Tayin, mutsuzluk, ev tutma sorunu

Gelmeden önce bi ev görseydiniz, akraba eş dost bakıverseydi.

Çocuğu ne yaptınız? İl merkezinde ne yapacak. Siz ilçeye atanmıştınız
İlçede yaşayacağız.akraba ws dosttan hayir yok ki
ay biz de ailelerimizin tavsiyesini dinleyip Rize’yi yazdık ve çıktı. O kadar mutsuzum ki.. Nem %90’a kadar çıkıyor. Başka sehirde çok daha uyguna tutabileceğimiz bir eve 20 bin tl kira ödüyoruz.. ama o kadar nefret ettim ki eve gecmedik hala. Boş eve kira ödüyoruz su an.. Ama bu bir süreç diyerek kendimi telkin ediyorum.
Alışmak 5 sene sonra çok zor.rize güzel ya...rize merkeze bayılıyorum.ben ankara istemistim ama bos kadro yoktu.bilmiyorum neredeyse tayini iptal ettireceği m.

Alışmak 5 sene sonra çok zor.rize güzel ya...rize merkeze bayılıyorum.ben ankara istemistim ama bos kadro yoktu.bilmiyorum neredeyse tayini iptal ettireceği m.
aynı valla. bize göre de rize çok kötü. yani galiba gittiğimiz hiçbir yer beklentiyi karşılamıyor. tek umudum zamanla alışmak veya her seyin kolaylaşması.

siz de umutsuz olmayın.. evet maddi olarak artık her sey çok zor. aylarca kapatmaya çalıştığımız borçlarımız bir günde yine arşa çıktı. tasınmak, yeni düzen kurmak hele ki cocukla çok zor. ama insallah zamanla her sey hallolacak 🥲

Ben bulurum demiştim.ilanlari güzel gördüm. Ne yapacağım bilmiyorum
memleketinize gitmişsiniz

hani, normalde evini kiraya vermeyen ama size tanıdık olduğu için verecek birisi olur. aile büyüklerinin sadece aileye verdiği boş evi olur.
ne biliyim en azından hangi semtte kira ne kadardır diye ortalama bir fikriniz olur

sizin durum hiç memlekete gitmiş gibi değil, ben anlamadım
hayatımda hiç memleketimde oturmadım (çocukluğumun köyümde geçmiş olması hariç) ama şu anda memleketim olan ilçeye taşınacak olsam sahibindene değil orada oturan kuzenlerime bakarım, evlerini biliyorum, "senin oturduğun gibi bir yer arıyorum" derim evlerini beğendiklerime :D hangi semtte o ayarda ev var zaten aşağı yukarı biliyorum. (ki ilçemiz 100bin + nüfuslu büyük bir yer)

Samsun hakkında bir fikrim yok da genel olarak hiçbir yerde 15 bine kira yok, en azından batıda normal bir il merkezinde, eli yüzü düzgün mutfağı banyosu olan aile oturacak ev yok.

1+1 olabilir.
içi bakımsızdır m2 büyüktür, siz içini adam edersiniz
cephesi izolasyonu iyidir, ama atıyorum asansör yoktur birinden birine razı olmanız lazım.

20 bine Ankara'da kiralık ev bulacağınızı mı düşündünüz?

aynı valla. bize göre de rize çok kötü. yani galiba gittiğimiz hiçbir yer beklentiyi karşılamıyor. tek umudum zamanla alışmak veya her seyin kolaylaşması.

siz de umutsuz olmayın.. evet maddi olarak artık her sey çok zor. aylarca kapatmaya çalıştığımız borçlarımız bir günde yine arşa çıktı. tasınmak, yeni düzen kurmak hele ki cocukla çok zor. ama insallah zamanla her sey hallolacak 🥲
Uyum sağlama sorunu sadece ben yaşamıyorum.bunu bilmek rahatlattı biraz.o kadar mod um düştü ki yarın ev aramak istemiyorum ya da fazla zorlamak istemiyorjm.mantikli gelen bir tanesini tutup geçip gidecegkm

Neden gittiniz ki. Planlı programlı değilsiniz. Okullar açılmadan hal çaresine bakmanız lazım. Ankaraya gidecektik yazmışsınız oradaki kiralar normal mi ki. Ucuz ev kalmadı. İşe başladınız mı
Henüz başlamadım ise.bu hafta yillik izin ev aramak için aldım.haftaya ilişik keseceğim p.tesi.2 hafta da öyle izin var.toplam 3 hafta da hallederim sanki ev i

Önceki konularınıza baktım da hep bir memnuniyetsizlik, hep şikayet hakim konularınızda. Kendiniz ve çevreniz için çok yorucu olsa gerek bu halleriniz.

Hiçbir şey kolay olmuyor ya da tam istediğimiz gibi olmuyor hayatta maalesef. Ev de bulunur çevreye de uyum sağlanır bence biraz akışına bırakın

Uyum sağlama sorunu sadece ben yaşamıyorum.bunu bilmek rahatlattı biraz.o kadar mod um düştü ki yarın ev aramak istemiyorum ya da fazla zorlamak istemiyorjm.mantikli gelen bir tanesini tutup geçip gidecegkm
ev konusunda biz bi tık şanslıydık cünkü ailemiz seçtiğimiz evlere gidip baktı biz gelmeden. ama 1.5 ay falan sürdü bu evi bulmamız. ki bu da kötünün iyisi yani artık mecbur tutalım diyip tuttuk.

ama dediğim gibi hiç ısınamıyorum su an. ev öyle duruyor biz arada gidip bir seyler yapıp geri dönüyoruz aile evine. düzenimiz yok. eskiden hakkarideydik. su an oraya geri dönmemiz teklif edilse galiba gözüm kapalı kabul ederdim 😂

ama dediğim gibi gececek. buna inanıyorum. maddi olarak bir seylerin düzeleceğine inancım yok ama evi sevmeye calisiyiorum en azından.

siz de güçlü olmaya calisin. cocugunuz da bu süreçten kötü etkilenmesin. öyle ya da böyle yoluna girecek her sey

Yooo planliydi memleketime geldim ben ve burda kiralar eskiden böyle degildi ki
Eskiden ne böyleydi ki kiralar böyle olsun ? Tunceli’de bile 25 ten aşağı ev yok . Biz ilçedeyiz sobalı kümeslere 20 istiyorlar

Sincan da etimwsgutta vardı mayis ayında 10000liraya ben tercih yaparken
İlanda yazana bakmayın çoğu oturulmayacak evler yada semtler oluyor çocuğunuz varmış öyle rastgele bir semtte oturamazsiniz arkadaşım nispeten kiraların uygun olduğu bir yerde oturuyor ve maalesef semt Nezih olmadığı ve çocukları kötü arkadas edindiği için semt değiştirmek zorunda kaldı yine öyle çok nezih olmasa da iyi sayılabilecek bir yerde 40 bine kiraladı evi

ev konusunda biz bi tık şanslıydık cünkü ailemiz seçtiğimiz evlere gidip baktı biz gelmeden. ama 1.5 ay falan sürdü bu evi bulmamız. ki bu da kötünün iyisi yani artık mecbur tutalım diyip tuttuk.

ama dediğim gibi hiç ısınamıyorum su an. ev öyle duruyor biz arada gidip bir seyler yapıp geri dönüyoruz aile evine. düzenimiz yok. eskiden hakkarideydik. su an oraya geri dönmemiz teklif edilse galiba gözüm kapalı kabul ederdim 😂

ama dediğim gibi gececek. buna inanıyorum. maddi olarak bir seylerin düzeleceğine inancım yok ama evi sevmeye calisiyiorum en azından.

siz de güçlü olmaya calisin. cocugunuz da bu süreçten kötü etkilenmesin. öyle ya da böyle yoluna girecek her sey
Anne olarak evet iyi olmak zorundayım.sunu anladim yeni bir yere uyum sağlamak alışmak zor olacak

Back
X