o kadar muhtacım ki...

gizlibahcechu

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
7
0
6
Kayseri
Öncelikle merhaba, foruma oldukça yeniyim. Çok mantıklı tavsiyeler yazanlar, tecrübelerini paylaşanları gördükçe 'kesinlikle derdimi anlatmalıyım!' dedim. 'Offf bunu mu dert ediyorsun, ne saçmalıyorsun' demeden okursunuz umarım.

Yaşım 20. Üniversite öğrencisiyim. Benim bir sevgilim var. 3 ay oldu henüz sevgili olalı. Fakat artık aklımda onunla ilgili çok ciddi sorunlar var. Benden iki yaş küçük. Evet... sorunlardan biri bu. 'Eh ne diye kabul ettin o zaman' sorularını ben de kendime defalarca sormuşumdur. Ama ilk defa karşıma benim gibi bir erkek çıkmıştı. Benim gibi eğlenmeyi seven kendini kasmayan ne bileyim çok farklı şeylere ilgi duyan... Tanıştıktan sonra öğrendim ve resmen şok geçirdim. O yaş olayını baştan beri biliyormuş ve bana neden takıyorsun ki aramızda 20 yaş varmış gibi davranma nolur dedi. Yok dedim olmaz dedim ama bir şekilde e hadi deneyelim dedirtti.

Beni ne kadar çok sevdiğini burada anlatamam. İnanın ağzımdan çıkacak tek bir lafa bakıyor. En ufak küslüğümde bile ayrılırım terkederim korkusuyla resmen ağlıyor yalvarıyor. Ben sürekli hasta olurum. Tıp okuduğundan bana sürekli özel doktorummuş gibi davranır. Evlendiğimizde asla yormuycam seni yemek yapmayı temizlik yapmayı öğreniyorum diyor cidden de öğreniyor. Bebek kıyafeti alalım saklayalım bebeğimiz olduğunda ilk onu giysin diyor. Her yerde benim resimlerimle geziyor. Günün yarısını resimlerime bakmakla geçiriyor resmen. İnanın bir ara ben cinsiyet değiştirmek istiyorum erkek olsam daha mutlu olurdum demiştim ve ciddiye alıp yalvarırcasına beni de cinsiyet değiştirmeye zorlama sen erkek olursan benim de cinsiyet değiştirmem gerekir bile dedi :) Bu gibi bir sürü şey her neyse.
Bir de şöyle bir sorunumuz var ki en az 6 yıl boyunca evlenemeyeceğiz. Ben mezun olacağım kim bilir nereye atanacağım o ise benden iki yıl sonra mezun olacak ve bir de askerlik yapacak. Benim ailem bu aralar ciddi ciddi mezun olana kadar bul birini zaten ikinci üniversiten baya geciktin, mezun olunca evlen diyor. İnanın ciddi diyorlar. Hak da veriyorum zaten meslek olarak 3 yıl geç başlayacağım en az bi 3 yıl da onu bekleyeceğim. Ben 30'larımda anne olmak istemiyorum.
Bunu ona defalarca söyledim ama resmen yalvarıyor nolur gerekirse tıpı bırakırım şu an bırak de bırakıyım iki yıllık bi bölüm okurum erkenden evleniriz o zaman diyor.
Her neyse bu forumda gezerken 6-7-8 hatta 9 yıllık ilişkilerin düğüne yakın ya da evlendikten kısa süre sonra bittiğini anlattıklarını gördüm. Zaten aklımdaki gel gitler 6 yıla kadar böyle devam ettirebilir miyiz soruları daha da fazlalaştı.
Yaş konusu bi taraftan, ailemin evlilik konusunda öğütleri bir taraftan, bu yazılar bir taraftan artık yol yakınken dönsem mi dedirtiyor. 9 yıllık bir ilişki bile bitmiş bizimki de biterse, bir de boşuna bekler bu kez iyice aşktan falan soğur da evlenemezsem ailemi ikna ettiğime pişman edersem ömür boyu pişmanlığını çekersem.. Çok düşünüyorum inanın.
yaş konusunda sorun yaşar mıyım?
evliliğimin gecikecek olmasına nasıl bakıyorsunuz?
Uzun ilişki yaşayıp evlenen ve mutlu olan yok mu? Tecrübeleriniz neler nolur akıl verin. Saçma gelebilir ama çok korkuyorum. Zaten evlilikten nefret eden biriydim. Şimdi bu okuduklarım çevremden duyduklarım daha da soğutuyor... Bir de yeni ve ilk sayılacak bir ilişkim bu benim. Bunun da verdiği korku olabilir bilmiyorum.

Öncelikle merhaba, foruma oldukça yeniyim. Çok mantıklı tavsiyeler yazanlar, tecrübelerini paylaşanları gördükçe 'kesinlikle derdimi anlatmalıyım!' dedim. 'Offf bunu mu dert ediyorsun, ne saçmalıyorsun' demeden okursunuz umarım.

Yaşım 20. Üniversite öğrencisiyim. Benim bir sevgilim var. 3 ay oldu henüz sevgili olalı. Fakat artık aklımda onunla ilgili çok ciddi sorunlar var. Benden iki yaş küçük. Evet... sorunlardan biri bu. 'Eh ne diye kabul ettin o zaman' sorularını ben de kendime defalarca sormuşumdur. Ama ilk defa karşıma benim gibi bir erkek çıkmıştı. Benim gibi eğlenmeyi seven kendini kasmayan ne bileyim çok farklı şeylere ilgi duyan... Tanıştıktan sonra öğrendim ve resmen şok geçirdim. O yaş olayını baştan beri biliyormuş ve bana neden takıyorsun ki aramızda 20 yaş varmış gibi davranma nolur dedi. Yok dedim olmaz dedim ama bir şekilde e hadi deneyelim dedirtti.

Beni ne kadar çok sevdiğini burada anlatamam. İnanın ağzımdan çıkacak tek bir lafa bakıyor. En ufak küslüğümde bile ayrılırım terkederim korkusuyla resmen ağlıyor yalvarıyor. Ben sürekli hasta olurum. Tıp okuduğundan bana sürekli özel doktorummuş gibi davranır. Evlendiğimizde asla yormuycam seni yemek yapmayı temizlik yapmayı öğreniyorum diyor cidden de öğreniyor. Bebek kıyafeti alalım saklayalım bebeğimiz olduğunda ilk onu giysin diyor. Her yerde benim resimlerimle geziyor. Günün yarısını resimlerime bakmakla geçiriyor resmen. İnanın bir ara ben cinsiyet değiştirmek istiyorum erkek olsam daha mutlu olurdum demiştim ve ciddiye alıp yalvarırcasına beni de cinsiyet değiştirmeye zorlama sen erkek olursan benim de cinsiyet değiştirmem gerekir bile dedi :) Bu gibi bir sürü şey her neyse.
Bir de şöyle bir sorunumuz var ki en az 6 yıl boyunca evlenemeyeceğiz. Ben mezun olacağım kim bilir nereye atanacağım o ise benden iki yıl sonra mezun olacak ve bir de askerlik yapacak. Benim ailem bu aralar ciddi ciddi mezun olana kadar bul birini zaten ikinci üniversiten baya geciktin, mezun olunca evlen diyor. İnanın ciddi diyorlar. Hak da veriyorum zaten meslek olarak 3 yıl geç başlayacağım en az bi 3 yıl da onu bekleyeceğim. Ben 30'larımda anne olmak istemiyorum.
Bunu ona defalarca söyledim ama resmen yalvarıyor nolur gerekirse tıpı bırakırım şu an bırak de bırakıyım iki yıllık bi bölüm okurum erkenden evleniriz o zaman diyor.
Her neyse bu forumda gezerken 6-7-8 hatta 9 yıllık ilişkilerin düğüne yakın ya da evlendikten kısa süre sonra bittiğini anlattıklarını gördüm. Zaten aklımdaki gel gitler 6 yıla kadar böyle devam ettirebilir miyiz soruları daha da fazlalaştı.
Yaş konusu bi taraftan, ailemin evlilik konusunda öğütleri bir taraftan, bu yazılar bir taraftan artık yol yakınken dönsem mi dedirtiyor. 9 yıllık bir ilişki bile bitmiş bizimki de biterse, bir de boşuna bekler bu kez iyice aşktan falan soğur da evlenemezsem ailemi ikna ettiğime pişman edersem ömür boyu pişmanlığını çekersem.. Çok düşünüyorum inanın.
yaş konusunda sorun yaşar mıyım?
evliliğimin gecikecek olmasına nasıl bakıyorsunuz?
Uzun ilişki yaşayıp evlenen ve mutlu olan yok mu? Tecrübeleriniz neler nolur akıl verin. Saçma gelebilir ama çok korkuyorum. Zaten evlilikten nefret eden biriydim. Şimdi bu okuduklarım çevremden duyduklarım daha da soğutuyor... Bir de yeni ve ilk sayılacak bir ilişkim bu benim. Bunun da verdiği korku olabilir bilmiyorum.

Ooof oof.. Bendede bu sorun var sevgilim benden 1 yaş küçük üniversitedede hazırlık okuyacak bu sene bende 2yi okuyacağım aramızda 2 sene fark var ve nerden baksan bizimde 6 7 yılımız var önümüzde.. Bu gelecek kaygısı bitiriyor insanı, yıllar korkutuyor..:50:

Daha yaşın 20 ki neden bu kadar korkuyorsun biraz akışına bırak zaten seviyorsan ille o dersin bırakmazsın ne kadar zaman olsa da ben de 30 falansın sandım ilk okuyunca
Çocuğa da tıpı falan bıraktırma yazık sonra sen istemezsen geleceği elinde kalır...

benim ablamında eşi kendinden küçük ama hiç sorun etmiyorlar birbirlerine canım yaş konusunu takma bence

Onunla evlilik nasibinde yoksa ister mezun olmasına 1 gün kalsın yine birleşemezsiniz.Yılları,yaşları bu kadar takma.Peygmberimizde kendinden 15 yaş büyük Hz.Hatice ile evliydi.Zamana bırak sevmeye devam et :) Herşey olacağına varır.

Oncelikle hepinize tesekkurler. Yani yas problem degil mi sizce? Uzun bir iliski yorar mi ya da ne bileyim heyecan kalkar mi? Acikcasi ben evlilik oncesi fiziksel yakinlasmaya karsiyim. Etrafimda gorduklerim sahit olduklarim artik boyle dusundurdu. Herkesin fikrine saygim var yakinlasmak kotu degil.diyen de olabilir hak veririm ama ben istemiyorum iste ve o da bu konuda bana hak verdi evlenene kadar en ufak bir yakinlasma olmayacak soz veriyorum zaten boyle bir sey sevgiliyiz diye sart degil falan dedi. Ne bileyim her konuda o kadar anlayisli ki ama korkuyorum. Bir gun bu asiri sevgisinin azalacagindan korkuyorum. Uzun bir iliskinin bizi yipratmasindan cok cok korkuyorum. Yok mu aranizda uzun bir iliski yasayip evlenen? :(

Oncelikle hepinize tesekkurler. Yani yas problem degil mi sizce? Uzun bir iliski yorar mi ya da ne bileyim heyecan kalkar mi? Acikcasi ben evlilik oncesi fiziksel yakinlasmaya karsiyim. Etrafimda gorduklerim sahit olduklarim artik boyle dusundurdu. Herkesin fikrine saygim var yakinlasmak kotu degil.diyen de olabilir hak veririm ama ben istemiyorum iste ve o da bu konuda bana hak verdi evlenene kadar en ufak bir yakinlasma olmayacak soz veriyorum zaten boyle bir sey sevgiliyiz diye sart degil falan dedi. Ne bileyim her konuda o kadar anlayisli ki ama korkuyorum. Bir gun bu asiri sevgisinin azalacagindan korkuyorum. Uzun bir iliskinin bizi yipratmasindan cok cok korkuyorum. Yok mu aranizda uzun bir iliski yasayip evlenen? :(

sevgilinizin fiziksel yakınlaşma konusunda böyle düşünmesi çok hoşuma gitti açıkcası.Her erkek böyle erdemli ve anlayışlı olmuyor.Yaş gerçekten hiç problem değil , özellikle karşınızdaki insan boyle düşünecek kadar olgunsa :) Hiçbir birlikteliğin, sevginin garantisi yok.Bugün onu çok severken yarın ilk vazgeçen siz de olabılırsınız.Şimdi ikinizde birlikteyken bunun kıymetini bilin ;)

Yaş konusunun bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.Tanıdığım bir çift var kız 3 yaş daha büyük gayet de mutlular.

Ama olayları biraz akışına bırakın,daha üç ay olmuş,güzel günlerin-cicim aylarınızın tadını çıkarın.Şimdiden evliliği hesaplamayın,ya da ilişkim biter mi diye korkmayın.

Anı yaşamalısın bence. Bu düşüncelere kapılıp ilişkini ve kendini yıpratma,seni bu kadar seven insanla hayatın tadını çıkarmaya bak derim.
Her şey olacağına varır. Sen ne kadar temkinli davransan da olacakların önüne geçemeyeceğin için boşver bunları.
Yaş konusunu bende takıntı yaptığım halde içimden sana bunları söylemek geldi :) başımda böyle bir şey vardı gaza gelip konu açıcam bende en sonunda :)

Endişelerin çok yersiz ve anlamsız.

1 yıl çıkıp evlenen ve ayrılan keşke daha uzun flört edip daha iyi tanısaydım diyen de
var ona bakarsan..
Bu işler nasip, kısmet meselesidir..
Henüz 20 yaşındasın zaten 6 yıl sonra evlensen tam ideal evlilik yaşında olursun bence.
26mda evlendim ve keşke daha geç evlenseydim dedim.
Eğer yaptığın evliliğe dair içinde şüpheler yoksa hemen çocuk sahibi olursun beklemezsin zaten.
Ama eğer evliliğine güvenmiyorsan 24 yaşında bile evlensen 6 yıl çocuk için cesaret edemezsin.

Bunlar çok önemsiz aslında.

Bu arada senin için tıp okumaktan bile vazgeçerim demesini çok çocukça buldum.
Kimse için gül gibi mesleğimden,eğitimimden vazgeçmeye değmez.

Tabi şimdi mantığın uzak olduğu yaşlar..
10 yıl sonra bu cümlesini hatırlayıp çok salakmışım diyecektir.
3 aylık bir ilişkide zaten anlattığın gibi masal gibi olur her şey.
Bu yüzden buna çok güvenme derim.

Yaş konusuna gelince ben de kafama takardım ama hiç belli olmuyor uyum konusu..
Erkek yaşça büyük olduğunda da mutluluk garanti olmuyor yani.

Hakkında hayırlısı olsun.
Kısmet de, zamana bırak..
İlişkinin gidişatı her şeyi belirler zaten ama 3 ay çok erken.

aaaay aynı benim ilişkim gibii aynı benim kaygılarımm....:43:
kendimi gördüm diyebilirim yazınızda..

Ya hepinize ne kadar tesekkur etsem az. İyi ki dokmusum icimi ozellikle yas konusunda baya rahatladim. Sagolun.

Faat: Aslinda tam oarak kaygimi dile getirdiniz. 3 ay cicim aylari gibi ve biterse ya da tavirlari degisirse beni bitirir bu. O sevgisinin hic bitmeyeceginden bu dusuncelerinin hic de gecici olmayacagindan bahsediyor ama inansam mi guvensem mi bilemiyorum. İlerde hayal kirikligi yasamak istemiyorum. Cok fazla umide kapilmayayim diyorum ama her gun o kadar farkli seylerle mutlu ediyor ki beni.. Bi bakmisim hayallere dalmisim, umudum daha da artmis : /
ve galiba evlilik konusunda da cok haklisiniz. Cok sacma dusunuyorum. 26-27 yas cok da buyuk degil. Hatta ideal bile.denebilir.

Back
X