Çorbalar Tavuk suyuna Pırasa çorbası (Tasarruflu annelerin sponsorluğunda)

Bukrem_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
7.024
3.350
248
Evliliğimiz henüz 1 yılını doldurmamıştı eşimin tayinin doğuya çıktığını öğrendik evimizi toparlamaya başladık.Bulunduğumuz il de son günlerimizdi dolayısıyla artık mutfak alıverişi yapmıyorduk.Eşim bir gün 3.30 gibi beni aradı amirim ve eşi akşam bize gelmek istiyor dedi. Ben de çay ve pastayla geçiştirmek istemedim dolapta tavuk havuç ve pırasa vardı 8 aylık hamileydim.Eşim o zamanlar çok panik olduğu için dışarıya tek başıma çıkıp alışveriş yapma imkanım da yoktu internetimizde olmadığı için o gün bu çorbayı uydurdum.Misafirlerimiz gidince akşam yemekle ilgili olanları eşime anlattım önce yok artık gibi bir cümlenin ardından ''tasarruflu anne'' lakabını aldım çorbanın sonunda siz de diyebilirsiniz
biraz karışık anlatmış olabilirim ama kızımla bu kadar oluyor hepinize denemenizi tavsiye ederim.Bu zamana kadar çorbanın için de ne olduğunu kimse anlamadı siz de sebze sevmeyen eşinize ve çocuklarınıza için de ne olduğunu söylemeden yedirebilirsiniz. (:

Malzemeler:
2 sap pırasa (ortadan ikiye böldüğüm için uzun olursa tek sap yeterli)
1 orta boy havuç
2 büyük su bardağı tavuk suyu
2 büyük su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz (tavuk suyu tuzlu olduğu için yeterli)
bu kadar az malzemeyle harika bir çorba yapacağız :D
Eki Görüntüle 1336475

Pırasa ve havucu yıkayıp dışını temizleyip ince halka halka doğrayalım

Küçük boy bir tencereye alıp üzerine normal suyu ve tavuk suyunu ekleyip orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar haşlayalım
Yağda unu kokusu çıkana kadar kavuralım ve pişen sebzelerin içine katalım
Eki Görüntüle 1336421

Çorbamızın yanında servis etmek için baharatlı kıtır ekmeklerimizi hazırlayalım
1 dilim köy ekmeğini küp küp doğrayalım (bayat ekmeklerinizi de kullanabilirsiniz)
tavaya alıp üstüne 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyelim ekmekler ısınınca içine 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı nane ekleyip ekmekler kızarıp kıtır kıtır olana kadar kızartalım
arada karıştıralım ki ekmeklerimiz yanmasın :KK39:
Eki Görüntüle 1336422
Çorbamızı pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirelim ocağa alıp 1-2 taşım kaynatalım çorbamız servise hazır :KK36:

hggıugıugh.webp

İçine dereotu çok yakışıyor seviyorsanız dereotunu doğrayıp çorbaya karıştırabilirsiniz gerisi tamamen damak zevkinize kalmış hepinize afiyet olsun şifa olsun inşallah
Eki Görüntüle 1336429

Eki Görüntüle 1336431
O akşam misafirlere başka ne mi yaptım
Tavuk suyuna pırasa çorbası
Fırında tavuk (Çorbaya kullandığım tavuk ):KK53:
Pilav (Tavuk suyuna) :KK69:
Pırasalı börek
Havuçlu yoğurtlu tarator
ve havuçlu kek :KK70:

Hikayeli anlatım guzel olmuş :) Pırasalı çorba içtim fakat bu biraz farklı. Bunu da deneyeceğim inşaallah. Ellerinize sağlık. Yarışmada başarılar.

Hiç pırasalı çorba görmemiştim.:kk77:Sizdeki büyük cesaretmiş ilk defa denediğiniz bir çorbayı misafirlere sunmak.:KK48: Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

B Bukrem_ ellerine sağlık ,başarılar diliyorum:KK36: aslında hepimizin mutfağında stokların bittiği günler oluyor ya da böyle çat kapı misafirler:rolleyes: az malzemelerle sofra kurabilmek de marifettir,kutluyorum seni:KK36:

ee yeter ki kadın istesin yapamayacağı şey yoktur, biz kadınlar gerçekten süperiz yaa:KK48: ellerine sağlık canım bol şans diliyorum, misafiri geri çevirmeyen insanları çok severim :KK19::KK60:

Back
X