Börekler Tavuklu Talaş Böreği

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Alıntıdır...

750 gr tavuk eti

3 adet kuru soğan

2 çay bardağı haşlanmış bezelye

2 adet domates yada 1 çorba kaşığı domates salçası

Yarım demet maydanoz

1 kg yufka

100 gr tere yağı

Yeterince tuz, kara biber, kekik

1 adet kuru soğanı küp doğrayıp yağda pembeleştirin.Yine küp doğranmış etleri de ekleyip 1-2 dk kavurun.

1-2 sefer karıştırdıktan sonra, yeterince baharatlarını, salçasını ve az miktarda suyunu ilave edip pişmeye bırakalım.

Kalan diğer iki soğanı piyazlık doğrayıp ekleyelim.

Pişmeye yakın ince kıydığımız maydanozları ve bezelyeleri de ekleyip tencerenin ağzı açık olarak, fazla suyunu çektirelim.

Bir adet yufkayı serelim.Üzerine sıvıyağ yada eritilmiş tereyağ gezdirelim.Daha sonra yufkanın dört kenarını karşılıklı katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin.Kare yufkayı dört eşit parçaya kesin.

Koyu bulamaç halinde olan karışımdan, derin ve küçük bir kasenin içine yerleştirdiğimiz yufka dilimlerine yeterince koyup bohça şeklinde katlayıp yağlanmış tepsiye kat yerleri alta gelecek şekilde dizin.

Üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağla karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısını sürüp, haşhaş serpip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişip sıcak sıcak servis yapalım.

NOT:Böreklerimizin daha çok kabarmasını istersek,yufkaları sarıp uçlarını yapıştırdıktan sonra su dolu bir kabın içinde 5 dakika bekletelim.Ondan sonra tepsiye dizip fırına verelim.

yemedeyanindayat_New-DSCN463101.jpg

ben bunu yufkadan değilde milföy hamurundan yapmıştım çok güzel olmuştu.ellerine ve emeğine sağlık cnm. paylaştığın için tşk ederim;)

ben bunu yufkadan değilde milföy hamurundan yapmıştım çok güzel olmuştu.ellerine ve emeğine sağlık cnm. paylaştığın için tşk ederim;)

Milföyden tavuklu börek de nefis oluyor tatlım...
Rica ederim tatlım, ne demek... :71:

Back
X